אתר פנטזיה - עולם "האתר הידוע"

Claudius

New member
אתר פנטזיה - עולם "האתר הידוע"../images/Emo119.gif

האתר מציג עולם פנטזיה רחב-יריעה, אשר נוצר במשך שנים וכעת מועבר בהדרגה אל רשת האינטרנט. השם עצמו מבוסס על המונח הרומאי "העולם הידוע", שבא לתאר את מפת העולם והארצות, כפי שהן מוכרות בפי המלומדים. אשמח לקבל הערות, שאלות, המלצות וביקורת.

Boojie

New member
זה דווקא מה שאני מגדירה

"טעות משעשעת", לא "טעות מביכה". אבל אולי זה עניין של פרספקטיבה...

Dorfl

New member
אם במד"ב עסקינן

אזי שהשם גם מזכיר את ספרי "KNOWN SPACE" של לארי ניבן.

Claudius

New member
נתקלתי גם בעבר בהערה זו

יתכן מאד שניבן עצמו הושפע מהמושג הרומאי (ביחוד אם בספריו אכן מתוארת אימפריה גדולה שניתן לערוך הקבלה כלשהי בינה לבין האימפריה הרומית)

Dorfl

New member
כן ולא

בני האדם יושבים במספר כוכבים, אבל הם יודעים גם על אחרים. כמו הרומאים גם הם יודעים שהיקום (במקרה של הרומאים אנחנו מדברים על כדור הארץ) גדול ומכיל עוד מקומות שבהם הם לא היו ובהם אנשים שהם עוד לא פגשו.

הלדין

New member
ראה בזה תחליף לדוא"ל

אני אודווין מ-"אורט". קודם כל, שכחת את רשימת הגזעים האנושואידים. זהו בהחלט עולם פנטזיה רחב-יריעה אבל הוא סובל מכמה בעיות. כבר ציינתי את האלים שלו. כמו כן, ישנן שיטות פנטזיה אחרות מלבד מו"ד כידוע לך; כמו כן, אפשר לוותר על היצמדות לשיטה בכלל. האמונה האנושית הקרובה ביותר לאידיאל של "הדרואידים" הוא בישנוי "מחבקי העצים" מהודו. אינני מבין את ההיגיון באמונה הזו; מרבית עולמות הפנטסיה נמצאים במצב של מאזן חיובי אקולוגי. לסיכום, אומר שהקראקן(שאינו תבוני כלל וכלל) קיים. כבר נמצאו תמנוני ענק. האם יש לך את אוסף המפלצות במקרה?

Claudius

New member
מספר תשובות על אודות "העולם הידוע"

אז ככה: 1. לא שכחתי את האנושואידים, והרשימה שברשימת הגזעים רחוקה מלהיות ממצה. שים לב, שהאתר אינו מושלם ולעולם לא יהיה מושלם וסגור. אני מעדכן אותו כל הזמן. אני מעדיף לכתוב רעיונות חדשים שיש לי (כמו גזעים מקוריים), על פני חזרה על רעיונות שחוקים ממו"ד, שבכל מקרה נמצאים תמיד בכל עולם מערכה כעמט - ומדוע זה אשעמם את קוראי בכתיבה על הובגובלינים? 2. אתר העולם הידוע מנסה לא להכרך אחרי שום שיטה, ולכן, למשל, אין נתונים טכניים למפלצות. מאידך, ברור שהוא מתאים רק לשיטות מסויימות. למרוצללים, למשל, הוא לא יתאים. 3. חמשת האלים הם רק מקטע קטן, שכן קיימים מאות בני אלמוות, שלכל אחד אמונותיו ואופיו, ורבים מהם מורכבים. גם פנטאון האלים ממש רחוק מלהיות חד-מימדי. אמנם, יש שני אלים שהם "כוח הרוע", כל אחד לפני דרכו, ואלה אחת שהיא "כח הטוב", אבל ישנם גם ה-High One וקוראדור באמצע, שכל אחד מהם די מורכב. כמו כן, יש לזכור דבר חשוב אחד: האמונה על פני האדמה שונה מאד מאופיים של האלים בשמיים. כך למשל, גם לאלת האור יכולים להיות (ואכן ישנם!) כוהנים מושחתים המנצלים את שמה לצרכיהם האנוכיים, וחלקם למעשה בעלי נטיה רשע. משחק הדתות-אלים-כנסיה בעולם הידוע הוא מאד-מאד מורכב, וקצרה היריעה מלתארו. 4. לעניין אמונות דרואידיות: אין קשר הכרחי בינן לבין מאזן אקולוגי. אמונות דרואידיות יכולות להיות שונות מאד זו מזו, אבל בבסיס כולם עומד דו-קיום של איזון והיזון בין האדם לטבע, בגרסה זו או אחרת. כוחות הטבע משכו תמיד אנשים לסגוד להם, והעולם הידוע אינו שונה מכך. 5. לעניין הקראקאן: כן, יש לי את אסופת המפלצות, אבל מדוע שאהיה חייב להיות כבול אליה. מעבר לרעיון של לקיחת יצור דמוי דיונון, אין שום דבר משותף בין בני נימדורפיאן של העולם הידוע לבין היצור מ ad&d. אין לי שום מחוייבות לשיטה הזו, קל וחומר לא למפלצות שלה. מקווה שעניתי על השאלות. בברכה, קלאודיוס.

