אתמול: כפר בלום– יער אודם– ברכת רם

ody cohen

New member
אתמול: כפר בלום– יער אודם– ברכת רם

אתמול רונן ואני עשינו בגולן מסלול XC די אולטימטיבי: כפר בלום – תל פחר – יער אודם – "עמק התפוחים" (בקעת יעפור) – ברכת רם – עין קיניה – כפר בלום. 1200 מטר טיפוס מצטבר, 63 ק"מ, 6:30 שעות ברוטו. אז מה היה לנו: ההכנות: יומים לפני שמתי הודעה בפורום. אמיץ אחד התייצב (רונן). ניסיתי להפחיד אותו בתאור המסלול, אבל הוא רק התלהב יותר. מצוין. הדרך: מרחבי הגולן מכוסים פלומה ירוקה של נבטים צעירים. השבילים מהודקים היטב אחרי הגשמים. מזג האוויר קריר וטוב – כלום לא חסר. הנוף פראי כמו בגולן. הטיפוס למעלה לא קשה במיוחד, רק ארוך. פה ושם רואים כרכומים מציצים. טיפסנו לתל פחר (רום 450), ואחרי מנוחה קצרה המשכנו ליער אודם (רום 980). הלכנו לאיבוד ביער היפה הזה, ויצאנו ליד מושב אודם. אחרי הפסקה קצרה המשכנו למושב אודם ומזרחה, לבוקעתא (רום 1100). כאן התחילה התברברות נחמדה בשטח, שהובילה אותנו צפונה לכיוון הר רם ובקעת יעפור. יש משהו מרגש בלא לדעת היכן אתה. בקעת יעפור מכוסה מטעי תפוחים, ואלו שנפלו ונרקבו הפיצו ריח משגע של יין תפוחים. הגענו לברכת רם עייפים אך מה-זה מרוצים. דרוזי קטן עם שפם גדול צילם אותנו. חזרה: מה, בכביש??? לא! פה התחלנו קטע של ניווט חזרה בשטח, מצידו הצפוני של נחל סער. יש שם שבילים מרשימים, שאני חייב לבדוק פעם. זרמנו עם השבילים עד עין קיניה, שם הבנו שכדאי להזדרז ולחזור כל עוד יש בנו טיפה כח. החזרה על הכביש פשוטה, מהירה וקלה. אני כבר מצרף תמונות.

ר ו נ ן ג

New member
הטיול - מהיפים והמהנים שעשיתי

מומלץ לחובבי העליות, האויר הנקי והמשכר והמראות הנפלאים של צפון רמת הגולן.

gottfried

New member
כמה שאלות בקשר לטיול...

תשמעו, כל התמונות האלה עושות לי חשק לעזוב הכל כשנגמר הגשם ולעלות לגולן ליום יומיים... כמה שאלות על הטיול שעשיתם: מה הרמה הטכנית של המסלול? כמה ק"מ סה"כ עשיתם? לא ירו עליכם סתם מתוך מזל או שתיאמתם את הטיול עם צה"ל? אולי תפרסמו את המסלול? בקיצור, עשיתם לי חשק לעלות לרמה, אז לפחות תנו פרטים- ננצל את ימי הגשם לתכנון... תודה חיים

ר ו נ ן ג

New member
כמה תשובות בקשר לטיול

הרכיבה מבחינה טכנית בינונית ולמטה מזה, השבילים הם ברובם שבילי טוף, או שבילים לבנים, אורך המסלול 60+ ק"מ ואינו עובר בשטחי אש. פרטים נוספים לגבי המסלול - יציאה מכפר סאלד על הכביש צפונה (כביש 918?) כ-1.5 ק"מ, ירידה ימינה (מזרח) לשביל שמתחיל לטפס לכיוון תל פחר/מצפה גולני, הטיפוס ממשיך עד ליער אודם ומשם קטע קישור קצר על הכביש עד למושב עצמו, משער המושב ממשיכים ישר להמשך רכיבה על שביל ומקיפים את הר אודם מזרחה עד בקעתא, ממשיכים בכיוון מזרח, צפון - מזרח מקיפים את עמק יעפורי עם מטעי התפוחים עד להגעה לברכת רם משם ירידה לצומת מסעדה פונים ימינה, חוצים את הגשר שמעל נחל סער וכ-20-30 מטר לאחר הגשר כניסה לשביל משמאל לכביש שוב לתוך המטעים, השביל הזה הוביל אותנו עד לחלק העליון של עין קיניה, גלישה מהירה (מאוד!) לחלקו התחתון של הכפר והתחברות לכביש בין קלעת נמרוד לגשר שמעל מפל סער, מכאן הדרך חזרה בכביש עד כפר סאלד. כמו שכבר ציינתי - הרכיבה הכי מהנה שרכבתי עד היום, אשמח לחזור!

ody cohen

New member
עוד פרטים

המסלול כמו שרונן תאר. חלקו היה אילתור (או התברברות מוצלחת). קל לנווט עם מפה ומצפן, בגלל הטופוגרפיה של האזור (שטוח עם כמה הרי געש והחרמון בולט תמיד). לא היינו באזורים שצריכים תאום עם הצבא, עד כמה שאני יודע, אבל אולי אני טועה. היום בערב אפרסם מפה של המסלול, עם הפרטים שאני זוכר.

רֶשֶף

New member
נראה טיול מדהים! ../images/Emo45.gif אולי במקרה...

היה עליכם GPS ששכחתם דלוק? ככה... בטעות? לא?

ody cohen

New member
מתשהו היום בערב אצרף מפה -

ואשמח לעשות את זה שוב, נראה לי שרב המסלול די חסין בוץ - אז אפשר לתכנן שידור חוזר.

ר ו נ ן ג

New member
ניצלנו את היום שלפני הגשמים

ונכון ליום שני לא היה בוץ בכלל, פשוט מושלם. לדעתי אחרי כמה ימי שמש לא צריכה להיות בעיה.

למעלה