את המכתב הזה לעולם לא אשלח.

ה מוזה

New member
את המכתב הזה לעולם לא אשלח.

את שנתת לי חיים...את שהבאת אותי לעולם אני שאליך מחוברת הייתי בחבל הטבור זוכרת ? פעם אמרתי לך שכל מי שאני ומה שאני ינקתי ממך . טעיתי . כל מי שאני ומה שאני הוא בזכות עצמי לך אין יד בדבר. את שנתת לי חיים .. את שנושאת את שם התואר " אמא שלי " אז דעי לך שעבורי אמא היא זו .... שמחבקת כשכואב - מתי הפעם האחרונה שחיבקת אותי ? שמלטפת ומנחמת כשצריך - מתי הפעם האחרונה שהושטת לי יד לליטוף ? ששמחה כששמח לי - מתי פעם אחרונה שמחת בשבילי ? שעצובה כשעצוב לי - מתי באמת היתה הפעם האחרונה שהתעצבת בשבילי ? כי אני לא זוכרת אותך מלטפת מנחמת אוהבת !! את שהבאת אותי לעולם ..את זו שאמורה להיות רשת הביטחון שלי שאדע אם אפול את תהיי שם ולא תתני לי ליפול אבל את - נתת לי ליפול לבורות עמוקים ולתהומות חשוכים ועמדת לך שם בצד והבטת בי זוחלת החוצה בכוחות אחרונים וכל מה שהיה לך לומר לי זה " אמרתי לך " עם האצבע הכל כך מוכרת שלך מנופפת מולי . לקח לי שנים להבין , שאלתי מיליון פעמים את עצמי למה את לא שמחה בשבילי כשאני מצליחה כשאני שמחה . ויש לי תשובה . כי את פשוט מקנאה , בכל פעם שאני נוגעת באושר או בסיפוק או בהגשמת חלום זה מזכיר לך כמה את לא . נוח לך יותר לראות אותי כמוך מרירה מיואשת כועסת . אז דעי לך לעולם לא אהיה כמוך כי אם יש לי פחדים אז הגדול מכולם הוא להיות כמוך . ואני לא כמוך אני סולחת .כן מתנת הסליחה שאת לא יודעת מה היא אני סולחת לך שאין לך מושג מה זה להיות אמא אני סולחת לעצמי שציפיתי ממך להיות מה שאינך אינך אמא ..אישה שהביאה אותי לעולם . ובעצם על דבר אחד לא אסלח לעולם ..זוכרת פעם אחרונה שהטחתי בך מעט ממה שאני מרגישה אבל את כרגיל לא מוכנה להקשיב - על מה שעשית באותו יום על מה שעשית באותו הרגע על זה לא אסלח. אז מי שהיתה הכתף שלך תמיד מי שניגבה לך את הדמעות תמיד , מי שתמיד היתה שם לצידך כשהיה לך רע כשהיה לך טוב מי שתמיד חשבת שתהיה שם איננה יותר . ניתקתי את חבל הטבור "אמא".

נפש הים

New member
אוי. אמרת הכל.

כל כך מזדהה עם מה שכתבת. לאחרונה עשינו נקיון בחדרי הלב, כתבתי גם מכתב להורים, מכתב שלא נשלח. אני לא אכתוב אותו פה, הוא אישי מידי. אמרת את כל מה שאני חשה, במילים שלך- מזדהה.

Y A E LY

New member
../images/Emo7.gif

כל כך עצוב לפגוש אנשים שלא זכו לאהבה הוריהם. אני- עדיין לא יודעת למה זכיתי מהורי. כל מה שאני יכולה להגיד לך יקרה שלי זה שאני מקווה באמת ובתמים שזכית למצוא אוהבים אחרים שממלאים את מקום אותה אחת שהיית קשורה אליה בחבל התבור, שיש המכניםאותה- אמך. רציתי להזכיר לך, שלמרות שאת הקמת את הקהילה המקסימה הזאת ואת לה אב ואם- אנחנו תמיד כאן בשביל כולם, גם בשבילך אמא יקרה....

