אתרים ברוסיה

sassy2

New member
אתרים ברוסיה

חברי הפורום היקרים והמשכילים עד מאוד! אני מקווה שתוכלי לעזור לי: בעקבות התעניינות רבת שנים בהיסטוריה וספרות רוסית ככלל, וסובייטית בפרט, החלטתי לנסוע בקרוב לרוסיה לחודש- חודשיים. רציתי להתייעץ אתכם, איפה ישנם אתרים היסטוריים מעניינים שכדי לראות? אני מתכננת לקחת את הרכבת הטראנס סיבירית ממוסקבה עד ולאדיוויסטוק, אחרי ביקור במוסקבה וסיינט פטרסבורג. יש דרך לראות את הגולאגים בסיביר? איפה הם נמצאים בכלל? אני מתכננת לעצור ביקטרינבורג כדי לראות את הבית שבו הצאר ומשפחתו הוצאו להורג. איפה עוד כדי לעצור בסיביר? איזה עוד נקודות ציון מעניינות מהמהפיכה יש מחוץ לערים הגדולות? ארמונות צאריים מעניינים? אתרי קרבות מפורסמים? אתם יודעים אם אפשר לבקר בלוביאנקה? הם בכלל ששים לחשוף כאלה דברים או שזה סוג של פצע פתוח? לגבי חומרי קריאה- אם יש לכם רעיונות לספרי חובה למיניהם אני גם אשמח לשמוע. קראתי כבר את הביוגרפיות של קטרינה הגדולה, רספוטין, לנין, סטאלין, ורציתי לדעת- נתקלתם בביוגרפיות של איוואן האיום? פטר הגדול? אולי איזה ספר היסטוריה כללי? מצטערת על הפגזת השאלות... תודה רבה רבה לכל מי שיטרח לענות:) קים.

masorti

New member
לא יודע לגבי גולאגים ובתי כלא...

גם לא נשמע לי ששלטונות רוסיה יתלהבו מזה. אבל זה לא התחום שלי. מבחינת ערים גדולות על המסילה.. אולי אומסק. ואתר ששווה לעצור בו אם את כבר שם הוא העיר בירוביג'ן, בירת המחוז האוטונומי היהודי. המקום יושב על המסילה הטרנס-סיבירית קרוב לגבול הסיני (ודי קרוב לולאדיבוסטוק). אין שם אטרקציות מי יודע מה (לפי מה שקראתי), אבל איפה עוד תמצאי ברוסיה שלטים באידיש. הנה לך הערך על בירוביג'ן בויקיפדיה, והנה כתבה מ-YNET מלפני כחצי שנה. אם יש לך זמן וכסף, כדאי לך אולי לשקול קפיצה (בטיסה או במעבורת) מולדיבוסטוק ליפן.

masorti

New member
מצטער שנשמט הלינק לויקיפדיה.

הנה הוא מצורף למטה.

קוכולין

New member
אם אתה מעוניין להגיע ליפן דרך ולדיווסטוק

אני יכול לייעץ לך בנושא יפן. במקרה כזה, שלח לי מסר אישי.

Boogieman

New member
אפשר לראות מחנות גולא"ג בסיביר.

למיטב ידיעתי. הם היו במקומות שונים, אבל היו לא מעט מהם בצפון מזרח סיביר, באיזור ששמו פרח מזכרוני כרגע, ועדיין אפשר למצוא שם זקנים שהיו במחנות והשתקעו באיזור אחרי ששוחררו. עד כמה שאני זוכר, זה לא יושב על המסילה הטרנס סיבירית. אני ממליץ בכל פה לקרוא את הספר "בסיביר" של קולין ת'ברון. זהו עיתונאי שערך מסע דומה בערך באותו המסלול לפני כעשר שנים. אמנם דברים השתנו שם בצורה מרחיקת לכת למדי מאז, אבל זה יעזור לך מאוד, לגבי מקומות ששוה לראות, מיקומי מחנות וקצת הבנה של התרבות והסביבה האנושית שם. בהצלחה. אני מקנא בך:)

sassy2

New member
תודה רבה!

אני אצא לחיפוש אחר הספר. אם במקרה עולה לך לראש השם של האיזור שבו נמצאים המחנות זה יהיה נהדר... אגב, אין צורך לקנא- אתה יכול לעשות את זה בעצמך. לפי החישובים שלי מדובר בטיול זול למדי. תלוי כמובן מה רמת ההיזרקות שאתה מוכן להגיע אליה...:) שוב תודה רבה!

sassy2

New member
בדיוק קראתי על בירוביג'ן...

