אתר אינטרנט

blackraven1

New member
אתר אינטרנט

הייתי רוצה לקבל ביקורת על תוכן האתר שבניתי http://www.druiworl0.mail15.com/index.htm. אני מבקש לקבל ביקורת על התוכן (הסיפורים, השירים וכד') ולא על האתר עצמו. תודה על הקריאה מראש.

avivs

New member
אוקיי

האתר נחמד ומושקע. מבחינת הסיפור הגדול: יש בעיה קשה מאוד של אמינות. אתה מתחיל עם אחד שרוכב במדבר, רואה עוד מישהו, המישהו הזה הוא איזה שר צבא, יש דיבור על אלים כלשהם, והופ! "תהיה המלך במקומי." לא נראה לי שבעולם, כל עולם, כל כך קל להעביר את השלטון. ואם האיש הזה הוא באמת איש חשוב, אז למה הוא רוכב לבד? איפה השומרים, או המשלחת שמתלווה בדרך כלל לאנשים כאלה? מבחינת הכתיבה: אפשר לשפר, וגם רצוי. דוגמה: הוא רכב על סוסו לאורכם של החולות. מלפניו התקדם אליו פרש נוסף. היה ברור שהפרש הוא צייד כאשר הוא התקרב עוד קצת. מליאן גילה שזה שר צבאו. הם התקרבו, ירדו מהסוסים וחיבקו אחד את השני. - הוא (אפשר להכנסי איזה שם) רכב על סוסו לאורכם של החולות (אולי עוד תיאור של הסביבה יעזור). מלפניו התקדם אליו פרש נוסף. (מלפנים, פרש נוסף התקדם בכיוונו). היה ברור שהפרש הוא צייד כאשר הוא התקרב עוד קצת. (כשהמשיך הפרש להתקרב, נהיה זה ברור שהוא בעצם צייד.) מליאן(למה עכשיו לא הוא? תעשה את זה גם בהתחלה) גילה שזה שר צבאו (גילה שזהו שר צבאו. וחשבתי שהוא צייד, מה הקשר בין צייד לשר צבא? שוב, תכניס עוד אנשים בסביבה. שר צבא לא מטייל לבד במדבר. אלא אם יש לו בעיות חמורות של תקציב. יש לו?) הם התקרבו, ירדו מהסוסים וחיבקו אחד את השני. (כשהתקרבו, ירדו מסוסים וחיבקו אחד את השני). אלה דברים קטנים שיכולים להפוך את הקריאה ליותר מהנה. אתה לא חייב להסכים על כל מה שכתבתי. אני רק מנסה לעזור. פשוט תנסה לקחת קטעים, ותחשוב: "איך אני משפר את זה? מעלה את זה לשלב הבא?" ותנסה לתת יותר אמינות לסיפור. בתור קורא, חשוב לי להאמין למה שאני קורא, לכל אורך הסיפור, ובעיקר בהתחלה, כשאני רק מגלה את העולם שהמצאת. אבל כל הכבוד על ההשקעה. תאמין לי, ברגע שתיכנס לקטע של לשפר, אתה תאהב את זה. אתה תגלה איך קטעים סבירים, יהפכו להרבה יותר טובים עם קצת עריכה ושכתוב. בהצלחה

blackraven1

New member
תודה ובקשה קטנה נוספת

תודה על העצות רב השאלות נובעות מכך שלא היה בפרולוג, אולם רציתי לשמוע את חוות דעתך גם על הסיפור השני - "מדבר כהתחלה וסוף". הקישור אליו ואל כל פרקיו מצוי בתחתית העמוד השני של האתר מתחת לספר אורחים. סליחה על הטירחה, ותודה רבה על העצות.

Yuli Gama

New member
שלום לך :)

תראה, אנחנו אומנם אנשים נחמדים אבל למה שאנחנו נלך לאתר לא מוכר, נקרא סיפורים של בן אדם שלא טורח להביא אותם עד לכאן ואז נרוץ אחריך כדי לתת תשובה? במילים אחרות, אתה רוצה שיגיבו לך, אל תשלך אנשים לשוטת ברחבי הרשת. תדביק את הסיפור שלך בפורום, ואז אני בטוחה שאנשים ישמחו לענות.

blackraven1

New member
הסיפור ארוך מדי

תבין זה שלא שאני לא רוצה להכניס את הסיפור לפורום - הבעיה היא שהכנסתי מהסיפור הארוך בינתיים רק פרק ראשון (ובטעות שכחתי את הפרולוג). רק הפרק הראשון הוא עשר עמודי וורד בכתב 12-14. הסיפור הבינוני שלי הוא "מדבר כהתחלה וסוף" לוקח בוורד גם מספר רב של עמודים. לכן אני מצטער על כך שאני מבקש ממכם ללכת לאתר אבל להדביק את הסיפור ברשת (אפילו את הסיפור הקטן יותר) אני אצטרך פרק פרק. תודה מראש, וסליחה.

Yuli Gama

New member
אז תדביק פרק פרק

או חלק חלק של פרק. אחרת יהיה לך קשה מאוד לקבל תגובות. לא הרבה אנשים ילכו לקרוא סיפור של מישהו לא מוכר, ומאנשים מוכרים קשה לקבל תגובות אוביקטיביות. אפשרי להדביק לפורום גם סיפורים ארוכים, פשוט משרשרים את הפרקים תחת ההודעה הראשונה בשרשור.

blackraven1

New member
OK

אני אנסה להדביק כאן את הפרק הראשון של הסיפור הגדול. תודה רבה ל avivs על העצות הראשונות. פשוט לפני שאני משנה משהו אני רוצה לשמוע חוות דעת נוספות. אז הנה זה: משמרת אלים - תהפוכת - פרק ראשון. הוא רכב על סוסו לאורכם של החולות. מלפניו התקדם אליו פרש נוסף. היה ברור שהפרש הוא צייד כאשר הוא התקרב עוד קצת. מליאן גילה שזה שר צבאו. הם התקרבו, ירדו מהסוסים וחיבקו אחד את השני. − מלכי, הכול מוכן.− דיבר הפרש. − אני לא בא עכשיו, לקסטנט. − למה מלכי?− הם הלכו עם סוסיהם לממלכתם של הציידים. − בקרו אצלי אתמול אלים,− הוא הסתכל על פני חברו − לא, באמת. אני לא צוחק. יש לי משימה. − ומה, מה לעשות עם הממלכה? − מלוך בינתיים במקומי. עד לתחילת השנה החדשה. − כמובן מלכי. ללכת מיד? − דהר. דהר מהר. שלום לך לקסטנט. שלום לך חבר. − שלום מלכי. הפרש התחיל לרכב. מליאן צפה בו קצת. לאחר מכן הרכיב מחדש את סוסו, עלה עליו והתחיל לדהור. המטרה הייתה הרי הגעש הצפוניים. אחד הכבויים שבהם. הוא דהר עד אשר סוסו החל להתעייף. הם עצרו על יד נווה מדבר. שם הוא וסוסו נחו קצת. הרעש אשר העיר אותו בא מלמעלה. הוא הסתכל וראה חמישה דרקונים שחורים. הם עפו קצת ממנו ונחתו גם. − סקארה סו סה.− שמע מליאן את אחד הדרקונים.הציידים תמיד ניחנו בחוש שמיעה יותר טוב מאשר לאחרים. אבל לא כולם ידעו שפת דרקונים. במיוחד את זו המיוחדת של הדרקונים השחורים. הוא הבין שהם ראו אותו. אבל נשלחו להרוג תשעה, לא אחד. אם כך אחיו כבר החל לפעול. זה לא חדש. אחיו תמיד הקדים אותו בצעד אחד לפחות. הוא הבין שהוא צריך לדהור אל השאר. אם דרקמיין צייד אופל טוב הוא יצטרך לחוש בסכנה. אבל פיתרון? אותו, היה נראה לצייד, יודע רק אחד. הוא הגיע למסכנה כזאת במשך היום. למה תשעה? רק מסיבה אחת כנראה. תשע הוא מספר שמרכיב את השלמות. מכל תשעתם כל אחד התאים אם לא בשמו אז בתכונותיו לאחד ממרכיבי השלמות. חופני אש - אש, פלג מים - מים, נץ - אוויר, פרסות מחשבה - אדמה. מטה אור - אור, ליל חשיכה - חושך. הוא - לב. דרקון - מוח. נשאר רק יסוד אחד לשלמות. נשאר גם רק אחד מהחבורה. הנמר. כנראה רק הוא יוכל לדעת את הפיתרון. מליאן עלה על סוסו והחל לדהור. הוא דהר במהירות. לא נותן לסוסו לנוח. הוא דהר דרך יערות עצי הדקל אשר גדלים במדבר. הוא נע במהירות. כשהגיע לסוף המדבר, ההרים הלבנים סנוורו את עיניו. ההרים הלבנים היו מצפונו. יער אחד של עצי אלון עתיקים היה מימינו. סוסו מאפס כוח נפל ומת. מליאן ראה את הדרקונים מרחוק. הוא ידע שהכניסה ליער תהיה מסוכנת אולם הוא נכנס בכל זאת. הוא נכנס לאט ובזהירות. הוא לא ראה מרחוק, לפני כניסתו, אף אחד. השקט ביער היה רב. שקט שהיה באוזני הצייד די חשוד. לפתע הוא שמע רחש עלים. מאחורי ניצב שכיר החרב עם חרבו מושטת לפניו, לעורפו של הצייד. − אל תזוז.− דיבר קולו של בן האנוש. מליאן הסתכל לפנים. קשת דרוכה בחץ, בידיו של טריאס, הייתה מכוונת לליבו. לחופני אש כדור של אש היה בידיו. האלה של המינוטאור הייתה מעל ראשו. דרקמיין צעד קדימה. − צייד, שמח לראות אותך. דהרת כל כך מהר שחשבתי שאתה הוא אחיך, שבא להרוג אותנו. אתם הורידו את נשקיכם. לא רואים? זהו בעל הבית שאירח אותנו שלשום. − שלשום? חשבתי שעבר רק יום אחד.− אמר הצייד. − למה? קרה משהו? − חמישה דרקונים שחורים בדרך לכאן. הם מחפשים תשעיה. − והורית להם את הדרך לכאן? − לא, באתי מהר כדי להזהיר את...− החל לדבר אבל הבין את כוונת צייד האופל. − טריאס, הסתכל היכן הדרקונים!− פקד דרקמיין לעלף. − עוד שעה במעופם יהיו כאן. − אתה יודע מה לעשות?− הם דיברו אל מליאן. − הייתי מעדיף לשאול את יוריוס. − ומה לו וליער הזה. הוא לא היה פה אף פעם. − מליאן צודק. יש לי את הכוח למצוא את הדרך. אני אנסה להתאמץ. − אם כך מהר.

