אתן מכירות את החוק החדש?

• פותח הנושא mise
  • פורסם בתאריך

mise

New member
אתן מכירות את החוק החדש?

הבנתי שהוא 'יצא' לפני 4 חודשים, אין לי פרטים. קיבלתי את ההודעה במייל לגבי העניין: Legality of new antihomebirth law The new law says that only a doctor can register homebirths. Would you like to write a letter? Go to www.mevaker.co.il and give your thoughts about the legality of the new antihomebirth law ויש גם מכתב לדוגמא: לפני ארבעה חודשים עבר חוק בכנסת שקובע שכל אם היולדת בבית צריכה להבדק על ידי רופא מיד לאחר הלידה. חוק זה לטעמי לא חוקי- האם אפשר להכריח מישהוא להבדק על ידי רופא? אני רושמת את המכתב הזה בשם מכרה שלי שילדה השנה תינוק בבית לבדה. ילדתי תינוק השנה בבית. הלכתי למשרד הפנים השבוע על מנת לרשום אותו, ואמרו לי שאני חייבת לרשום את הילד, כמובן, אבל שאני לא יכולה, אלא אם כן יש לי מכתב מרופא שבדק אותי מיד אחרי הלידה. אין לי מכתב כזה כיוון שלא הלכתי לרופא, ילדתי בבית, הלידה שלי היתה טובה מכל לידה בעולם. נהנתי ממנה, ולא עברתי על החוק כשעשיתי זאת. משרד הפנים אמרו לי לפנות לבית-משפט. לטעמי ולהרגשתי בית משפט הוא לעבריינים. כפי שאמרתי אין לי עניין לרשום את הילד, ועוד פחות לפנות לבית-משפט. אני בטוחה שבית-המשפט עסוק מאוד גם בלי לעסוק בשטויות כאלו. יש 300 לידות בית מתוכננות עם מיילדות (ולא רופא) בארץ כל שנה. 1. איך יתכן שיש גם חוק שמכריח אותי לרשום את ילדי, וגם חוק שאוסר עלי לרשום אותו כיוון שאני מסרבת לפנות לרופאים? 2.בנוסף נאמר לי במשרד הפנים שאפילו רופא עיניים יכול לחתום שהוא בדק אותי אחרי הלידה, ולכן שאלה נוספת היא,האם זה הגיוני? 3. אני לא רוצה לעבור על החוק אך אני מסרבת לשקר- ולאמר שרופא בדק אותי כשהוא לא- מה עלי לעשות?

vashti72

New member
לא שמעתי על זה../images/Emo4.gif

מצד שני, זה לא עלה כי היה ברור שרופא יראה אותה לאחר הלידה (איכשהו בכלל לא עלתה אופציה אחרת).

אותה - כן, אבל נראה לי שמדובר ברופא

נשים שיבדוק *אותך*. יעני, המיילדת לא מספיק כשירה לכך. נובמת...

הילהל

New member
שמעתי על זה

בהתחשב בעובדה שלא מזמן הצליחה גב' לרשום ילד של עובדת זרה שילדה בבי"ח כאילו היא ילדה אותו. החוק החדש הזה מטופש ברמות שלא יתוארו.

הילהל

New member
זה היה בטלויזיה

נתקלתי בזה כשזיפזפתי. באחת מתכניות התחקירים. זו מישהי שהכירה עובדת זרה שהיתה בהריון ולא היה לה איך לקיים את הילד. אז העובדת ילדה עם הת.ז של אותה גברת שרצתה ילד. ילדה בקיסרי! ולגב' שמגדלת את הילד ורשומה כאימו אין צלקת! זה משהו שנדון עכשיו בבית המשפט. לא הספקתי לראות למה, אולי האמא האמיתית התחרטה.

mise

New member
הלינק שנתתי שבור, אז מנסה:

בבקשה תתלוננו. טופס להגשת תלונה לנציב תלונות הציבור

mise

New member
זה לא הצליח, מנסה שנית, בלי להתחכם.