עילית33

New member
כמה כאב...../images/Emo7.gif

יש במכתב הזה. כמה נשמות כאלה מעונות וסובלות סובבות על פני הפלאנטה הזו ושואלות את אותן שאלות? מאשימות את עצמן על כך שלהורה לא היה מה לתת להן. שונאות את קיומן כי הן מאמינות שיש בהן פגם - אחרת למה אמא לא ראהבה ונתנה וכיבדה?? כולנו מקדשים את מוסד ההורות והאימהות- כאילו הבאת ילדים לעולם הוא שיא השיאים של חיינו. ואני אומרת: לא נכון! יש כל כך הרבה בני אדם שלא מוכנים ריגשיות להיות הורים- לא יודעים דבר וחצי דבר על מתן אהבה לילד. בני אדם כואבים ופגועים שלא שאלו את עצמם: האם אני רוצה באמת להיות אמא? האם יש לי מה לתת לילד? האם אני שלמה עם ההחלטה הזו? האם אני מוכנה לספק לנשמה הקטנה הזו את צרכי האהבה והביטחון שהיא תזדקק לה? אנשים- גלו אחריות!!! בעולם שלנו היום יש את אפשרות הבחירה! ילדים לא עושים כבר כי: צריך, חייבים , כי אמא שלי רוצה כבר להיות סבתא, כי אחרת יחשבו שאני מוזרה, כי משעמם, כי הבעל לוחץ, כי החברה חושבת שככה צריך להיות, כי הזוגיות לא מתפקדת, .....לא! ילדים עושים כי רוצים, כי מרגישים שזה הזמן לתת ולאהוב , כי יודעים שיש מוכנות להעניק ולקבל את היצור הקטנטן והיפהפה הזה אל העולם הזה. כל כך הרבה כאב- ולמה?

עילית- גם כן אני שואלת למה ../images/Emo65.gif

למה בכלל מביאים אותנו ואחר כך נוטשים ומתים להם באיזו תאונה קטלנית ומשאירים קיפאון ועצב ושיתוק אחד גדול ועמוק ורב משמעי בתוך הלב שלנו, ולמה לחפש עם מי לדבר ולחפש שם בחוף הים את המיפלט לשתיקות מהגלים, מהדגים, מכל מה שרק יכול להיות. ולמה לקום יום אחד ולדעת שאת בתור ילדה בת 14 וחוד לבד כבר בעולם שלך ולמה להכין סנדוויץ לבית הספר לבד- למה שאמא לא תכין לי ? ולמה צריכים להסתכל עלי כמו אחת שלא קשורה בהלויות של אחרים, ולמה בגיל 15 לברוח מבית ספר בשעה האחרונה, כדיי ללכת לבית העלמין ? ולמה לבכות ולכתוב רק עליהם ביומנים, ולמה בגלל להיות לבד? למה לסבול? למה לכאוב? למה לקבל דסטיר לחי חזקה מאוד מהגורל??? ולמה ולמה למה תמיד ענק יש לי שם בלב שלי בפנים. למה אני נולדתי בכלל? לסבול, לבכות , לחפש רגשות אצל אנשים זרים? למה זה לא ניגמר באמת מתישהו? רציתי לשלוח מיכתב לאלוהים - יש לך אולי את הכתובת שלו? לפעמים אנילא ממש מוצאת את עצמי - והולכת שוב לאיבוד... אז אני כותבת וכל כל מיזדהה עם ה"למה" שלך ובא לי לצחוק, ובא לי לבכות, ורוצה עכשיו חיבוק ענק ורוצה לעוף לא יודעת לאן - וחולמת על כנפיים ילדה מתוסבכת וכבר לא כל כך ילדה( 25) סוגרת עוד חודשיים. <<<< ילדה שהים אוהב <<<<<<<< אלין

יש לי את הכתובת של א-להים...