הלדין

New member
אבל למה לקרוא להם "דרואידיות"?

תבחר שם מקורי לשם שינוי! וחוץ מזה, במרבית המיתולוגיות המוכרות, האלים אינם אחראים על כל איתני הטבע אלא אחד מהם. למיטב הבנתי, דמותו של מורגות(רואים שאתה מעתיק מטולקין) מבוססת על דמותו של לוקי מהמיתולוגיה הנורדית בהגזמה פראית. לוקי הוא התעלולן. תפקידו היה, בטרם הגיעה הנצרות לסקנדינביה, היה פשוט להעמיד את האלים במצבים מגוחכים. המגע עם הכנסייה גרמה לדמוניזציה של האל הזה, שהוא הקרוב ביותר לשטן. בלי ספק יש אל תעלולן גם בעולם שלך. ולמה אורקים וגובלינים לא יכולים לשם שינוי יצורים בעלי שפע התנהגויות לשם שינוי? נ.ב. בנוגע לאוסף המפלצות, פשוט רציתי לדעת. האם אתה חושב שאפשר למצוא אותו בספריה הלאומית?

Claudius

New member
אתר העולם הידוע עודכן ושופץ ../images/Emo63.gif

אתר העולם הידוע עבר בימים האחרונים שיפוץ גראפי ותוכני רחב היקף. בין היתר, הוכנס לאתר סיפור פוסט-טולקינאי בהמשכים "שלהבת הגבירה", נוספו דמויות וטבלאות, ונעשה עדכון ושיפור גראפי כללי. אשמח לקבל את הערותיכם - הן לעניין מהות, הן לעניין הגראפי, והן לעניין הצעות והמלצות לתוספות עתידיות.

הלדין

New member
אין אומנם קשר אבל הייתי מציע לך

לטפל בקטע של נארוון ואר-לינגרוסט(בקטע של הואלקיריות). אם הוא אינו קשור לעולם הידוע, עדיף שהשמות ישונו.

Claudius

New member
מי אמר שאין קשר? ../images/Emo117.gif

יש בהחלט קשר, ונארוון היא אותה נארוון. העולם הידוע אמנם אינו ארדה, אבל אני מתייחס לארדה כאל עולם מקביל. ההבדל בין התקופה של "שלהבת הגבירה" (סוף עידן רביעי), לבין תקופת המערכה בעולם הידוע (סוף עידן חמישי) הוא כ 3,000 שנים בערך.

הלדין

New member
זה מזכיר לי מישהו מפורום טולקין

שסיפר כי במערכה שהכין יבנה נמלטת לעולם שבו שולטים ולאר אחרים ושם בונה מחדש את בסיס הכוח שלה. רגע אחד, אתה רוצה לומר לי שמורגות רדף אחרי ורדה עד לעולם ההוא...(לא לחינם נראה שישנו דימיון מסוים במנטליות של אל הכאוס ההוא).

Claudius

New member
בערך כן

מלבד העובדה שלא יבנה ברחה לעולם הידוע, אלא אלברת, ומורגות אינו צ´אוגארוק, אלא באלגורת´. צ´אוגארוק מפותח הרבה פחות, ובעידנים המאוחרים כוחו למעשה די שוקע.

הלדין

New member
כן, ורדה, טעות שלי

אלברת הוא שמה האלפי. ורדה אם איני טועה הוא שמה בולארין. והתכוונתי לבאלגורת´. חוץ מזה, מה בדיוק עלה בדעתו של ארו כאשר הוא ברא את העולם הידוע? אנחנו יודעים שהוא היה משועמם כאשר הוא ברא את ארדה אבל זה מעבר לכל ביקורת העולם הידוע.

