אתר הקהילה הפאגאנית בישראל

Justin Angel

New member
אתר הקהילה הפאגאנית בישראל

שלום לכולם, קיבלתי כמה (עשרות) מיילים מהיום שנסגר אתר הקהילה הפאגאנית בישראל ועד היום בנושא החזרתו לפעילות. היות ובאמת מן הראוי שהנושא יזכה להתייחסות, פתחתי שרשור בפורום. 1. הרצת האתר מהצד הטכני - בעבר אספנו במגבית כספים 500 ש"ח פעם בשנה כדי לאפשר רכישת דומיין ומקום אחסון להרצת האתר. אני אישית לא אוהב את הרעיון הזה. אם לתפוז יש אפשרות לתרום מקום להרצה או חברה אחרת בהתנדבות, זאת האופציה הטובה ביותר. 2. הרצת האתר מהצד האחריותי - בעבר מה שחשבנו מבחינת אחריות זה שיהיו מתנדבים שיתפעלו את האתר עם תחומי אחריות ברורים. היות ואף אחד לא התנדב - האתר לא תופעל. כרגע אני נוטה יותר לכיוון שבו כל מבקר רשום באתר יוכל לעשות כל שינוי. קרי, כל אחד יוכל להוסיף מאמר, להוסיף סקירה על סיפור, ביקורת על ספר ותכלס כל מה שעולה על דעתו. 3. הרצה מחודשת של האתר מבחינת תוכן - בעבר האתר הכיל מאמרים בתוך האתר, מערכת קישורים למיגוון מאמרים ברחבי הרשת הישראלית, מערכת ביקורות ספרים ודירוג, רשימת פאגאנים ארצית ואפשרות חיפוש, עיתון קהילתי, רשימת אירועים, ועוד כמה מערכות שאני כבר לא זוכר. 4. הרצה מחודשת של האתר מבחינת צורך - אישית, אני לא רואה צורך באתר קהילתי. כל התייחסות לנושאים שהעלתי תוערך (ואם אפשר התייחסות נקודתית לכל סעיף זה יהיה עדיף).

gwizard

New member
מחשבותי

טוב...אז ככה הצד הכספי: אני משלם 70 ש"ח לחודש לאיחסון אתרים שלי. אבל אצלי מדובר על 1GB של מקום ו-20GB של תעבורה. אתר הקהילה ממש, אבל ממש לא צריך כל כך הרבה. אני יכול לאחסן את האתר תמורת 5$ (=25 ש"ח) לחודש. וזה יוצא 300 ש"ח לשנה. דומיין אני משיג ב-15$ (=70 ש"ח) לשנה. בסך הכל זו השקעה כספית של 370 ש"ח לשנה. הצד התחזוקתי: זה ממש לא בעיה. אתר ויקה ישראל, החנות של נטלי, פורום ועכשיו גם הקמפוס כמעט ולא דורשים שום תחזוקה. המערכות עובדות מעצמן (גיבוי, ניקוי משתמשים לא פעילים וכ"ו) ללא שום התערבות ממני כי ככה תכנתתי אותם. אם אתה רוצה שכל אחד יוכל לעשות שינויים באתר, אז אני ממליץ על ויקיפדיה. למי שלא יודע מה זה, שיציץ ב-www.wikipedia.org הצד התכני: זה בעיה ותמיד הייתה ותהיה בעיה. ליצור תוכן מקורי ומעניין זה קשה ומייגע לכולם. ואם עושים אתר במודל של ויקיפדיה, אז צריך גם מפעיל אתר שימחוק שטויות של אחרים ויהיה לשוטר בכל הנוגע לתוכן פוגע או לא הולם. אבל זה פונקציה של זמן. אצלי בויקה ישראל, אני היום כמעט ולא כותב מאמרים חדשים מפאת חוסר זמן והשראה. אבל מדי פעם טלה בר שולחת לי מאמרים, מדי פעם גם אחרים. עכשיו יש לי גם מישהי מהפורום שהתנדבה לתרגם חומר מאנגלית. ככל שעובר יותר זמן, כך אנשים יותר נפתחים ורוצים לראות את האתרים האהובים אליהם ממשיכים להתפתח. צורך: לא יודע אם יש צורך, לא נראה לי כל כך. אם הרוב רוצים מערכת רישום פאגאנים ארצית, אני בשמחה אבנה כזו ואשלב אותה בויקה ישראל. אם מישהו רוצה עיתון קהילתי, אז יאללה תתחילו לכתוב ואני אדאג לתפוצה וכ"ו. בקיצור, מה שאני אומר זה, במקום לפצל את הכוחות ל-2 אתרים, למה שלא נאחד מאמצים לאתר אחד. במיוחד שעכשיו הוא פורסם במעריב (על נייר, לא NRG) בכתבה מאוד מחמיאה על כישוף לבן (התראיינתי לפני איזה שבועיים), ולפני זה בעיתון לאישה. אחרי שני הכתבות השרת כמעט קרס מרוב עומס
אלון.

טלה בר

New member
לדעתי

באמת אין צורך בשני אתרים, אם אחד מהם מספק את רוב הצרכים. מה שחסר באתר של ויקה זה פורום, ובמיוחד הערות על המאמרים שמופיעים בו. אם היה פורום כזה, הייתי מעדיפה לפרסם את מאמריי בו במקום ב"האייל הקורא" - שאינו אוהד במיוחד.

gwizard

New member
אבל יש פורום !!!

טלה, לאתרי יש פורום מאז שהוא נפתח. את כולו היית צריכה לשים לב ללשונית "אינטארקטיבי" המודגשת בירוק. כתובתו הישירה היא: forum.wicca-israel.com

טלה בר

New member
אה, לא ידעתי

יש לי חסך בשפת מחשבים מודרנית. תודה, עכשיו אדע לאן להיכנס.

ToryMaster

New member
המ

למיטב הבנתי, לפורום שלנו כבר יש שרת איחסון, צריך לברר אם הוא זמיןץ טל, ארי אל?

gwizard

New member
As far as I see it

Sorry, I am on English only PC now. The forum is on Tapuz servers. And I doubt it seriosly that Tapuz will give away freely precious storage space for a site. They did gave temporarily for the Pagatron project, but that was (i guess) to enlarge the forum visitations (= give them more revenue from ads). Maybe they will consider giving permanent storage if we would accept ads ? I, for one, is against ads.

ToryMaster

New member
תתפלא מותק

תפוז, בהנחה שיש להם שטחים פנויים (אני אל בטוחה שיש כרגע, אבל אם הפאגאטרון כבר קיבל, סביר להניח שיש), בהחלט מאפשרים למנהלי פורומים להקים עליהם אתרים לפורומים.

gwizard

New member
הי, אני בעד

זה חוסך 300 ש"ח, לא ? ואם ממש רוצים לחסוך כסף, אז גם לא צריך דומיין וזה חוסך עוד 70 ש"ח וככה לא צריך כסף בכלל. עכשיו נשארת שאלת הכדאיות. הערה: אני תכנת PHP, לא ASP. (זה עניין אידיאולוגי) בשרתים של תפוז הם משתמשים בחלונות, ככה שבצד הטכני אני לא אוכל לסייע במידה ויוחלט על הקמת האתר.

Dia Leoghann

New member
עד כמה שידוע לי

אכן תפוז נותנים לכל פורום שטח איכסון להקמת אתרים לפורום. טל הוא הקשר בין הפורום לבין הנהלת תפוז (אותי הם לא אוהבים...). נבדוק, נברר, ונפנה לאנשים הנכונים כדי לקדם הקמת אתר בשטח תפוזי אם אפשר.

למעלה