אתמול מישהי בשיא החוצפה שאלה אותי א

אתמול מישהי בשיא החוצפה שאלה אותי א

כזכור לכן בדיוק שבוע מאז הגרידה אני לא ספונטנית במצבים כאלו , אז אמרתי לה בפשטות לא ,ובסוף היא ביקשה סליחה . רציתי לשאול אתכן מה אתן עושות במצבים כאלו.

הרמוניה

New member
רוני יקרה

האמת שאין לי תשובה עבורך רק חיבוק גדול והזמנה להיכנס עכשיו לצ´אט לשאול להתקשקש ואולי להתעודד קצת הרמוניה

love joy

New member
רוני , ליבי איתך ../images/Emo23.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo45.gif

חברות טובות. (בעצם אני כבר לא בטוחה כמה טובות) אחת בדיוק ילדה ושאלה אותי אם אני בהריון וכשעניתי שלא היא אמרה טוב אבל היא מריחה שיש תיכנונים, כי אני שמחה מאוד ומתעניינת מאוד בתינוק (גם כשמתנהגים בסדר זה לא טוב!). לא התבלבתי ועניתי את טועה (כי אצלי זה סוד ואני לא נוהגת לשתף אנשים אחרי בחיי הפרטיים, חוץ ממכם כמובן
) וכשיוולד לי תינוק את תהיי ראשונה שתדעי. והשניה שבדיוק סיפרה לי שהיא בהריון שלחה את בעלה לברר. הוא אמר לי שהוא היה רוצה שנהיה בחופשת לידה ביחד. עניתי חבל זה כבר לא יקרה כי אני לא בהריון! אז הוא אמר בקרוב אצלך (כמובן!) ועניתי שאני יודעת שאנשים שנמצאים בהריון יש להם מין רצון כזה שכולם יהיו בהריון איתם! אני מבינה את הבעיה הנפשית שלהם ולכן אני מנומסת ועונה תודה. אחרי זה הוא כבר לא אמר כלום!!! כבר סיכמנו שיש אנשים שכשחילקו את הטקט הם שכחו לבוא לקחת. אין מה לעשות, זה מה יש ואת זה ננצח אז זה עצוב בלב לאיזה יומים ואח"כ שוכחים. מיליון בהצלחה LOVE JOY

לאב-ג´וי: אני לא מסכימה איתך.

זה לא תמיד קשור לטאקט. יש אנשים, שכל נושא הטיפולים זר להם (ועדיף שכך). הם לא מבינים את העניין ה"ניסי" שבלהכנס להריון. הם חושבים, שאם הם ניכנסו להריון, כל אחד יכול להכנס להריון בלי בעיה. אם הם לא יודעים שאת בטיפולים, איך הם יכולים לגלות הבנה (על משהו שהם לא יודעים)? לא צריך להיות תוקפנים לאלה שלא יודעים או מבינים, אלא פשוט להסביר להם (גם אם לא מגלים להם שאת בטיפולים). סיגל

love joy

New member
אין לזה קשר לטיפולים, יש לזה קשר...

לפרטיות. אני לא שואלת אף אחד אם הוא בהריון או מתכנן וכו´ לא רק בגלל שאני לא רוצה שישאלו אותי אלא בעיקר בגלל ההבנה שזה לא עסק שלי. זה עסק של בני הזוג בלבד וזה מה שאני מצפה גם מאנשים אחרים. אני יודעת שבליבם אין מחשבה ראה אלא רק יצר מציצנות וזה מה שמפריע לי! לגבי גילוי הבעיה לאחרים. לי יותר קל כשהסוד הזה שמור עימי. אין צורך לשתף בכישלונות את כל המצפים סביבי (הפורום לא נחשב כי כאן כולנו חוות את אותם הקשיים ולכן אולי יותר קל לי) וגם לפעמים אין לי כח לספר מה אני עוברת בדיוק. אבל אנ יודעת שזה אישי ביותר וכל אחת מרגישה אחרת. בכל אופן כמו שאמרתי אולי אנחנו עצובים קצת אבל חייבים להמשיך הלאה. בתקווה לשנה מוצלחת פוריה ושקטה לכולנו
LOVE JOY

מרב.

