אתרים מעניינים

אתרים מעניינים

אינני בטוח אם הם הובאו לפניכם בעבר, אם כן אולי תהנו לפגוש בהם שוב.. האתר הראשון עוסק ביחס היהדות לנצרות - התועלת שבנצרות, יהדותו של ישו ויחסו מצוות, והכל בצורה חיובית למדי.. אתר נחמד נוסף - "יהודים לאיסלם" - אתר החושף את עקרונות האיסלאם בעברית רצוצה (לעיתים ממש מופרכת) אבל הכוונה מנצחת. האתר כולו עובר תהליך של תרגום וחלקו (המעניין מבחינתי לפחות) כתוב עברית. אתר מחכים המעלה סוגיות מעניינות כ - מוחמד והיהודים, יהודים שונים בקוראן, סיפורי ניסים שונים, ועוד. אתר שלישי, מנסה להפריך את טרנד החיפוש משמעות אלוהית/אזוטרית בדילוג באותיות התורה - ותוקף את השיטה של מדלגי האותיות, תוך שימוש בעשרות דוגמאות, ודעות לכן ולכן. מרתק! מקווה שתהנו אוהב ינון

תודה ינון

אני יודע שלא מכובד ולא הולם הדבר למנהלת פורום בישראל, אבל התפקעתי מצחוק. ושוב תודה.

אלי ו.

New member
כמה הערות על הקישור הראשון

1) הסיפור של בן פנדירא כאביו של ישו הוא סיפור מאוחר יחסית שכנראה הובא כ"קונטרה" לסיפורי הריון הבתולין. 2) אני מתפלא על דעתו של היעבץ שישו רצה להנחיל דת חדשה לגויים, מכיון שעד פאולוס לא רק שהנצרות לא פנתה לגויים היא אפילו בזה להם. (ראה הסיפור של ישו שסירב לרפא בנה של גויה בטענה שלא ראוי לתת מאוכל הבנים לכלבים) יותר סביר להניח שישו כלל לא רצה להקים דת חדשה (דבר שאפשר לראות מהנצרנים הקדומים כגון אחיו יעקב שהיה יהודי פרושי אדוק ובכ"ז נחשב למנהיג הנצרנים) למרות זאת, בסה"כ קישור טוב וממצה.

גם אני

וזה באמת נכון. ישוע לא בא כדי להקים דת חדשה.. ואותו סיפור על האלמנה בצידון, ישוע בסופו של דבר ריפא את בנה, כאשר היא אמרה שאפילו הכלבים אוכלים מהפירורים שעל השולחן.

Jewish Answer

New member
יש לציין

יש לציין, כי: א) קיימות סטירות רבות למידי בין מה שישו אמר למה שעשה בפועל. התחרט או מה שלא יהי'ה (דבר שכשלעצמו לא הולם את בן-האלקים). ב)"אני מתפלא... שישו רצה להנחיל דת חדשה לגויים" - מה לעשות ידידי, שאת מה שישו לא עשה - עשו תלמידיו על דעת עצמם. הרי כל האגרות מלאים בדבר זה ("להאיר" את האמונה חוצה, אולי בגלל האי-ההצלחה בעם-ישראל), וכאן המקום לשים לב לשוני שבין דברי ישו לדברי התלמידיו, ש"שיכללו" את תורתו, גיבשו אותה למה שהיא נראית כיום, והכל כמובן "ברוח הקודש". לא באתי לקנטר כאן על הנצרות, אין לי כבר כח לזה. בברכה, Jewish Answer -------------------בקרו באתרנו המחודש...

אלי ו.

New member
אין בינינו ויכוח

אכן תלמידו של ישו, פאולוס עשה צעדים להקמת דת חדשה. ישו עצמו לעומת זאת לא הכין שום בסיס לכך. עסקנו בהרחבה בנושא של דברי ומעשי ישו, ולמעשה אם תקרא את השרשורים בדפים האחרונים אולי אפילו תוכל למצוא חומר שיענין אותך במלחמתך במסיונריות.

L e s t a t

New member
ציינת, עכשיו תפרט

א) פרט, הסבר והבא דוגמאות. ב) "הכנסייה היא בדיוק כל מה שישו הטיף נגדו ואשר לימד את תלמידיו להילחם בו" - פרידריך ו. ניטשה, "הרצון לעוצמה". הרבה זמן לא ראו אותך בפורום, לאן נעלמת אתה?

אתר באמת יפה!

סוף סוף אתם מתקדמים בעיצוב.. אבל התכנים, קצת לא אמיתיים. לפחות לגבי היהודים המשיחיים. ואני מכיר את הבן אדם שצטתתם שם שהוא הטיף במילואים, לא צריך לחשוש מזה, כי זה משהו יהודי. אחי עכשיו בצבא, הוא לא נמצא שם כדי להטיף ולהביא אנשים לאמונה, אבל אם אנשים שואלים שאלות, הוא תמיד יענה בחיוב. הוא בצבא, בגלל שזה חובתו כאזרח המדינה, ובגלל שהוא אוהב אותה! ואתה, הלכת לצבא, שאתה מדבר?

למעלה