אתרים לצפרים

RedBishop

New member
אתרים לצפרים

אתמול ביקרתי במאגר חולדה, מאוד במקרה שמעתי על המקום, האם יש למישהו רשימה מסודרת (או קישור רלוונטי) למקומות מעניינים לצפרות באזור המרכז בעיקר ? אולי כדאי לעשות רשימה ולהשאיר קישור קבוע בפורו. ל"מתעניינים מתחילים בציפורים" (ממ"ב, הדרגה לפני צפר) כמוני, זה יכול מאוד לעזור, בעיקר בשלב שבו חוץ ממקומות חיות לחים (ברכות וכדומה) אין לנו מושג איפה להתחיל לחפש ציפורים. תודה. נ.ב. עדיין לא שמעתי המלצות קונקרטיות לגבי טלסקופים, אשמח לשמוע משהו ממקור ראשון.

Dowitcher

New member
טלסקופים

אם אין לך בעיה תקציבית הייתי ממליץ על אחד מהדגמים הנ"ל: Zeiss diascope T* FL Swarovski ATS/STS HD Leica APO Televid Nikon Fieldscope ED או, כדי לחסוך קצת כסף - Pentax PF ED. כל הטלסקופים האלו הם מצוינים, וכולם מלבד האחרון יעלו לך 1,300$+. כולם באים בשני גדלים של עדשות, ועליך לבחור בהתאם ליכולת הנשיאה שלך (טלסקופ בעל עדשה קטנה יותר יהיה קל יותר, יצריך חצובה קלה יותר ויראה פחות "Chromatic aberration". עדשה גדולה יותר תאפשר ליותר אור להיכנס והתמונה שתתקבל תהיה מוארת יותר ובעלת רזולוציה גבוהה יותר). גם בחירת העינית הוא עניין אינדיווידואלי. ההבדלים באיכות האופטית בין הדגמים האלו לא משמעותיים וקשה מאוד לקבוע מי מביניהם הוא "הטוב ביותר", מבלי שתעשה בדיקה מדעית. אם אתה נוסע לחו"ל בקרוב, הייתי ממליץ לך לנסות את כולם בעצמך. צירפתי לינקים שיעזרו לך בבחירתך:

RedBishop

New member
רב תודות.....

באמת המון תודה על המידע. לענייני, התקציב שלי כן מוגבל, ועומד על מקסימום של 500$. מה לגבי ZOOM\FIXED , מה עדיף ? מה לגבי גודל עדשה ? 80MM ? 60MM ?

nightjar

New member
כמה נקודות

- בתנאי תאורה טובים אין משמעות לקוטר העצמית. ההבדל מורגש בשעות בהן התאורה חלשה. - לפחות אצל חלק מהיצרנים המובילים ההבדל במחיר בין 60MM ו 80MM קטן להפתיע. בחלק מהמקרים גם ההבדל בגודל הסופי של הטלסקופ לא ממש משמעותי. - עדשת זום פרקטית יותר, אבל במקרים רבים איכותית פחות. היא גם נותנת זווית צפיה צרה יותר מעינית קבועה באותו אורך מוקד. אני מציע שתעשה סקר מינימלי: בדוק אילו דגמים נכנסים לקטגוריית המחיר שלך, ואז יהיה יותר קל לעזור לך לבחור.

RedBishop

New member
לגבי טלסקופים ספציפיים....

בדקתי במספר אתרים (כולם בחו"ל, המבחר בארץ בלמטייל מגוחך) וזה מה שאני יודע עד כה : 1. עדשה בגודל 60-80 זה מה שאני מחפש, אם העדפה ל60, אלה עם מדובר בטלסקופ 80 קל במיוחד. 2. לגבי ה EYEPIECE, נראה לי שאני מעדיף ZOOM, כנראה 15-45 או 20-60 , אני יכול לוותר על שדה ראיה בשביל עוצמה בזום. 3. מחיר, הגבול העליון שלי הוא 500$, מה שמוריד המון אפשרויות, בעיקר מבין החברות הגדולות. בנתיים, משהו שעונה על הדרישות הנ"ל, וזוכה לביקורות טובות הוא ה-IS60 של OPTICRON. מקווה שזה יעזור מעט לעזור לי. תודה.

Dowitcher

New member
מה לגבי טלסקופ משומש?

עם 500$ תוכל לקנות טלסקופ משומש טוב או טלסקופ חדש לא כל כך טוב... ידוע לי על כמה צפרים שהציעו את הטלסקופ שלהם למכירה, אתה מעוניין?

RedBishop

New member
טלסקופ משומש

בהחלט ! אם מדובר בציוד במצב טוב. למשהו יותר ספציפי, ושפחות מעניין את כולם : [email protected] תודה.

Dowitcher

New member
אשלח לך אי-מייל...

ברגע שיהיו לי יותר פרטים. ובאשר לספר שצויין, הוא אינו מכסה את האיזור מרכז הארץ.

RedBishop

New member
אם כך.....

אולי מישהו בכל זאת יכול להציע מקומות מעניינים במרכז ? גם לגבי הספר וגם לגבי הטלסקופים, אני מתעניין בעיקר בחוויות אישיות ממקור ראשון, פחות בספרים ובכתבות OVER מקצועיות באינטרנט. תודה. RedBishop

למעלה