אתר יפה על בתי כנסת

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
אתר יפה על בתי כנסת

מצאתי אתר יפה על בתי כנסת בהונגריה. לא הבנתי אף מילה, הכל בהונגרית, אבל המבנים מאוד מרשימים, יש עוד בתי כנסת חוץ מזה שברחוב דוהיין.

liti

New member
קיימים עוד בתי כנסת בהונגריה

אני חיפשתי את בית הכנסת בסומבטהיי, שם סבי וסבתי גדלו, אך לא מצאתי (אלא אם כן פיספסתי- ויואילו נא דוברי ההונגרית להפנות אותי!)

עב

New member
יש לי משהו בהונגרית צחה

קרוב מהונגריה הביא לנו ספר אלבומי על בתי כנסת בהונגריה. יש שם קטע לא ארוך על סומבוטהיי, כולו בהונגרית. הנה מצ"ב, אולי מישהו מהחברים כאן יוכל לתרגם לך. אז הנה ההתחלה...

עב

New member
השם של הספר

מדובר במהדורה אלבומית שם הספר: Magyarorszagi zsinagogak 263 עמ' נראה לי שהיו לו הרבה מחברים, הראשונים הם Gero Laszlo ו - Gazsa Aniko יצא לאור בבודפשט Muszaki Konyvkiadi בשנת 1989 (נשמע קצת כמו יפנית, לא?)

liti

New member
המון תודה!

אם אף אחד לא יוכל לתרגם, אני אתן את הקטע לסבתא שלי, אבל זה בטח ייקח זמן עד שהיא תתפנה. בכל מקרה בית הכנסת בסומבטהיי עדיין קיים והוא מאוד מרשים מבחוץ. הייתי שם לפני מספר שנים ולצערי היה נעול ולא היה אף אחד שיכל לפתוח לי או בכלל אף אחד מהקהילה היהודית (הקטנה) במקום.

orlu

New member
עב את ממש ממש חרוצה,,,יש בקבצים

של הפורום צילומים יפים שנעשו על יד (לא זוכרת מי,וטומי בקשת את רשותו לפרסם את המצגת הזו...)יש שם צילומים נוספים תבדקי אולי תמצאי משאת מחפשת חוץ מזה בטיול הצפוי שתארגני יש מלאי נוסף להערכתי (ססתתאםםםםםםםםםםםם) יאללה ביי

עב

New member
האמת שלא חיפשתי כלום

סתם ניתקלתי באתר והתמונות מצאו חן בעיני. הבנינים משקפים את מצבן הטוב של אותן קהילות, מאוד מרשימים.

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif מקרה שקרה לאבי ז"ל

בבית הכנסת ברחוב Kazincy.ב56 בזמן המהפכה, כשהיה עוצר, אבי התעלם והתעקש ללכת לבית הכנסת, כבכל יום. היו יריות לכוון בית הכנסת, וכדור אחד "פגע" באבא שלי, אבל בדרך נס, הוא נעצר בטלית עם אריזת הקטיפה, שהיה צמוד למתניים של אבא, והוא יצא ללא שריטה. אמי ז"ל שמרה את הטלית עם האריזה ועם החור למזכרת. ואם כבר ספרתי על העוצר והיריות בזמן המהפכה, אספר גם על אמי ז"ל, שיצאה לקנות לחם, ועמדה בשביל זה שעות בתור, בתוך היריות. אמא לא פחדה משום דבר בעולם, אבל ממש משום דבר. היא ספרה, שאחרי מה שעברה בשואה, הכל קטן עליה. היא ספרה, שפעם בזמן המלחמה, כשהיו הפגזות, אפילו החילים הגרמנים הסתתרו, והיא נשארה ברחוב להסתכל. אני באמת לא זוכרת אותה פוחדת ממשהו. היתה אשה מיוחדת, (גם לדעת כל מכיריה)והיא מאד חסרה לי. היא נפטרה לפני פחות משנתיים.evike

orlu

New member
אואווווווו איזה ספור,EVIKE תודה

שאת משתפת אותנו בספורך. עוד הוכחה שפורום שכזה ממלא את תפקידו.

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif תוספת ל"ספור"

(לא ספור, זה אמיתי מאד). אני רק רוצה להדגיש ולהוסיף, שחוסר הפחד של אמא, נבע מאופיה, ולא מממדי גופה, - היא היתה קטנה ורזה וא מ י צ ה !!! ובנוסף, יפה, אינטליגנטית, וטובה בצורה שלא תאמן. מעולם לא הזיקה למישהו, מעולם לא סרבה לבקשה ממנה, ואף תמיד השתדלה לעזור, גם כשלא נתבקשה. די, אני לא יכולה לכתוב יותר, כי אני לא רואה מהדמעות evike

למעלה