New member
רוני יקרה,

הרגישות מובנת בדיוק בעיתוי הדואב הזה, ואכן האמת הפשוטה והעירומה הינה הפיתרון הטוב ביותר, אבל זכרי נא שלא כולם נחנו בטקט, ובודאי שלא יודעם מה עבר עלייך לפני זמן כה קצר, ומה את עוברת על מנת להיכנס להריון. אני לא כועסת על אנשים ששואלים אותי את זה, בעקיפין או במישרין, כי אני יודעת, שלו הייתי אני בחורה רגילה, עם הספק של ילד-שניים, כמו רבות בגילי, הייתי מרימה גבה למשמע זוג כמונו, שנשוי 5 שנים ועדיין ללא ילדים, ואני רק מקווה שהיה לי הטקט לא לשאול בצורה ישירה. רק אתמול, בחור מהלימודים שלי שאל אותי בחביבות אמיתית מה עם התחייבויות ארוכות טווח. שאלתי אותו מה הכוונה, והוא אמר בחיוך- כאלה שמתחייבים אליהם לעשרות שנים. אה, אמרתי לו, כאלו? ועגלתי יד מעל הבטן. הוא אמר שכן, ואמר שחשב שיהיה ממני משהו עד סוף הלימודים (אני מסיימת באוקטובר). חייכתי ואמרתי לו שאני בטיפולים. לא כעסתי, אני יודעת שכוונתו הייתה לטוב, ורק צער מוכר ישן עבר בלב, כי אכן רציתי כל כך להתנפח לקראת סיום התואר. מה שהיה נחמד זה שהוא ישר סיפר שאת שני הילדים שלו עשה בטיפולים, ואף הגדיל ואמר שהבעיה היתה אצלו (וריקוצלה וכו´). ללמדך, שלא תמיד יש רוע או חטטנות גרידא מאחורי השאלות. מאחלת לך רוני, שעם כניסת השנה החדשה תיכנסי את להריון שוב, והפעם כזה שימשך עד תומו.
שנה טובה ופוריה, מרב

שחר חדש

New member
מרב היקרה

האם העובדה שהבחור המאושר עבר בעצמו טיפולים, ושהוא מדבר על זה בחופשיות, מתיר לו להכנס לחייהם הפרטיים של אנשים אחרים? לא בטוח. אולי דווקא ממנו הייתי מצפה ליותר רגישות (שהרי אלה שנכנסים להריון בקלות לעתים לא חושבים בכלל על כך שיש אופציה כזו, של בעיות). בכל מקרה, אני מקנא בך על היכולת שלך להתייחס לזה בסלחנות. אותי זה מרגיז נורא. כל פעם מחדש. שחר.

שחר - אני יכולה לומר לך, שמאז

שאנחנו בטיפולים, אני לא שואלת אף אחד על תכנוני הריון. כמו שאני לא אהבתי ששאלו אותי (מי שלא ידע על הטיפולים), אני לא שאלתי ולא שואלת. אבל - כ"כ הרבה אנשים שסובבים אותי יודעים על הטיפולים, שהפכתי מעין "גורו" לנושא. זה הגיע למצב, שחבר שלנו מארה"ב, הפנה אלי חברה לעבודה, שמצוייה בטיפולים (אתמול היא הודיעה לי שהיא בהריון!!!) ושלא היה לה עם מי לדבר ולשוחח על העניין (וגם היה לה קשה עם המונחים באנגלית). כמובן שהפנתי אותה לפורומים ואפילו הכנסתי שאלה בשמה (היא לא יכלה להתחבר לפורום, לצערה), ושלחתי לה את מילון המונחים של הטיפולים באנגלית. אבל תסתכלי על השאלה של הבחור מצד אחר: נראה לו מאוד הגיוני וטבעי לשאול את השאלה, דווקא בגלל שהוא היה בטיפולים, ולא התבייש ואמר על הבעיה, שמצוייה אצלו. לא הרבה אנשים ינהגו ככה.