blackraven1

New member
המשך

חצי העלף-חצי האיש צל החל להתאמץ. הוא עצם את עיניו. רוחו נשאה הרחק מעליהם. הוא ראה את הדרקונים מתקרבים. הוא ראה אותם. הוא שמע את דבריהם. הוא הבין את דבריהם למרות שאף פעם לא ידע את שפתם של הדרקונים השחורים. הם פחדו. אבל ממה? הם היו חמישה. לפחד מתשעה בני תמותה היה בשבילם קצת מוזר. שונה. בלתי מובן. הוא הסתכל מסביב ליער. מהדרום היה מדבר. מהמערב היו הדרקונים. מהמזרח היה ים. הייתה רק דרך אחת להימלט. אבל להתגלות ולהישאר חיים כאשר הדרקונים רואים אותך. הוא ביטל אפשרות זו בבוז. כל אחד היה מבטל. הוא הסתכל יותר בבירור. הייתה בצידו הצפוני של היער הקטן הזה מערה. מערה בתוך ההרים. הוא נשא פניו אליה. הוא חש בה את פחד הדרקונים השחורים. הוא התקרב אליהם שוב. הם לא שמעו אותו, לא ראו אותו, לא חשו אותו. הוא לעומת זאת גם הבין את שיחתם. הם פחדו מהדבר ששכן במערה. הוא חש בפחדם שהוא הרבה יותר חזק מחמישה דרקונים שחורים. הוא היה חזק לא רק בפחד אשר הטיל על השאר. הוא היה גדול יותר. חזק יותר. מהיר יותר. היו רק דברים אחדים מהם יכלו לפחד הדרקונים השחורים. או האלים. או דרקונים אחרים. אבל אף אחד מאלה לא היה יכול להטיל פחד כזה ממרחק שכזה. היה זה צריך להיות דבר מה הרבה יותר חזק. יוריוס ניסה להקשיב בפעם האחרונה לשיחתם. מילה אחת. שם אחד עלה על שפתיהם. כמובן! ממה עוד הם יכלו לפחד, מלבד מאגלס. אז במערה שוכן מאגלס. אם כך עתה הבחירה תהיה אפילו קשה יותר. להיהרג על ידי חמישה דרקונים. או עלי ידי מאגלס, אשר הדרקונים פוחדים אפילו להתקרב אליו יותר מדי. להיצלה או למות כמתאבדים. הוא חזר אל גופו. פקח את עיניו. הם, שמונתם, הביטו עליו בתהייה. הוא הביט אליהם מנסה לשמור על קשר עין אמין וממושך. פניו הביעו הבעה בלתי מובנת. הוא מצא פתרון. אבל הפתרון נראה לו יותר גרוע מהבעיה. הוא חיכה עד אשר הם ישאלו. הם, מסיבה כלשהיא, לא שאלו. הוא החל פותח את שפתיו. פותח וסוגר. פותח וסוגר. כאילו המילים באו לפיו וברחו מיד לפני שהספיק להגות את האות הראשונה של המשפט אותו רצה להגיד. לבסוף הוא אמר. − ישנה דרך אחת. אבל... − אבל מה? − יש מערה בצפון היער. − ו... − יש בה מאגלס אחד. − מן הפח אל הפחת. טוב דרקון אחד גדול יותר מהשאר עדיף על חמישה. − זה נכון חלקית. − מישהו מעדיף להישאר כאן?− התשובה הייתה חד משמעית. כולם רצו לצפון היער. מרוב דאגה לחייהם השאירו את הסוסים מאחור. רכיבה ביער זה על גבי סוסים הייתה בלתי אפשרית. הצייד והחצי עלף הובילו אותם אל המערה. כאשר הם הגיעו הם הריחו עשן. לאחר מכן ראו אש. לבסוף שמעו את צהלת הסוסים אשר נלכדו באש אשר שרפה כעת את היער. הם הביטו שוב לאחור. הביטו והלכו קדימה. אל תוך המערה, אשר כל אחד בעל נפש שפויה או רגילה לא היה צועד בה לעולם. אבל הם לא היו רגילים. הם היו נבחרי האלים. הם גם לא היו כבר שפויים. הם בחרו לעשות את מה שאף אחד לא היה מוכן לעשות אפילו למען המחיר אותו נקבו האלים. למרות שחלק מהם לא הלכו בשביל המחיר. הם צעדו בתוך מערה ענקית. מכל צידיהם היה חושך. קירות. שקט. לא היה דבר מלבד אלה. השקט היה כדממת המתים אשר בדיוק נחו על משכבם. הם צעדו קדימה. העלף הוביל אותם. עיניו יכלו לראות פחות או יותר. אוזניו של הצייד שמעו בינתיים משק של כנפיים. אבל לא במערה אלה מחוצה לה. לבסוף הם הגיעו, לפי דבריו של טריאס, להיכל גדול. לריאן הדליק במטהו אור. האור היה חזק. ומסנוור. אבל היה זה האור היחידי במערה עתה. ולא היה צל או צללים מסביב. השתררה דממה. הם ידעו שהמאגלס מהתל בהם. הם ידעו שפחדם נותן לו אוכל למחיה יותר מאשר האוכל הרגיל. יותר מאשר הבשר. של כל דבר שהוא אוכל. הם הסתכלו על צייד האופל. הוא לחם פעם באחד כזה. אבל כמובן שלא לבד. הוא לחם יחד עם עוד עשרים ציידי אופל. רק חמישה מהם נותרו חיים. הוא הסתכל מסביבו. לא היה צל. היה רק פיתרון אחד למצב שכזה. הוא הורה לטריאס, העלף הקשת, על שתי עיניו, והורה על הקשת שעל גבו של העלף. טריאס, משום מה הבין את כוונת צייד האופל. הוא הוציא את קשתו ודרכה בחץ אחד. הוא היה מוכן. מחכה להתקפה. דרקמיין הביט כעת בעיני אחותו. הוא ירק למעלה. אבל הוא ירק כך שהרוק לא ירד מיד. היא הבינה אף כן והתכוננה. השאר היו מוכנים עם נשקיהם בחוץ. דרקמיין לא נתן הפעם שום פקודה. הוא פשוט הסתכל למעלה. המאגלס הגדול אשר קלט שהבינו את מיקומו, צלל מטה תוקף. הוא לא היה מסוגל לירוק אש. היה זה החיסרון אשר היה בו תמורת כל יתרונותיו. הוא צלל בעוד האחרים מוכנים לקראתו.

blackraven1

New member
המשך 2

טריאס החל לירות את חיציו לעיני הדרקון. איילין החלה לשלוח את קסמה. זרם של מים פרץ מידיה ועבר על הדרקון. הזרם האט את התקרבותו מטה. הטרול הלבן לא הבין פקודות אשר יצאו מפי אנוש. אבל הוא כן ידע מה לעשות. הוא החל לצעוד על המקום. לרקוע רגליו. תוך שהרעש עבר אל האדמה. חלה רעידה קטנה. עם הזמן עפו סלעים קטנים. אחר כך גדולים. מאוחר יותר ענקיים. אחד נחת על זנב הדרקון והוריד אותו אל האדמה. הדרקון התפתל לא נותן לחרבותיהם של האחרים לפגוע בו. כולם ניסו לפגוע בו. אפילו טריאס הוריד את קשתו. לריאן היה היחיד שעמד ממרחק. הוא לא היה זקוק לחרב. הוא השתמש בקסמיו. אבל תוך זמן קצר הוא לא היה היחיד שעמד מרחוק הדרקון. הצייד עמד שם שומט את חרבו על הקרקע ואוחז רק את סכינו. לא בידיו. בפיו. בשיניו... הוא רץ. עלה על זנב הדרקון ברגע האחרון. הדרקון המריא למעלה. המערה הייתה מספיק גדולה כדי שהדרקון יפרוש כנפיו. מליאן עלה מהזנב לאט לאט עד אשר הגיע לגב הלטאה הענקית. הקשקשים התחדדו יותר ויותר, ככל שהוא עלה במעלה החיה המעופפת. ידיו היו שרוטות ודם דב מהם. רק פה הוא הבין שעשה טעות. לא רק שהיה צריך להחזיק מעמד כדי לא ליפול מטה. הוא היה צריך כעת גם להתחמק מהחיצים של טריאס, אשר לא פגעו בדרקון. הוא היה צריך להיזהר לא להתרומם מדי כדי שקסמו של המג לא יפגע בו. גרוע מכך היה כאשר טריאס הצליח במשימתו ואחד החיצים פגע בעינו של המאגלס. המאגלס החל להתפתל יותר ויותר. מליאן, למזלו האישי, היה כבר על צוואר החיה. הוא תקע את סכינו בעורף. בידיו אחז כעת בקרני הדרקון. הלטאה המעופפת התפתלה וסובבה את עצמה בתוך המערה. מליאן אשר ידע כעת שלא יוכל להחזיק ככה מספיק זמן עד אשר היא תתעייף, או עד שמשהו אחר יפיל אותה. הוא אחז חזק יותר בקרניה, החדות לא רק בקצות, עד אשר הדם בידיו לא זב אלא נשפך בכמויות. בכוחו האחרון הוא יישר את ראשו של המאגלס. ברגע בו היה אמור להסתובב, ראשו של הדרקון פגע בקיר המערה. הדרקון החל את צלילתו מטה. הפעם לא מפני שרצה לתקוף. הפעם בגלל שהגיע שעתו למות. הצייד אשר היה עליו נפל יחד איתו. אולם מעליהם היו גם סלעים. סלעים בגדלים שונים. במיוחד בגודל עצום. לבסוף הייתה רעידת אדמה שגרמה לרבים ליפול אחורנית – המאגלס נפל על הארץ יחד עם 'רוכבו'. עליהם נפלו כל הסלעים. זנב הדרקון נע מעט אבל לאחר מכן נשכב על האדמה כמו הדרקון עצמו. החבורה הסתכלה בדממה בהקרבה ובתוצאה ממנה. אולם הצייד לא רצה למות מהר ל כך. הוא עדיין לא ישב על כס המלוכה. לאות שהוא עדיין חי, החבורה ראתה את ידו נשלחת אל מבין הסלעים הקשים. איילין מיד שלחה לאותו מים, כדי לרכך את הסלעים. פרסות מחשבה נעמד מעל הסלעים המרוככים והחל חופר בידיו. כעבור כמה רגעים הוא מצא את ראשו של מליאן. ולאחר מכן מצא אף דרך להוציאו. כשמליאן נעמד מעליהם מוחזק מאחור על ידי הטרול הלבן, הוא חייך. החיוך לא התמשך הרבה זמן. הוא נפל. לא לאחור. לקדימה. מאפס כוח. מכוסה בבוץ. − טוב, אין אנו יכולים להתעכב עוד זמן. אם הוא לא מתעורר אנו ממשיכים הלאה בלעדיו.− דיבר דרקמיין. − אבל הוא צריך רק עוד מנוחה. הוא הרג את הדרקון וכמעט... − וכמעט הרג את עצמו! אם תרצי אחות, תישארי. הנה המפה. ההר געש אליו אנו צריכים להגיע הוא זה.− והוא הצביע אל אחד מהרי הגעש הכבויים שבמפה. אל המקום בו הייתה נקודה כחולה. − אתה תשאיר אותי פה לבד? − כן. אם תרצי להישאר איתו. − אבל... אבל הוא הציל את חייך, את חיינו. − אף אחד לא ביקש ממנו זאת. הנה המשך המערה. אני מאמין היא מגיעה היישר להרי הגעש. כשהוא יחזור להכרה או שתחליטי להצטרף אלינו נהיה בדרכנו להרים. להתראות אחות.− הוא אמר את מילותיו בלי חרטה. הוא פנה לאחרים. הם הלכו להמשך המערה. היא נשארה לבד עימו. הוא היה מחוסר הכרה כבר יום שלישי מאז המאגלס מת. יום אחד מאז שרק היא הייתה איתו. יום אחר יום היא טיפלה בו. שטפה את האבק שהצטבר על פניו. ניסתה להשקותו מים. איחתה את פצעיו. בשאר חלקי היום היא ישנה מעט. חשבה. חשבה ואפילו היא לא ידעה על מה. ראשה היה מלא מחשבות. מלא מחשבות שהיא לא ידעה מה מקורן. היא לא הצליחה לישון. היא קמה. אספה את נשקיו של מליאן והניחה אותן לידו. עיניו היו עדיין סגורות. היא הביטה בהן.

