אתמול ראיתי תכנית ב-BBC של תחרות

רותי410

New member
אתמול ראיתי תכנית ב-BBC של תחרות

שפים. מי שחושב שיש לו כישרון בישול, מתחרה. ואז הבנתי כמה אני לא מבינה כלום בבישול ובאוכל. למשל, היתה מתחרה שהכינה תבשיל פרוסות בשר עם פלפל כתום ופלפל אדום ואני לא זוכרת אילו עוד ירקות ותיבלה אותם בתבלינים מהמזרח הרחוק. והשופטים אמרו כמה שהיא בורה כשהיא מערבבת שני סוגים מאכלים: ירקות ים תיכוניים עם תבלינים מהמזרח הרחוק. בחיים לא היה עולה על דעתי שזה משהו שלא עושים. או מישהו שם כמה סוגי גבינה בתבשיל, והם אמרו שגבינות איטלקיות אוכלים כל אחת בנפרד, שאף אחת לא תאפיל על האחרת - שוב, דברים שלא העליתי על דעתי. וגבינת מוצרלה במים לא מבשלים רק פותחים, בוזקים מלח וקצת שמן זית ואוכלים. ואני תמיד אפיתי אתה. לא רוצה לאכול אותה כך. זה נראה לי לא טעים. הקיצר, יש הרבה מה ללמוד (אם כי גם כאן יש עניין של טעם אישי ומה שטעים לי יכול להיות לא טעים למישהו אחר. אז אני מכינה מה שטעים לנו ולעזאזל כללי הבישול הנכון). סתאאאם רציתי לשתף אתכם. אם יש למישהו מה להגיד בנושא, קדימה.
 

יוכי68

New member
רותי, אותי מרגיז שיש כאלו שאומרים לך.........

מה פתאום אטריות במרק אפונה, או ממתי שמים כמון ב..... וכו' לדעתי במטבח אין כללים.......מנסים ואם טעים לנו אז זה הדבר הנכון מבחינתנו........הכל עניין של טעם ושל בחירה. אומנם יש כללים בסיסיים במטבח ואין צורך ביותר מזה.............להתנסות, לטעום, לחדש, לערבב ולתעדדדדדדדדדדד את המוצלח כדי לשחזרו.
 

cial 1

New member
יוכי למה למה? התבלין הוא מרכיב עיקרי בהרבה מו

בהרבה מובנים ועל זה אני לא מסכימה הכמון יש לו משמעות אחרת בכלל בטעם ובאוחל מי שאוכל סתם את הכמון באוכל על ]י דעתי וגם הרוב בעולם הוא לא מבין מזה משמעות במובן משמעת כאן תעצור? זה לא בא על חשבון זה אין דבר כזה שהתבלין אין לא משחק באוכל הוא בראש הטעם אם הוא חריף ואם הוא לא התבלין זה אחד המרכיבים שגם יכולים לשפר ובואותה מידה להרוס לא על הכוונה אם הפרזנו הכוונה אם הוא לא המרכיב התואם טוב וי אנשים שלא מבינים ולהם מותר הכול למה כי הם רגלים ולהם עושה טוב הכומון או התפוז אז הם מכניסים אותו לכול סיר .? האם כך יוכילה את מגדירה על זה שמרגיז אותך לא יש כללים גם במטבח והם מאוד חשובים לנו ובככל אבל לא צריך להתרגז למה לך כמו שאמת כול אחת על פי מנהגו יעשה לו גם התנהגיות שם המטבח ועל הטעם והריח נכון אין מה להתווכח מותר לכולנו לערבב ולאכול כאהבת נפשיינו נכון מקווה עם זה תהיה הסכמה. אני פעם נתתי שיעור מה מותר מותר לתמוק ומה להפוך מהמתוק הכוונה על התבלינים. הם מרכיב גם עיקרי וגם משפיע על הרבה בטעם. אגב יש כאלה שגם בכלל לא למבשים עם תבלינים אבל הם לא האנשים המיועדים למשל לסיקור?
זו לא רק דעתי זו דעת העולם בכללותו בענף המטבח וכול אחת ואחד יעשה כמו שציינתי עם או בלי אבל יש כללים יוכלה תני תגובה אם כתבתי נימוק כך או כך תגובה קטנה מהכבוד הוא לי ממך יוכילה וזו אני שהערתי על אהבת רותי לכמון פעם אבל הכול באהדה לחברה וללא שום כוונה של לבלבל בטעם שלה מי שרוצה לשותת קפה מהול בכמון מי אני או בכלל שנגיד אסור יש רק להסביר מה עושה טעם זה או אחר וביחד ערב טוב
ושבת מתוקה לך בבית בכלל חני
 

cial 1

New member
כן רותי הכול נכון ומדוייק אני לא ראיתי? התו..