שחר חדש

New member
כן, אבל כדי לעודד מספיק היה שהוא

יספר על עצמו. הוא לא צריך "לפתוח" גם אחרים. אין בזה שום תועלת לנשאלת - אם היא מעוניינת היא יכולה להחליט לפתוח את הדברים בעצמה. אני בטוחה שהכוונות שלו היו טובות (או לפחות לא רעות), אבל זה עדיין חוסר טקט. ובקשר אלייך - אני בטוחה שאת יכולה לעזור. בשבילי, עצם העובדה שאני רואה אנשים שעשו זאת בעקבות טיפולים - כבר מעודד. אבל שימי לב שגם את מדגישה שהן פונות אלייך, ולא את אליהן. דמייני מצב שבו את מסתובבת ומציעה עזרה לסובבים אותך? אני, באופן אישי, לא נוהגת לשאול אנשים שאלות פרטיות בשום תחום שהוא. גם כשחברים מספרים לי סיפורים אינטימיים אני מאפשרת להם להחליט עד איפוא הם רוצים להגיע. לי זה נראה בסיסי מאוד.

מרב.

New member
שחר יקרה

היו פה דיונים רבים על הנושא של "לגלות או לא לגלות", אני מצאתי ששמירה על הסוד הכמוס הזה, הסתרתו והנסיונות לטשטש, לשקר, לעגל ולבלף, והרוגז על אנשים "חסרי טקט" לוקחת ממני אנרגיות, וכיוון שאני דלה במשאב חיוני זה, הגעתי למסקנה שזה מיותר. זה קרה, אגב, בעקבות החשיפה לפורום, ולאט לאט התחלתי לפתוח את הנושא. נתקלתי בתגובות שונות, אבל תגובות חסרות טקט (וכמובן שהיו) רק משעשעות אותי- ואני חושבת שכך בדיוק צריך להתייחס לזה. ברגע שפתחתי את ה"סוד", גיליתי הרבה אנשים שהיו בסירה הזו, אנשים ששמחו לתרום, לספר, לעזור. דרך אגב, זה כך בכל תחום בחיים. כל אחד עובר את החוויות שלו בחיים ולוקח את זה למקום אחר, בהתאם לאופי שלו, וגם אני וגם את חוטאות בחוסר רגישות במקום אחר, או שנחטוא בזה, הרי אי אפשר להיות צודק כל הזמן. מקוה שתפיקי את הלקחים והמסקנות מהשיעור הזה בחייך. אני מאמינה שאם אנחנו כבר כאן, בסירה הזו, אז נפיק ונלמד וניקח את הדברים הטובים בתקופה הזו, הרי יש למכביר, עם ולמרות הצער הגדול המלווה אותנו. ולגבי העצבים- לא תמיד אני עומדת בזה, אבל אני משתדלת לא להתעצבן מאנשים חיצוניים לי, לא נראה לי הגיוני לתת לאנשים זרים להשפיע לי על מצב הרוח בלי יכולת לשלוט בזה. מרב

רומי 007

New member
לרוני ולמרב

ראשית רוני - אני חושבת שהתגובה תלויית מקום וזמן. כשיש לי מצב רוח תוך במיוחד אני אפילו כבר לא נעלבת. כשרע לי ומר לי - אני יכולה לדסקס את זה שבוע עם עצמי. כרגע את בתקופה קשה מאוד בסקלה של הטיפולים ובקרוב ירווח לך והתגובה תהיה פחות קשה. בינתיים את בוודאי מייסרת את עצמך אם ענית נכון או לא והאם העלבת והרחקת מעצמך אנשים שאת דווקא חפצה ביקרם. אני חושבת שבאיזשהו מקום יש לנו מנגנונים שעוצרים בעדנו מלהרחיק באמת את היקרים לנו מכל, למעט מקרים של איבוד שליטה ויש גם מעט כאלה. הכי חשוב - שתחלימי ותרגישי טוב ואולי עם הזמן תמצאי שיש מקום בכל זאת לשתף, ולו גם במעט, את הסביבה. לי זה עושה רק טוב מאז שהתחלתי. ומי שלאחר שסיפרתי לו מסתייג ממני: "שיחפש את החברים שלו". ועכשיו מרבי: (אני מקווה שקיבלת את המייל ששלחתי לך מזמן בוואלה??) נראה לי שאותו בחור מתעניין קלט איכשהו שיש לך בעיה ויזם את השיחה כדי לדובב אותך וכדי לספר על עצמו על מנת שתרגישי יותר טוב. דרך קצת עקומה אבל בכל זאת לבבית. שנה טובה לכן!

