אתר למילוי סקרים תמורת כסף

• פותח הנושא Soak
  • פורסם בתאריך

Soak

New member
אתר למילוי סקרים תמורת כסף

שלום,
בשנת 2008 נרשמתי לאחד האתרים שמציעים תשלום תמורת השתתפות בסקרים. ע"פ תקנון האתר ברגע שצברתי סכום של 55 ש"ח, יישלח אלי צ'ק הביתה על הסכום בניכוי 5 ש"ח דמי טיפול. לפי תקנון האתר הצ'ק נשלח אוטומטית ברגע שהגעתי לסכום המינימלי, ב-20 לחודש. זה לקח 4 שנים (כל סקר היה כמה עשרות אגורות במקרה הטוב), אבל ביולי השנה הגעתי לסכום המיוחל ו... יוק. אין צ'ק ואין תשלום.

באתר עצמו אין שום דרך ליצירת קשר מלבד לשלוח להם הודעה דרך האתר. שלחתי הודעה ולא קיבלתי מענה. אחרי שבוע שלחתי שוב - ולא קיבלתי מענה. גם בפעם השלישית לא קיבלתי כל מענה. אין שם שום מספר טלפון ושם החברה לא מופיע ב-144 או בדפי זהב. בתקנון האתר מופיעה כתובת ברחוב הרצל בפתח תקווה, מקום שנראה לפי zoomap כמו דירת מגורים פרטית. מיותר לציין כי האתר עדיין פעיל ושולח אלי סקרים למילוי.

מוזר לי לצאת למלחמות על סכום של 50 ש"ח, ואם הייתי יודע שזה ייקח 4 שנים בוודאי שלא הייתי מבזבז את זמני על מילוי הסקרים שלהם, אבל זה כל כך מעצבן שאין מהם שום התייחסות ושום דרך ליצירת קשר - שזה מרתיח אותי. מלבד פניה לטורי צרכנות בעיתונות, האם יש עוד משהו שניתן לעשות? יש דרך להשיג את מספר הטלפון שלהם, שהם דאגו להחביא היטב? הרי חברות מסחריות פונות אליהם לביצוע סקרים... לא יתכן שזה כל כך סודי.

אודה לעזרתכם.

שאלתך חורגת מנושאי הפורום

שכן אין בה היבטים משפטיים אף שהיא קשורה בהפרת חוזה באינטרנט.
אתה לא שאלת נה הדין, שכן אתה מבין בעצמך שמדובר כאן על הפרת חוזה וכנראה גם על הטעיית צרכנים.
לפי מה שאתה מבין שאלתך היא איך מאתרים בעל אתר אינטרנט. משאלתך משתמע גם שהאתר עליו מדובר הוא אתר רשום בישראל, כלוםר רשומה בסיומת il. אך איני בטוח בכך, שכן יש אתרים ישראלים לא מעטים הרשומים בסימות בינלאומיות, כגון com.
אם אכן האתר המדובר רשום ב il. אז תוכל לאתר בקלות את פרטי בעליו, דרך איגוד האינטרנט הישראלי. כל מה שאליך לעשות הוא לגשת לעמוד האיתור ולהקליד את כתובת האתר ותקבל עמוד עם הפרטים.
אם האתר אינו רשום בil. לפעמים זה קל ולפעמים זה מסובך עד בלתי אפשרי. בכל מקרה, איתור אנשים אינו נושא משפטי אלא נושא לחקירות פרטיות ואיסוף מידע.
אכן, להגיש תביעה על 50 ש"ח יכול להיות בזבוז זמן רציני, אך בהנחה שאינך הנפגע היחיד, אפשר לנסות לארגן תביעה יצוגית, אם כי כנראה גם זה לא ממש משתלם.
באופן כללי עדיף לא להתפטות להצעות מהסוג הזה כי ברוב המקרים מדובר על תרמיות. אתה רומית ב50 ש"ח אך תראה מה קרה עם האתר ה"מאד מצליח zeekler.com וכמה אנשים הפסידו שם סכומי כסף גדולים.

0REN10

New member
אתר למילוי סקרים

שלום לך
אני לא משפטן, אבל דרך פשוטה למצוא את כתובת בעל הדומיין , לא תמיד כתובת בעל הדומיין היא כתובת בעל האתר !
וגם טלפון של בעל הדומיין, הקלד את שם האתר לקישור הבא ותקבל את הפרטים הרצויים.
במקרים מעטים בעל דומיין יכול לשלם תוספת מחיר ולקבל עבור זה חסיון פרטים אישיים.
זה הקישור :
http://whois.domaintools.com/

המלצה, גם אם מצאת את פרטי בעל האתר, אל תיצור איתו קשר ללא ייעוץ משפטי.
בהצלחה

למעלה