אתן יכולות לצאת\להיות בקשר עם גבר שלא מדבר?

קאליסי55

New member
אתן יכולות לצאת\להיות בקשר עם גבר שלא מדבר?

הכרנו לפני כמה חודשים והוא טס לחו"ל לחודשיים וחצי. הייתי בטוחה שזה יסתיים פה אבל להפתעתי זה ממשיך ושומרים על קשר יומיומי.
הבעיה היא..... שהוא לא מדבר! אני מרגישה שאני צריכה לחלוב ממנו סיפורים ומרגישה שאני היחידה שמדברת וזה קשה לי. רק אציין שהוא זה שתמיד יוזם את השיחות טלפון\סקייפ\הודעות.
וכשאני שואלת אותו "אני חופרת לך\מפריעה לך?" הוא תמיד עונה "לא, ממש כיף לי לדבר איתך..אני מקשיב למה שאת אומרת"..... אבל הוא לא משתף פעולה בשיחה, לא שואל שאלות, במקסימום אומר "וואלה..איזה קטע...." וכאלה...
אז מצד אחד אני אומרת יאללה לא איכפת לי אני אנסה לזרום ולראות לאן הקשר הזה הולך, מצד שני קשה לי ככה ואין לי כוח כל פעם להיות זו שחושבת מה להגיד וכאלה.
מה הייתן עושות? אני כבר לא זוכרת איך בנים מתנהגים בתחילת קשר.. :\

Shamy

New member
מממ

תראי מהצד ההפוך אני בחורה ש"לא מדברת" לפי הסטנדרט שלך והחבר שלי יותר מדבר וככה זה היה תמיד יותר התעניינתי ושאלתי אותו ופחות שיתפתי כי אני נוטה לחשוב שאני משעממת ואין לי הרבה מה לספר וגם...אני נהנית יותר להקשיב אני ביישנית ואני אוהבת לייעץ ולשמוע יותר מלשתף יכול להיות שזה הסיבה גם שלו כיום אני יותר משתפת כי נפתחתי יותר ואני פחות מתביישת וגם אני נשמעת כנראה ככה מהצד האמת שכדי לדעת אם באמת הוא אכן הטיפוס המקשיב תצטרכי לחכות להזדמנותשהוא ישלוף פיסת מידע ששיתפת ריתו בעבר...

קאליסי55

New member
גם אני! כנראה שכחתי לציין

שגם אני כמוך, כשזה קשור למערכות יחסים בעיקר חדשות, אני פחות נוטה לשתף ולספר בדיוק בגלל אותן סיבות כמו שלך. אז אני בעצם מרגישה שאני עושה פה מאמצים אדירים מבחינתי. וגם אמרתי לו כבר שזה קצת קשה לי שהוא לא מדבר כי גם אני לרוב לא מדברת והוא אמר "אני יודע אני קשה"... אבל מקשיב הוא כן..הוא תמיד שולף פיסות מידע שמפתיעות אותי.
אוף נו.... זה סתם יושב עליי בלי שום סיבה :/

Shamy

New member
אכן כך

אז אל תעשי מאמצי על...לא נשמע שהוא עושה עם הזמן זה יסתדר ..אם אין לכם על מה לדבר אז אין אולי תנצלו תזמן לייצר זכרונות במקום להתקע על סרטים לכו לראות סרטים ועם הזמן השיתוף והדבור יגיעו כבר לבד את תראי..חבל לצאת מגדרך בשביל להתאים לתבנית מסוימת תהיי מי שאת וזה אמור להספיק לבחור ואם לא זה לא נועד להיות

קאליסי55

New member
צודקת :)

זה מה שאני אומרת ולפי זה אני גם מתנהלת בקשר. זה סתם קצת יותר מסובך כי אנחנו בשתי מדינות שונות ועד שנתראה זה עוד חודש וחצי וכדי לשמר את הקשר כן צריך לדבר מדי פעם..
אז נגיד אנחנו מדברים (טלפון או סקייפ) ואני מרגישה שכבר אין לי מה להגיד (דבר לגיטימי, קורה גם עם חברות וגם עם כל בן אדם שמדברים איתו) ואני אומרת לו "טוב אז..... אני צריכה ללכת...." אז הוא "מה? לאן? אבל כיף לי לדבר איתך".........
קיצר סתם דפוק :)
טנקס

B L I M P

New member
זה ככה גם פנים מול פנים?

