את הדיון הבא אקדיש לתופעת ה

את הדיון הבא אקדיש לתופעת ה../images/Emo120.gif

הרצוני לדסקס עמכם על תופעתהעישון במועדונים ובמקומות בילוי דומים שימו לב למסלול מסכת היסורים של הלא מעשן עם כניסתו למועדון אהוב; עוברים את מסלול הסלקציה ונכנסים לתוך ענן עשן בינוני שבמהלך הדקות הקרובות ילך ויגדל עד שיצרוב בעינינו ויעשה ענק כענן גשם אפור. המקום מאוד צפוף ואנו מפלסים דרכינו בזהירות לבל מישהו/י האוחז/ים בסיגריה דלוקה, לא ישימו לב ויצרבו את מלבושינו המוקפדים או אותנו. גם ברחבת הריקודים המתח גובר כאשר אנו מוצאים עצמינו מוקפים בתוך מעגל מחוללים מעשנים המגבילים את יכולתינו המוטורית ונאמנותינו למיקום ספציפי על רחבת הריקודים. אנו מפלסים בזהירות את דרכינו לבר המעוטר בשלל באפרות שקופות המלאות בבדלי סיגריה שהמלצרים ממהרים לרוקן כל חצי דקה, אנו עומדים מספר דקות ליד ההוא וההיא שמעשנים ומדסקסים בינהם באינטימיות רבה ומשתדלים מאוד שלא להפריע, אנו מתנצלים ומזמינים משקה, הברמן מושיט לנו את העודף והמשקה בזהירות רבה שלא נכווה. אנו חוזרים לרחבת הריקודים כאשר Mr DJ החליט להחליף את קצב ההיפהופ למוסיקה מעט יותר אטרקטיבית. אך במהרה שוב אנו שוב חוזרים להיות מוגבלים מוטורית ובנוסף נוספת לנו תחושת המחנק. בסופו של דבר אנו נכנעים ומתקפלים מהמקום, וחוזרים הביתה ריחניים ומסריחים מתמיד. במיטתי הרהרתי לעצמי, הרי במקומות אלה, אין למי לפנות בבקשה לכבות את הסיגריה, ולא הגיוני שנעשה זאת מאחר ואנו בעמדת המיעוט אז מי לעזאזל יקשיב לנו!?. האפשרות היחידה שנותרה היא פשוט לסבול ולשתוק ולהשלים עם העובדה שנעשנו מעשנים פאסיביים ולאולי נמות מוקדם יותר שלא באשמתינו.. ואני תוהה, האם חיי הלילה נועדו רק למעשנים?

BABELICIOUS

New member
כן, חופשי זה מעצבן. אני לא יכולה

לסבול ת'ריח כאשר במועדונים זה נדבק לבגדים ולשיער ואיך שאני חוזרת הביתה זה הולך לכביסה ואני למקלחת לשטוף ת'גועל. הרי שיצא חוק בעניין אבל כמו גם על דברים יותר חשובים, כולם מצפצפים אז אין מה לעשות, לצערי.

Old Girl

New member
זהו, לי זה פחות כואב

כי אני לא הולכת למועדונים בין כה וכה, אבל יכולה להבין את הבעיה. אישית, אני לא מסוגלת לשבת קרוב למעשנים או במקום מלא עשן. פשוט מחניק ומסריח לי (אני מעשנת לשעבר אבל משום מה קשה לי עם הריח). לכן אני בוחרת במקומות בילוי שיש בהם איזור ללא עישון והוא מתופעל ביעילות (לא איזה מקום מחניק שבכיסה א' מעשנים ובכיסה הסמוך לא, אלא מקום מאוורר עם שטח גדול). למרבה הצער, באירופה המצב עוד יותר גרוע מאשר בארץ, וצריך להתאמץ כדי למצוא מקומות מתאימים. אבל בארה"ב? חלום ורוד. לפני 10 שנים, הדלקתי סיגריה בבית קפה בסן פרנסיסקו, המלצר החביב ביקש לכבות. שאלתי, איפה בית הקפה הקרוב עם איזור עישון? הוא אמר לי: בלס וגאס.

BABELICIOUS

New member
טוב, זה ידוע שמעשנים לשעבר סובלים

אף יותר מכאלו שלא עישנו אף פעם. אמא שלי שעישנה מגיל 18 ועד 40 כמו קטר, הפכה לאחת שרגישה לסיגריה שהיא מריחה מקומה אחרת בבניין כשהחלון פתוח.