blackraven1

New member
המשך 3

היא הביטה בפניו. גם כאשר הכרתו לא הייתה בו הוא עדיין היה שליו. נשמתו הייתה שקטה. פניו היו צעירות כשל ילד. אבל זה לא היה הדבר שמשך אותה להסתכל בו. הוא שכב על הקרקע. היא התיישבה רוכנת מעליו. כאשר לפני רגע רק גופה היה רוכן מעליו, כמה רגעים מאוחר יותר רק פניה רכנו מעל לפניו. שפתיה נישקו לשפתיו... וכאשר שפתיה שלה עזבו את אלה שלו הוא פקח את עיניו. המבט על פניו לא היה מבט של שמחה. לא היה מבט של עצב, לעג, גאווה, יהירות או שאלה. היה זה מבט שהיא אף פעם לא הבינה. היה זה מבט של הבנה. הוא, בעצמו, ידע מה קרה לפני רגעים. אבל גם הוא לא ידע איך להגיב. הוא מעולם לא הביט כך בעיני אישה. אפילו לא בעיני ציידת. לא בעיניה של אף אחת. הוא הביט תמיד בעיניהם של חבריו, או של יריביו, אבל היו אלה מבטים אחרים שונים מזה. משמעותם של המבטים הייתה זהה אבל המבט עצמו היה שונה. פניה למראה המבט היו שלוות אף הן וגם בלתי מובנות. עיניה היו פתוחות, צבען כחול אז כשל הים. הוא רצה לקום אליה, גופו רצה לסרב. כל גופו כאב אבל הוא קם. גפיו, גבו, ראשו, כאבו. אבל הוא הרגיש צורך לקום. והוא קם. הוא הביט בעיניה. שניהם השפילו מבט ולא דיברו זמן מה. הייתה זו היא ששברה את השתיקה. − לא התכוונתי, אני... − לא, זה בסדר. פשוט... − אתה צריך לנוח עוד קצת. מחר נצא. − איפה השאר? − זה משנה? הם הלכו כבר. − לא יכלו לחכות מעט? יום? − הם חיכו יומיים. עברו עוד יומיים מאז הם הלכו. − ארבעה ימים? הייתי מחוסר הכרה ארבעה ימים?! אני מרגיש כאילו ישנתי רק שעה. − אל תספר לדרקמיין. למרות שיכול להיות שהוא כבר יודע. − לספר מה? − אתה יודע.− והוא ידע. − אל תדאגי, זה יהיה הסוד שלנו. אני אחזור לישון קצת. כדאי גם לך. הוא נשכב חזרה על האדמה, עצם את עיניו. כעבור כמה זמן, שניסה לישון, שמע אותה נשכבת. צעדיה היו קלילים. הוא החל לחלום. חלומו היה מוזר. הוא ראה את עיר הבירה כשזו הייתה מלאה בעכבישים. הוא ראה אותה, עקופה בהם. הוא לא ראה אותה פוחדת, הוא רק ראה אותה אובדת עצות. הוא ראה את אחיו צועד לידו וצוחק. לידו היה סטיר אחר, לא חופני אש, עטוף בברדס. הוא הביט בעיניו ונבהל. מבהלה זו הוא התעורר. היא לא שמעה אותו מתעורר. אך היא כן שמעה אותו קם על רגליו. הוא פנה לפתח השני, של היציאה, ובחן את הקירות. היא נגשה אליו לאט. הוא הביט שוב בפניה. פניו שאלו שאלה. − איזה מערה, דרקמיין חושב שזאת היא? − הוא אמר על מערת סטירים. − הוא טעה. העיצוב של המקום אמנם דומה לזה של בעלי הפרסות אולם המערה נבנתה על ידי בני עמי. − וזה משנה. − בעיקרון... כן. יש פיצול דרכים. הסטירים אוהבים את הדרך הישרה להפנות שמאלה. אנחנו, הציידים, אוהבים ללכת פשוט ישר. − כלומר הם תעו בדרך. אבל יוריוס ראה חרב בקצה של הדרך השמאלית. − יכול להיות שהוא ראה חרב אחרת. − ומה נעשה? − נלך ישר.− הוא דיבר לאט,− או שהם יצטרפו אלינו. או שאנחנו לאחר מכן אליהם. − מתי נלך? − ישנת קצת? − כן. − אז, בואי כעת. הם לקחו את דבריהם והלכו. בפיצול הם לא פנו, הם הלכו ישר. הם הלכו לבסוף כאשר יצאו מהמערה. בפניהם התגלו נהרות של לבה. חלק מלאים באש הנוזלית והרותחת. חלקם יבשים. הרי געש התנשאו מעליהם - כבויים ואלה שעדיין התפרצו מהם הסלעים. היו כאלה ששקטים והיו כאלה שרעמו. הם הסתכלו במפה וראו את הר הגעש הכבוי אליו הם היו צריכים ללכת. הר הגעש הגדול ביותר. הם החלו ללכת אליו. מדי פעם שמעו הר געש מתפרץ. מימינם ומשמאלם לפעמים היו בריכות של מים רותחים. לפעמים היו סתם בריכות בוץ מבעבע. החום היה רב.

blackraven1

New member
המשך 4

האוויר היה אביך וקשה לנשימה. אבל הם המשיכו. אחרי כמספר ימים הם הגיעו לרגליו של הר הגעש. במעלה הר הגעש היה פתח. הם עלו עוזרים אחד לשנייה. אחת לשני. במהלך כל המסע הם כמעט לא נחו. הפתח לא היה רחב. היא החלה לומר 'עכבישים' אבל נעצרה. הוא כבר הספיק לראות את כל קורי העכבישים מסביבו. ובכל מקום אחר. המנהרה התפתלה מטה ומעלה. הם החליטו ללכת מטה. הדרך עם הזמן התרחבה. לבסוף הם גם הגיעו לסופה. היה זה קרקעיתו של הר הגעש על פני האדמה, אשר היה מכוסה בסלעי הבזלת. מליאן הסתכל מעלה. לוע הר הגעש היה בדיוק מעליו. מתחתיו, נשמע קול של מתכת. הוא הביט וראה את אשר הם חיפשו. − איליין, בואי, מצאתי.− היא באה כמעט מיד. בריצתה היא מעדה. הוא ניגש אליה מהר ככל שיכל. כשהסתכלה לאחורה ראתה שלד ולידו שריון. היא נבהלה וקמה מיד. היא אחזה בגבו. הוא ניסה לנחם אותה, אבל הוא לא ידע על מה. מצבים אלו לא היו רגילים לו. היא נזכרה בפניו השלווים. היא הביטה בו רגע. פניו היו ממעל, פניה מתחתיהם. כעבור כמה רגעים הם מצאו את עצמם מתנשקים. מליאן ניסה לדבר, אבל רק גמגם. איילין פשוט שתקה. היא הביטה בעיניו. − אולי עדיף לא לשמור את זה בסוד. − אולי... ואולי ככה זה יהיה יותר טוב. − לא יודעת. − ומה בעניין אחיך? − דרקמיין? בוא נשכח ממנו לרגע...− היא ניסתה לנשקו בשנית. שמיעתו הסבה את תשומת ליבו. מתוך השקט שעמד בהר הגעש נשמע רחש שנבע מצעדים. לא אנושיים, לא דרקוניים - עכבישים. גדולים. הוא הסב את ראשו. מולם עמד עכביש. גדול. הוא הסתכל בעיני שניהם. מליאן מיהר להוציא את חרבו. הוא דיבר קטועות אליה. − אני אעכב אותו. את קחי את המגן. ותלכי, רוצי, מהר, מפה.− לאחר רגע הוסיף,− אל תתווכחי. הוא ידע לקראת מה הוא הולך. ליתר דיוק הוא חשב שהוא ידע. העכביש היה גדול מהצייד כמעט פי עשר. הוא משך את העכביש בתנועותיו, בהתגרות עם חרבו מול פניו של העכביש. הוא שם לב באותה עת גם לאן הוא הולך, וגם מה קורה מסביב. הוא ראה את איילין מרימה את המגן בקלות. המגן כיסה את כולה. היא ניסתה לגשת אליו לעזור. בעיניו היא ראתה רק 'לא'. היא הלכה חזרה למעלה. הוא המשיך להתגרות בעכביש. הם הגיעו למקום בו היה המגן. לרגע קטן הוא מעד. ברצפת הר הגעש היה חור קטן. מספיק כדי שהוא ייפול. אולם החור הוביל אל הלבה אשר עלתה כעת. הוא זחל על גבו קצת לאחור, עיניו שמו לב שהלבה כמעט עלתה עד הסוף ועמדה להתפרץ. העכביש עמד כעת על גבי החור. עניו המרובות לא שמו לב לדבר לו שמו ליבם שתי העיניים היחידות של מליאן. הצייד קם. ראשו היה מופנה לפתח. רגליו וכל גופו היו עתה מופנים לפתח. ריצתו נפתחה עם התפרצות הר הגעש. העכביש אשר היה עכשיו גם מחוסר בשתיים מרגליו צלע במהירות אחרי מליאן. כשמליאן הגיע לפתח הלבה כמעט הגיע לרגליו. כאשר הוא עלה. העכביש כבר עלה אף כן. מליאן, כאשר היה כבר בפתח ראה שני נחלים של לבה. באחד, אשר זרם לעברו מלמטה, צף עתה גדול ושרוף. השני עבר לידו, על צלע ההר. על צלעו של הר הגעש מלפניו היא עמדה. מגינה מושמט על פני האדמה. הוא רץ אליה מהר ככל שיכל. לא בכדי שהלבה לא תכסה אותו (למרות שגם זו הייתה סיבה טובה). לפני שהוא הגיע היא כבר הייתה בזרועותיו. הוא לא הביט במגן שנקרא 'העכביש הכחול'. הוא הביט רק בה. פניו היו עטויים בזיעה, שרק נגרה משערו. הם הסתכלו שוב אחד בשני וחייכו. − אולי בכל זאת כדאי שלא לשמור את זה בסוד,− אמרו שניהם,− אולי. *****