ב"ה ילדה, כ"כ כואב לי לשמוע את מה שאת אומרת, אני פשוט לא יודעת מה להגיד... ובקשר לכתובת של א-להים, הוא שומע. גם אם את לא מכוונת את הדברים אליו, הוא שומע אותך. והוא אוהב אותך. אני זוכרת שלפני כמה זמן הייתי בתקופה של משבר, הייתי לגמרי מבולבלת, ויום אחד ישבתי ובכיתי, וביקשתי מא-להים שיעזור לי, שיעודד אותי קצת, שיתן לי איזה חיבוק ויראה לי את הדרך, והוא נתן לי חיבוק... והאה לי את הדרך ועזר לי לצאת מזה... כמובן שאין לי מושג מה עובר עליך, אבל אני ממליצה לך בחום "להתקשר" אליך מידי פעם, הוא אוהב לדבר עם הילדים שלוץ

אין לי הרבה מה להגיד.. ../images/Emo68.gif

חנקת אותי בדמעות עכשיו. אני מקווה שהתגברת והתבגרת מאז המכתב. שלא קשה יותר. שהמחשבות והכאב לא רודפים אותך לכל מקום. את מוזמנת לפרסם ב-347.
מתוקה

הטייסת

New member
האמת-

אין לי מושג מה זה להרגיש ככה. אני את אמא אוהבת הכי בעולם גם כשלא תמיד הסתדרנו. אולי גם בגלל שהיא ההורה היחיד שיש לי כרגע בחיים. אבל, בלי קשר למה שאני ,כשאני קוראת כאן את מה שאתם מטיחים בהורים שלכם עצוב לי מאוד. שככה סבלתם. אבל ,אולי תעצרו לרגע להבינ שגם ההורים שלנו היו פעם ילדים וגם הם סבלו וגם להם אמרו דברים קשים. גם להם הייתה התבגרות קשה וגם הם אהבו מבלי להיות נאהבים בחזרה. לא שזה מצדיק,אבל לדעתי שווה מחשבה. מוזי,זה בשבילך- {} וגם }{. אוהבת באמת

ה מוזה

New member
ופה,טייסה טמון כל הרעיון שהביא אותי

להרים פורום שכזה ברשת . בגלל שנשמתי עמוק ועצרתי והבנתי שמי שהוריו וסביבתו לא העניקו לו- אין לו מה להעניק לילדיו , למעט אותם אלו שיודעים להבין ששינוי יכול לבוא מבפנים אם יבחרו שלא להיות כהוריהם .מתוך אותה הבנה - מכתב זה לא נשלח ולא יישלח לעולם .כי יודעת אני שאין בה את כוחות הנפש לשינוי. אבל הצורך לשלוח את המילים האלו ליקום לעולם לאנשים לסביבה - הצורך קיים . כל מכתב שלא נשלח הוא רגש קבור בנשמה ... הרעיון הוא לשחרר . יש לי גם מכתבים שנכתבו ואשר נכתבים ברגעים אלו בראשי שיעלו חיוך על פרצופך , כי המכתבים כמו בחיים מלאים בהכל . נתראה בשמחות
וזה בשבילך -

מוזה שלנו היקרה- כל מילה שווה זהב../images/Emo24.gif

קראתי היתרשמתי מאוד- חייכתי ובכיתי איתך ביחד. אוהבת תמיד - ושיהיה לך יום מקסים- אילו ידעת כמה שאת כישרונית להרים כמו שאמרת את הפורום הזה , מאיה המחשבה הכל כך יצירתית לפורום כזה? איך ידעת שכל כך הרבה אנשי םכמונו כאן מחכים לך שרק תגיעי? איפה בעצם היית כל השנים? אולי אני רואה בך צל ל נחמה- אולי את האור אחריי החושך- את הדמעות והשימחה העצב והכאב. אוהבים אותך מוזה שלנו יקרה ומקסימה..... <<<<< ילדה שהים אוהב >>>>> אלין.

טל 3

New member
ממש ריגש אותי מזדהה אם כל מילה ו

מילה לא יכולתי לכתוב טוב יותר!!

למעלה