Claudius

New member
תשובות ../images/Emo63.gif

1. אני מכיר היטב את השם ורדה, אבל לא מסוגל להשתמש בו מטעמים אישיים. ורדה הוא שמה הפרטי של השופטת שאני עובד אצלה, ולקרוא בשם זה לאלת האור, היפה מכל ברואי ארו... משום מה די צורם לי. 2. בריאת העולם הידוע: העולם הידוע נברא *אחרי ארדה*, בידי אותו יוצר: אילובטר. אם כי עוד לא עיצבתי סופית את המיתוס הזה, הרי הסיבה העיקרית היא כנראה לפי בקשתם של איינור שלא ירדו לארדה ולא הצטרפו לואלאר. סיבה אפשרית נוספת, הוא רצונו של ארו בעולם מקביל, רחוק מהישג ידו של מלקור. אלא שהדבר נכשל - גם משום שמלקור גילה את העולם הידוע בשלהי העידן הרביעי, והן משום שהרבה לפניו חדר אל העולם הידוע צ´אוגארוק, יצור כאוס עתיק ומפלצתי בעל כוחות של אל, אשר לא ברור האם הוא יציר כפיו של ארו או משהו אחר. כמו כן, לאחר העידן השני (בארדה - מפלת נומינור), שונו חוקי הבריאה גם בעולם הידוע, באופן שאפשר לבני תמותה אשר עשו דברים מיוחדים במינם לקבל סוג של חיי נצח. כך נוצרו הראשונים מבני האלמוות של העולם הידוע (ראה מדור אלים ואמונה. אלו לא היו, אגב, בני אדם, אלא צאצאים לתרבויות העתיקות, בעיקר נאר´ראקי. למעשה, בהקבלה לארדה, אל בעולם הידוע = ואלאר, ו"בן אלמוות" בעולם הידוע = מייאר, מלבד ההבדל שמקורו בד"כ בבן תמותה שהגיע למעלה זו בכוחות עצמו ובחסותו של אחד האלים.

הלדין

New member
אחרי שגנדלף כל-כך התאמץ,

אלברת היא ורדה היא אשתו של מנווה. מנווה היא ראש הולאר. למעשה בלתי אפשרי להרוג ולא או מיא(כאשר הורגים אחד כזה, הוא נשלח בחזרה אל ההיכלות שמחוץ לזמן, מה בדיוק עשה ארו עם המיאר הסוררים, זה לא ברור במיוחד. יש להניח ששלום למנווה ביחד עם ארו וזה מתחזק לקרב האחרון שלו עם מורגות). בני האנוש לא יסגדו לאלברת אפילו לא באלף עידנים מכמה סיבות: 1)היא מייצגת את העידנים הקודמים. 2)אלברת היא שם עלפי. אין לה שם אנושי. ורדה היא שם בולארין. 3)הפירוש לשמה הוא "מלכת הכוכבים". האדין בפירוש אינם סוגדים לכוכבים. גאנדלף הוא מאנשי מנווה. יש להניח שהוא יתקן כל אי הבנה הקשורה להיררכיה המדויקת של הולאר והמיאר. אורומה לעומת זאת נכלל בפנתיאון האנושי. שמו הוא ארו(קרא את הנספחים) בשפת בני האדם. יש להניח שהולא הצייד ישודרג עם הזמן בתודעת העממים לולא הלוחם(יכול להיות שעממי המזרח והדרום סוגדים לו, בעיקר הלוחמניים שבהם).

Claudius

New member
בעולם הידוע היא מוכרת בשם אחר ../images/Emo41.gif

´פיוריליה´ או בדרך כלל פשוט "מלכת האור". בעולם הידוע, מנווה לא היה ידוע מעולם, מלבד אולי לקומץ מלומדים. אלברת, או מלכת האור מפורסמת בעולם הידוע קודם כל בזכות יצירת גזע חדש משל עצמה - הולקיריות. הולקיריות היו אלו שבמהלך האלף הראשון לפני ספירת הילאסיאס, הגיעו למקומות רבים בעולם הידוע, והפיצו בקרב בני האדם (שהיו פרימיטיביים למדי באותה תקופה) את האמונה באור. בהשראתן, נוצרו הפלדינים האנושיים הראשונים, שסייעו לולקיריות להפיץ את האמונה בגבירתן. אי לכך, בעולם הידוע לפחות, מי שיכול להחשב כ"בני העם הנאווה" (ליתר דיוק, בנות העם הנאווה) הן דווקא הולקיריות ולא העלפים, שכאמור לא מעטים מהם פנו לרוע, ואפילו לשרות הצל עצמו. כמובן, שגם הולקיריות עצמן לא שמרו על טהרתן, התפלגו לשלושה עממים, ובסופו של דבר, גם חלק מהן פנה לדרכים אפלות, או פשוט הסתאב (אולם זאת בתקופות מאוחרות הרבה יותר). שליח אחר ראוי לציון של אלברת הוא ה-Glimmering One, שיסד במחציתו השניה של האלף הראשון לפנה"ס את הכנסיה הז´ראלית. לפי חלק מהמסורות הקדומות, הוא היה עלף. לגבי גנדלף: אל דאגה, לא יכולתי לפגוע בדמות אהובה כזו. השתמשתי בדמותו באחת מארצות העולם הידוע, כמובן בשם אחר ובמסווה (אותה עבודה ישנה-נושנה שהוא רגיל לעשות).

