את האמת רואים כבר שינוי הרבה יותר ניכר ברכבת העמק בית שאן

את האמת רואים כבר שינוי הרבה יותר ניכר ברכבת העמק בית שאן

באיזור התעשייה הצפוני יש לציין שהציבו כבר פנסי תאוריה 3 גדולים כאלה וגם פנסי תאורה רגילים לאורך הרציפי המסילה או איך שקוראים לזה אז עוד שנה ו 3 חודשים זה ייגמר ואגב יש שלטים לאורך כביש 71 בחלק רשום שהפרוייקט הסדרי תנועה ייגמר ב 2016 ובשאר 2018 מה הבדל יש לציין שיש עבודות על הכביש הזה מטעם מע"צ כי אני כמעט כל כמהי מים נוסע בכביש הזה לעבודה ומבחין בשינויים האלו

tapuzoed

New member
עוד פרויקט מצוין בזכות כץ ונתניהו, כמו גם קו עכו-כרמיאל.

כמובן בתקשורת ישכיחו מי דחף ובאיזו ממשלה יצאו לפועל פרויקטי הרכבת החשובים האלו..

Yarenn

New member
זה משנה כמו באיזו ממשלה הוסיפו עוד חברות סלולר.

tapuzoed

New member
אם זה חסך לך כמה מאות שקלים בחודש, גם זה היה מהלך טוב שלהם

Yarenn

New member
נכון, לא סיבה לבחור דווקא בהם

כל אחד היה יכול לעשות את זה, מה לעשות שהם בשלטון מסיבות שלא קשורות לפורום הזה.

tapuzoed

New member
הבעיה לא מי בשלטון הבעיה בשיטת הקואליציה הגרועה שבה מורכב

ועד שלא ישנו פעם אחת את שיטת הקואליציות ויתחילו לייצר גושים ברורים עם אחוז חסימה של 10%..
ועד שלא יעיפו עבריינים מורשעים כמו דרעי מעמדות השפעה ויקשו על גורמים זרים אנטיציוניים להתערב פה בפוליטיקה..
(כרגע העלו ל-4% שגם זה כבר הרבה יותר טוב מה-2% בעבר מה שאומר פחות מ-4 מנדטים לא יכנסו לכנסת)

אבישי ק

New member
מה זה אנטי ציוני?

הציונות די השיגה את רוב מטרותיה.
הכוונה אנטי ישראלי?

Yarenn

New member
להיפך, אני בעד הלאום הישראלי.

אני נגד האפליה. אני בעד מדינה נורמלית של אזרחיה ורק שלהם. הציונות באמת סיימה את תפקידה כשהמדינה נוסדה.

אבישי ק

New member
חשוב שהמדינה תהיה של הלאום היהודי

הבעיה מתחילה כשמנסים להגדיר לאום יהודי
אבל יש פחות או יותר הסכמה כללית(שזרמים מסויימים לא מקבלים)
מטרת הציונות לא הסתיימה עם קום המדינה כי המטרה היא גם להחייאת השפה העברית
ושיהיו כמה דורות של יהודים שיגדלו בארץ
הבעיה של אפלייה היא נושא שכל מדינה בעולם מתמודדת איתו מאז שקם הנושא של לאום מתישהו במאה ה18
סבתא שלי הייתה מספרת איך האחים שלה שהצטרפו לתנועה הציונית לפני מלחמת העולם השניה
הם היום עושים גרפיטי של מגן דויד בבית הספר, ומאחר והם היו שייכים לזרם הליטאי בית הספר לא היה רואה את זה בעין יפה.
הם עלו לארץ בזמן המנדט ועזרו להקים את הקיבוצים ואת ת"א
בזכותם ניצל משהו מהמשפחה שלי.
אין מדינה בעולם שהיא מדינה של אזרחיה!!!

