אתמול קראתי משהו משעשע מאוד על כביכול

poseidon111

Active member
אתמול קראתי משהו משעשע מאוד על כביכול

ארוע שהתרחש לא מזמן. הנהו כלשונו:

בטיסה של חברת תעופה מאטלנטה לניו יורק, מצאה עצמה גברת מבוגרת יושבת ליד גבר
חובש כיפה. הגברת קראה לדייל הראשי על מנת להתלונן על מקום מושבה.

"מה הבעיה גברתי ?" שאל הדייל. "הושבתם אותי ליד יהודי!! אינני יכולה לשבת ליד
אדם מוזר זה נא מצאו עבורי מקום ישיבה אחר!".

"גבירתי, אני אבדוק מה ניתן לעשות בעניין" השיב הדייל, "הטיסה מלאה ואינני יודע
אם יש מקום ישיבה אחר פנוי."

האישה העיפה מבט שחצני לעבר היהודי המושפל שישב לידה (ולעבר הנוסעים שישבו
בסמוך) מספר דקות אח"כ הדייל חזר ואמר,

"גבירתי, המחלקה הרגילה ומחלקת העסקים מלאות, אולם, יש לנו מושב אחד במחלקה
ראשונה". בטרם הספיקה הגברת לענות, המשיך הדייל בדבריו, "רק במקרים יוצאי דופן
אנו יכולים לשדרג מקום כזה, פניתי לקברניט המטוס לצורך קבלת אישור. לאור
הנסיבות, הקברניט חש כי אין להכריח איש לשבת בסמוך לאדם לא נעים."

הדייל פנה אל היהודי שישב בסמוך לאישה ואמר:

"אדוני התואיל לאסוף את חפציך, יש לי עבורך מקום ישיבה נוח במחלקה ראשונה..."
באותו רגע הנוסעים שישבו בסמוך נעמדו ומחאו כפיים

כאשר היהודי פסע לעבר קדמת המטוס, הגברת סיננה בכעס, "בודאי הקברניט טעה.." לכך
ענה הדייל, "לא גבירתי. הקברניט כהן לעולם אינו טועה"

ועתה, לאחר שסיימתם לצחוק, שלב התהייה:

למה לעזאזל שונאים אותנו? מה יש בנו שמושך אש כל הזמן, לא משנה מה עושים.
יורים עלינו טילים? העולם מרחם על אלו שיורים (בכל זאת זה חתיכת משקל להרים טיל).
אנחנו מציעים עזרה? אומרים תודה לא צריך.
הבורסה נופלת? זה בגלל הבנקאים היהודים.
הוריקן בדרך לארה'ב? זה עבודה מלוכלכת של המוסד,
וכך הלאה והלאה.

דרך אגב, אני לא מדבר על שורשי האנטישמיות, אני מדבר על כאן ועכשיו.
או שלא ניתן להפריד?

Doctor Goblin

New member
האירוע הזה מעולם לא קרה

זה בבירור מישהו שהחליף פרטים של סיפור שמופץ כבר שנים בפייסבוק ובמייל. הגרסה הנפוצה של הסיפור עוסקת בגבר שחור ולא בגבר יהודי.

הנה ניתוח מדויק של הסיפור ואמינותו:
http://www.hoax-slayer.com/racist-airline-passenger.shtml

וגם ל-Snopesיש מה להגיד בענין:
http://www.snopes.com/travel/airline/obnoxious.asp

בקצרה, הסיפור הזה לא אמין. ורק מספר הגרסאות שלו, פוגע קשות באמינות שלו. הוא אפילו הופיע בעבר כ"סיפור עם מוסר השכל" על דגני בוקר.