פשוט תעתיקו את הלינק הבא לשורה: http://www.mevaker.gov.il/serve/site/ombuds_complaint.asp

סטיוויה

New member
יש לי סיפור טרי טרי לגבי זה

מכרה שלי מהיישוב ילדה ילד שלישי בלידת בית באפריל. היא ילדה לבד ואחרי זה הגיעה מיילדת מחתרתית משהו רק כדי לבדוק שהכל בסדר. אחרי זה היא לא הזמינה רופא,לא כלום. היו לה כמה מסמכי מעקב הריון. בקיצור,עכשיו יש לה סיפור עם משרד הפנים וזה הגיע עד למפקחת בירושלים והם יצטרכו ללכת עם זה למשפט.ולמרות שהיא הביאה כלמיני הוכחות מאחות המרפאה ועוד מסמכי מעקב הריון ובדיקה גיניקולוגית מספר שבועות אחרי הלידה שמוכיחים שהיא אכן היתה בהריון-משרד הפנים החליט להכנס בהם עד הסוף.ועוד אמרו להם שם שברור שבית המשפט לא ידרוש בדיקת רקמות אבל זה החוק היבש ואין מה לעשות. סיפור.האמת? כבר עדיף להביא רופא וזהו.

May first

New member
אכן כך

ז"א - בהתחשב בראיות האחרות שיש לה, יש סיכוי שביהמ"ש יוותר על בדיקת הרקמות, ויסתפק בחומר שהביאה - אבל זה שיקול דעתו של השופט בדין, ועד כמה הוא מוכן לסטות מההעמדה של היועץ המשפטי לממשלה (ייתכן שאפילו יבקשו תסקיר פקידת סעד, שתחקור את סביבת האם והיילוד והממצאים שלה יאשרו את האמהות).

May first

New member
נתקלתי

לא בחוק, אבל בנוהלי הרישום של משרד הפנים. הם דורשים בדיקת רופא, כיוון שבלעדיה - אין להם שום דרך לדעת שזהו תינוקך, ושלא ייבאת/חטפת/הגלת אותו בדרך אחרת. בדיקת הרופא את האם לאחר הלידה אמורה לאשר שאכן ילדה בסמוך לפני כן. ללא הבדיקה - משרד הפנים ירשום לפי צו שיפוטי. יש לפנות בתביעה לפסק דין הצהרתי על אמהות (או הורות, אם מדובר בשני בני"ז) בביהמ"ש לענייני משפחה. הבקשה תועבר לתגובתו של היועמ"ש. בד"כ התגובה היא די לקונית ודורשת בדיקת רקמות. אם יש מי שיצהיר - למשל מיילדת, טיפ"ח, ראיות למעקב הריון, יכול להיות שניתן יהיה לחסוך את הבדיקה (אפשר ברוק, לא חייבים בדם, אבל העלות היא למעלה מ- 3,000 ש"ח).

אם פי 3

New member
נתקלתי

היה על זה גם דיון בבאופן, ויש שם קישור לחוק עצמו - אותו גם ניתן לאתר - אבל כרגע מתקשה לאתר גם את הדיון וגם את החוק מפאת קוצר זמן. בקיצור - מדובר אך ורק על מי שיולדת ללא מיילדת וללא רופא, ואז נדרשת בדיקת רופא (לאם) תוך 24 שעות מהלידה. מצד אחד - מקשה ומציק, מצד שני - מכיוון שהתופעה של הצהרת אמהות מתחזה לתינוקות שנולדו בבית (במובן הרחב של בית) קיימת, וגורמת למתן אזרחות והטבות לילדים למעשה אינם אזרחי המדינה, ברור לי הצורך לוודא אמהות. אישור של מיילדת שיילדה את התינוק, מספק בהחלט, גם על פי החוק.

mise

New member
יש כרגע יולדות שילדו עם מיילדת

ונדרשות לעמוד בחוק הזה.

צימעס

New member
נראה לי שדי אם תבואי לרופא משפחה

כשאת בהריון, והוא יסכים לתת לך פתק אחרי הלידה.

למעלה