אתר אינטרנט מחו"ל מסרב למכור לי...

ilaya

New member
אתר אינטרנט מחו"ל מסרב למכור לי...

שלום לכולם ולעו"ד זיסו, אתר האינטרנט של חברת Guiness מוכרים הרבה מאוד מוצרים נחמדים. מה לעשות שחבר שלי מאוד אוהב את הבירה הזו ואני רוצה לקנות לו במתנה את המעיל היפה והמרשים שלהם. יצרתי קשר עם החברה כיוון שישראל לא נמצאת ברשימת המדינות אליהן מבצעים משלוח וקיבלתי את התשובה הבאה:
Due to the licensing laws in your coutry we are unable to ship to your country.Apologies on this matter.​
שאלתי למה וענו לי:
Alcohol Laws, with a branded alcohol label on them it is still classes as promoting alcohol.​
את התשובה הזו ענו לי גם בהקשר לשאלה שלי מה הקשר בין אלכוהול ומעיל. האם באמת קיים חוק במדינת ישראל שאוסר על חברת GUINESS לשלוח לי מעיל שהלוגו של החברה רקום עליו ? תודה רבה !

הרצתי חיפושים על פדאור

לא מצאתי הוראות בקשר לאיסור פרסום משקאות אלכוהוליים, יתכן וצריך לחפש בצווים בדבר פיקוח על מצרכים ושרותים. נראה לי שהעניין באמת חשוב, לכן יש לי כמה הצעות: א´ תפנה שוב לאתר ותשאל אותם על איזו הוראת חוק הם מסתמכים. ב´ אם יש לך אפשרות, תריץ גם אתה חיפושים. ג´ תפנה ליועמ"ש של משרד המסחר והתעשיה ותשאל אם יש תקנה או צו כזה. ד´ אני לא מומחה ולא יכול להעיד על זה, אך שמעתי שמועות שבגלל כל מיני סיבות כולל בעיות ביטחון, בארה"ב לא מוכרים כלום/ לאשולחים כלום לבעלי כתובת מחוץ לארה"ב וקנדה. לפיכך יש לך שתי אפשרויות: להזמין שרות בחברה שנותנת לך כתובת אמריקאית, מקבלת בשבילך ושולחת לך לארץ כנגד עמלה (יש חברה בשם easyUSAbuy.com אם אני לא טועה, ואגב זאת לא המלצה, כי לא ניסיתי ולא יודע אם זה אמין/שווה/משתלם/בטוח. אפשרות שניה, חפש אתר של גינס בקהיליה האירופאית, יתכן שיספקו לך וגם אולי יותר בזול.

גם לי זה נראה מוזר. תבדוק אם מאחורי

ההתחמקות לא עומדים מניעים פוליטיים, כגון: רצון להימנע מקיום יחסי מסחר עם מדינת ישראל, למרות שקשה לי להאמין שחב´ מכובדת כ-גינס תיכנע לחרם ערבי כזה או אחר ותימנע ממכירה ממניעים פסולים. ייתכן אפילו שהאתר הוא לא של החברה אלא איזה שהוא פרי-לנסר, ובמקרה כזה תוכל ליצור קשר עם החברה ולהתלונן על אותו גורם, בפרט לאור העובדה שבאתר הבית של החברה יש דף ובו פירוט המדינות שאסורה בהן מכירת אלכוהול, ובפירוט זה לא נכללת מדינת ישראל. אגב, נדמה לי שלבירה גינס יש נציגות גם בארץ ואפשר לבדוק את הנושא מולם. המשך יום טוב, גיל איכבום

למעלה