!!!! אתר חדש !!!!

moshikgulst

New member
!!!! אתר חדש !!!!

הי לכולם. העלתי אתר חדש שלי לאויר העולם. כולכם יותר ממוזמנים להיכנס אליו ולראות עבודות שלי... האתר חלקי וממש לא גמור ואני מצפה לקבל הצעות על מה צריך לשפר, למרות שיותר אשמח אם תאמרו לי מה דעתכם על הקומיקס והציורים שלי. ולבחור מ-"דבר אל הרוח" : הנה תמונה בגודל המתאים לקישור מהאתר שלך. מקווה שתיהנו, וזיכרו: אם נהנתם ספרו לחבריכם, אם לא ספרו לנו (או בעצם רק לי...). www.geocities.com/moshikgulst יאללה הקומיקס הציוני!!!!!

gewitter

New member
האתר שלך קצת לא עובד.

כל פעם שאני לוחץ על תמונה הוא מעלה דף עם רקע שחור, אבל בלי התמונה, והאקספלורר נתקע. התכוונת "יאללה הקומיקס הציוני" או "הלאה"?

moshikgulst

New member
יאללה הקומיקס הציוני!!

עונה לך? חוץ מזה תנסה שוב את האתר, כי אני חושב שיש לפעמים בעיות עם יאהו האלה... תודיע לי אם זה ממשיך לעשות בעיות...

comicsgirl

New member
היי מושיק!

אז ככה: האתר נחמד+. אהבתי את אפשק המעבר בין הלחיצה על הקומיקס לקומיקס עצמו. יש עוד מה לפתח אבל בת´כלס זה אחלה!
וחוץ מזה... ממממ... איך להגיד את זה? אתה ממש חתיך!

chatenoire

New member
עיצוב, נוחות ואמנות

העבודות שלך באמת מרשימות ברובן. אני אוהבת את הסגנון הקווי המיוחד ואת האוירה שהוא משרה. גם הצביעה בציורים המעטים הצבועים לא רעה בכלל. מצד שני, אני חשתי שהעיצוב הקשה עליי להינות מהעבודות עצמן. ראשית, מהירות הגלישה הלא-איידיאסאלית שלי הרשתה לעצמה לטעון את העמוד הראשי במשך הרבה מאוד זמן, ואת חלק ממסמרי-האגודל (תרגמו בעצמכם) היא לא הציגה בכלל; יכול להיות שזו רק בעיה שלי, אבל כדאי להתחשב גם בנו, בעלי החיבור האיטי. את "אפשק המעבר" דוקא לא כל כך אהבתי. כל אפקט כזה גרם לי לתהות אם זה מה שתוקע את האתר, ובגדול מצאתי שהם די מיותרים בעצם. ושלישית, העיצוב עצמו מעט מאכזב. הרקע מצוין לדעתי, אבל הצבעוניות של הטקסט והריבועים בהם הוא נמצא מתנגדת לו באופן מאוד צורם לעין; כדאי לפחות להתאים את סקאלת הצבעים לרקע, אם לא לחשוב על עיצוב חדש לגמרי. עד כמה שזה נשמע מגוחך, הדרך בה האתר נראה משפיעה מאוד על התרשמות המבקרים מתכנו.

moshikgulst

New member
אז ככה, אביב...

דבר ראשון, גם אני תקוע אי-שם בתקופת האבן עם החיבור האיטי, ותאמיני לי שזה הרבה יותר משביז לעשות אתר כזה מלבקר בו במהירות כזאת. לגבי ה"אפשק" - זה משהו שיאהו החליטו לעשות לאתר ולצערי אין לי כ"כ שליטה על זה. אני בניתי את האתר לא ב - HTML אלא במחולל כזה שלהם, ככה שאין לי מושג איך להעלים את זה - אני מצייר ציורים ולא בונה אתרים. לגבי הרקע - נראה לי שאחד מאיתנו עיוור צבעים (ואני מאודמאוד מקווה שזה לא אני
), הצבעים לדעתי דווקא משתלבים טוב, אבל כ"א וטעמו הוא... מה לגבי עבודות הקומיקס? מה דעתך עליהם? לא הבנתי מה הכוונה ל"סגנון קווי"? התכוונת לאינקינג שלי, או לרישומים? ומה בנוגע לקומיקס הקצר על המצב בארץ? האם הוא אעביר ת´נקודה? או שאולי משהו לא בסדר בדרך שהעברתי ת´סיפור? (נקודות לשיפור, נקודות לשימור...) בחיית, אני רוצה תגובה מפורטת יותר... ודרך אגב, לגבי הצביעה, אלו שני הציורים שאני צבעתי בפעם שראשונה בפוטושופ. לא מזמן התחלתי ללמוד ת´תוכנה (ופה אני חייב תודה קטנה לHACKMACHUNE..)