כי יש אנשים שפחות זורמים בטלפון.. באופן עקרוני אם אין לי שיחות קולחות עם הבנאדם אני לא רואה את זה קורה. יש גבול כמה מעניין לי לספר על עצמי..

אז אל תדברי,

תציבי לו מראה של איך זה נראה מהצד שלך. ותראי אם כשקשה לו
והוא צריך להיות זה שמתאמץ לחלוב פרטים וסיפורים הוא קולט את הרמז.

אם הוא יהיה ישיר וישאל מה ישתנה את יכולה לספר שככה זה תמיד
נראה וקשה מהצד שלך.

את יכולה גם לשאול אותו שאלות פתוחות, ואולי ליזום בעצמך את השיחות ככה שיבין שאת מעוניינת בו ולא רק שיהיה מישהו אי שם שיקשיב "לחפירות" שלך, על יומך ומה שמעסיק אותך. תתמקדי בו
ובמה שקורה איתו למשך שיחה אחת שלמה לא יקרה שום נזק...
ותראי אם זה אפשרי להפוך את ההתנהגות שלו.

אני הייתי מתעייפת מזה

מילא קשר טראנסאטלנטי עם שיחות נפש מרטיטות במשך שעות. אבל שאין אפילו את זה, הייתי מוותרת עד שיחזור ואז לראות אם זה מתפתח בכלל.

הייתי גם אומרת לו שזה מעייף אותי, שיעשה אם זה מה שבא לו.

מילי1991

New member
זה מעצבן

בגדול..
אלא אם כן הוא גורם לך להרגיש שהוא באמת מקשיב
אולי בכלל הוא לא אוהב לדבר(עם אף אחד)
סתכלי על הצד החיובי- לפחות מתקשר, זה מראה שהוא מתעניין וכ'ו..

רואה 6 6

New member
אני יכולה להבין למה זה מביא אותך להתלבטות

כי שתקנות לא נחשבת לתכונה שלילית, אולי אפילו מענינת, כזו ששופכת מסתורין על נושאה. זה גם מתגמל אותך באיזה מקום, את נמצאת לגמרי במרכז.זה מחמיא (גם אם קצת מלחיץ).
אבל אני חושבת שאני הייתי סוגרת את הענין מהר. בשבילי זה מרגיש עצלני,כוחני אפילו כלפיי. כבר הייתי מעדיפה ללבוש טוקסידו ולעשות רסיטל בצ'לו במקום,כי ההרגשה היא של מופע שאת המבצעת העיקרית בו.
לי זה לא מתאים אבל מענין מהיכן את מגייסת את הסבלנות לכך כבר מספר חודשים. אין ספק שאת אדם מאוד יצירתי ומגוון אם את מצליחה לייצר מונולוגים כלכך הרבה זמן.
בכל מקרה, את תמיד יכולה לסטות מהנתיב שנוצר ביניכם ולהפסיק ליהיות יצרנית תוכן. ההרגשה לא תיהיה נעימה אבל יש כאלה שזה עובד עבורם.
(אני לא יודעת אם במקרה שלכם זה יעבוד כי אין ספק שהבחור הזה מצליח כנראה לגרום לכולן לחולל לפניו כך).

חודשיים וחצי

את מדברת והוא רק אומר "וואלה"?
את בהחלט מוכשרת!

