אתר ליצירות באספרנטו

Namiro

New member
אתר ליצירות באספרנטו

אלכס קרבל ביקש ממני למצוא אתר לפרסום יצירותיו. להפתעתי לא מצאתי אתר המיועד לכך באספרנטו, שמקצה דף מכובד לכל יוצר, ומאפשר קריאת והורדת יצירות. אם כך החלטתי לנסות לפתח אתר כזה בעצמי... והנה אתם יכולים לראות את התוצאה הראשונית מאוד ב-verkaroj.com . אלכס קיבל דף משלו, עם תמונה, וכל כתביו מופיעים שם.
הערות כמובן יתקבלו בברכה - מה לא עובד, מה הייתם רוצים שיהיה שם, וכל רעיון שהוא כיצד לעשות את האתר מועיל וידידותי ושימושי יותר.
הוספתי גם קצת תרגומי שירה משלי (אלה שאתם מכירים מהביצועים של אנריקה, דורון, עודד ושושיה), וגם כמה מהיצירות שלי שזכו בתחרות ה-belartaj konkursoj. אבל ברור שתהיה זכות קיום לאתר כזה רק אם יצטרפו אליו עוד יוצרים ויתרמו לו יצירות לפרסום. בארץ פניתי לדורון ולואיזה, ואני מקווה שבקרוב יעלו גם יצירות שלהם. אבל השאלה היא איך להגיע ליוצרים בעולם הגדול - וכאן אני פונה לקוראי הפורום המסורים - האם אתם מכירים יוצרים כאלה (פרוזה / שירה), ויש לכם כתובות מייל שלהם?

שא12

New member
Feliĉa feston Amir
, multe sukceso en la estonteco

Eldad S

New member
יפה מאוד, אמיר!

האתר נראה מקצועי מאוד.
אני מקווה שבקרוב יצטרפו יוצרים נוספים. צריך לפרסם אותו באתרים שונים, אני חושב.

רמיאב

New member
ברכות לאתר החדש.

כבר הורדתי, עבור מישהו, את קובץ שעורי האספרנטו הנתמכים באנגלית. ניתן להתקינם אפילו על הסמארטפון וללמוד בכל הזדמנות.
בקשר ליצירות, אני מציע שתקבל רשות להעתיק מעתוני האגודה מספר יצירות מקוריות, להתחיל למלא את ה"חלל"...

Namiro

New member
תודה למברכים

מי שיכול - נא פרסמו את האתר בפורומים שאתם משתתפים בהם.

כל הכבוד! יופי של פלטפורמה!

יש חפיפה מסויימת בין המקטע של ה- Kantata poezio לעולם התוכן של kantaro.ikso.net/, ומבחינת חשיפה למשתמשים אחרים יש יתרון לפרסום התכנים האלה שם. מצד שני אין שם מקום ליצירות ספרותיות ושירה שאינה מושרת. אולי זה רעיון טוב להציע להם להתמזג לכדי אתר חדש או משולב?

Namiro

New member
שאלה טובה

האתר kantaro.ikso.net הוא לשירים מולחנים בלבד, והוא בנוי בשיטת wiki - בדומה לשיטה של ויקיפדיה - כל אחד יכול להוסיף ולשנות ערכים ולהרחיבו. הוא גדול ומקיף, ואנשים רבים ומכובדים מעורבים בהקמתו.
היתרון של השיטה הזו היא שאנשים רבים יכולים לתרום להוספת תוכן, וכך האתר גדל "מעצמו", ויש בזה משהו דמוקרטי ויעיל. החסרון הוא שהאתר הוא "טכני", עם מראה אחיד, נראה כמו ויקיפדיה, ללא נגיעה אישית. אני בחרתי בפלטפורמה שונה, של וורדפרס. היתרון כאן שזה "אישי" יותר, ויכול לכלול בלוג והערות גולשים בכל דף.
אינני חושב שאני הקטן יכול להציע משהו לאתר כזה. הם כבר בחרו שהם עוסקים בפזמונים מולחנים, ולא במשהו אחר.
אני ראיתי לנגד עיני אתר שיהיה בית ליוצרים, שיוכלו להעלות בו את יצירותיהם, ואליו יכנסו גולשים כדי לקרוא משהו - וזה יכול להיות שירה, פרוזה, מחזה וגם קומיקס. לדעתי חסר משהו כזה באספרנטו, המרכז חומר קריאה של יוצרים רבים. אינני יודע מי נכנס ל-kantaro - האם כדי לקרוא פזמונים? מישהו יכול לשתף מדוע הוא נכנס לאתר?
השירים שאני הכנסתי אצלי הם שירי משוררים מתורגמים, במטרה לקדם ביצועים שלהם באספרנטו.
מה דעתכם? יש מקום לאתר כזה? בממשק פשוט כל כך? כמובן שהוא יעמוד ברשות עצמו רק אם יצטרפו יוצרים רבים אליו.
אשמח לשמוע את דעתכם - זה חשוב כדי לדעת אם ואיך להמשיך.

למעלה