לגבי השאלה שלך, אני מעריך שאנחנו שמים לב יותר לשנאה יהודית בגלל הקרבה שלנו לנושא. אבל מעשית, שונאים הרבה מאוד. גם כקבוצה אתנית, אנחנו מפגינים חולשה בעמידה פיסית מול איומים פיסים ולכן אנחנו מטרה קלה. תוסיף את זה להרבה שנים של שנאת יהודית בכל מקום כי הם היו המיעוט הנוח "בכל מקום" ותקבל יופי של שעטנז עם תוצאה אחת.

Aronsona

New member
אין חיה כזו. לא מאמין לסיפור.

לא שונאים אותנו יותר מאחרים.
אני ממש לא מרגיש נרדף ואני לא חושב שיש מי שצריך להרגיש נרדף.

poseidon111

Active member
אתה מכיר עוד מיעוט בעולם בסדר גודל שלנו,

שגורם לכל כך הרבה רגשות שליליים בכל הגלובוס?
ואני לא מדבר על ישראל דווקא, אלא על יהודים.

דרך אגב, החברים שלך לא מהווים ממש דוגמא. הם אינטליגנטים.
90% מהעולם אינם, ופועלים על פי סנטימנטים.

Aronsona

New member
שמע ידידי, אנחנו בהחלט בולטים בעולם יחסית

לגודלנו, לטוב ולרע. אנחנו בוודאי לא חלשים.

Doctor Goblin

New member
אתה מכיר עוד מיעוט בעולם בסדר גודל שלנו

שהיה נפוץ באותה צורה על פני כל הגלובוס?

אוקיי, הסיפור הזה הובא כאנקדוטה

וכמוסר השכל בכל הקשור לגזענות בעולם. ואכן גזענות בעולם קיימת ללא ספק, בין אם זה נגד שחורים, יהודים, מוסלמים וכו'.
בשורה התחתונה, אני באמת מוצאת שאנחנו מגלים ומפגינים חולשה בעמידה פיזית מול איומים פיזיים. לגמרי מקבלת את הסיפא של דבריך.

Aronsona

New member
אני מבין לא מבין מאיפוא בא המשפט:

אנחנו מגלים ומפגינים חולשה בעמידה פיזית מול איומים פיזיים.
זה הפוך לגמרי, ומעבר לכך כל הסיפורים ההזויים על מעשי ופעולות המוסד בכל דבר שקורה, מוכיחים בדיוק ההיפך

Doctor Goblin

New member
קודם כל צריך להבחין בין יהודים לבין ישראל

יש מעט מאוד מחתרות כוחניות של יהודים בתפוצות. כאשר אנשים שמעים על התעללות ביהודים ואנטישמיות בתפוצות זה לרוב ללא תגובה או עם תגובה חלשה. תשווה את זה לפחד של לבנים להגיד משהו "אנטי-שחור" בהארלם והפחד מכנופיות למינהן. בכל מקום, כאשר קבוצה אתנית נמצאת תחת איום היא מתאגדת ופועלת בכוח. היהודים, מכל מיני סיבות, גם היסטוריות, מקושרים יותר לספיגת האלימות ולבריחה ממנה. "מחתרות" יהודיות שמגיבות באלימות הם מעטות לאורך היסטוריה של אלפי שנים של "התעללות".

זכור, על מנת שיהיה לנו איזה גוף מרתיע בצורת המוסד נדרש קודם שיהרגו כמעט מחצית מבני העם ברצח העם המפורסם ביותר בהיסטוריה. אנחנו הקורבנות שם ורק אצלנו דבהים כמו מרד גטו ורשה מוזכרים אפילו בהקשר שלו. ברוב העולם היהודים היו קורבנות וזהו.

ישראל מפגינה כמובן יותר עוצמה, אבל משום הביקורת העצמית שאין לה אח ורע ב עולם, גם בעמידה הזו שלנו, אנחנו מראים כלפי חוץ חולשה מסוימת. נראה לך שתגובה כו עמוד ענן היתה מגיעה מארה"ב או מרוסיה? כי ארה"ב נכנסה לאפגניסטן ולעיראק והורידה את השליטים במלחמות עקובות מדם. ורוסיה משטחת על איום שהיא נתקלת בו. אנחנו לעומת זאת מגמגמים כל פעם שמגיעה ספינה עם בריונים חמושים לשבור מצור מול חופי עזה. זו בהחלט חולשה.