blackraven1

New member
המשך 5

− איך הגענו הנה? דיבר שכיר החרב. הוא לא הבין איך במקום הרי הגעש בעיניו צרב הצבע הלבן - זוהרו של השלג. − יוריוס, אמרת שראית חרב,− דיבר דרקמיין,− חרב קסומה. − אני עדיין רואה אותה. שם.− הוא הצביע על הר גבוה שהיה במרחק של כשלושה ימים מהם. − אבל המפה... היא הראתה על הרי הגעש. − אולי, זו חרב אחרת. זוכר? יש תשעה! − אולי. טוב, לחזור אני מניח אף אחד לא ירצה. בוא נלך.− הם צעדו. הם לא אהבו את הפיקוד של בן האנוש, של צייד האופל. אבל הוא תמיד דיבר ללב ולמוח. לרגש ולהיגיון. אף אחד לא רצה לחזור. כולם החלו לקוות שמליאן ואיילין מצאו את הנשק הראשון. לריאן היה כנראה היחיד שהראה תקווה לחייהם של השניים. ביום השני של ההליכה בשלג, ה'דרקון' ניגש אל 'ליל החשיכה'. − אפשר לדבר איתך אישית? − דבר. בינתיים אין עוד מה לעשות. − אני יודע שהאלים בחרו בכולנו. אבל האם אתה בטוח בשאר? − אני בוטח בצייד. אבל הוא לא איתנו כעת. אני בוטח באחי ובאחותי. בך אני לא יודע אם לבטוח. − אנו בני האנוש צריכים להישאר יחד. − לפי דעתי, עתה צריכים להישען על כתפי כולם. − אתה יודע מה מצפה לנו? − אני מנחש. − והחרב? − יוריוס ראה אותה יותר בבירור. ירוקה, מעוגלת, דו צדדית. שמעתי עליה פעם. 'נחש ירוק' יש לה כוח מסוים. אינני יודע מהו. הם נפרדו במילים אלו באותו יום. הם התיישבו כולם. על השלג הלח והרטוב. מהכיוון אליו הם הלכו נשבו רוחות. בכיוון אליו הם הלכו נראתה סערה. דבר מה רצה להרחיק אותם, מהחרב. דרקמיין שתק. הוא לא דיבר אפילו לא עם לריאן, אחיו. לרגע היה נדמה שהוא חושב על השניים שלא עימו עכשיו. הוא הסתכל לאחור. מהמקום בו היה אמור לעמוד אותו הר געש כבוי, אליו הם היו צריכים להגיע, התפרץ לפתע זרם של לבה. עיניו לא רטבו. דמעות לא זלגו מעיניו. אך מבטו השתנה. החבורה המשיכה להתקדם. הוא עדיין נשאר עומד. עיניו אשר היו מופנות למערב, הסתובבו לקולו של אחיו. − אל תדאג, הם חיים. לא נאבד אחד את השני שוב.− הוא ניסה לעודד. אך בקולו נשמעה עצבות. הם המשיכו שניהם הולכים. כאשר הצטרפו לחבורה, ראו שיש להם עוד הר אחד לחצות. הם התיישבו. החלו באכילה. הרוח המזרחית התחזקה. ללכת היה בלתי אפשרי. הם המשיכו לשבת. לריאן יצר מגן קסם שהגן עליהם מפני קבירה תחת השלג. הם החלו ישנים. בשקט. בדממה. בלי דאגות. חוץ מאחד. דרקמיין ישן, אך שנתו לא הייתה ישרה. בחלומו הופיע שוב אותו סיוט. סיוט אשר ארע לפני כעשרים שנה. הוא היה אז בן שבע. אחיו בן שלוש. אחותו רק נולדה. ערפדים תקפו את העיירה בה הם חיו. העיירה הייתה על הנמל. מהים באו נחשי הים. דרכי הנסיגה נכלו. נסגרו. נעלמו. הילדים הוכנסו פנימה. הגברים יצאו החוצה להילחם. דרקמיין אחז בחרבו הקטנה. על חלונות ביתו נשפך דם. אימו לא יכלה לסבול עוד. היא השתגעה. במיוחד כאשר אחד מהראשים עף דרך החלון ונפל לרגליה. היא לקחה את איילין ויצאה החוצה. לריאן אשר יצא אחריהם ראה את אימו זורקת את אחותו לים, ונושאת תפילה קצרה. לריאן נעלם אף כן. הוא לא הספיק להשמיע אפילו צעקה. פשוט נעלם. דרקמיין נשאר בביתו. דרך הדלת נכנס ערפד. הוא ראה את דרקמיין וצחק. אחרי שתי הצטלבויות של הלהבים הוא הפסיק לצחוק. הוא היה שרוי על הרצפה. שני ערפדים שנכנסו אחריו דיברו בשפתם האפלה ביניהם. הם הפרידו את דרקמיין מחרבו ולקחו אותו לאי האפל. לפני חמישה עשר שנים הוא פגש שוב את אחיו. בקרב בינו לבין דרקמיין. את איילין שניהם פגשו מאוחר יותר. היא נצלה על ידי דרקון מים. דרקון אשר לימד אותה לאחר מכן, בהתבגרותה, את כוחו של המים שנקרא 'שלטון המים'. היא עבדה כמעט כמו שכירת חרב כשהם פגשו אותה. היא עבדה בגילדיית הגנבים. כוחה היה חשוב להם. הם ניסו לגנוב חפץ כלשהו מגילדיית ציידי האופל. מטה. מטה קסם. מתוך התשעה שניסו היא הייתה היחידה שנותרה בחיים. מאז, היא, עבדה איתם. לריאן אשר אותו פגש דרקמיין מוקדם יותר, הוברח על ידי מכשף. הוא למד מפי מכשף עלפי קסם. מאוחר יותר מפי קוסם אנושי הוא למד. בסוף גם מפי מג צייד. כאשר דרקמיין היה צריך להוביל שיירה של טרולים שחורים על עיר ציידים - הוא היה שם. הם נפגשו בקרב. לריאן היה צעיר ממנו בארבעה שנים, אבל זקנו כבר גדל מעבר לסנטר. דרקמיין שנא זקנים. למרות שלריאן היה מג, דרקמיין גבר עליו. רונות אופל. הם פגעו במג, אך ממטהו הם חזרו לשולחם. לדרקמיין עלו בראש הדמויות של אותו לילה. הוא הסתכל על לריאן וחייך. המג אשר גם הבין צעק רק 'דרק'. הם הביטו אחד בשני. ופנו כנגד הטרולים. דרקמיין אשר הכיר את בני האי האפל עתה הכי טוב, החל ללחום נגדם מיד. הוא הצטרף לגילדיית ציידי האופל. משם הם כבר עשו הכול ביחד... הוא התעורר. הסערה כבר שקטה. מגן הקסם של לריאן כבר החל לדעוך. האחרים קמו אחריו. כל אחד לקח את נשקיו. הם פנו שוב למעלה. בעודם עולים למעלה, דרקמיין נזכר בצייד. מכל השישה האחרים הוא הכי בטח בו. לא מפני הצפייה של כל מהלך שלו. מפני דבר מה אחר. הצייד היה שקט. לא דיבר שטויות. דאג קודם כל לאחרים.

blackraven1

New member
המשך 6

והמעשה ההוא עם המאגלס. ההתנגשות בקיר המערה. טיפשי. אפילו מאד טיפשי - אבל עובדה שזה מאוד עזר. הוא נזכר בפניו השלוות חסרות ההכרה, לא דואגות הוא נזכר והמשיך ללכת. הם המשיכו ללכת. הם המשיכו לעלות. ראו לבסוף ההר אליו היו צריכים להגיע. מהקצה השני של ההר הם ראו זאבים. שחורים. זאבים שלא היו צריכים להיות שם. בראשם עמד דמוי אנוש. גופו העליון היה אנושי. רגליו היו של צפרדע. ובנוסף לזה היה לו זנב תנין. הם לא ראו אותם. אבל דרקמיין ידע למה הם פה. הוא הסתכל על מספר הזאבים. השחור שלהם כיסה את כל העמק המושלג. הוא הסתובב אל יוריוס. זה רק הניד את ראשו מצד לצד. − מצטער, צייד אופל. הדרך היחידה אל החרב היא דרכם. העמק לא כל כך נמוך. אם הם רק יחושו בנו, ייקח להם לא יותר מכמה רגעים לעלות.− דרקמיין הסתכל שוב על הזאבים. בשנית הוא ניסה למנות את מספרם. המספר עלה על מאה. הוא נשכב על השלג. עיניו נחו על לריאן. הוא היה מוכן לכל דבר. טריאס, העלף הקשת, הסתכל עליו. עיניו דיברו שחיציו יוכלו להספיק. הטרול הלבן רצה לעשות מפולת שלגים. היו הרבה רעיונות. דרקמיין לא ידע למה הוא משך זמן. הוא הסתכל שוב על המנהיג. מימיו, באי האפל, הוא לא ראה אותו. למרות כל הדרגות בהן הוא עלה. הוא חיכה עוד קצת. לאחר שעברו כמה רגעים, הוא הלך לישון. ***** − אל תדאגי, בקרוב נגיע למישור.− הוא אמר לה את זה בעודם הולכים באדמת לבה שהתייבשה כבר מזמן. האוויר היה חם. המזון שלהם כמעט נגמר. הם הלכו. היא סחבה את המגן. מדי פעם כאשר מצאו הר געש כבוי, הם ישנו לרגליו. − המגן, איך נקרא לו? − חשבתי שכבר יש לו שם. אבל מה זה משנה. חשבתי על איך להרוג עם מגן? − אולי הוא לא נועד להריגה, אולי הוא נועד לעצור. הם הפסיקו לדבר. היה זה היום שני ללכתם. הם לא ידעו אבל בזמן הזה שאר החבורה ישנה מתחת למגן הקסום של לריאן. הם ידעו שהאלים צופים בהם. האל הסטיר היה בטח זה שגרם ללבה להתפרץ בזרם החזק על העכביש הגדול. מליאן הודה לו על כך. אולם כוחה המימי של איילין הלך ונחלש. היא אמרה שהיא צריכה מקור מים כדי לחדש את כוחותיה. הם הלכו לאט לאט. ביום שבו החבורה ראתה את צבא הזאבים השחורים, איילין ומליאן הגיעו למישור. − סוף סוף, אני מכיר פה בעיר השכנה אנשים שיעזרו לנו. − קודם נבדוק היכן החרב, אליה הלכו האחרים. − כן. נכון.− הוא הוציא את המפה. יוליס, ראש האלים, אמר לו על אבן שקופה בנשק. הוא בחן את המגן מכל צדדיו. מלפנים ומאחור. לבסוף באמצע המגן הייתה מונחת אבן ספיר קטנה ושקופה. הוא ניסה להרים אותה. בלא הצלחה. איילין ניגשה אליו. הוא הביט בה. היא הביטה בו, אצבעותיה נגעו במגן, ואז עצמה את עיניה. הספיר הקטן החליק למעלה המגן אך כף ידה. היא לקחה את הספיר ושמה אותו על הנקודה הכחולה על המפה. בנקודה זו היה הר הגעש בו הם מצאו את המגן. קרן אור דקה עברה מהשמש אל הספיר. מהספיר היא עברה להרי השלג הצפוניים. לאחד ההרים שבהם. האור השאיר כתם מוזר. ירוק. הוא הוריד את הספיר, והחזירו למגן. הם נחו, שניהם יחד, מתחת לאחד העצים שבמישור. כאשר התעייפו לא רק גופם אלא גם עיניהם, הוא נשק לשפתיה והם הלכו לישון. העירו אותם הרוח הקלילה והגשם - גשמו הראשון של הסתיו. היא הביטה לשמיים וראתה דבר מה מוזר. דבר שהיא שמעה עליו רבות. פניקס כחול עף מעליהם. תוך זמן קצר הפניקס נחת לידיהם. מליאן התרחק מחומו הרב של העוף. הפניקס הכחול האיר לפתע באור כחול-זוהר. הסנוור מהאור גרם לשניים לעצום את עיניהם. במקומה של הציפור עמד עלף. אך בשונה מכל העלפים האחרים שמליאן ראה, העלף היה קצר שיער. גופו היה מכוסה בבגדים ציידים, והיה לו זקנקן אפור. הוא לא היה גבוה. הוא לא היה רזה. למותניו הייתה חגורה חרב סיף כחולת להב. מליאן הסתכל עליו רגע קצר אחד. הוא שמע על עלפים כאלה. אבל איפה? הוא נזכר לפתע בדבריו של ראש האלים שנאמרו לו לפני שיצא: "אחיך לא יוכל לכבוש את העולם לבדו. הוא ייכנס את שמונת העוזרים שלו. זה לא יספיק לו. הוא ינסה לשחרר את הדרואידים מכלא הכפור. הם שש במספר אבל כוחם כשל אלים. גם לנו יש חברים שישמחו לעזור. אבל אנחנו יכולים לשולחם או לנסות לשולחם לעזרה רק אתה שלמעלה. השאר נתונים לכם. אם תצליחו הם שלכם. יש עוזר אחד של אחיך שיש לו חשבון עם עוזר אחד שלנו. העוזר שלנו תמיד למעלה - נשלח אותו פעם אחת". הוא הביט בעלף. הוא נזכר עתה מאיפה הוא שמע על עלפים אלו. הוא נזכר באגדות בני עמו. דרואיד אחד נותר נאמן לצד הטוב. הוא היה מרגלם של האלים החדשים. הוא ריגל בתוך אחיו ומסר מסרים. וכך הם, האלים החדשים, בעצם ניצחו במלחמה. ניצחו את האל הישן, את אחיו. הוא החזיר את מחשבותיו לדרואיד, שעמד מלפניהם. מליאן קם והושיט את ידו. הדרואיד הביט עליו רגע, מאוחר יותר הביט לעיניו ומלמל משהו שנשמע כמו "כל האיילים הלבנים אותו הדבר". הוא הביט בידו של הצייד, והגיש את שלו. הם לחצו והדרואיד החל לגלגל את סיבת בואו.

