אתן הצטרפתן לקומונת תלם בהריון הזה?

shira3121

New member
אתן הצטרפתן לקומונת תלם בהריון הזה?

אני תוהה אם להצטרף הפעם במיוחד שזה ההריון הרביעי שלי ויש גבול לכמה שיח בחילות אני יכולה לקרוא, בהריון הראשון שממנו נולד הבן שלי הייתי פעילה והקשר נשמר עד ללפני חצי שנה בערך שאז יצאתי מהוטסאפ, בהריון השני סיפרתי שאין דופק ואז יצאתי מהקב ובהריון לפני זה אפילו לא כתבתי כלום אלא פשוט יצאתי כי לא רציתי להפחיד שם נשים שהיו לפני סקירה ראשונה ועכשיו אני רואה שהקומונה קיימת וקורץ לי להצטרף ומנגד פוחדת שיהיה לי משעמם או שאהיה מוזרה ולא קשורה שם בין כל הנשים הנורמליות.

לא בזה ולא בקודם

בקודם לא הספקתי, בזה פשוט לא הרגשתי "בבית" בקומונות או בפורום השכן (רק לאחרונה התחלתי לכתוב שם יותר). צירפו אותי לאיזו קבוצה סגורה בפייסבוק וכמו שהגדרת - יש גבול לשיח הבחילות (חוץ מכשמדובר בבחילות שלי, עליהן אני יכולה לחפור בלי סוף
)

עונה לך (אבל אחרי לידה)

בצל החששות בהריון האחרון, שהסתיים בלידת בני, אפילו ל'קומונה' שלנו, הריון אחרי אבדן, נכנסתי בשלב מתקדם (רק בחודש השלישי נדמה לי). עם מה שאני יודעת כיום, לא הייתי מרגישה שייכת לכל הפרפרים והסרטים בקומונה כזאת. ובגלל שכבר היו בבית שני ילדים, החיים התנהלו גם סביבם. מצד שני, גם בהריונות התמימים שלי (1,2 ו-3 ההפלה הראשונה) לא נכנסתי לקומונות כאלה (והיום די לי בחפירות וואטסאפ הכיתה / הגן / הועד), אז אולי זאת אני ;).

שירהד1

Member
מנהל
אני בכלל לא בוטסאפים ולא בקומונות-

(וגם לא בפייסבוק). בהריון עם מעיין הייתי פה ובפורום השני.
אני עד היום לא ממש מרגישה תמיד חלק משיח נורמאלי של נשים אחרי לידה או של נשים אימהות לתינוקות ו/או פעוטות. לפעמים אני מנסה להיות חלק מהשיח, ולפעמים לא. אני מרגישה הרבה יותר נוח עם מי שיודעת מה עברתי, לדוגמא.
קצת קשה לי להסביר למה. אבל ככה זה אצלי. מה שעברתי שינה אצלי (או יותר נכון לומר- חידד לי) תפיסות עולם מסויימות, ואני לא רוצה להכניס את הכבדות הזו לשיח היומיומי עם מי שלא מכירה אותי לעומק.

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

אז איך את מתעדכנת, שירה?

אפילו מחנכת הכיתה מעבירה את ההודעות בערוץ הזה. וגם הגננת, מדריכי החוגים, ועד הכיתה, ועד הגן, קבוצה בעבודה (לא לדחקות, אלא ענינית).
אני הייתי בלי עד לא מזמן, והיה לא פשוט, אז תהיתי איך את עוקפת את זה.

שירהד1

Member
מנהל
מסבירה-

1. הגננת והמורה מעבירות הודעות במיילים, ואני שם כל הזמן, כך שאין בעיה...
2. בעלי בווטסאפים של הכיתה והגן, כך שהודעות מהועד או דברים חשובים אחרים הוא מעביר לי. הועד גם תמיד מעביר את כל המידע במייל, כך שאני בכל מקרה קוראת שם.
3. קבוצה בעבודה- אין לי. אני בקשר עם ההורים של המטופלים בטלפון או במיילים.
עם מורות וגננות של המטופלים אני גם בקשר טלפוני לרוב, ולעיתים במייל.
4.הודדות מהחוגים של הילדים- גם מועברות במייל.
5. הנייד שלי הוא מהדור המאוד ישן. הוא לא סמארטפון, כך שאין בכלל אפשרות שם לווטסאפ. והוא גם בקושי פעיל. לרוב בלי בטריה. אני רוב הזמן נמצאת בבית, כי הקליניקה שלי בבית...