ולגבי המוסד למיניו, אני חושד שהפחד מארגוני ביון למינהם נחלש מאוד בעידן הדיגיטלי. ראית את Skyfall? הוא מתעסק קצת גם בזה.

Aronsona

New member
אני מסכים כמובן להפרדה בין היהדות בתפוצות

לבין ישראל.
מסכים לגמרי לנושא הביקורת העצמית שאין לה אח ורע בעולם.
ממש לא מסכים לנושא הגמגומים, בשורה התחתונה אנחנו עומדים על שלנו בנושא.
לא ראיתי את Skyfall, ביקשתי מבני להוריד לי אותו. ובכל מקרה, כמו תמיד, הדוגמאות שיש לי הם מהאנשים איתם אני נפגש מהעולם. בפעם האחרונה ישבנו: סיני, קוריאני, אמריקאי בריטי, טורקיה, הולנדי ואני על בירה כשהנושא היה היכולות של ישראל, ואני אומר לך במפורש, יש הערצה לכוחה של ישראל ולאן שהגיעה בתוך כל כך מעט שנים יחסית.

Doctor Goblin

New member
תרשה לי לשער

שהאנשים שישבת איתם היו "אנשי עולם גדול", משכילים ואולי אף בעלי נסיון בין לאומי.

ועכשיו תעשה את ההבדל בין דיעות של אנשים כאלו לבין דיעות של "עמך". בקרב ה"עמך" האנטישמיות נפוצה ומשמשת ככוח מניע, לא בקרב מעמדות השכלה ובטח לא בקרב אנשים שעושים עסקים עם ישראל. אותו "עמך" לא מתרשם מהישגים טכנולוגים ופרסי נובל, אלא רק מדם ומה שמצטלם טוב בחדשות.

ובחדשות שלהם, ישראל היא סוג של "בריון שמתעלל בחלשים" אבל מת מפחד כאשר כל מישהו אחר מייצר איתו קשר.

Aronsona

New member
באופן טבעי אילו שאני נפגש אתם הם אנשי

העולם הגדול, ואני כמובן מכיר את אילו שרואים בישראל בריון שמעלל בחלשים, אז בוא נחזור למשפט הראשון שכתבה יחפונת: "אנחנו מגלים ומפגינים חולשה בעמידה פיזית מול איומים פיזיים". אז גם בעיני אילו אנחנו לא מפגינים שום חולשה, להיפך מנצלים לרעה את כוחנו.

Doctor Goblin

New member
המשפט ההוא יותר מתייחס ליהודים מאשר לישראל

אבל ישראל לא משפרת את המצב. יש הבדל בין פגיעה באוכלוסיה אזרחית שבעיני אף אחד לא מראה כוח אלא סתם בריונות לבין לחימה מול אוכלוסיה צבאית.

כשאנשים חושבים שאנחנו הורגים ילדים פלסטינים ללא הבחנה, הם לא רואים בזה הפגנת כוח מול איום פיסי, אלא סתם מדינה גזענית שטובחת באזרחים תמימים.

מתי בפעם האחרונה ישראל הראתה הישג צבאי שגמר לעולם לעצור את נשימתו ולהתפעל? נראה לי שהפצצת הכור בעיראק היתה הפעם האחרונה. מאז אנחנו בעיקר "נסוגים" או נכנסים להרפתקאות צבאיות ויוצאים בשן ועין (לבנון) או נותנים לארגוני טרר הישגים מהותיים על שחרור חייל אחד חטוף או משקשקים מול ספינה של בריונים.

כן, בימי אנטבה זה היה שונה. אבל כיום?