זה ללא ספק אופציה מגניבה.באמת מדובר באוטונומיה יהודית? איך זה שזה לא יותר מפורסם אם כך? איזה דברים מעניינים קרו באומסק? לגבי יפן- זה טיול ממוקד לרוסיה, ואני מעדיפה לשלם ברובל מאשר בין:+) אין לי תקציב לנשום שם את האוויר.... תודה רבה, ואני אשמח לכל רעיון נוסף שעולה למישהו! ולגבי הספרים-בבקשה תמליצו לי...! אפשר גם ספרים באנגלית, זו לא בעיה....

masorti

New member
לגבי בירוביג'ן...

זה לא מפורסם כי זה לא הצליח. מה לעשות... היהודים לא נהרו לשם במיליוניהם. אני מניח שרשמית זו עדיין אוטונומיה יהודית, אבל בפועל אין לכך משמעות רבה. יכול לקרוא בכתבה מה יש שם היום. אני לא יודע הרבה על ההסטוריה של אומסק. פשוט זו עיר גדולה שיושבת על המסילה הטרנס-סיבירית. לגבי יפן... לא התכוונתי לטיול חוצה יפן שיעלה אלפי דולרים. אמנם הטיסות וההפלגות הראשיות הן למרכז יפן ואז באמת זה כבר טיול רציני, אבל יש גם אופציות ל"קפיצה" קצרה לצפון יפן. זה איזור לא-מתויר יחסית ולכן יותר זול, וגם אפשר לסיים בזמן קצר. הנה לך לדוגמא אופציה לביקור במעבורת דרך תחנת-ביניים באי סחלין (הקו סחלין-יפן הוא מסלול 9 במפה). והנה עוד לינק עם מפה. (אגב... בסחלין היה גולאג במאה ה-19, אבל היום אין לו שרידים ובמקומו יש עיר.) כמובן שכל הסיפור לחלוטין אינו מעשי אם הטיול הוא בחורף או קרוב לחורף. אם את באמת רוצה להגיע לעיר נידחת שלידה ולדיבוסטוק היא מרכז העולם - סעי למגדן (Magadan). זו עיר בצפון-מזרח סיביר (צפונית בהרבה לולדיבוסטוק) שבזמן סטאלין היתה גולאג אחד גדול. ראי במפה, וגם על המפה המצורפת למטה אבל זו כמובן סטייה רצינית ממסלול הרכבת הטרנס-סיבירית.

sassy2

New member
שוב תודה רבה

אני אשקול את יפן כלכלית בהתאם לאיך שהטיול יתגלגל. היות ורוסיה זה המוקד העיקרי יותר חשוב לי למצות אותה קודם. מגדן נשמעת כמו הרפתקה מטורפת, אבל יש סיכוי טוב שהיות ואני לבד וללא ליווי גברי אני אמנע מלסטות עד כדי כך. זה עלול להוביל מצבים לא נעימים.... למרות שזה בדיוק סוג המקומות שאני רוצה לראות! תודה על כל העצות המעניינות! אני מקווה באמת להגיע לכל המקומות האלו...

mishauli

New member
אם אינך דוברת רוסית, לא רצוי לנסוע שלא בקבוצה

או עם דוברי רוסית. בדרך כלל הרוסים (כולל מוכסים, שוטרים, שופטים ועורכי-דין) רואים כל אדם מהמערב כארנק מהלך - בייחוד באזורי הספר. אין צפות להגנה מכייסים וביריוני-רחוב. בלוביאנקה יראו לך רק מה שנראה בעיניהם כדפי התהילה של שירותי הביטחון הסובייטיים. מחנות גולא"ג שתראי לא יתנו לך תמונה אמיתית של התקופה ההיא: הרי גם הצריפים ששרדו לא יספרו הרבה על חיי האסירים. גם השלטון הנוכחי, שבראשו עומדים נכדיו האידאולוגיים של סטאלין, מנסים לייפות את העבר הנורא. גם רוב תושבי רוסיה רואים בסטאלין ובמעשיו את התוקפה היפה שקורבנותיה היו הכרחיים לקידום המדינה. אני ממליץ במקום זאת לקרוא את "סיפורי קולימה" של וארלאם שאלאמוב. אגב, אין "גולאגים", כי אלה ראשי-תיבות של "מינהל המחנות הראשי" - כמו שב"ס שלנו. את מוזמנת לפנות אלי במסר אישי.

Boogieman

New member
מצטרף להמלצותיו של מישאולי.

ובמיוחד להמלצתו על "סיפורי קולימה".

טשאפק

New member
גם "גולא"ג" של אן אפלבאום

אני לא בטוח בשמה של הסופרת. ספר טוב מאד. (עיוני, בניגוד לספרו של שלאמוב).

למעלה