chatenoire

New member
הלאה המחוללים

בקשר למחוללי HTML למיניהם - באמת ששווה להשקיע כמה עשרות שקלים בספר HTML (או ללמוד מאחד ממליוני האתרים ברשת, אם יש לך סבלנות) ולבנות אתר פשוט בעצמך. מגוון השטויות שמחוללים של פורטלים שונים מכניסים לעמוד שלך הוא עצום, וכשאתה מבין מה אתה עושה יש לך שליטה רבה יותר על נוחות ועיצוב. מומלץ, אם יש לך זמן למינימום השקעה בכמה פקודות בסיסיות. ב"סגנון קווי" התכוונתי לאינקינג, שעשוי בצורה שונה ומעניינת. אמנם חוברת של עשרים+ עמודים אולי לא היתה עובדת טוב עם הסגנון הזה, אבל הוא מוצלח לקומיקס הספציפי שיש לך שם. אל הקומיקס הפוליטי היה קשה לי להתחבר, אז אני לא יכולה להעביר ביקורת על הרעיון או על דרך ההעברה שלו - רוב הקומיקסים המחאתיים למיניהם פשוט לא יושבים לי נכון. אני כן יכולה לומר, שבעיקר בגלל החוסר במילים היה קשה לי להבין מאיזה כיוון אני אמורה לקרוא את הקומיקס ואיזה פאנל בא עכשיו; הרעיון הכללי הובן, אבל היה הרבה יותר נוח אם המעבר בין פאנלים היה ברור יותר. מעבר לזה, הדרך בה יאהו (או מי שזה לא יהיה) מיקם את העמודים כך שהם הולכים וקטנים קצת גורם לבלבול. אני, לדוגמא, פספסתי את העמוד הראשון כי חשבתי שהוא לא שייך לקומיקס "ישראל 2000".

moshikgulst

New member
חוברת של 20, 30 עמודים...

הייתה עובדת מצויין עם הסגנון שלי, וגם תעבוד. באופן אישי קצת נמאס לי לעשות הכל בשיטה הרגילה של אינקינג פשוט ורגיל, והייתי חייב קצת לגוון ולמען האמת מצא חן העיניי הגיוון. אני עכשיו עובד על איזה ציור פנטסיה כזה ונראה מה תחשבי גם עליו (ביחוד שהדמויות שבו מוכרות לך, הייתי אומר...). חוץ מזה, הייתי אומר שאולי כדאי קצת להיחשף למשהו שונה (לא הייתי קורא לעצמי יוצר מחתרתי כי אני לא!), אבל אם זה לא מה שבא לך לקרוא, מקובל עליי. את העמודים שהולכים וקטנים אני מיקמתי ואקח לתשומת ליבי את הבעיות שציינת. בקשר ל-HTML, אני ממש לא מעוניין ללמוד שפה כזאת או אחרת (הספיק לי הבייסיק באטארי
) ואני ממש לא מעוניין להשקיע בבניית אתרים, אלא ביצירה, אבל מי יודע, אולי אחרי השחרור.... (הייתי חייב להזכיר את זה, מה לעשות (עוד חודשיים למנייאק!!!))

nirmatarasso

New member
אהבתי את הקומיקס

אבל הרבה דברים לא עבדו באתר. (אגב סידרתי את הלינק) אתה לא מוכרח לדעת html אתה יכול פשוט להשתמש בעורך גרפי טוב. אני משתמש ב dreamweaver של מקרומדיה. ויש גם פרונט פייג´ ועוד כל מיני. זה עוזר. חוץ מזה מבחינת גישה רעיונית, ספציפית לעיצוב אתרים. כמה שיותר פשוט יותר טוב. למשל (ואני לא מנסה להפוך אותך למעצב אתרים, רק לתת עצה בגרוש) אם התמונות של הקישורים והרקע יהיו הרבה יותר קטנות תרוויח הרבה. 1. זה ישקול הרבה פחות 2. יהיה מקום לראות את כל הלינקים וכל מה שיש באתר בלי גלילה

moshikgulst

New member
תודה

על הלינק. כמו שראית גם אתה מופיע כלינק אצלי וגם ת´קומיקס שלך אהבתי. אהבתי במיוחד את איך שאתה מעביר סיפור. בקשר לאתר, כנראה שיש הרבה בעיות עם יאהו האלה בקשר לקישורים וכאלה.. בנוסף, עבדתי עליו עוד קצת ושיניתי כל מיני לינקים והוספתי דפים, אז אתה מוזמן לנסות עוד פעם ולומר לי מה דעתך על הגרסא החדשה יותר של אתרי הצנוע...

למעלה