blackraven1

New member
המשך 7

− לאחיך ולשאר החבורה שלכם יש בעיה. יש צבא ענק יחסית שמונע להם להגיע לחרב. אני והאלים התייעצנו קצת. יש קרוב לפה אחד שיוכל לעזור. − אז למה אנו מחכים? − לכך שאתם תקומו ותבואו איתי.− הם קמו. הם הלכו לאורכו של הקו שהפריד בין הרי השלג הנצחי לבין המישור. האדמה מתחת לרגליהם הייתה לחה אך דשאית. מדי פעם הם עצרו לשבת. מדי פעם בגלל שמליאן רצה. מדי פעם בגלל שאיילין רצתה. מדי פעם בגלל הפניקס הכחול, אשר היה כעת רק בדמותו הדרואידית. הם הלכו יום שלם עד אשר הגיעו לעמק מושלג שבסופו היה בית. הם החלו להתקרב לבית... בינתיים דרקמיין והחבורה שכבו על ההר חושבים מה לעשות. הדרואיד דיבר חרישית למליאן לפני שהם הגיעו קרוב יותר לעמק. − יהיה שם בן אלמוות 'בעל הגחון', מה שלא יקרה אל תגעו בו. הוא שלי. מליאן שמע את הדברים. הם הגיעו על יד פתח הבית. הדרואיד נעמד פתאום דומם. מליאן התקרב לדלת. לפני שהוא הספיק להקיש בה היא נפתחה. אבל לא מצד לצד - מלמעלה למטה. עליו קפץ חתול לבן, בעל נקודות כחלחלות, ענק בגודלו. ברדלס. הצייד נפל אחורנית, ונחבט בראשו. למרות זאת הוא קם מייד והוציא את חרבו. את החבורה הקטנה הקיפו כשלושים ברדלסים. מלפניהם הופיע פתאום איש צל עטוף בפרוות ברדלסים. הוא הביט בחבורה. לאחר מכן חייך ולבסוף צחק. הברדלסים בינתיים התגודדו סביבו. − בת אנוש, צייד ועלף. מעניין. − דרואיד. אתה מכולם צריך לזכור אותי. − דרואיד? שלושת אלפים שנה לא ראיתי אותך. השתנית, ועוד אומרים שהדרואידים נשארים צעירים לנצח. − לא כאשר הם מתים בלא נקמה. − אני זוכר את המקרה הזה. אבל מכיוון ששני אלה איתך זו לא רק נקמה אישית. − האלים מציעים לך שרות נוסף למען האור. − שרות נוסף? להעביר הודעה? למי? − להגן על אדמותייך, זה השרות. − ומה מסתתר בו? − עזרה לשני אלה ולעוד שבע נציגי אור שכעת בארצך. − אני מבין שזו תהיה עזרה שלא יהיה חסר בה מוות. − האלים ישלמו כמו שצריך. ליתר דיוק הם כבר שילמו. מאחורי ביתך חמישים אלף זהבים. אם תעזור יוספו לזה חמישים אלף יהלומיים. − איפה? ומתי? וכמובן למי ומי אלה? − אלה הם מליאן, לב איילים לבן, ואיילין, פלג מים.האחרים הם שלושה בני אנוש, סטיר, מינוטאור ושני עלפים. האלים מבקשים שהעזרה תוגש להם ליד הגבול הצפוני בעוד כמה ימים. ישנם שם קרוב למאתיים זאבים שחורים המונעים את החבורה להגיע לאחד ממקורות הניצחון. − מקורות הניצחון? − הכאוס השתחרר ורוצה לשחרר את אחיי. שני אלה מצאו את מקור הניצחון הראשון, כפי שאתה רואה זהו המגן הקסום 'העכביש הכחול'. בארצך כנראה מסתתר 'הנחש הירוק'. − עתה, זה מסביר את המחיר למשימה. אני בטוח שהם שומעים אותי. אני בטוח שהם מקשיבים לנו כעת. תן לי את ידך. לחיצת ידינו תשמש כהסכם. אם לא אמלא את משימתי החמישים אלף זהבים יוחזרו לבית האלים. לעומת זאת אם אמלא את משימתי ארצה לראות את חמישים אלף היהלומיים אם אור קרנה של השמש הראשון של אחרי הקרב. כלומר מיד עם סיומו של הקרב. הוא סיים לדבר ושרק. מיד לאחר השריקה הגיעה בדהירה חד קרן אפור. הוא התקרב לאדון החתולים הגדולים. איש הצל לחש דבר מה באוזנו של הסוס. חד הקרן הלך ונעמד ליד הצייד ובת האנוש. − הוא ירכיב אתכם למקום שאתם צריכים. אתה הדרואיד, תוכל בכוחות עצמך להגיע אל המקום הנכון בזמן הנכון. אני אגיע בדרכיי שלי ניפגש בעוד יום.− מליאן ואיילין עלו על חד הקרן האפור ורכבו משם. אור נבהק מהדרואיד והוא הפך לעוף חול כחול. איש הצל המוזר רק מלמל לעצמו, − ולחשוב שאני רואה את זה בפעם הלפני האחרונה. ***** − צייד אופל, אנחנו פה כבר שלושה ימים. או שנפעל או שניסוג. − לא ניסוג. אבל לפעול אני גם לא יודע איך. − האוכל כבר אזל. − אני יודע.− הוא דיבר חרש במעט תסכול. − ומה עם דבריי?− דיבר יוריוס, חצי איש הצל חצי העלף. − חשבתי על כך. כל מה שצריך זה להרוויח זמן בשביל לריאן. הוא יוכל להעביר את שכיר החרב להר השני. וכמן כן אחרי זה הוא יצטרך זמן בכדי לחדש את כוחותיו. שכיר החרב יקבל את החרב אבל הוא יהיה לבד. ואפילו אם יתקפו אותו רק שליש מהצבא, הוא ימות בקרב מול שלושים זאבים. − אז מה אתה מציע? − יש לי עוד תוכנית. − והיא?

blackraven1

New member
המשך 8

− הוא לתקוף יחד מפה. לא אכפת לי. אם הדרקון רוצה שלפחות יחזיק כמה זמן בחרב, שבכל זאת תהיה שלו, עד אשר ימות. אם תרצו את התוכנית הראשונה או השנייה הרי שרק אשתף פעולה. בכל מקרה הסיכוי שואף לאפס. הם התייעצו. הדרקון לא אמר מילה בזמן ההתייעצות. הוא רק הנהן ונענע בראשו ובידיו. לפני שהם סיימו, דרקמיין יכל לנחש מה הייתה ההחלטה. ה'דרקון' עזב ראשון הוא נעמד על צלע ההר והשקיף אל המטרה. − מכשף, את הקסם עכשיו.− לריאן שהבין את המוטל עליו, לחש את לחשו. ממטהו עלה אור שחרחר במעט דומה לחום. ה'דרקון נעלם ממקומו, והופיע על צמרת ההר השני. משום מקום באור ירוק, בידו נחה חרב שלהבה ירוק. הוא הסתכל עליה כאילו היה זה חלום שהתגשם. משאלה שלעולם לא יכלה להיות מוגשמת. הוא הביט באחרים ואז ראה והבין את הסכנה שבדבר. כעשרים וחמישה זאבים שעטו עליו. לסתותיהם מלאות הניבים החדים היו פעורות לרווחה. שכיר החרב לא פחד אבל הוא גם לא רצה למות כל כך צעיר. שאר השחור שעט על ששת האחרים. טריאס ירה את חיציו. לא כל חץ פספס, וגם לא כל חץ פגע. אבל כל חץ שפגע - הרג. כשהזאבים היו במרחק של שנייה מהחבורה החצים ניכלו. הקרב החל להתלהט, למרות הקור שהיה במקום. כדורי האש מידיו של הסטיר, המיסו את השלג שהיה מתחת לכפות הזאבים ומתחת לרגלי החבורה. לריאן עדיין לא חידש את כוחות הקסם שלו ונאלץ להחזיק בידיו סכין קרב. השישייה החלה לאבד את תקוותה לחיות. הם החלו לסגת. אבל אז נזכרו שישנו שכיר החרב שנותר מלפניהם לכוד אף הוא בקרב שלו. הם ראו אותו לא נסוג. הם החלו לא נסוגים. הם החלו להתקדם. אם כבר למות אז למות בכבוד. הזאבים כמעט הגיעו אל בן האנוש שבידיו הייתה להב המכונה 'נחש ירוק'. כאשר הם הגיעו הם לא הספיקו לתוקפו. ארבעה ברדלסים קפצו מתוך השלג על הזאבים הראשונים. אחריהם התגלו עוד שישה כמותם. הדרקון שחש עד כה שמצבו הוא הגרוע ביותר החל גם להילחם. מהצד השני הוא ראה מחזה דומה לזה. רק ששם היו הרבה יותר חתולים. אבל היה שם עוד אחד - איש צל. הוא ראה אותו מדבר לחבורה. הוא רק לא שמע מה הוא אמר. − יש לכם מזל שהאלים רואים אתכם. מלמעלה דאה פניקס כחול, כזה כמו שנשמע רק באגדות. הפניקס דאה לקרבת המקום בו עמד בעל הגחון. מהמישור נשמעו פרסות סוסים. המראה שהופיע מאוחר יותר הצדיק את קול הפרסות. על השלג דהר אל המקום חד קרן אפור ועליו שניים. איילין ומליאן. ובידיה של איילין היה המגן אליו ניסה דרקמיין להגיע מלכתחילה. הפניקס הכחול הפך בינתיים לצורתו הדמויית אנוש. הוא הוציא את חרבו. בעל הגחון חייך למראה חרב הסיף שבידי הדרואיד. וטלטל את אלת הברזל הכבדה שלו. − מזמן לא התראיינו, דרואיד. − נכון. אבל זה לא אומר שהעניין בינינו נשכח. − אני עדיין לא מצטער על אשר עשיתי. − קיוויתי שלא תצטער.− והוא החל בדו הקרב בינו לבין משרת האופל. הנשקים הורמו. הזאבים בינתיים הפסיקו להילחם. לא נותר מהם זכר על השלגים הלבנים הללו. הברדלסים החיים והמתים ומנהיגם , איש הצל, נעלמו. איילין ומליאן ירדו מחד הקרן, הלכו אל השאר. חד הקרן האפור לא נשאר במקומו ונעלם. מליאן לרגע חשב 'האם כל זה חלום? ואם כן אז למה להתעורר?' התשעה, אשר שוב היו יחד, הסתכלו על דו הקרב. מדי פעם חרבו של הדרואיד נגע בגופו של בעל הגחון. מדי פעם אף פצעה אותו קלות. אלתו של בעל הגחון לעומת זאת, כמה שלא קפץ עם רגליו הצפרדעיות, לא הגיע אל גופו של זה הדרואיד האחרון בשירותי האור. מדי פעם בחרבו אבל לא בגופו. הקרב לא היה מסתיים לולא הסיבוב הפתאומי של בעל הגחון. זנבו של איש הלטאה פגעה בידו של הדרואיד והחרב נפלה. לפני שהוא הספיק להרימה או לקום, בעל הגחון הכה בו באלתו. עוף החול הכחול מת במכה השלישית. לריאן היה מוכן. בעזרתו של חופני אש הוא שלח כדור אשר ענקי אל עבר בעל הגחון. בעל הגחון לא הספיק להגיב. כשכדור האש פגע בו לא היה אף אחד קרוב. כשכדור האש פגע בו הוא הפך לאפר. אפר אשר יד התפזר הצפונית, והחל לנוע דרומה. הוא לא מת. הוא רק הוכרח לסגת. מליאן, דרקמיין, איילין, חופני אש, פרסות מחשבה, ה'דרקון', טריאס ואחיו יוריוס, וכמובן, לריאן. הוציאו את המפה. הניחו את האבן הירוקה מהחרב שרק לפני כמה רגעים לא הייתה בידיהם. הם הניחו אותה על מקומה על המפה. קרן אור נוספת עברה דרכה. הנקודה בה הסתיימה קרן האור הייתה כתומה. היא נחה לה בארץ הררית נוספת - ארצם של הגמדים - השממה. ***** − הוא מאוהב. וגם היא בו. אתה חושב שזה יפריע? − לי זה לא הפריע. אתה זוכר? − היא הייתה בתי. − זה משנה? אתה יודע שבמובן כלשהו הם מתאימים. − כן, אני יודע. הוא היורש שלך. היא בשרשרת לא מסודרת אחת מהיורשות שלי. במשהו הם דומים לך לבתי. − בתך לא לחמה בכאוס. − נכון, אבל לפעמים נשארת בחיים רק בגלל שרצית לחיות איתה עוד קצת. − אתה זוכר גם את זה? הם קברו את הפניקס. − אני יודע. הם החלו לנוע למישור. שם נצייד אותם מחדש. ומשם כנראה הם ינועו להרים השממתיים. אתה יודע מה יחכה להם שם? − חוששני שאפילו חברנו הגמד אינו יודע.− ראש האלים, יוליס, והאל המכשף, וולדיוסלב, סיימו את שיחתם. *****

