אתמול ראיתי תוכנית ריאלטי

gao xing

New member
אתמול ראיתי תוכנית ריאלטי

של Richard Branson. אחת המשימות של המשתתפים היתה לטוס להונג קונג ולמצוא משהו שיהווה תוספת מפנקת לנוסעים של חברת התעופה VIRGIN. אחת הקבוצות הציעה לחלק לנוסעים עוגיות מזל עם סיסמאות שיתאימו לחברת התעופה..... הרעיון חמוד לאללה אבל מה שנורא הצחיק אותי זה שאחרי שהם תרו כמעט את כל הונג קונג אחד מהם אמר "אנחנו נמצאים בפאקינג סין ולא מצליחים למצוא עוגיות מזל!!" גם אני עד היום מחפשת מסעדה שתגיש לי אגרול.....או עוגיות מזל..... אני חושבת שבארץ אגרול ועוגיות מזל זה הכי סיני שיש ובמפתיע, אני לא מוצאת את זה בסין.

Mei11

New member
הבדיחה היא

שעוגיות מזל הן בכלל מאמריקה... יש המון דברים סיניים שבעצם התפתחו בקהילות הסיניות מחוץ לסין, ומהצד השני הסינים החריבו הרבה מהתרבות שלהם בזמן מהפיכת התרבות, והתוצאה היא שלא כל מה שסיני נמצא בסין...

gao xing

New member
יפה- למדתי משהו....

תודה על הקישור.
הרבה מחבריי שביקרו כאן בסין אמרו שהם מאוד אהבו אוכל סיני....עד שטעמו אוכל סיני בסין....
למעט הרבה דברים שהתפתחו בקהילות הסיניות מחוץ לסין יש אין ספור מסעדות "סיניות" פזורות ברחי העולם שמותאמות לחך המקומי. וכך אפשר למצוא מנות מעניינות עם שילוב תבלינים שונים ומשונים שאינם חלק במטבח הסיני המסורתי. בפורום אחר כתבתי פעם שיש לי חבר סיני יקר בעל מסעדה בישראל שאת רוב ילדותי ביליתי שם. המנות שלו טעימות להפליא אך אינן דומות כלל לאוכל המקומי בסין. הוא טוען שחברים סינים שמגיעים לביקור בישראל מיד נגשים למסעדה שלו ומשבחים אותו על התעוזה והיצירתיות של המנות המוגשות. כאשר הגיע לישראל לפני 15 שנה ופתח את המסעדה הוא כלל בתפריט רגלי תרנגולת מתוקים, מרק אצות ודים סאם למינהם.... התגובות של הסועדים היו נסערות ורובם לא שבו לסעוד במקום רק לאחר ששינה את התפריט על פניו. הוא הבין שאם הוא רוצה מסעדה סינית בישראל....הוא צריך להפוך את האוכל הסיני למזמין יותר במראהו וכמובן שהטעם לא יהיה חד מדיי וירתיע את הישראלים. לטעמי האישי- זאת המסעדה הכי טובה שיש...... וכן, שם אני פותחת באגרול משובח ומסיימת בבליסה של עוגיות מזל

Mei11

New member
אוכל סיני בישראל

זאת פשרה בין כל כך הרבה דברים... גם כשרות, גם פעם היה קצת מסובך להשיג את כל המרכיבים (לפני ימי טיב טעם והמכולת הסינית), העובדה שלאו דוקא סינים פתחו אותן, וגם החיך הישראלי המעודן (מה יש? אף אחד לא מת מלאכול רגלי תרנגולת מטוגנות). אבל אני מודה, גם אני אוהבת את האוכל הזה... במיוחד את המנה האחרונה הסינית המסורתית - גלידה עם אננסים או בננות מטוגנות.