Aronsona

New member
לא בטוח שלכך כיוונה יחפונת

אלא לאיך שנראות ה"יציאות" שלנו ממבצעים מאז לבנון. ונדמה לי שלחשוב היום שניתן להוריד אויב על בירכיו, כל אויב, זו טעות ואינה מצביעהעל חולשה. לגבי הישגים צבאיים הרי היו עוד כמה שמיוחסים לנו כמו הכור בסוריה. ומתי שקשקנו מול ספינת בריונים? למה אתה חוזר על זה?

Doctor Goblin

New member
הניתוח הזה:

"נדמה לי שלחשוב היום שניתן להוריד אויב על בירכיו, כל אויב, זו טעות"
אולי נכון, אבל זו בטח לא עמדת הקהל הרחב. רק ראה כמה תגובות שקוראות לביבי לוזר וחלש על המבצע הנוכחי התקבלו.

אתה לא זוכר איך שקשקנו מול המרמרה? או שאינך זוכר את הפיאסקו שכלל רובי פיינטבול וחיילים שנלקח מהם הנשק האישי?

Aronsona

New member
לצערי אתה צודק לגבי הקהל הרחב וחבל.

אני רואה בהתנהלות מול המרמרה חוזק ורצון להימנע מהרג חפים כשכל העולם מסתכל. לא רואה בזה שום חולשה. לא רוצה להידמות לברברים.

אני כן התכוונתי בדיוק למה שאמר הדוקטור

ככל שאנחנו חזקים יותר מבחינה פיזית וצבאית ואפילו כלכלית, ידינו קשורות בגלל אופיינו ולכן אנחנו נתפסים כחלשים ורכרוכיים ואוייבנו יודעים לנצל זאת היטב.
בחייך, תראה מה קורה בתקשורת הישראלית בגלל הפסקת האש הנוכחית. כולנו פקה פקה במובן של 'היינו צריכים לחסל אותם' 'לביבי אין ביצים' 'אם לא הולך בכח אז בעוד יותר כח', וכולם גיבורים גדולים עד הטנק הראשון שעולה על מטען, עד החיילים הראשונים שנהרגים מאש כוחותינו בשגגה ועד הפצצה הראשונה שנוחתת בשגגה על בית ספר של ילדים בעזה. אנחנו לא בנויים למלחמות עקובות מדם ולא מסוגלים לשאת קורבנות של חיילים מעבר לכמה בודדים שהם הכרח המציאות ואנחנו כואבים על כך מבלי להיכנס לדכאון לאומי.
אנחנו לא משקשקים מול ספינת בריונים, אבל הקולות בתוכנו מחלישים אותנו. אין מה לעשות. זה לא שיש לנו חולשה מול פני העולם כמו שאנחנו לא מסוגלים להתמודד עם חילוקי הדעות בינינו לבין עצמנו.
ראית איך במבצע האחרון, כל מי שחש עצמו משמאל למפה הפוליטית, ירד למחתרת ולא העז להגיד מילה נגד המבצע פן יבולע לו, אבל גם כאשר הוא אמר משהו נגד, הוא גם טרח לציין שהוא ממש ממש פוחד לדבר כדי לא לחטוף קללות מכל עבר. זה מעיד על חולשה אצלנו מכל הכיוונים, ולאו דווקא צבאית.

Aronsona

New member
אין ספק שהביקורת העצמית אצלנו נראית

חריפה יותר מאשר בכל מקום אחר. ובעיני גם זה חוזק. זוהי בדיוק דמוקרטיה.

החוזק הוא בעיני המתבונן

בעיני האוייבים שלנו וגם בעיני החברים שלנו, זה נתפס כחולשה. במציאות שלנו, כל סימן לחולשה מזמין התקפה.
אנשים נאורים יראו את החולשה הזאת שלנו לחייהם של בני האדם כחוזק. לצערי, מרבית בני האדם אינם נאורים.

למעלה