אתמול רכשתי את הספר:

דןk2

New member
אתמול רכשתי את הספר:

"כל שנייה קובעת" מאת לאנס ארמסטרונג בינתיים הספר מאוד מעניין ומרתק עכשיו אני רק רוצה לשאול אתכם איך הספר הראשון כי מישהו אמר לי שהוא לא כל כך מעניין ,הוא הוסיף שהשני יותר מעניין אז אני אשמח לתגובות מכם דרך אגב מזל טוב על הפורום החדש..! בהצלחה! ואם מישהו מעוניין מחר ב 6 ורבע בבוקר אני רוכב שעה על כביש 4 מצומת רעננה דרום לכיוון צפון סיבובי רגליים אם מישהו מעוניין: 0548182414

אני לא כל כך אובייקטיבי אבל..

אני חושב שהראשון היה היותר משמעותי והשני יותר לאלו שכבר נשרטו ואלו שקראו את הראשון. ונשבע שאני אוהב את ארמסטרונג...

את מי אתה יותר אוהב את אמא

או אבא? ועכשיו ברצינות, אחרי שקראתי את הספרים מספר פעמים מועטות (את הראשון קרוב ל-20 ואת השני קרוב ל-10, אני יודע שאני קצת אובססיבי). אני יכול להגיד לך שהראשון הוא ספר, שמתאים לכל קורא. כמעט כל אחד שיקרא את הספר, ולא משנה אם הוא רוכב או לא, אם הוא אוהב מירוצי אופניים או לא, אם הוא מבין במירוצי אופניים או לא, יהנה מהספר. הספר הראשון הוא סיפור אנושי, הוא מספר על ההתמודדות עם הסרטן, על ההתאוששות מהמחלה, ועל החזרה לאופניים. לא סתם הספר נקרא "בחזרה לחיים- זה לא רק סיפור על אופניים" (הספר לא לידי, אז יכול להיות שעיוותי קצת את השם). לעומתו הספר השני, הוא כבר על לאנס ארמסטרונג רוכב האופניים, והוא ספר שלדעתי יעניין יותר אנשים שמתעניינים המירוצי אופניים (או אנשים שכבר קראו את הספר הראשון, וקיבלו מושג קטן על מירוצי אופניים). לסיכום, הראשון יותר מעניין.

yaelh8

New member
לדעתי

הספר הראשון הרבה יותר מעניין, הוא עוסק יותר בסיפור חייו של ארמסטרונג ופחות באופניים (יחסית לספר השני). אני הייתי ממליצה לקרוא את הספר הראשון ("בחזרה לחיים") קודם אבל היות וכבר התחלת לקרוא את הספר השני... לא נורא

IlanShacham

New member
לדעתי הראשון הרבה יותר מעניין

יאיר לא אובייקטיבי מכיוון שהוא תרגם את הספר...

gsprukt

New member
חברה שאינה רוכבת אופנים...

קראה את שניהם. הראשון ריתק אותה. את השני היא לא סיימה...

דןk2

New member
תודה על התגובות!!

כשאני אסיים לקרוא את השני אני ארכוש גם את הראשון תודה. דן.

אילן - תודה על הקרדיט ואם נדייק

רק סייעתי ביעוץ טכני, תרגום מונחים טכניים וכתבתי הקדמות לשני הספרים. המתרגמת בספר הראשון הדס וייס ושם סייעתי רק במהדורה שנייה (לאחר שהמהדורה הראשונה אזלה). בשני המתרגם הוא אסף כהן שהיה לי העונג לעבוד איתו.

mazursky

New member
דעה נוספרת ממעריץ מלהב

אני מעריץ נלהב ביותר של לאנס אך לא רק עקב היותו רוכב אופניים מהטובים אם לא הטוב בהיסטוריה אלא עקב היותו בן אדם בעל מוטיבציה מטורפת, בן אדם שהשנים במקום שלחוק אותו רק שיבחו אותו אבל בכמויות. אני ממליץ לך לקרוא גם ככה את שני הספרים, כמובן שהיה הכי טוב להתחיל עם הראשון כי הוא לא רק מדבר על לאנס הוא גם מדבר על היותו נער ואיך שהוא משלב את האופניים עם זה ועל כך שהוא מתחיל בתור טריאטלט וכו'... הספר השני מדבר כמעט ורק על המירוצים ועל התחרויות ועל הקשיים שלו להתקבל בחברה הצרפתית ובכלל האירופאית בגלל שכולם חשבו שהור לוקח סמים וכו'. אני קראתי את הראשון ואני שמח שהתחלתי בו אך שניהם מעניינים ביותר (הראשון קצת יותר אך גם השני הינו ספר מעולה)

mazursky כנס שנייה...

"היותו רוכב אופניים.. אם לא הטוב בהיסטוריה" כנס לכאן. אולי תבין למה המשפט הזה לא הכי נכון.. נשבע שאני אוהב את ארמסטרונג (אתה הולך להרוג אותי עכשיו.. נכון יאיר?!!
גנבתי לך את המשפט..!
)

סליחה על הדרמטיות אבל...

אני פשוט לא יכול לדבר על הסיפור של לאנס בצורה שפוייה או מאוזנת
הספר הראשון הוא לדעתי ספר חובה לכל מי שהסיפור האישי של לאנס מעניין אותו.מעבר לכך אני חושב שזהו ספר חובה לכל שרוט אופניים והיות והבטחתי דרמטיות אז הנה אני מספק את הסחורה - מעבר לכל מה שכבר כתבתי אני מאמין בכל ליבי שזהו ספר חובה לחיים. "בחזרה לחיים" מגלם או שמא אדייק -מתמצת בתוכו את התופעה המוכרת בשמה "לאנס ארמסטרונג".הספר מתאר את לאנס של "לפני" ,את גילוי המחלה ,ההתאוששות הפיזית,התהליך הנפשי שעבר עד שקם יום אחד והודיע למקורביו ההמומים "אני רוצה לנצח את הטור דה פראנס ועד לרגע הניצחון הראשון ב99. אנני יודע אם הספר (או שמא אחדד -"הסיפור") יסחוף אותך כשם שהוא סחף אותי אבל אני מבטיח לך שלא תתאכזב. שלך בברכה, עודד ולך יאיר ,תודה שעזרת להביא את הסיפור לשפה העיברית, תבוא עליך הברכה. ************** כותב הודעה זאת בכה,התרגש וכמעט חטף התמוטטות עצבים* בכל חודש יולי בארבע השנים האחרונות ללא כל קשר לחנות האופניים/יבואן/סוחר אופניים עבורם הוא עבד/עובד ***** * ואני מצטט את זוגתי רוני מיום ה 21/7/04 (הטיים טרל לאלפ דואז) "מותק זה לא נורמלי שכשאתה יושב פה על הספה הדופק שלך ולחץ הדם שלך גבוהים יותר מאילו של לאנס, תיראה כמה הוא רגוע,אתה פשוט משוגע בחיי..."

למעלה