blackraven1

New member
המשך 9

הם הלכו במישור אל העיר אשר הייתה מול עיניהם כבר יותר מחצי יום. הם לא ישנו מאז צאתם מהרי השלג הנצחיים. הם רצו לישון קצת בעיר. בכסף המועט שכל אחד לקח עימו. כשהגיעו לשערי העיר התרדמה כמעט נפלה עליהם. הם נכנסו. ברחוב השני לכניסתם הם ראו אכסניה. הם הגיעו אליה כמעט מיד לאחר שראו אותה.בפתחו של הבניין עמד ניצבה לפניהם דמות. מסיבה כלשהיא הדמות לחצה לכל אחד, שעבר לידה, יד. כאשר היא לחצה את ידם של התשעה, הופיעו למותני כל אחד מהם ארבעה ארנקים. כאשר ה'דרקון' בחן כל ארנק. בשניים מהם היו שלוש אלף זהבים. בשניים האחרים היו אלף ברקתיים. הוא דקלם דבר מה שנשמע כמו 'בול בזמן'. האיש סיים ללחוץ להם את היד, והם נכנסו פנימה. האיש המשיך ללחוץ מבחוץ את היד לאנשים האחרים אך ארנקים חדשים לא הופיעו על מותני אלה שלחצו לו את היד. מאוחר יותר הוא נעלם. הם לעומת זאת הזמינו שש חדרים. מליאן, שכיר החרב ואיילין, הזמינו חדרים נפרדים. השאר ישנו כל שניים בחדר. שני האחים האנושיים נכנסו לחדר אחד. שני האחים למחצה נכנסו לחדר אחר. שני בעלי הפרסות נכנסו לחדר האחרון. כל אחד ישן קצת ויצא לאחר מכן למסבאה. שם הם ישבו, כל התשעה, מסביב לשני שולחנות. דרקמיין, בעודו שותה את הבירה בידיו, שאל את איילין ומליאן על המסע. לריאן הקשיב להם. בשקט. בדממה. חמשת השאר ישבו ביחד. החום היה רב. השמש באזור האזור הייתה כמעט מעליהם. לאחר שמליאן השלים את סיפורו הוא ניגש לבעל המסבאה. לאחר מכן הוא עלה למעלה - לחדרים. איילין השלימה דברים עם דרקמיין ולריאן, והמשיכה לשתות מעט יין. כשסיימה עלתה אף היא למעלה. הדלת לחדרו של הצייד הייתה נעולה מבפנים. אולם לא היה כל צליל או קול בפנים. היא נכנסה לחדרה. שם הוא חיכה לה. חלונה היה פתוח. היא נעלה את דלת חדרה. הם עמדו אחד מול השנייה. מלמטה בקעו קולותיהם של האחרים. הם לא הקשיבו להם. הם הביטו שניהם בעיניי האחר. החיוך עלה על שפתי שניהם. דממה עמדה ביניהם. שפתיהם התקרבו אחד לשני. הנשיקה הייתה ארוכה יותר מכל אלה שקדמו לה. מבחוץ נשמעו הרועים אשר חזרו מהאחו, עם כבשיהם. החלילים ניגנו מנגינה איטית. השניים רקדו לצליל המנגינה. כשהמנגינה נעלמה לגמרי מהאוזן, הם לא הפסיקו מיד. הם המשיכו לרקוד מחובקים. מדי פעם חלפה נשיקה, של אחד או אחת מהם לשני. מדי פעם הם החליפו מבטים, חיוכים. הוא ניסה לנשק לצאוורה... אבל היא נרתעה לאחור. − אני מצטער, לא התכוונתי. − לא... זה... − לא, בבקשה. אני מצטער. − לא אשמתך. − לא הייתי צריך.− הוא אמר ופנה לדלת. לאחר מכן נזכר שדלתו סגורה מבפנים. הוא פנה לחלון. חדרו היה הסמוך. הוא הצליח לחזור אל חדרו. אחרי כמה דקות היא שמעה אותו מוציא את חרבו וסכינו. הוא החל... להתאמן. לאחר מכן הוא בחן את חרבו של הפניקס הכחול, שאסף אחרי הדו קרב. היא הייתה חזקה. הפלדה או המתכת ממנה היה בנוי הלהב הייתה קשוחה, אך לא כבדה. הוא ניסה לסייף בה כמה רגעים. אם היו מסביבו חמישה אויבים , שלושה מהם היו נופלים אחרי הסתעפות ראשונה, עם חרב זו. אחרי שני הסתעפויות כולם היו שוכבים על הרצפה, מתים. אחרי כמה שעות דרקמיין קרא לשאר. הם המשיכו למטרתם. במעשם. במסעם. כאשר יצאו מן העיר, המשיכו לכיוון ממלכת הגמדים. בדרך היה כפר, בכספם הם קנו צידה, חידדו את להביהם והמשיכו אל עבר הנקודה הכתומה על המפה. − אתם יודעים משהו על המקום הזה? − לא הייתי שמה אף פעם.למה? − כי אנו צריכים להיכנס לשם בקרוב, ואני צריך לדעת למה להתכונן. − תתכונן לכמה קרבות,− אמר שכיר החרב. − אתה עדיין שתוי 'דרקון',− אמר מליאן − אגב מה שמך האמיתי? − אני לא שתוי עד כדי כך, 'לב איילים לבן'. − אבל בשביל מה הסתרת השם? − אתה לא מנחש? רצחתי וגנבתי הרבה, יכולתי להיות רוצחם של כמה מפה שיודעים את שמי האמיתי. אני אולי נהנה מקרבות, אבל אני לא טיפש. ובעניין הזה אני לא לוקח סיכונים. − למישהו פה נרצח מישהו משכירי חרב? − לא.− ענו כולם בפה אחד להוטים לדעת את שמו של שכיר החרב. − זה שאמרתי שרצחתי הרבה, לא אומר שלא ארצח עוד. יכול מאוד להיות שאתם תהיו בין הקורבנות הבאים שלי. שמי בדרך כלל נגלה רק כחותמת מוות. − בסדר, אל תתעצבן. − בואו נדבר יותר טוב על הנושא הראשון, יוריוס? −ניסיתי את זה אתמול. ראיתי רק אדמה נוקשה, שלא ירד עליה זה שנים מטר. ערים הרוסות מעל מעבר ומתחת להרים. מפלים בדיוק על הנקודה שבמפה. שום סימן חי. לא גמד. לא חיה. לא כלום. רק שממת מתים. − אם כך, זה יהיה המסע הקל ביותר שלנו. − אל תהיה בטוח. בכל שממת או דממת מתים, המוות מחכה בשקט. − אני לא בטוח. אני מנסה לעודד את האחרים. − אם כך, אתה עושה את זה די גרוע. − אתה חושב, אתה תצליח יותר טוב? − במצב כזה, אחרי כל מה שעברנו, אני יכול רק לנסות לעודד אתכם עם קצת היין שנותר לי. מי בעד?

