אתר הפירמידה

שלומי1122

New member
אתר הפירמידה

היי שלום, אפשר לקבל הסבר מדוייק כייצד להגיע לאתר הפירמידה באילת ? (כולל אזימוט מדוייק..)וכן חוו״ד ממי שצלל שם לאחרונה , תודה למשיבים

חי בר

New member
אם כוונתך להגיע בשחיה/טילוף על פני המים

אז תצטרך לפחות שני פיקסים אל החוף. קח בחשבון שזה לא מאוד מדויק, ועם הראות הטיפוסית באזור, מספיק שגיאה של 5-10 מטרים וכבר לא יהיה לך מושג איפה את נמצא. בנוסף, כדאי לך מאוד שזה יהיה מוקדם מאוד בבוקר לפני שמתחילה תנועה של סירות בסביבה.

ואם הכוונה לחזור בצלילה, אז זה חתיכת מרחק רובו כמעט מישורי בעומק 17-20 מטרים ודי מבלבל לנווט, מה שמשתמע מכך זה צלילת עומק מאוד ארוכה- אינני מכיר הרבה צוללים שיכולים לבצע אותה בצורה בטוחה על מיכל 12 יחיד, בודאי שלא עם אוויר ובפעם הראשונה. כמובן שתמיד אפשר לעלות באמצע על כחול- אבל זה איזור שייט מאוד פעיל כולל סירות מהירות וממש לא סימפטי לעלות סתם כך אל פני המים.

עצתי לך לא להתחיל ישר בפירמידה (אלא אם אתה מצטרף למישהו שכבר מכיר היטב את האתר) אלא צלילה לאוניה התורכית, אולי "אזני הפיל" או סתם ביקור בשולחנות והבלט באזור המסעדה- בשביל התמצאות והכרה של הסביבה ואיך אתה מסתדר עם צריכת אוויר ונווט בתנאים לא טובים או כדי לקבל מושג מה היכולות שלך. אני כמעט תמיד מופתע איך אחרי כמה מאות צלילות ומיפוי של המקום אני איכשהו מצליח מדי פעם ללכת לאיבוד- לפעמים בצורה מטופשת עד כדי גיחוך.

תחפש בקישורי הפורום אולי תמצא קובץ עם מידע על הפירמידה ועוד אתרים בסביבה מלפני כמה שנים טובות ולא ממש מעודכן אבל מרביתו עדיין רלוונטי. אם לא תמצא, יש קישור אליו באתר של אמיר גור (תחפש באתר שלו תחת אתרי צלילה באילת קישור ל-"פרוייקט המיפוי המטורף של חי בר" או "פרויקט המיפוי של חי בר המטורף" או משהו בסגנון
).

בהצלחה, ואני שוב מסתייג: זאת צלילה לא קלה, ארוכה, עמוקה, התמצאות לא פשוטה, ראות על גבול הסביר, מלא סירות מכל הסוגים (כולל דייגים) - ממש לא מומלץ לצולל ללא נסיון רב. אני לא חושב שהפירמידה מצדיקה להסתכן בצלילה מעבר ליכולות.

חי בר

New member
בכיף, הנה כאן תמצא מידע (לדעתי הכי מפורט)

[URL]http://img2.timg.co.il/forums/1_124658533.pdf[/URL]

המידע שתמצא באתרי האינטרנט של מועדונים הוא לרוב בסגנון "זה רחוק, רק עם סירה" הבעיה שבגלל שזה רחוק ו/או אין ביקוש לא ממש אוהבים להוציא סירה לשם.

בזמנו מועדון "לאקי דיוורס" שכן במלון בטיילת ממש מול האתר, אז זה היה אחד מ-"אתרי הבית" שלהם, אז יכולת לקבל הסברים ממש מפורטים מהדלפק שלהם.

bkeilat

New member
שמתי לב שיש מצוף צהוב בכיוון הכללי - יכול להיות הפירמידה?

למעלה