אתר AJAX ומנועי חיפוש

IT goldman

New member
אתר AJAX ומנועי חיפוש

זאת בעיה, כי המידע שמגיע בצורה זו (ע"י JAVASCRIPT) לא מאונדקס ע"י רוב מנועי החיפוש.
הדרך המומלצת להתמודד עם בעיה זו, לפי גוגל ואחרים, היא לבנות דף מקביל לכל קריאת AJAX, למשל index.html#page=1 המקביל שלו יהיה index.html?page=1
קוראים לזה HIJAX .

השאלה שלי היא כזו:
האם צריך לעצב את הדף הנ"ל או מספיק לשפוך את הטקסט בצורה ישירה שכן זה רק עמוד שאמור להיות זמין למנועי חיפוש?

N0

New member
מאיפה אתה משיג את המידע שלך ?

נראה לי כדאי ללחוץ רפרש ולקרוא עוד פעם כי אתה ממש לא מעודכן וגם כנראה לא הבנת
&nbsp
1. גוגל מעולם לא המליצו על HIJAX הייתה מקובלת אי שם בתחילת האלף כשאג'אקס התחיל להיות נפוץ. ההמלצה של גוגל לגבי אינדוקס של אג'אקס נקראת hashbang והיא שונה לחלוטין.
&nbsp
2. מרבית מנועי החיפוש (ותחלס אני מנפיץ פה אבל לפחות גוגל שהוא מנוע החיפוש היחיד שצריך לעניין אותך) כבר שנים מאנדקסים JS הם עושים את זה כל כך הרבה זמן ובצורה כל כך טובה מה שגרם לגוגל לפני קצת יותר מחודש להחליט שאפילו השיטה של הhashbang מיותרת ואין בה צורך יותר
http://googlewebmastercentral.blogspot.com.au/2015/10/deprecating-our-ajax-crawling-scheme.html
&nbsp
3. אם אתה מחליט בכל זאת לעשות אתר רטרו ולממש hijax תצטרך להגיש שם עמוד מעוצב ותקין כי כל הרעיון שמשתמשים שמגיעים ממנועי חיפוש יגיעו לעמוד הזה
&nbsp
4. כמעט כל פרימוורק מודרני של js ממש או בדרך לממש server side rendering שבמקרה פותר את הבעיה שנתקלת בה למרות שמסיבות אחרות לחלוטין (יותר עיניין של ביצועים מאשר תמיכה במנועי חיפוש)

IT goldman

New member
תודה על התגובה. בקיצור התשובה היא כן

אני מניח שאת המידע אני מקבל מאותו מקום שאתה מקבל, רק שאני חוקר לעומק ואילו אתה חוזר על דבריי בניסוח מעט שונה ו/או מוסיף לינקים שהם deprecated -
בכל אופן, זה קצת עזר אז תודה.
עכשיו הסבר על המימוש, למי שמעוניין:
במקור יש עמוד HTML שמגיש את תוכן ה AJAX בתוך נאמר DIV מסויים.
לכן, יש להכין קובץ PHP זהה במסגרתו, שפשוט שופך את התוכן ישירות לתוך ה- DIV
במקום ה JS ששופך את זה. - בכל מקרה נעשה שימוש באותו API להביא את הנתונים, ולכן המימוש של כל הנושא לא צריך להוות בעיה מיוחדת
&nbsp
איתי
itgoldman.com
&nbsp

N0

New member
אם לסתור את דבריך לחלוטין

זה לחזור עליהם בניסוח קצת שונה כנראה שזה מה שעשיתי.
בכל מקרה תן לי לנסח את ההמלצה שלך למימוש בצורה קצת שונה.
&nbsp
הסבר מימוש למי שמעוניין -
בהנחה שמה שמעניין אותכם זה קידום במנועי חיפוש אל תעשו את זה מדובר על בזבוז זמן וכסף

מסכים עם N0 מדובר באשבנג + מקור

הרחבה תמצא פה:
https://support.google.com/webmasters/answer/174993
https://support.google.com/webmasters/answer/174992?hl=en

לשאלתך בעבר הם המליצו על גרסה סטטית (בלי עיצוב שבו "שופכים" את התוכן) כיום הם טוענים שזה מיותר ושימוש בהאשבנג אמור לספק מענה לבעיה
http://googlewebmastercentral.blogspot.co.il/2015/10/deprecating-our-ajax-crawling-scheme.html

למרות זאת ראש תחום SEO ב WIX שהתכנים שלהם מבוססים AJAX אמר שהוא לא ממש בונה על זה ועדיין המליץ על גרסה סטטית (בכנס ה SMX2015 שהתקיים לפניי שבועיים ובו הוא הרצה)

N0

New member
תיקון קטן מנשה

גוגל טוענים שמיותר היום להשתמש בהאשבנג. הקישור ששמת (וגם אני שמתי לאיתי בתגובה הראשונה אליו) לא קורא לזה האש באנג אלא מתייחס לזה כהמלצה של גוגל מ2009 לגרום לאתרי אג'אקס לעבור אינדוקס. אבל אם תסתכל על ההמלצה המקורית היא בדיוק hashbang.
&nbsp
אין מה לעשות אנחנו עוד מעט ב2016 וJS היא השפת תכנות הכי נפוצה בעולם באופן כללי ורצה בשרת באופן טבעי כבר כמה שנים טובות. מנועי חיפוש יכולים להריץ היום JS כמו שהם יכולים לרנדר HTML וCSS ואין שום סיבה להסביר להם בצורה עקומה מה הJS שלך עושה באתר.
&nbsp
לא יודע מה ראש SEO של וויקס אמר או לא, אבל יש היום נהירה גדולה לגרסאות סטטיות לאתר בשביל שיפור זמני טעינה וביצועים.

נראה שבדף עדיין יש התייחסות והמלצה לכתובות עם !#

כמו שמוצג בהמשך הדף:
In general, however, we recommend you implement industry best practices when you're making the next update for your site. Instead of the _escaped_fragment_ URLs, we'll generally crawl, render, and index the #! URLs.​

IT goldman

New member
תודה על הקישורים

בכל אופן, מבחינת שימושיות ותאימות לאחור ואפילו נגישות, אני נוטה דווקא כן לאמץ את השיטה הישנה.
סה"כ מדובר באותה גברת עם כמה שמות.
מבחינת מימוש, לדעתי לא נורא - אני אעדכן בעתיד.
&nbsp

N0

New member
בדיוק

אם אתה ממש האשבאנג באתר שלך גוגל ימשיך לאנדקס אותו אתה לא צריך להפסיק
אבל אם עד עכשיו גוגל ניסו להיכנס לדף נוסף באתר שלך עם ה_escaped_fragment_ כדי לקבל ממנו את התוכן הם פשוט יציגו את התוכן שהם מקבלים בJS (שזה הקישור #! ) כמו שהם יציגו כל תוכן JS אחר.
&nbsp
ככה שאם אתה כבר ממש האשבנג בהנחה שעד עכשיו לא ניסית לרמות את גוגל ולהציג תוכן שונה ב _escaped_fragment_ אין לך שום צורך לשנות שום דבר. אבל אם אתה מכין אתר חדש שמסתמך על JS אין לך מה לדאוג מהאשבנג בגלל שגוגל גם ככה יאנדקסו אותו בלי קשר
&nbsp
בכל מקרה פעם ראשונה שאני שומע על אנשים שמנסים לממש תאימות לאחור בשביל מנועי חיפוש שכבר לא קיימים אבל כל אחד והשיקולים שלו

למעלה