blackraven1

New member
המשך 10

− הוא צריך לנוח עוד קצת. הוא עוד שתוי.− לחש מליאן לדרקמיין. צייד האופל רק הנהן. הם המשיכו ללכת ליד גבול ההרים המושלגים לנצח. כעבור שלושה ימים כאשר בשעה שהגיעו לממלכת הגמדים, פרצה סערה. גשם החל לרדת. רוח פרצים פרצה. ברד ירד מהשמיים וברקים סנוורו את עיניי כל, רעמים רעמו בצליל מחריש אוזניים. המסע לממלכת הגמדים החל רטוב. הם קמו במערה, אחרי כמה שעות שינה. הסערה פסקה. האדמה על הגבעות וההרים הקטנים הייתה רטובה ובוצית. הם החלו ללכת, שוקעים בבוץ מדי פעם. מדי פעם לריאן בחן את המפה, לבדוק אם לא סטו מהמסלול. הם התקרבו יותר ויותר לנקודה הכתומה. ולבסוף כאשר הגיעו אליה ראו נוף שלא שיערו לראות באדמות אלו, בחבלי ארץ שוממים שכאלו. מלפניהם התגלה נהר, בעל שני מפלים. הנהר זרם היישר לים, אשר לעת זו נראה ממש קרוב. הם הסתכלו מסביב. יוריוס ניסה את כוחו. − אני לא מצליח לראות. דבר מה חוסם את כוחי. − כלומר, נצטרך לחפש בכל מקום עד שנמצא. מעניין איפה הגמדים? − אולי מתחבאים? − מתשעה? − אולי ממשהו אחר. − אולי. אבל עדיין לא ראינו כלום. − נכון. אך כמו שאמרת, בדממת או בשממת מוות, המוות מחכה בשקט. − כן... אני מקווה הפעם שטעיתי.− הם המשיכו ללכת, עד אשר הגיעו אל המקום בין שני המפלים. שם הם התיישבו. לריאן הסתכל על הנוף מסביב, מנסה לאתר את הנשק שהם חיפשו. או אולי את הרמז למציאת הנשק. הוא הלך מהחבורה.הוא הלך למפל הגדול מהשניים, ונעמד מעליו. מראה המים הגועשים הפחיד אותו קצת. אולם הוא לא יכל למנוע את מה שקרה אחר כך. המינוטאור התקדם אליו. לריאן לא ניחן בחוש שמיעה מעולה, אבל הוא כן שמע את הסלע נסדק מתחתיו כאשר המינוטאור נעמד לצידו. שניהם נפלו למטה, לנהר. לריאן נזכר לרגע שהוא לא יודע לשחות... שבעת השאר הסתכלו על מה שהתרחש, אבל לעשות משהו הם לא יכלו. ***** − הי מג, תתעורר כבר.− המינוטאור התעורר מוקדם יותר בפתחה של מערה. לידו שכב המג. מסביבתו הוא שמע קולות. רבים ומוזרים. לא היו אלה קולות חיים, אלא קולות של מוות. הוא הסתכל מסביבו, אך לא ראה דבר. המערה הייתה חשוכה. הדבר היחיד שראה היה מים, אשר עדיין נגעו לרגליו. הוא הסתכל על המים האור נראה דרכם. אך לא נראתה הדרך החוצה. הוא ניסה לגרום למג להתעורר, אך הזה נראה כאילו בלע יותר מדי מים. המינוטאור הסתכל שוב מסביב. מטה המג היה קרוב לידי המכשף. הוא היה שבור. ובמערה הזו הדבר היחיד שבאמת חסר ל'פרסות מחשבה' הוא מג שאינו יכול להטיל קסם, ובקושי יודע לשלוט בחרב. הוא פלט אנחה כבדה. כשהסתכל על המג, ראה שדווקא מאנחה זו הוא התעורר. − מה קרה?− שאל המג באופן מפתיע. − נסחפנו למערה תת קרקעית כנראה. − המפל... אני זוכר. − כן, המפל. − שמעתי סדק עץ כאשר נפלתי. אתה יודע מה זה היה? − אני מנחש שזה המטה שלך. לריאן הסתכל על המטה שלו. הוא היה שבור לשניים. הוא ניסה להטיל קסם באחד מהחלקים אך בלא מוצא. הוא קם על רגליו. כמעט מועד. הסתכל על המים. כמו המינוטאור, הוא לא ראה את הדרך החוצה. רק את האור אשר יצא מהמים. הוא שטף את פניו. את זקנו הוא יישר. הוא הסתכל על 'פרסות מחשבה' במבט תמוה שהשיב לו באותו מבט. הם החלו לבחון את המערה אליה הם הגיעו. הסלע היה רך כמעט. לריאן מישש את הקירות לאט מצד אחד. המינוטאור מהצד האחר. שניהם נפגשו במקום אחד. לוח פלדה היה מוצב שם מלפניהם. בעל הפרסות הורה למכשף להתרחק. לריאן התרחק מעט. הוא לא ראה את אשר קרה אבל הוא שמע את התרחקות, הריצה והחבטה של המינוטאור. הוא שמע גם את ההדיפה של 'פרסות מחשבה' אחורנית. כל זה חזר על עצמו כמה פעמים, בלא הצלחה. גם אחרי הפעם התשיעית לא הצליח המינוטאור להזיק ללוח הפלדה. המג הצעיר ניסה להגיד דבר מה בין כל התנגשות אבל בעל הפרסות היה עסוק בשלו ולא שמע. אחרי הפעם התריסר במספר, המינוטאור הטה את אוזנו אל המג. − אני יכול לנסות? − בלי מטה? − אנו טובים גם בלי מטה. לפעמים − תנסה. לא יודע אם יש דרך אחרת. לריאן פסע קדימה. הוא הוציא מארנקיו הרטובים, כמה עלים יבשים. או לפחות אלה שהיו פעם יבשים. הוא שם אותם בכל אחת מארבעת הפינות של לוח הפלדה. לאחר מכן הוא שם את שתי ידיו יחד ונשא תפילה לאל המכשף. מאוחד יותר הוא התקרב שוב אל לוח הפלדה, שם את שתי ידיו והחל לדחוף. אור לבן עבר מידיו של המג אל הלוח. באותו מצב של ידיים הוא החל לנוע אחורנית. הלוח היה מחובר לידיו. כאשר הוא משך את ידיו אחורה במהירות הלוח נפל. אור נפל על החדר לפתע, אור שהגיע מאחורי הלוח. על רצפת המערה התגלו גולגולות, עצמות, מטות שבורים. המג רק הצליח להגיד 'הו אלים'. הם עברו אחד אחרי השני בפתח אשר נועד ונבנה לגמדים. לריאן עבר שני. אחריו ליתר בטחון באותה דרך הוא סגר את לוח הפלדה. הם עמדו בחדר אשר באמצעו הייתה אש נצחית. החדר היה מואר. היו בו יותר מחמישה עשר דלתות. אבל מכל אחד מהם נשמע קול אחר. כנראה היו אלה הקולות אותם שמע המינוטאור. הם פסעו אל האש הנצחית. מסביבה היו חרוטות רונות. רונות גמדים. לריאן ניסה לקרוא אותם. את רובם הוא הצליח השאר היו מחוקות למחצה אם בכלל לא. וכשניסה לחברם אחת לשנייה נוצר אי סדר ונורד המשמעות. הוא ניסה לסדר אותם בראש בסדר מאגי כלשהו. אך שום דבר לא נוצר. בעל הפרסות הגדול בינתיים בחן את הדלתות. מעל כל דלת היה רשום בשפה כלשהיא. ברונות מסוימות. הוא עבר על כל הדלתות. כשהגיע למג החל לדבר, או ליתר לדווח.

blackraven1

New member
המשך 11

− מעל כל דלת, אני חושב כתוב אותו הדבר. אבל בכל דלת שפה אחרת. רונות אחרות. חלק מהשפות מובנות אולם יש דלת אחת בעלת שפה עם רונות שנראות כמו דרקוניות.− כשהוא סיים אמר את המשפט האחרון עיניו של המג, הועתקו אל הטרול. − דינואידית? − לא יודע. בכל מקרה ברונות הפרסה, היה רשום: "כתום כאש, כאור, כאדמה. כנס כי אין לך ברירה. אך תיזהר אם לא תהיה חי בצאתך. אם תצא". − אם כך ניכנס. השאלה באיזו? − מה אתה מציע? − לא יודע. אם כתבו פה בדינואידית, אז החדר הזה קדום מאד. אף אחד לא יודע דינואידית, כבר למעלה מאלף וחצי שנים. − אז נלך דרך שמה? − אתה מוכן? כי כדאי שנלך מהר. האש שורפת את כל האוויר בחדר הזה.− הם הלכו אל הדלת הרביעית. מעלייה כפי שאמר 'פרסות מחשבה', היו כתובות רונות. לריאן בחן את הרונות. בתוך כל רונה היה סמל. סמלים אלה הוחבאו לפני זמן רב מהיבשת. הדרקונים אשר מאסו בשלטון דמויי אדם ברחו אל העולם האבוד. ומאז נעלמו מכלל האוכלוסייה העולמית. לריאן והמינוטאור פתחו לאט את הדלת. הקולות שמאחורי הדלת פסקו עם הפתיחה. אור כתום היה מאחורי הדלת. האור האיר על המדרגות אשר הובילו למעלה בקו ישר. הם החלו לעלות בכיוון המדרגות. אחרי זמן קצר המדרגות המשיכו לעלות אבל בכיוון ההפוך. הם עדיין המשיכו לעלות. בסוף המדרגות הייתה דלת פתוחה. הם נכנסו בה. הם נכנסו לתוך היכל. בתוך ההיכל לא היו דלתות נוספות מלבד אחת. בצד השני, ממולם. בתוך ההיכל לעומת זאת היו חלונות. אוויר צח נכנס פנימה. אוויר צח מהים. לריאן נשם לכמה רגעים לרווחה. וכך גם המינוטאור. הרגעים האלו חלפו במהרה. 'פרסות מחשבה' החזיר את מחשבתו ושל המג. על הרצפה היו גופות, חלקן כשלדים חלקן רק החלו להירקב. לריאן הסתכל על הדלת מאחוריו. זו נטרקה מאחוריהם. לריאן החל לחפש משהו בכיסיו. מדי פעם הוא הוציא עלים שונים או שורשים וזרקם על הרצפה. מדי פעם התגלגלו בין אצבעותיו אבנים, גבישים, חרקים מתים. מתחתו התמלאה בחפצים ששכיר החרב היה קורא להם 'זבל של מגים'. לבסוף מצא המג את אשר חיפש. הוא החזיק בידיו חופן של חול ירוק. הוא הסתכל על החול ובחן אותו היטב. מדי פעם זרק חלק ממנו עד אשר היו בידיו רק גרגרים שהיוו צבע ירוק כשל האצות שבים. הוא ערם את כולו לידו השנייה. הנקייה. בפיו נלחש לחש נוסף. אחריו נישאה שוב תפילה. אבל לא לאל המכשף. אלא לרוח המדבריות. לאחר מכן הוא פיזר את החול. החול הגדיל את עצמו וכיסה את כל ההיכל. כמעט את כולו. שביל מוזר ומתפתל אשר הוביל מהדלת האחת לשנייה הופיע מלפניהם. כאשר הם הלכו בשביל זה, מצדדיו הופעלו מלכודות גמדים שונות. לפעמים נשמעו סדקים חדשים בגולגולות ששכבו שם. כאשר הגיעו אל הדלת פתחו אותה. הפעם בליבם לא היה פחד. הם נכנסו למסדרון הגדול שהיו לא שלושה גרמי מדרגות עד למטה. כל גרם מדרגות היה ממקום בצד אחר. הגמדים האמינו בשלושה כיווני רוח: מערב, דרום מזרח וצפון מזרח. כל גרם פנה לאחד מהכיוונים האלו. הם הסתכלו למטה. להיכון שהמדרגות הובילו. הרצפה למטה הייתה עגולה. במרכזה, כעץ תקוע באדמה, היה תקוע מטה כתום בעל הראש שנראה כמו גחלילית סגולה. אשר עיניה נצצו. באור אדום כהה. מסביב למרכז הסתובבו גובלינים רבים במספר. − אני צריך להגיע למטה ואז אוכל לגבור על כולם. − יש לך רעיון? − זה מה שרציתי לשאול אותך, 'פרסות מחשבה'. − אני אחשוב על משהו. − קח את הזמן שלך. − אין לך עוד דבר מה שיכול לעזור? − אתה מתכוון לדבר מה קסום?− שאל המאג רטורית,− לא אין לי. − בינתיים כשאני חושב, תוכל לספור אותם... בערך לפחות. לריאן לא אהב את רעיון הספירה. אבל לא מצא דבר מה אחר לעשות בינתיים. הוא הרים את ראשו. הגובלינים ראו אותו מיד. הם התחילו לנוע בגרם מדרגות אחד למעלה. המינוטאור ידע שזה מה שהולך לקרות. − הם ראו אותי!− דיבר במהירות המג. − אני יודע. זו התוכנית. − להתאבדות?! − חכה ותראה. ותתכונן לרוץ כשאגיד לך. − בסדר.− הגובלינים עלו מהר. מסיבה כלשהיא הם עלו כולם בגרם מדרגות אחד. המינוטאור התקדם אל עבר המדרגות האלו. כשראה שכל הגובלינים על המדרגות פנה למג בקריאה אחת 'רוץ!'. המג ירד במהרה דרך גרם המדרגות השני. הוא רץ תוך כדי ירידתו, משתדל לא ליפול. המינוטאור רץ אחריו. וירד באותו גרם מדרגות כמוהו. למרות גופו הכבד הוא רץ מהר יותר מלריאן. הוא רץ אל גרם המדרגות בו בהתחלה היו גובלינים עולים. כשראו אותו ואת המג למטה, הם החלו יורדים מטה. לריאן החזיק במטה הכתום שנקרא 'האש הכתומה'. הוא הרגיש את הקסם חוזר אל גופו. − סילנסו וולנס סילנס.− דיבר פיו. והגובלינים קפאו במקומם. הוא ניגש לטרול הלבן. ושניהם יצאו מההיכל. האוויר בחוץ היה צח ומרענן כמו בקומה עם המלכודות. הם הלכו כעת מעל השממה. כאשר הגיעו לאחד הגבעות ראו את שאר החבורה. לריאן הסתובב אל 'פרסות מחשבה' ואמר לו. − בוא נתקרב אליהם בשקט.− אחר כך הוא רק לחש 'מנדזו גל דה אן דה מנדזו דל'. הם נעלמו מכלל הראייה. רחם לא נשמע. קולם לא נישא באוויר, אם זה לא נכלל בכוונת המג. אפילו בחוש שישי שכיר החרב לא היה יכול לחוש אותם. הם חיו ונשמו את אוויר השממה כמו השבעה האחרים. הם התקרבו, בלתי נראים, אל החבורה. − דרקמיין, אין מה לעשות. אחיך אבוד. − לא אני מרגיש שהוא חי עדיין. שניהם חיים. − כן, גם אני מרגישה. אני עוד מרגישה את הקסם שבו. − גם לנו קשה לאבד את 'פרסות מחשבה', וגם את לריאן למרות שהם לא אחינו. − אי אפשר להחיות מתים. לא בלי ידע מתאים. ידע שחלף מהעולם. − אז אל לכם להחיות אותנו. תסתכלו ימינה וראו.− דיברו שני קולות מהדממה. הם הסתכלו לימינם, אל הריק. מהכלום הופיעו המג והמינוטאור. בידו של המג היה מוחזק מטה כתום עם ראש של גחלילית. הם ברכו אחד את השני על ההצלחה הנוספת. שני האחים התחבקו. לדרקמיין זלגו דמעות, כמו בפעם ההיא שהם נפגשו לראשונה אחרי חמישה עשר שנים של פרידה. המכשף ובעל הפרסות סיפרו לכולם את סיפור המערות. האחרים סיפרו להם שעברו בינתיים שלושה ימים. ביום למחרת הם שמו את אחד העיניים של הגחלילית ממטהו של לריאן על המפה. קרן אור עברה ונעצרה במקום אחר. מעבר לים. באי האפל.