Yarenn

New member
כל מדינה בעולם היא של אזרחיה

גם אם יש אפליה, היא לא רשמית ומעודדת על ידי המדינה כמו אצלינו. באף מדינה לא רושמים לאזרחים לאיזה "לאום" הם שייכים על פי הכביכול דת של אמא, ומחילים עליהם חוקים שונים, כשמיליוני אנשים באמריקה הם בעלי הבית יותר מאשר חמישית מהאוכלוסיה המקומית. חשוב שהמדינה תהיה מדינה נורמלית של אזרחיה ורק שלהם. לא משנה מה רצו או לא רצו הציונים. החייאת העברית קרתה בלי קשר בכלל לציונות. התחייה העברית היא מהפיכה נפרדת שהיא בדיוק ההיפוך ליהדות הגולה. בפורום פיתוח אורבני ותשתיות חייבים להדגיש במיוחד את הפן שהוזכר גם במגילת העצמאות, על פיתוח הארץ למען כל תושביה. אסור להפריד את האזרחים לקבוצות שונות לא רלוונטיות ולהגיד להם אתם גרים פה ואתם גרים שם, אתם שווים יותר ואתם שווים פחות.

אבישי ק

New member
אתה כלכך לא מכיר את ארה"ב

האפלייה של אזרחים מסויימים בארה"ב היא הרבה יותר גדולה ממה שקורה בארץ
ואני ממש לא רוצה שנגיע לאפליה שקיימת שם
בשנות השמונים כשרשמו אותי לבית ספר שם היו צריכים לסמן אם אני לבן איניאני או שחור.
ואותי שמו בכיתה של לבנים
החייאת העברית הייתה חלק מאד חשוב של הציונות, אל תיקח את זה ממנה.
צריך לפתח את המדינה לכל אזרחיה
אבל כיום מפתחים את המדינה רק לתושבי המרכז.
בשבילך
רק ליהודים תושבי המרכז
אני כתושב אזור חיפה מרגיש סוג ב' וגם החברות שפותחות פה מקומות תעסוקה פותחות רק עם משרות סוג ב'
מוקדי שירות בעיקר.
גם המדינה מתייחסת אלינו כסוג ב
פיתוח הכבישים אמנם השתפר אבל עדיין יש 15 שנה שצריכים להשלים.
ואיך זה יכול להיות שרכבת ישראל התנגדה לקו לעפולה וכרמיאל
אבל רכבת ריקה לכפר סבא אין בעיה להוציא כל 15 דקות.

Yarenn

New member
עדיין ארצות הברית לא אומרת שהיא אנגליקנית ודמוקרטית

לא בודקים לך לאיזה גזע אתה שייך כשאתה בא לגור באיזה מקום. אפשר להגיד כל מיני דברים על הרישום הזה שתיארת לבית הספר, אבל זה כביכול מטעמי עזרה לקבוצות ולא להיפך. זה יעני סוציאליזם כלשהו. לפחות זאת העמדה הרשמית. המדינה לא שייכת לגזע או דת מסוימים. כך שגם אם כל העולם קופץ מהגג, אנחנו צריכים להיות מדינה של כלל אזרחינו ורק שלהם. נכון מה שאתה אומר על מרכז מול פריפריה. יש גם סיבה למה זרקו מלא יהודים לפריפריה בלי עבודה. החייאת העברית היתה חשובה לציונות אבל היא עומדת בפני עצמה.

אבישי ק

New member
אתה גרת שם או אני? זה היה מתאמי גזענות

הכיתה של הלא לבנים הייתה ההכי גרועה
הם מצהירים בלי בושה את זה, כמובן שזה תלוי במדינה, את זה שהם לא מסמפטים אוכלוסיות מסויימות
שנה אחרי שעזבנו עלה לשלטון במדינה מושל גזען ורוב היהודים ברחו
עד היום זה ככה במדינות מסויימות.
ואוף איתך!!!
היהדות בתפוצות הייתה בחלקה נגד החייאת העברית
הציונות כחלק מהמרד נגד יהדות התפוצות הפכה את החייאת העברית כמשהו עיקרי וחשוב.

אבישי ק

New member
חיפה הייתה עיר תעשייתית מרכזית לא פריפרייה!!!

לא זרקו את ההורים שלי לפרפריה
חיפה הייתה עיר תעשייתית עם תעשייה כבדה
בחיפה ישבו פעם תעשיות בנקים וכו...
מדיניות של הממשלה משנות השמונים גמרה את חיפה.
והשאירה את המקום ללא עתיד.

3718

Member
יותר מתאים פוסט-ציוני, או כנעני (אם זה עדיין קיים)

למעלה