מי מבשל גבינה אף אחד ואת המוצרלה ובכלל למעת הפיצה שמותר לתת לה את כול הגבינות מה שבא נכון גם מה שאוהבים המוצרלה אני אכלתי בשנת 1974 עוד לא חלמו שיום יבוא וכאן יגדלו את הבפאלו אגב זה מאוד יקר חלב הבפאלו טוב למשפחה של בעל אחותי באיטליה היה גם חווה קטנה ושם הם גידלו כמה וכך היה להם כמו בכפרים והם רק גבינות ו גדים אכלו בבית אין בשרים. כך הם חיו. עד היום.. טוב אבל יש גבינות שהם לתוספת מרקים והפסטה שזה הפרמג'ן הפרמג'ן והמוצרלה היא של האיטלקים בלבד. ויש עוד מאות גבינות נכון שלא ניתן לבשל. ושוב גבינות לבנות שמנת וכעוד כול הכחושות זה לעוגות וגם על הלחם והכי אלופים בגבינות הקשות הם הצרפתים. וכאן לדוגמה כמה פרוסות עגולות יפות לחתוך של המוצרלה ועל לזה לת כמה טיפות שמן זית ופלפל שחור גרוס מסיסיס כול ירק שאת רוצה רותי ואת עם אחלה ארוחה חלבית לבבית הכול עניין של טעם בתוכנית אין הרבה חדש אלה הדגשה שכן חשובה הייתה על כול המשתמע על הגבינות והם בטח שפים גדולים ובלי קשר אני מצדיעה להם על המסרים ובכלל בעשייה של המטבח . אגב יש גם מטותמים בענף הזה עם הרבה שגעונות אבל זה גם בחיים יש אני ענתי לך כי יש לי את הכבוד למוצרלה. היא גם על הספגטי בולונז בתנור בחצי הסיבוב רק 3 דקות ויש לנו מעדן חלומי יש מה לאמץ בכלל?
 

חנהפ

Active member
מעניין מי השופטים...

מה ההבנה שלהם, בבישול ממש אין כללים, הכל הולך ועל טעם ועל ריח אין מה להתווכח
 

רותי410

New member
השופטים הם שני שפים מפורסמים בבריטניה

שיש להם גם מסעדות. ואני מסכימה אתך במלוא מאת האחוזים, על טעם וריח אין להתווכח. לכן כשמבקשים ממני המלצות על מנה מסוימת אני תמיד מסייגת ואומרת שבעיני זה היה טעים/לא טעים אבל רק בעיני. ובקשר לתפוחי האדמה, אפשר לשפוך רוטב מיונית מדוללת בשמן או במשהו? טוב, אני אנסה משהו לשבת ונראה.
 

cial 1

New member
הכול מותר על המוצרלה היא גם לא משמינה?

אמת רותי הכול בדוק כתבתי על אהבתך לכמון את יודעת על המוצרלה טיפה קטנה כמובן עם שמן זית ופלפל שחור יהיה לא אבל קצוץ של הכמון הוא מהמשפחה של התבלינים המרים וגם טוב לכאב הבטן גם קצת אין שום דבר שהוא טוב להפריז בו אני יודעת שלא כך את עושה אבל אני כותבת מה המורך בכלל וגם מי שלא רוצה להבין אותי או לקבל זאת כהסבר לא מפריע לי הכול מעשה פה באהבה נכון או יש לי טעות? טוב לגבי השפים הגדולים שלהם האנגלים יש גם כמה שחצנים? למה אני אומרת זאת והם טובים כי הם לא מתחלקים הרבה באינטרנט לחלק מתכונים אלה עם רכישה במני ויש כאלה בתוכנית הטלויזיה ושם מותר כי הם מקבלים סכר טוב? זה מה היה לי עוד להגיב . שם<רותי החמודה ערב טוב וגם שבת שלום מבורכת לך בבית העדני
הבנתי זאת קצת באיחור? וגם יש לך עוגת גבינה עם לימון אם את רוצה אתן לך וגם היא לא מושקעת לא בתקציב ולא בעבודה. אם יש לך חשק אתן לך אני עוד קצת כאן יש לי מה שהוא לעשות? המשך
ערב טוב לך לכולם כאן
 

רותי410

New member
שבת שלום גם לך, חני. ובטח אני

רוצה מתכון של עוגת גבינה עם לימון. בינתיים אני עדיין פוחדת להכין עוגות גבינה, אבל אוספת מתכונים. עכשיו אני באמצע הניקיונות של הבית, ובגלל שאני מצוננת הכול נעשה לאט מהרגיל. אבל מפעם בפעם אני לא מתאפקת וקופצת לבקר בפורום. ביי, בינתיים
 
למעלה