אתר השמות המקוון של יד ושם

Sarika

New member
אתר השמות המקוון של יד ושם

בחיפושיי אחרי שמות בני משפחתי שניספו בשואה באתר השמות המקוון של יד ושם, גיליתי משפחה גדולה וענפה של ידעתי שהיתה קיימת ושלא נשאר ממנה זכר. אבי ז"ל עלה ארצה מסלוניקי בשנת 1935,עד כה היה ידוע לי שהוא השאיר אחריו אם, ארבעה אחים,האם ושלושה מילדיה ניספו בשואה ואחד ניצל מהמשרפות, הגיע ארצה לאחר המלחמה, זכה להקים משפחה, נפטר לפני 15 שנה. אבי ואחיו אף פעם לא סיפרו לנו על המשפחה המורחבת שנותרה ביוון ואנחנו כילדים לא התענינו. לאחרונה גיליתי שבשנת 1957 הדוד הנ"ל מילא דפי עד ביד ושם ותיעד את שמות כל בני המשפחה שמתו בגטו בסלוניקי ונרצחו במחנות ההשמדה אושוויץ-בירקנאו. הסתבר לי שעוד לפחות כ-15 מבני משפחתי(בני דודים של אבי) הוכחדו ע"י הצורר הנאצי.
יהי זכרם ברוך !

במשך החיפושים שלי כ 10 שנים

מצאתי עוד מקורות חוץ מיש ושם, למשל המוזיאון היהודי בורשה הגיע אלי חומר עם רשימה שמית מהגטו בעיר שהורי היו עם שמות בני משפחתם. אני מכיר כאלה שמצאו רשימות הוצאה להורג של הנאצים ימ"ש. בזמן האחרון הגיע אלי צילומים של קברים של אח של סבתא שלי שנפטרו לפני המלחמה ולא ידעתי על קיומם. אסור להתייאש מלחפש.

deebeebee

New member
קיימים רישומים

שהיו, וחלקם הגדול עדיין, במרתפים של ארכיונים בגוש הקומוניסטי ושארגונים יהודיים מנסים לקבל אותם לידיהם. סביר להניח שבסופו של דבר יגיע חלק ניכר מתיעוד זה לידיים יהודיות/ישראליות אבל זה עניין של משא ומתן והרבה כסף (מעניין שבמדינות בהן האנטישמיות תמיד פרחה יהודים הצטיירו כרודפי בצע, ובאותן מדינות דורשים סכומים אסטרונומיים עבור כל דבר שחשוב לנו להשיגו). אני מניחה, וגם מקווה, שהפולנים יחשפו מידע נוסף כאשר יחנך המוזיאון לתולדות יהודי פולין (אמור להחנך ב-2008).

למעלה