אתר חוקי או לא?

yariv22222

New member
אתר חוקי או לא?

אני שואל את השאלה הזאת כי יש המון אתרים כאלה וחשבתי גם להעלות אתר סרטים לצפייה ישירה, מה הסיכון בזה?

אסור ללא קבלת רשיונות

מבעלי הזכויות. הסיכונים הם סיכונים כספיים די כבדים, היות ובתחום זכויות היוצרים, בית המשפט מוסמך לפסוק פיצויים ללא הוכחת נזק, גם על פגיעה בזכות היוצרים וגם על פגיעה בזכות המוסרית, וניתן לתבוע עד 200,000 ש"ח קרן לכל יצירה מופרת. זה לא אומר שבטוח שיחייבו אותך בסכומים כאלה, אבל אלה הסיכונים.

yariv22222

New member
תשובה

איך בכלל אפשר לקבל רשיון/זכות שידור- כל מפיצי הסרטים בארץ מחזיקים גם בתי קולנוע סיכוי קלוש שהם ייתנו

אנו עוסקים בשאלות משפטיות

ומבחינה משפטית, אין בדין הישראלי "רשיון כפיה" לגבי סרטי קולנוע, מכאן שאם בעל זכויות היוצרים לא מסכים לתת לך רשיון, לא יהיה לך רשיון.
אני לא יודע להגיד לך מה ישכנע את בעלי הזכויות לתת/למכור לך רשיונות. אני מניח שאם תשכנע אותם שהם הולכים להרוויח ממך הרבה כסף, ישמחו להתקשר איתך.
אני לא מומחה לנושא, אך לא נראה לי שזה הכיוון של תעשיית הקולנוע בארץ בזמן הקרוב. אבל אני לא נביא וגם אולי אתה יודע דברים שאני לא.

yariv22222

New member
אני חייב להוסיף...

הערת את המחשבה שלי קצת, והייתי חייב להוסיף זה כמו אתר רדיו אינטרנטי וגם פה צריך לשלם תמלוגים - רשיון שידור שירים

הרעיון שלך ברור

ולא יודע אם אתה מצפה לאיזושהי התייחסות. אם אתה שואל אותי, ההבדל העיקרי בין שידור (סטרימינג) של מוזיקה וסרטים, הוא תרבותי.
אולי זה עניין של זמן. כוונתי לכך ששידור מורשה (חוקי) שירים ברדיו וגם בתחנות "רדיו" באינטרנט הפך לטריוויאלי, וגם קניית שירים היום יחסית זולה בעולם (דולר אצל אפל) בעוד שידור סרטי קולנוע מלאים, עוד לא טריוויאלי באינטרנט. כנראה כבר טריוויאלי בטלוויזיה בשירותי VOD. לגבי עלות, קשה לי לקבוע אם זה זול, כנראה שלשלם 20 ש"ח על השכרת סרט זה לא יקר, מצד שני כשאתה שוכר סרט ב VOD תקופת השכירות קצרה יחסית. כל הדברים האלה הם עניינים מסחריים ולא משפטיים. מבחינה משפטית, המצב ברור. כדי לשדר סרטים כחוק, אתה צריך רשיון מבעלי זכויות היוצרים.

למעלה