אתר על מסע שורשים באוקראינה

haimico

New member
אתר על מסע שורשים באוקראינה

שלום לכולם. בקיץ האחרון נסעתי לדרום אוקראינה על מנת למצוא את הבית של משפחתי שנעזב ב 1941. לאחר חזרתי, הכנתי אתר המתאר את הנסיעה, תמונות ישנות של המשפחה, ותמונות חדשות מהמקום. בעקבות הנסיעה, יש לי נסיון (טוב ורע) בהגעה, התארגנות, מעבר גבול רגלי וכו בארצות הגוש הקומוניסטי לשעבר. אשמח אם תבקרו באתר, ואשמח לעזור למי מכם שירצה לערוך נסיעה דומה. צרפתי אחת מן התמונות הרבות שיש באתר. תודה ארנון!

haimico

New member
שכחתי לינק חושב

אני מניח שכולכם בודאי מכירים את האתר הזה, אבל בכל מקרה...

../images/Emo35.gif כמה שאלות ../images/Emo35.gif

שלושה דברים מעניינים אותי (ואולי לא רק אותי...) בשלב זה, כשגם אני הוגה במוחי נסיעה למחוזות המשפחה באוקראינה: 1. איזה מידע (הכוונה למידע משפחתי ולא למידע ארגוני) יש להכין לפני נסיעה כזאת, על מנת שהיא תהיה יעילה, וכיצד אתה השגת אותו? 2. מעבר לחוויה האישית - המדהימה, כנראה - במה תרם המסע לחקר המשפחתי? 3. מי היו שותפיך למסע? ומעבר לזה, שאלה טכנית: כיצד מבטאים בעברית את שם העיירה? אני רוצה להכניס את האתר לרשימת הקישורים של הפורום. תודה, ארנון

haimico

New member
תשובות

1. מידע ארגוני: אני השתמשתי בשרותי סוכנת נסיעות, שבדיעבד הסתברו כלא מוצרכים. כרגע יש לי את כל אנשי הקשר באוקראינה (מעבר הגבול הוא רגלי מרומניה) כך שאם אתה מגיע לצד הרומני של הגבול יחכה לך רכב עם פמליה מיוחדת להעברת גבול חלקה. (כן, גם בקבוקי יין לשומרים בגבול יש להם). בקיצור, אני הפסדתי (כסף) ומי שיסע תוך שימוש בעצותי, ירויח. כמו כן, לא להעיז להביא לשם טלפון נייד. מפאת כבודי העצמי, לא אספר כאן כמה עולה דקת זמן אויר באוקראינה. מה עוד? ויזה לאוקראינה - את זה אולי אפשר לעשות דרך סוכנות נסיעות. אישור לשהות כחודש במדינה הזאת עולה 140 דולר. לא יאומן. קחו ביטוח רפואי הכי טוב, ובכל מחיר, אבל בכל מחיר, אל תסכימו להתאשפז באוקראינה במקרה פציעה, אלא עברו לרומניה. חיסון טטנוס - אין באוקראינה חיסון כזה אם תפצעו, ואם יש, אז המזרק לא הכי חדש. חוץ מזה, החסכון שולט שם: כל המנורות בחדר המלון בקושי 20 ואט, הנהגים מכבים מנוע ברמזור אדום, (בחיי!), וכו´... המשכורת הממוצעת שם היא 50 דולר לחודש, אז צריך להשתדל לצ´פר את העוזרים לכם. מלבד זאת, אוכל מעולה, ואנשים שם שמחים למרות הקשיים. 2. תרומת המסע: מצאתי איש נחמד ולא מפחיד שגר בבית של סבתא שלי. איחלתי לו בהצלחה, והצטלמתי איתו. להשכלה כללית: תוכלו כיום לרכוש בית עץ נחמד בהרי הקרפטים באוקראינה במחיר הלא יאומן של 2000 דולר. (אלפיים) עוד גיליתי שבית הכנסת שבו התפלל אבא של סבתי משמש כיום כאולם כדורסל. 3. שותפי למסע. נסעתי לבד. בנתב"ג פגשתי הורים ובן שגם נסעו לאזור, ככה שלא הייתי לבד. שם העיירה: יש הרבה אפשרויות, הכל תלוי בשפה (רומנית, רוסית, אוקראינית, אוסטרית וכו) (ארנון, אתה יודע לחשב כמה בדיוק) (סטורו / סטרו)-(זי / ז´י)-(נט / נץ / נץ´ / נטי / נצי ) למשל - סטורוז´ינט.

למעלה