נראה מה יהיה בשנה הבאה בגן הפרטי של מעיין. מקסימום- אבקש מהגננת לשלוח הודעות גם במייל, ולא רק בווטסאפ.

יש מבין?

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

מאוד מבינה, אבל

1) א. במשך שנה נאבקתי, אבל הגננת שכחה בכל פעם לשלוח לי את ההודעות במייל וזה היה מעצבן.
ב. גם המחנכת שלנו משתמשת בוואטסאפ, אבל יתכן שאף אחד לא מחה על כך ושלכולם זה מתאים.
2) כשלתי. אם אני לא אראה, זה כאילו לא נשלח ...
3) גם אני מול רב הלקוחות, אבל בכל זאת יצא שבאחד הפרויקטים החשובים מתנהלת קבוצה שחיוני שאהיה בה.
4) ראי סעיף 1ב.
5) גם לי היה טלפון טיפש, אבל אני נמצאת לא מעט מחוץ למשרד בעניני עבודה, ולפעמים נדרשת להגיב בזמן אמת ולא למחרת...
לסיכום - מבינה ומזדהה, אבל זאת מלחמת מאסף...

מזדהה עם 2

מיידעת מראש, מתקשרת להזכיר.... מתקשרת להעיר בבוקר

מה שכן אחרי שזוכר מסוגל להתנהל עצמאית - יעני לחתוך על הבוקר מגש ירקות גדול לגן באופן אסתטי בצורה עצמאית לגמרי , להלביש ילדה יפה בלי הכנה מראש ולהביא את הכל בלעדיי

את מחזירה אותי לשיחתנו על יומן אלקטרוני

אני גם שולחת זימונים לארועים בגן, למועדים בהם הוא נדרש לאסוף את הילדים (ואפילו ימי הולדת של המשפחה שלו) - ובכל זאת...

הצטרפתי רק בהריון השלישי

בעצם אז נרשמתי לתפוז. נשארתי בקומונה כמה שבועות אחרי הלידה השקטה, כי רציתי להתעדכן במצבן של כמה מהאחרות ואז עזבתי.
בהריון הרביעי לא טרחתי להצטרף לקומונה וגם עכשיו נראה לי שלא אצטרף.
אני עם ילדה אחת ובהריון חמישי. לא מעוניינת להרוס את התמימות של האחרות עם החששות שלי. בטח לא כשקיימת אפשרות ריאלית מאוד להפסקה יזומה בשבוע 13.

מחזיקה לך אצבעות, מרעישה בשקט

לא קשור לנושא השרשור, אבל מנצלת את ההזדמנות לכתוב לך (שוב?) שמקווה מקרב לב, שהפעם הפור נפל לטובתכם...

תודה

מהפה שלך לקוביות שבהן הסטטיסטיקה משחקת

ואני יודעת שהפור כבר נפל ברגע שהביצית יצאה מהזקיק (בהקשר של הפגם הגנטי הספציפי שלי), וברגע ההפריה (בהקשר של המין. לא מתביישת לומר שאני רוצה עוד בת).
עוד שבועיים ויומיים לסיסי שליה, ואני מטפסת על הקירות, חולמת על דימום ודופק שנעלם. מצד אחד מתכננת ללדת בעוד 7 חודשים, מצד שני מתכננת גרידה בעוד חודש (כולל ההבנה שזה יקרה בשבוע של מסיבת הסיום בגן).

אני אתפלל עבורך חזק למרות שהפור כבר נפל

שבמסיבת הסיום תדמעי דמעות של אושר, בין אם מדובר בעוברה תקינה ובריאה בין אם בעובר תקין ובריא (גם בנים יכולים להיות חמודים, על אף שהם גדלים לחיות כדורגל ועל אף המלתחה המשמימה יחסית).

shira3121

New member
מצטרפת למחזיקות אצבעות

ומרגישה אותו הדבר לגבי להרוס להן את התמימות .

אני כן

הייתי בהריון חמישי.
בשני הראשונים לא הייתי בשום דבר ולא הכרתי פורומים בכלל.
בהריון השלישי נכנסתי לקומונה ושכחתי איך להיכנס אליה ממש מהר... וההריון כשל..
בהריון הרביעי התחברתי לקומונה עד ההפלה ואמרתי להן עוד שיצא בן... אחר כך ראיתי שהן הכניסו את זה שיצא בן לטבלה שלהן... בעיני חסר רגישות לחלוטין.
בהריון החמישי התחברתי באיחור ואני עדיין איתן בפייסבוק וזה ממש כיף.
ולגבי התמימות... הלוואי שהן היו תמימות. לצערי לכל אחת שם כמע יש סיפור קשה

למעלה