אני מציעה לך לשתף אותו בהרגשה שלך ולהתחיל להתאמן על שיחות קצת יותר מאוזנות. את תשתקי קצת יותר ממה שאת רגילה, הוא ידבר קצת יותר ממה שהוא רגיל- והכל יהיה טוב!

TakeCtrl

New member
מבחינתי אפילו השאלה "ספר לי על עצמך"

מכניסה אותי ללחץ, כי אני לא יודע מאיפה להתחיל... (אולי אחת הסיבות שלקח לי 8 חודשים למצוא עבודה).
אני צריך תמיד שאלות יותר ממוקדות, לכן בדרך כלל אני מנסה למצוא "נקודות כניסה" בסיפור של הצד השני שמקבילות אצלי, (רק הבעיה שאז אני נכנס להם לדברים באמצע)..

רואה 6 6

New member
פססט...!! מי שאומר לך "ספר לי על עצמך" הוא לא

אקזמפלר ליצירתיות. מה, אתה בראיון עבודה?
האסטרטגיה שלך נכונה,אתה פשוט צריך לעשות רשימה בראש של מה שאתה שומע ויכול להקביל אצלך ובהפסקה לקחת את אחד מהם ולפתח על עצמך.

TakeCtrl

New member
כמו שאמרתי, אני בראיון עבודה,מעולם לא יצאתי

לדייט. (זה מצריך ממני להתחיל עם בחורה, וזה מצריך ממני לחשוב שאני יכול להתחיל עם בחורה וזה מצריך ממני לחשוב שהתשובה ממנה תהיה חיובית וזה פשוט יותר מדי אופטימי לי..)

לעשות רשימה בראש?
כשפורטלים זורקים עלי 3 סימנים שאני צריך לחזור עליהם אחרי כמה שניות , אני קורס בדרך כלל אחרי 2. 3 זה נס. אז רשימה בשבילי תהיה אי שם בין השמיים לחלל..

TakeCtrl

New member
ואז כשאנסה בכל המוחות לזכור את הפריט ההוא.

היא תשים לב שלא הקשבתי לכל הדברים האחרים שאמרה... כמעט כמו להיות נשוי לה אני חושב... (or am i getting to far ahead... )

רואה 6 6

New member
אל תדאג,אף אחד לא יכול להקשיב הרבה זמן ברצף

כולם,גברים ונשים שמים הבעה מרוכזת על הפנים ומשננים את המשפט או לפחות את מקבץ המשפטים האחרון.
ההבדל בין נשואים לרווקים זה שאולי נשואים לא מסתירים את זה.
הכל ענין של אימון ותירגול ולא חייב עם נשים דוקא, עם כל אחד שאתה משוחח איתו.

TakeCtrl

New member
סליחה, מה אמרת ? לא הקשבתי..

האמת קראתי ב"ספירה" של מייקל קרייטון על טריק שפסיכולגים עושים זה לחזור על המילה האחרונה של מטופל שלהם בצורה של שאלה כדי לדרבן אותו לדבר..

איתו?

Hermineh

New member
אולי יתכן שמדובר באחד ביישן והוא יפתח אלייך

עוד מספר שבועות?
יש דרך קלה לבדוק. לספר סיפורים על עצמו זה משהו אחד. אבל אני מציעה לך, נסי להעלות נושא כללי. כמו פוליטיקה או גאוגרפיה, אולי תחביב משותף לכם. דברי למשל על המצב הפוליטי ואיך את מרגישה ותני לו להגיב.
אם הוא לא משתתף בשיחה אז באמת נשמע שזה הרבה יותר מ"ביישן". יכול להיות שהוא אדם שקט, מסוגר. יש כאלה שבאמת אין להם מה להגיד על כלום כי שום דבר לא מעניין אותם. תעשי חושבים אם זה מתאים לך לחיות עם אחד שלא מתקשר.
מצד שני, אם בנושא כללי הוא כן משתתף בשיחה אז זה בסדר. סתם אחד שקט יותר שלא מדבר על עצמו בפגישות ראשונות.

למעלה