מעשנים לשעבר גם סובלים יותר

בגלל שבמשך שנים דחפו רעל לריאות בניגוד לאנשים שלא עישנו מעולם

באופן עקרוני

יש אחריות מסויימת לבעלי המקום. כלומר - אם ביקשת מאחד האחראים למצוא לך איזור ללא עישון (וכמובן שאין כזה) את יכולה לתבוע את המקום... לא אומר מה דעתי על תביעה כזו, אבל כמה שידוע לי היא לא תהיה תקדימית.

magenta73

New member
זה לא הסיגריות, הריצפה עקומה...

האמת, גם לי בתור מעשנת, יש לפעמים בעיות נשימה/עיניים וכו' במועדונים או בארים ספציפיים, בגלל שאין שם איוורור בכלל. וכן, זו בעיה, פאבים ומועדונים לא ינחילו את החוק האוסר על עישון במקומות ציבוריים, כי זה לא ריווחי להם, מפני שהרוב כן מעשן, במיוחד עם אלכוהול. אבל ניתן למצוא פאבים ומועדונים מאווררים היטב, או יותר נחמדים מאחרים... ועכשיו שעון קיץ - אז בכלל, בטח יהיו גם מסיבות בחוץ עוד מעט... הכי הרבה, תעברי לארה"ב...

ufffnick

New member
לא.

ברור שהעישון מפריע לך, עם זאת זו לא בעיה למצוא מקומות בילוי מאווררים היטב (האנגרים למיניהם םאו לולים לשעבר מכילי מערכת פינוי גזים מאוד אפקטיבית ולרוב משתמשים בה). ישנם הרבה פאבים שרכשו את המערכת לספיחת עשן סיגריות, שהיא כל כך יעילה שכשאת נכנסת את לא מרגישה שמעשנים שם למרות שלכל כיוון שתסתכלי תראי המון מעשנים. חוץ מזה, אם את יוצאת לבלות, אז למה לסבול? תמצאי צורת בילוי מתאימה לך. את לא חייבת ללכת עם הזרם. כי רק דגים מתים שוחים עם הזרם... (של יוסי שריד במקור).

לא העלתי נושא של חייבת ללכת עם הזרם

אני מעולם לא נגררת אחרי אף אחד. אך בוא נאמר שלמרות המראהה"צעיר" אני בכל זאת עברתי את גיל ה30 ואיני יכולה להתרועע במקומות בהם מבלים נוער. אך לרוב כמעט בכל מקומות הבילוי במשך שנים יש את אותה תופעה. בעלי המועדון אכן צודקים, להענות לצורכי הלא מעשנים זה הפסד עבורם והפסד כזה שאף מחייב אותם בהוצאה לא קטנה. מצד שני גם נגמלי העישון וגם הלא מעשנים צודקים. בקיצור העלתי את הנושא לדיון מפני שחשבתי שהוא בהחלט ראוי לכך. אגב...הציטוט של שריד חייב! חייב! חייב! תיקון, מפני שדגים מתים אינם שוחים עם הזרם הם נסחפים עימו. אוי להאקדמיה ללשון של הכנסת, איפה אחמד טיבי שצריך אותו?.

ufffnick

New member
טוב,

נתחיל בציטוט של יוסי שריד. כדנ להבין את האמירה צריך להבין את האדם, הוא ידוע בציניות שלו. אחד האנשים היותר עוקצניים שיצא לי להכיר (ואני אומר זאת כאחד שדעותיו הפוליטיות רחוקות מאוד מדעותיו). האמיה היתה כדי לעקוץ את ההתנהגות המאוד אופיינית בעמנו - העדר. באמתחתו עוד אמירה משעשעת בדיון על ניסויים בבע"ח, בו ציין כי אפילו פיזיקאים עושים ניסויים על בעלי חיים, ראו את הניסוי "החתול של שרדינגר". כדי לקבל קונטקסט - החתול של שרדינגר זהו מודל תיאורטי ולא ניסויי, מעולם לא נעשה הניסוי הזה במציאות, וכנראה שלא יעשה. בקיצור, אין צורך בהתערבות האקדמיה ללשון. דבר אחר, כשדיברתי על "הזרם" התכוונתי למקומות "הכי חמים בעיר". הם לרוב הכי צפופים והכי אפופי עשן. עם מעט מאמץ אפשר למצוא מקומות מעולים, איכותיים נוחים ואפילו זולים עם אחלה אנשים, מוסיקה, אלכוהול ואוויר לנשימה. מקווה שעכשיו ברור יותר.

שירס36

New member
לא, אבל...

יהיו בילויים למעשנים ובילויים ללא מעשנים. אני מה"לא מעשנים" ויוצאת רק עם "לא מעשנים" וזה בהחלט שיקול לאן לצאת.

יש פיתרון פשוט: עונש מוות! למעשנים

זה יכול לפתור את רוב בעיות העולם היום, בעצם כשחושבים על זה באמת מעשנים מקבלים עונש חבל שהם לוקחים איתם גם את סביבתם

למעלה