הלדין

New member
תמיד תהיתי בנוגע לפלדינים

הייתה תקופה שחשבתי שמדובר בגזע. הפלדינים הם למיטב הבנתי כרגע הם אנשים שמטבעם מסוכנים לבריות בשל אמונתם הלוהטת בקציצת אנשים שלא מסכימים איתם. הפלדינים מעולם לא היו מיסיונרים; הם עשויים לנסות לתקן את דרכיו של מישהו אבל לא באופן מסודר ביותר. פלדין זה כנראה מלטינית ואין לי מושג מה משמעותו. גאנדלף הוא פחדן ובעל כישרון ספק תוכחה ספק פילפול בלתי מבוטלים. גאנדלף בקיצור הוא פוליטיקאי או יש בו יסוד של אישיות כזאת. אציין כי אני בזמנו ניסיתי ליצור גם אני עולם מקביל לארדה. הרעיון שאחרי שמורגות נזרק מחוץ לארדה, ארו החליט שזה מסוכן מדי להשאיר אותו בחוץ ואז הוא ברא עולם שיכיל אותו. מטבע הדברים, האינור היחידים שהיו עם ארו היו אלה שלא ירדו לאאה ובתור כאלה לא היה על ליבם לשאת אחריות כזאת אפילו על אחד מהם שמרד. האינור הללו מודעים למגבלותיהם ואינם רוצים באחריות; ארו החליט לבסוף לשנות אותם פרט לאחד. כאשר הללו התעוררו בעולם שאמור להיות כלאו של מורגות הם לא זכרו מי הם או מה הם פרט לאחד. אותו אחד הדריך אותם ולימד אותם ונתן להם שמות. למרבה המבוכה, אלה חשבו שאותו אחד הוא זה שברא אותם ולכן הם קראו לו הבורא. אחרי שילדותם חלפה, ביקש "הבורא" לחזק את המרכיב הטוב של העולם כדי לחזק את סורגי מורגות. אחד מהם שנתן את דעתו על הארץ הופקד על הארץ וחלק מהם הלכו איתו; אחר שנתן דעתו על השמיים קיבל את השמיים ואחרים הלכו איתו; כך חילקו ביניהם את העבודה. "הבורא" כמו כל מנהיג טוב נשאר בלי עבודה מעשית. העולם שבראו לא היה בבואה של ארדה בנעוריה אלא גירסה שנבעה מהבנתם הפגומה של הללו. הדבר עבד אבל היה אפשר טוב יותר. אחרי שבדק וראה כי טוב לקח "הבורא" לעצמו את המשימה האחרונה: בריאת היצורים התבוניים. זו הסיבה שהסכים בעוד האחרים סירבו. כמובן העובדה שהעולם הוא כלא לכוח אופל הורגשה ועם הזמן הפכו כוחות האופל שהשתחררו לבעלי מודעות עצמית והפעילו את הברואים באופן כזה שהם פשוט יחריבו את העולם. במהלך המלחמה הארוכה בין הטוב לרע, ביקשו כמה מנציגי הטוב להילחם ברוע הזה כך שישחררו רוע עתיק יותר. מורגות הסכים לסלק אותו ואז הוא הסתלק מאותו עולם. עתה תושבי אותו עולם מחכים לו ביודעם שאחרי שיסיים את עסקיו בעולם ההוא, הוא יחזור לנקום בהם.

Claudius

New member
כמה דברים: ../images/Emo47.gif

א. אני לא מסכים איתך בנוגע לפלדינים. פלדינים הם, למיטב תפישתי, האבירים שומרי המידות הנעלות, משרתי האור. כאשר פלדין הופך לקנאי דתי במידה כזו שהוא מבקש להרוג את מי שלא מסכים איתו, הוא הופך ל-Fallen Paladine, על כל המשתמע מכך. ב. הרעיון שלך נראה יפה, אף כי מדובר, כנראה, בטיוטה ראשונית לעולם. אני אישית דוגל ב"בניה מלמטה" - ראשית העולם (בד"כ קטעים ממנו) כפי שהוא בעת פתיחת המערכה, ורק אחר כך גלישה איטית למעלה, לכיוון המיתוסים והאגדות העתיקות. בכל אופן, זה מעניין מאד. ג. אגב, פרק תשיעי של "שלהבת הגבירה" הושלם ועלה לאתר שלי. הקישור הוא: http://members.pundak.co.il/world/narwen.html

למעלה