אתמול לימדתי את הילדה להרביץ...

akavishon

New member
אתמול לימדתי את הילדה להרביץ...

הלכנו אתמול אחר הצהרים לגן משחקים השכונתי. היה שם איזה אבא "שהוציא" את הילדים שלו לגן. שני ילדים, להערכתי הקטן בן שלוש וחצי, הגדול שנה יותר, שני מופרעים, משתוללים שלא דופקים חשבון לאף אחד. האבא, יושב בצד, משחק עם הנייד שלו ופעם בעשר דקות, מרים את הראש לוודא שהילדים עדין חיים. אני, עם שני הילדים שלי (שלוש ושבעה חודשים ושנה וחצי), הם מתגלשים, ושני הילדים נדחפים ובועטים. בשלב מסויים, פשוט חסמתי להם את המגלשה ולא נתתי להם להתגלש בזמן שהילדים שלי היו על המגלשה. אז הם למדו טריק.. התגלשו ואז נשארו לשבת על המגלשה וחסמו אותה. ובכל אותו זמן, את אבא שלהם זה פשוט לא מעניין. אז פעם אחד, הם חוסמים, ואני מרים את הילדים שלי ומוריד אותם מהמגלשה.. ופעם שניה ושלישית עד שבאיזה שהוא שלב, שהם עדין יושבים על המגלשה, פשוט אמרתי לגדולה שלי, שאם הם מפריעים לה, שתבעט להם בגב, וכך עשתה. פעם ראשונה בעטה בהם, ואז הם פינו את המגלשה.. ושום חזרו לחסום אז קיבלו עוד בעיטה. שלא תבינו אותי לא נכון... אני נגד אלימות, אבל שיעור באסרטיביות הוא גם שיעור חשוב בחיים...

shno

New member
איזה אבא קוף! (ההוא, לא אתה...)

הורים שלא לוקחים אחריות על הילדים, ורק מחפשים לעצמם שקט ולא משנה מה הם הורים מעצבנים ובאופן כללי קופים. פלא שהילדים שלו מראים סימנים שהם הולכים להיות קופים כמוהו? ומה השיעור הבא באסרטיביות? בקופת חולים? "איך למנוע מקופים לעקוף בתור"?

aviah

New member
לא מת על הפיתרון הזה

אני הייתי הולך לדבר עם האבא ההוא.

schlomitsmile

Member
מנהל
גם אני הייתי מנסה לדבר עם האבא ההוא ואם זה לא היה מועיל, אז מנסה לתפוס מרחק- למצוא מגלשה אחרת או לעבור לנדנדות, או משהו. אחרי שאני כל הזמן אומרת להם שאלימות היא לא הדרך (ועל בנים יש לא מעט לחץ, כידוע, להיות אלימים לפעמים, להוכיח שהם "גבר" גם בגיל 5...), זה פשוט ישבור לי את האמינות, אם אומר שהגעתי למבוי סתום שהמוצא היחיד ממנו הוא אלימות.

hag70

New member
אני מהחננות והפחדנים

תמיד יש לי הרגשה שאם זו המנטליות של האבא הקופיפים הקטנים שלו ילכו להתלונן ויתחיל להיות שמייח. נכון שאסרטיביות זה דבר חשוב בחיים, אבל להגיע הביתה בשלום זה דבר לא פחות חשוב
נכון שזה לא מכין לחיים, אבל זה עוזר להגיע שלם לשלב הבא בהם. וכמו שאני מכיר את הילדה שלי, זה לא היה בא לה בקלות ואולי אפילו זה היה מלחיץ אותה (מה שאולי מוכיח שכבר טעינו בחינוך
). והטיפוסים האלה באמת טפויומטים רציניים. חבל שלפעמים זה קורה במקומות פחות בטיחותיים ואז זה פחות "משעשע" ויותר מסוכן. אחלה ילדים הם יוצאים אחר כך.

hirshfe

New member
לא חסרים הורים כאלה

פשוט חיות. אני חושב שהפתרון שלך היה נכון, כי אם הייתי מדבר עם אבא, אז במקרה הטוב הוא היה מוריד אותם פעם אחת. אבל סביר להניח, שהוא היה תוקע בך מבט וכועס עלייך שאתה והילדים שלך מפריעים לילדים שלו לשחק

ferdinand

New member
זו דילמה לא פשוטה

כשהוא חוזר מביצפר, ומספר שאיזה ילד הרביץ לו
הפתרון של לפנות למורה/מנהלת לא תמיד פותר ת'בעיה! זה לא נעים ולא PC אבל C'est la vie רוב הזמן ה-חזקים "שולטים".

schlomitsmile

Member
מנהל
שישלטו כמו המלך בנסיך הקטן ../images/Emo13.gif לפעמים אפשר ללכת מהם, שיישארו להם לבד עם השליטה שלהם. כשזה אפשרי, זה עדיף בעיניי מלתת להם לשלוט במעשיי ולהפוך אותי למשהו שאינני רוצה להיות. זה גם המסר שלי לילדיי.

the shraga

New member
ממש לא ככה!

במכות זה ממש לא כוח! שהולכים מכות עד הסוף עם אגרופים והכל אז מי שמעז לוקח! צריך לא לפחד לחטוף אגרוף אחד או שניים כדי להרביץ וכך להימנע מלחטוף צ'פחות מאחורי הגב כל החיים,מה הכי גרוע שיכול לקרות? פנס בעין? זה עדיף על שנים שלמות של התגרות.

למעלה