אתר ויקי - הפן המשפטי.

זוגזאג

New member
אתר ויקי - הפן המשפטי.

שלום, אני ממש חדש בפורום הזה, אז נא בעדינות
. אני ושותף מתכננים להקים אתר ויקי לטובת נושא חשוב שבתקופה הראשונית שלו (נניח שנה) יהיה חינמי לחלוטין ואז, בהנחה שיצבור משתמשים יהפוך למסחרי במובן של פרסומות ADSENSE או כדומה. רק בכדי לכסות את המאמץ שנשקיע. משום שמדובר בנושא שיש לו נגיעה לרפואה ופסיכיאטריה, רצינו לדעת איך ניתן להבטיח את עצמנו מתביעות שיכולות להגיע כתוצאה משימוש בעצות שמשתמשים יציגו באתר (יהיה חלק חופשי לכתיבת חוויות ועצות של אנשים פרטיים). האם יש נוסח קבוע לכך, האם כדאי לפנות לעו"ד או שיש מסמך ברשת שיוכל לעזור לנו? תודה על הסבלנות!

איך ניתן להבטיח

לפנות לעו"ד, וגם זה לא מבטיח אלא רק מגן יחסית. עו"ד טוב יערוך תנאי שימוש ומדיניות פרטיות מתאימים, דיסקליימר טוב כמו שתארת וימליץ לכם כיצד לנהוג. אני מניח שלהעתיק אזהרה מאתר קיים ברשת אפשרי אבל מעבר להפרת זכות יוצרים בכך, יתכן שזה לא יגן עליכם כי לא יתאים בדיוק למה שהאתר שלכם עושה. גם אני עורך דין.

מעבר למה שיורם כתב

אתר ויקי נראה הסוג ה"מסוכן, ביותר מבחינה משפטית, לפעילות כזאת, מחמת ה"נזילות" של התוכן. "להבטיח" שלא תוגשנה תביעות, אי אפשר. המתרה היא להקטין את הסיכונים ולעמוד במצב משפטי וביטוחי איתן, אם תביעות תוגשנה. לשם כך, צריך לעשות שני דברים: 1. לקבל יעוץ/ליווי משפטי לפרוייקט. 2. לרכוש לפוליסת ביטוח אחריות.

למעלה