מרב.

New member
רומי-

נדמה לי שגם עניתי, אבל נראה לי שהוואלה מזייף, או שזו אני ששוקעת בעבודה. מייל יחכה לך מממני כשתחזרי.
ושבת שלום מרב

שחר חדש

New member
רוני, זה קורה לי כל יום

גם בגלל שאני נשואה כבר שש שנים, וגם בגלל שבקיץ אני אוהבת ללכת עם שמלות וגם בגלל שמהתסכול גידלתי בטן קטנה. אין יום שזה לא קורה לי לפחות פעם אחת. יש את אלה שרק מבררים, יש את הכועסים (נו, הגיע הזמן לא?) ויש את אלה שישר מברכים אותי במזל טוב. אני מכירה את הקושי, ופעם גם העלתי את זה בפורום. אני לא יודעת איך להגיב במצבים האלה, זה די מביך אותי (במקרה הטוב) ומרגיז אותי (במקרה הרע). אני מסכימה שהם לא עושים את זה מרוע לב, אבל חוסר טקט זה נון גדול לא פחות, בעיני. הלוואי שתוכלי להגיד בספונטניות "כן", ושתשמחי על כל שאלה כזו. שחר.

salpter

New member
מכירה מקרוב אבל למדתי לענות כך...

כל מי ששואל נו... הילד כבר גדל למה אין לך עוד אחד, אתם לא מנסים. אני עונה באלגנטיות:´´ אנו מנסים וזה לא הולך כל כך´´. ואז הם סותמים את הפה להרבה זמן.

שחר חדש

New member
אני מאחלת לעצמי שיהיה לי את האומץ

לענות כך. זו באמת נראית לי התשובה הכי מוצלחת! אני עדיין נבוכה כשזה קורה לי - בדרך כלל אני מפריחה איזו תשובה סתמית בנוסח "עוד מעט" "אחרי ה..." "אנחנו חושבים על זה...". הייתי מעדיפה "להחזיר" לשואלים את הכדור.

מרב.

New member
שחרונת,

מאחלת לך שכבר מחרתיים תגלי שאת בהריון, ובאמת- שהדבר היחידישיטריד אותך יהיה מתי לספר. אבל , במידה והאגה תימשך עוד, ובמידה ותאזרי אומץ, נסי יום אחד לסנן בנון שלאנטיות לאחד השואלים חסרי הטקט- כן, אנחנו בטיפולי פוריות. לא ברוע לב, חלילה, אבל אם כבר את חושפת, לפחות תהני מהמבט המופתע והנבוך של השואל. משעשע עד מאוד, באחריות. מרב

שחר חדש

New member
מרב,

אני מסכימה אתך. הרבה הרבה יותר נוח לדבר על זה עם כולם, ולהפסיק לבזבז אנרגיות על הסתרה. גם אני, מרגע שהבנתי שזה לא נגמר (אולי, אולי החודש?) התחלתי לספר לאנשים סביבי, וזה בדרך כלל נעים - במקום לבזבז את הכוח את מקבלת כוח. אבל, כל מה שאני רוצה זאת את הבחירה - להחליט עם מי אני רוצה לדבר. אני יודעת ש"ככה זה אנשים" אבל מותר לי לכעוס על כך ש"הם ככה" ושאני צריכה להתמודד איתם בכלל. בכל מקרה, אני מקבלת את העצה שלך ומקווה להתמודד עם זה יום אחד יותר טוב. בנתיים, אני משתדלת, כמו שאת אומרת, לא להתרגז ולתת לזה לחלוף לידי (לא תמיד מצליחה, אבל עברנו קשיים גדולים יותר, לא?) מקווה בשביל כולנו שלא נצטרך לדון בזה בכלל לעולם.

למעלה