blackraven1

New member
אגב הנה הפרולוג

היה זה יום ארוך. לפי מניין הציידים עוד תשעה חודשים היה אמור להיות מולד חמה. הצייד אשר ישב לבדו במדבר הגדול, גולה, התעורר משנתו. למרות שהיה גולה הייתה לו את טירתו. לא מבוצרת מדי, בגלל שאף אחד לא היה מתקיף אותה. אך גם לא חסרת מגן. חיות המדבר לא היו רבות אבל חלקן גם סיכנו את חיי העובר והיושב במדבר. הצייד ישב לבדו במדבר. טירתו הייתה ליד הים. נמל לא גדול לצורכי מסחר נבנה ליד הטירה. תושבי הטירה הקבועים לא היה רב. טבח, הצייד, אחיו המכשף ושליח אחד או שניים. כאשר הצייד התעורר הוא שם לב שאחיו, אשר חזר אמש מותש מאמצעו של המדבר, נעלם. הוא שמע פרסות סוסים. הוא פנה לחלון. אחיו דהר מטה מהטירה אל כיוון הים, אל כיוון הנמל שבממלכת הציידים. הוא לא ידע מה קורה. הוא ירד לחדר הראשי. כאשר נכנס לחדר דרך הדלת ראה בחלון, אשר פנה אל הנמל, ספינות. חמש במספר. חמישתם כמעט כבר עגנו בנמל. אבל כאשר הסתכל על רצפת החדר ראה דבר מה משונה אחר. על הרצפה היה מונח צייד אבוד הכרה. מעליו רכן מכשף אנושי. עלף עיוור ישב על אחד הכיסאות. בן אנוש נוסף הסתובב בחדר. כאשר ראה את בעל הבית הסתכל אל תוך עיניו. − מליאן, לב איילים לבן, למרות שאתה לא אלמוות, שמח לפגוש אותך. לכבוד הוא לי,− אמר הבן אנוש והמשיך,− תסלח שאנו פה אבל יש עניין מאוד דחוף. דרך אגב, אני בוז'אן, האל השכיר. הצייד אשר מימיו לא איבד הכרה- התעלף. כשהוא חזר להכרה, מסביב לשולחן הגדול ישבו שישה עשר דמויות. חצי סוס חצי בן אנוש מקורנן עמד ליד השולחן במקום בו היה אמור להיות אחד הכיסאות. מקום אחד היה ריק. היה זה המקום בראש השולחן. מקום מול הצייד שמקודם היה מחוסר הכרה. כאשר ראו אותו חוזר לעצמו פנה אליו המכשף האנושי. מאוחר יותר התברר שבחדר כבר היו כאלה שניים. − אתה בסדר? בוא שב. אנו רוצים להתחיל. − להתחיל במה? מי אתם? − בקרוב הכל יובהר לך. בוא שב,− והוא הצביע באצבעו אל הכיסא הפנוי בראש השולחן. בעל הבית, הצייד, התיישב בראש השולחן. הוא העיף מבט לגבי כל היושבים. משמאלו ישבו שני עלפים, ארבעה בני אנוש, סטיר ומינוטאור. מימינו היה בן אנוש מכונף, המכשף, בן האנוש אשר הציג את עצמו כ'האל השכיר' בוז'אן, עלף, הקנטאור המקורנן, גמד, בן אנוש בבגדי כוהנים וסטיר. מולו ישב הצייד, שכפי שנראה עתה, שם בעל הבית, היה חבול וכנראה התאושש ממכה. אותו צייד החל גם הראשון לדבר. − טוב מכיוון שכולם כאן, אני אתחיל. תחילה כדי שלא יהיו אי הבנות כדאי שכל אחד יציג את עצמו. אני הוא יוליס, ראש האלים.− בהישמעם של מילים אלה הצד הימני ממנו נע קצת באי נוחות בכיסאותיהם. בעל הבית הסתכל לעיניי יוליס ישירות. עינייו לא שיקרו. פניו היו צעירים, דומים לשלו. הצד הימני החל לדבר אחד אחרי השני. השמות לא עינייו את בעל הבית. אבל דבר אחד כן, כולם היו אלים. אף אחד מהם לא שיקר. כל תשעת האלים ישבו עתה מסביב לשולחנו. יוליס החל לדבר שוב. − אם כך תשעת האלים פה. עכשיו השאר. אלה שלא בני אלמוות... עדיין.− את המילה האחרונה הוא פלט כך שרק האל המכשף שמע. ראשון דיבר המינוטאור. − פרסות מחשבה, מינוטאור. − חופני אש, סטיר מהביצות. − דרקמיין, ליל חשיכה, צייד אופל, בן אנוש. − לריאן, מטה אור, מג, בן אנוש. − איילין, פלג מים, בת אנוש. − דרקון, שכיר חרב, בן אנוש. −טריאס, נץ, עלף. − יוריוס, נמר, חצי עלף חצי איש צל. בעל הבית הקשיב אך לא מיד הבין שהגיע תורו לדבר. לאחר שהביט שוב בפניו של ראש האלים דיבר. − מליאן, לב איילים לבן, צייד...− הוא לא סיים את הצגתו. לחדר התפרץ צייד נוסף, לבוש בבגדי שליח. הוא דיבר. − מלך הציידים, אדוני,− מליאן שמע את דברי השליח אשר לאחר רגע נפל על הרצפה מת. אחרי כן הוא השלים את דבריו. − מליאן, לב איילים לבן, מלך הציידים.− יוליס החל לדבר שוב. − אם כך כולם פה. אני מבקש את סליחתו של מלך הציידים על הכניסה לביתו אבל בתור האלים חשבנו שטוב יותר יהיה לא לאבד זמן ולהתכנס היכן שלכולם יהיה נוח יותר. היום הזה נובא מלפני שלושת אלפים שנה. יום הראשון למלכותו המחודשת של בית סלביניס. לא רציתי להגיד את הדברים הבאים בפני כל העמים וכל תושבי העולם מכיוון שרציונו שלא כולם יילחצו... − דבר לעניין!− היה זה בן האנוש שכינה את עצמו דרקון. − דרקון, תירגע. הוא מגיע לזה.− היה זה בוז'אן. − אנו, האלים, עומדים בפני חורבן העולם. − ואם אינני טועה היום זה היום האחרון בשנה בו אתם יכולים לרדת לארץ.− דיבר המכשף האנושי, הלא אלמוות. − כן, החורבן יתחיל על הארץ ורק לאחר מכן יעבור אלינו. כאן אנו צריכים אתכם. − במה אנו יכולים לעזור?− דיברה איילין. − אני, האל בוז'אן והאל המכשף ניסינו לעצור את אל הכאוס הראשי היום. אולם בלא הצלחה. ללא הלהב הלבנה זה בלתי אפשרי.− הוא סיים את החצי הראשון של דבריו ופנה אל מליאן,− אחיך או ליתר דיוק גופו קיבל למשכונות את רוח האל ואת כוחו. − לכן הוא דהר היום לממלכה. אבל לאן הוא רוצה להגיע? לאי האפל? − לא. הוא מעוניין לשחרר את הדרואידים. הם נותרו שש במספר. − והאי הכי קרוב הוא 'אי התקוות הקפואות'. אז למה שלא נלך אליו ונחסל את אחי... − כי צריך את הלהב הלבנה.− דיבר בעצבנות בוז'אן. − ואיפה נשיג אותה? − הבאנו אותה לרוח המחביאה יחד עם שמונת הנשקים הקסומים האחרים, היא אמרה לאחר מכן שכדי למצוא את הלהב הלבנה, צריך למצוא את שמונת האחרים. ניא השאירה לנו רק את המפה ומיקום הנשק הראשון. וכאן בעצם אתם נכנסים לעניין. במשך תשעה חודשים אתם צריכים למצוא את כל התשעה. וכמובן לנצח את אל הכאוס הראשי ואת שמונת תומכיו העיקריים. − האם אתם מסכימים?− דיבר האל המכשף. − חוץ מחיינו בעולם הזה, מה עוד אנו מקבלים?− היה זה שכיר החרב. − אני אישית אשלם לכל אחד מכם, שחושב שחייכם הם דבר לא מספיק. − כמה?− שוב דיבר שכיר החרב. − שלושת אלפים זהביים ואלפייה של ברקתיים, לנשק− דיבר יוליס −לכל אחד. וכמובן גם אלפייה של יהלומיים על כל תומך או אל הרוג. גם לכל אחד. − אני בפנים.− דיבר הדרקון ושם את חרבו על השולחן כאות לכן. − אנו גם.− דיברו הסטיר והמינוטאור ושמו אף את נשקיהם על השולחן. − אני בפנים רק כי מדובר באל הכאוס הראשי,− דיבר צייד האופל. − אני גם.− אמר המג הצעיר. − אני חושבת שאוכל לעזור. − שנינו גם,− דיברו שני האחים למחצה, העלפים. − אני רק אבקר קודם בבירה. − אין זמן.− דיברו האלים. − הם בינתיים יכולים למצוא את הנשק הראשון. − אם זה רצונך,− דיבר ראש האלים, מאוכזב כמעה, − קדימה לדרך. האלים נעלמו. כל אחד פנה לדרכו. בחוץ עמדו, מחכים, שמונה סוסים לא גזעיים, מוכנים שרוכב יעלה על כל אחד מהם.

למעלה