אMור

New member
תכניות ריאליטי

לא יאומן איך הז'אנר הזה תפס בכל העולם (וכמובן גם בארץ). מענין מאוד לראות פורמטים זהים של תכניות בארצות שונות, כמו למשל: כוכב נולד בסין - משגע את המדינה. לא שבארץ לא - אבל תחרות שכזו בארץ הקריוקי היא טירוף טוטאלי, וכמה מצחיק זה לראות את הסיניות חסרות הקורדינציה לבושות בבגדי אייטיז ומבצעות שירים של מדונה בסינית ובזיופים מחרידים (נו טוב, גם לתרגם לסינית וגם להכניס את הטונים בפנים - איך לא יזייפו?) האפרנטיס של טראמפ לא מפסיק לחדש ולאתגר. קראתי שהחליטו לתבוע את אחת הזכייניות בארץ על העתקת הפורמט עם תכנית שעלתה בהנהגת אחד הקודקודים השושואיסטים לשעבר (פרי, איילון...בסגנון) [דרוש מנהיג, יכול להיות?] ואפילו לקחו פורמט של ריאליטי וקיסטו אותו עם שחקנים אמיתיים בסידרה המוצלחת: LOST. האמריקאים בכלל השתגעו עם הז'אנר וניתן לראות סלבס מכניסים את כל העולם אל תוך הבית והמשפחה - נטול כיוון וחסר ענין לחלוטין (איך קוראים לבלונדינית השמנה ההיא, שכחתי...) והבריטים עם משפחת אוסבורן ושמעתי לאחרונה שמייק טייסון הולך להשתתף בריאליטי פורנוגרפי בשביל לכסות את חובותיו (לא הספיקו לו העשרה מיליון שקיבל תמורת ביזיון הקאמבק הכושל שלו...כמה הבנאדם הזה חייב...) כמו כל טרנד, גם תכניות הריאליטי ממאיסות וממחזרות וכמעט בכל פעם שנפתחת הטלוויזה, נתקלים באנשים מן היישוב מבצעים משימות...
סיטוציה דומה נחתה עליי השבוע, כשבסיום החדשות ההונג קונגיות המדווחות על עוד חלון שנפל ועוד מבצע ניקיונות מוצלח של ויקטוריה פארק לאחר אירועי החג המקומי - החלה אותה תכנית ריאליטי עם ריצ'רד בראנסון, ותיקון טעות, כמובן SIR בראנסון. מדובר בעוד תכנית ריאליטי של קבוצות מתחרות, אך כמו שרק בראנסון יודע ואוהב, הוא החליט לקחת את הפורמט לאקסטרים, כאשר 2 מפסידים בכל פרק מתחרים במשימת אקסטרים על הישארותם בתכנית - ובראנסון (כמובן) מצטרף אליהם ומבצע איתם את כל המשימות. השבוע, מישהי הפסידה ונשארה בהפתעה רק מפני שבחורה מהצוות המנצח החליטה לפרוש עקב פחד והיסטריה ממשימות האקסטרים של בראנסון... אחרי שפע ומיחזורים ווריאציות שונות ומגוונות של תכניות הריאליטי, כמה לא מפתיע שבראנסון לוקח פורמט לעוס ומעלה אותו לגבהים (תרתי משמע) שרק הוא מסוגל [אגב, כמובן שהוא האחראי הבלעדי להגיית כל המשימות ותחרויות האקסטרים, ולא משמש כמריונטה של צוות ההפקה להקפצת הרייטינג). איזה איש גדול!

guanyin

New member
נדמה לי שזה "השגריר"

אוווווף - והאיתן שוורץ הזה כ"כ מאוס! יש לו לפעמים כתבות בYNET, שבא להקיא על המקלדת אחרי שקוראים אותן!
בכל מקרה - גילינו בשבוע האחרון את מסעדת החומה הסינית ברחוב מקווה ישראל בת"א. היא כמובן לא סינית לגמרי, אבל יש דימיון קל, והבעלים הוא מלאנז'ו וממש חמוד! לא בדקתי את עניין ה
בסוף.

SIR ברנסון

אכן העלה את התוכנית לגבהים מדהימים, אולם הרייטינג של התוכנית דשדש, ועד כמה שידוע לי לא הייתה עונה שניה. (הסדרה שלו שודרה לפני כשנה בארה"ב), אהבתי לראות את התוכנית בעיקר בגלל שהיא נוצרה עם המון אנושיות (אתה רואה איך לא נעים לו "לפטר", ואיך הוא מתחבב על המתחרים בניגוד לטרמפ וסגנונו הקריר), הבן אדם מאד יצירתי, והאמת? לאחר צפייה בעונה הראשונה, גיליתי שהוא אחד המיליארדרים הכי מעניינים ושונים שיש (עם כל הכסף שלו, הוא אינו יודע להשתמש במחשב, ואפילו פאלם אין לו.... את כל הרעיונות והתוכניות שלו הוא רושם על דף נייר...) למרות שהתוכנית לא הצליחה, אני אהבתי.

Dublinoa

New member
או עכשיו אני מבינה למה נשאלתי

אם הוא אירי או סקוטי אתמול
(סקוטי סקוטי
)

למעלה