את הכתבה הזאת ראיתם?

• פותח הנושא shno
  • פורסם בתאריך

shno

New member
את הכתבה הזאת ראיתם?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3570493,00.html הכתבה קצת הוסתה מהעניין העיקרי שהוא חופשת הלידה של האב לעניין המשני של ההתנהלות מול בט"ל בסיטואציה הייחודית (אולי לא כל כך ייחודית, ובכל זאת...) של הכותבת ובן זוגה שאינם נשואים, שזה עניין אחר לגמרי. אני לא יודע אם זו כל הכתבה או שמדובר בתקציר מהכתבה המלאה שפורסמה בלאישה. אם זה הכל - אז זה אולי טור אישי חביב, קשה להגיד שזו כתבה עניינית ומקיפה וממצה של העניין. עם כל הכבוד לכותבת - מה עם הצד של האב? למה לא כתב שם האבא (הספציפי, או כל אבא אחר) את דעתו? קצת נתונים - כמה גברים באמת לוקחים חופשת לידה בארץ? מה אולי אפשר ו/או כדאי לשנות בנוגע לחופשת הלידה של האב על מנת שבאמת יותר אבות ינצלו אותה והמטרות שעומדות מאחורי הרעיון של חופשת לידה לאב (חיבור טוב יותר עם התינוק, חלוקת נטל שווה יותר בין ההורים, מחוייבות משפחתית גדולה יותר של האב וכו') יושגו (כי אני מניח שהיום - מדובר במספרים בטלים לחלוטין ושהחוק הוא די אות מתה בספר החוקים עם הררי תיאוריות ואידיאולוגיות מאחוריה שאינן באות לידי מימוש בגלל שהוא לא ממש עונה על הצרכים והרצונות של האבות). לעיונכם.

hag70

New member
לי זה דווקא נראה סנונית לא רעה

להתחיל לדבר על הנושא. פעם ראשונה שאני אשכרה קורא במקום ציבורי למה יש יתרונות לחופשת לידה של האבא (לא שהיה לי ספק לפני כן). אז נכון שהיא הלאתה אותנו בפרטים שרלוונטים לחלק קטן מהאוכלוסיה, ולא נתנה סקירה מפורטת על הנהלים והפרטים הביורוקרטים, אבל לפחות היא העלתה את הנושא לדיון. זה גם משהו.

shno

New member
טוב, אפשר להסתכל על זה גם ככה...

נו, פולני. לראות את החיובי זה לא הצד החזק

doroniz

New member
נפלאות המוסד לביטוח לאומי

אנחנו עם מטורף וחסר אמונה.......התחמנות שלנו יצרה את חוסר האמון שלנו האחד בשני ובמיוחד של המימסד באזרחיו. החוויות האישיות שלי מול המוסד לביטוח לאומי הן מתחום אחר לגמרה (גמלת ילד נכה). בתחום הזה של נכות בכלל ונכות ילדים הדיונים הגיעו לרמה של בג"ץ עם צווי ביניים שלא מכובדים. לצערי אני לא בקיא בתיקון או בתוספת לחוק שבו מתאפשר לגבר לקחת חופשת לידה. אני לא ממש מופתע מההתנהלות של המוסד לביטוח לאומי, לאור ההכרות שלי איתם. חבל מאוד.

למעלה