"את מאמינה בשיטות סבתא?"היא שאלה אותי

"את מאמינה בשיטות סבתא?"היא שאלה אותי

ואני... שהייתי כבר נואשת מחוסר השינה בלילה בגלל יקיצות מרובות של ביתי הקטנטנה אמרתי לה שאשמח לשמוע ולעשות כל דבר שיגרום לה לישון טוב יותר....
היא אמרה לי לשים סכין, אפילו פלסטיק מתחת למזרון.....על זה שמעתי פעם, זה ידוע כמבריח שדים
... אני אומנם לא מאמינה בשדים, אבל הלכתי על המתכון עד הסוף....
היא אמרה שבכל פעם שהקטנה מקיצה בלילה לשפוך רבע כוס מים על הריצפה מתחת או בסמוך למקום שבו נמצא ראשה לגעת קצת במים ולהרטיב מעט את המצח,לחזור על הפעולה ובכל פעם להרטיב את הסנטר,את כפות הרגליים וכפות הידיים. ...זה, היא אמרה, מחבר למלאכים ונוסך שלווה על הילד.
טוף....ניסיתי, מה היה לי להפסיד....לנגד עיניי היקיצות המרובות בלילה והפרצוף העייף שלי במראה..... בלילה כשהיא בכתה הרטבתי מעט במים בדיוק כפי שהונחתי לעשות ו....הקטנה ישנה עד הבוקר!!! וה אחרי שהיא היתה מקיצה לפחות פעמיים בשעות קבועות...אחת בלילה וארבע לפנות בוקרררר... לילה אחר"כ עשיתי זאת שוב ולילה אחר"כ היא כבר ישנה טוב
עכשיו היא מתעוררת לפעמים כשהיא רוצה את המצוץ
האם גם אתם מכירים שיטות סבתא שעוזרות לילדים ולנו המבוגרים? אשמח לכל שיתוף בנושא.

kikona126

New member
אממ...

הרבה... אני חושבת שאצלנו חיים על זה כוס הפוכה כשמאבדים משהו ערק על הבתן כשהיא כואבת ינסון בשתייה להרגעת הבתן מי ורדים על הפנים כשמרגישים חולשה את הזבל לא מורידים במוצאי שבת (או בכלל בסוף השבוע) כי אז יהיה שבוע זבל בפסח, אסור להסתכל על הגיגית שאליה זורקים את המכות, ואז צריך לשפוך אותה למטה, הבת, שהיא ברת המזל, תזכה בחתונה או בבן זוג בתקופה הקרובה אבל יש עוד הרבה דברים, אני לא זוכרת צריכה לכתוב אותם כשאומרים לי משהו... אלו מושגים מהשיגרה...

הו הו...רשימה ארוכה...חחחח....

תיכף אדפיס ואתלה על המקרר....
אני זוכרת שאמא שלי היתה מושכת בעדינות באוזן (לא זוכרת איזו) אם הייתי מתעטשת כשבדיוק דיברו על מישהו שנפטר.... זה נראה לי יותר כאמונה טפלה מאשר שיטת סבתא....חחחח...
אה,ויש גם את עניין המלח שמככב בהרבה טקסים... ...לשים מלח בכיס נגד עין הרע ...לשפוך מים עם מלח מחוץ לדלת הבית כדי לזמן רק אנרגיות טובות לבית.... ...לקחת קצת מלח בין האצבעות ולסובב את היד עם המלח (לא לשפוך) על הראש ולסובב 7 פעמים במעגלים קטנים לכיוון השעון ואחר"כ 7 פעמים לסובב נגד כיוון השעון, וזה גם טוב נגד עין הרע ו/או אנרגיות שליליות....

kikona126

New member
את האמת יש עוד משהו

מנהגי אבלים, שאם באים לנחם, אסור לבוא פעמיים צריך או אחת או שלוש או יותר, ואם אם באנו רק פעמים, אז צריך לצאת ולהכנס שוב. את זה עם האוזנים אני מכירה מדודה שלי מאיטליה היא סתם מעצבנת טוב שלא הורידה לי אוזן פעם אחת! אצל סבתא שלי הרשימה עוד ארוכה... יש כרוב ששמים לאישה אחרי הריון על השד כדי שלא יעלה החום, דרך אגב לפי היהדות צריך לנעול קודם כל את נעל ימין ואז את שמאל, וככה גם עם המכנסים.... אה! אסור לישון עם גרביים (אני לא זוכרת למה, ניראה לי שזה עושה חלומות רעים) - זה מסבתא

kikona126

New member
יש לי חברה

שכל פעם לפני בחינה סבתא שלה מדליקה לה נר (בשביל הציון) ושמה אותו על החלון.

kikona126

New member
ואם בנרות ענייננו... ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

כשמדליקים נרות שבת אפשר לבקש משאלות. ומנסיון אישי שלי, המשאלות מתגשמות. (מה? רק בגלל זה אני מדליקה נרות!) טוב לפני שיחסמו אותי מהפורום על הצפה אדומה, אני יושבת לי קצת בשקט...

d s d s

New member
נכנסתי בזמן../images/Emo6.gif

נשמע לי כמו משהו ששוה לנסות מה עושים אם יש שטיח מתחת למיטה? וומה עושים עם הגרביים? מורידים? ואיך לעזאזל מסבירים את זה לבעלך??
אני מנסה לחשוב על שיטות סבתא שעוזרות לי ויש אחד שאני נזכרת לנשים שסובלות מדלקות בדרכי השתן לעשות מרק מצרור פטרוזיליה שלם עם כמה שפחות תבלינים ולשתות- עוזר לי תמיד באופן מיידי!!

kikona126

New member
אויי איכס ../images/Emo67.gif הזכרת לי את המרק

טחינה של אמא שלי... בחורף שכולם חולים ויש כאבי גרון, היא מכינה מרק טחינה..... איכס!!!!!!

אהמ...מרק טחינה?!../images/Emo12.gif../images/Emo5.gif

אני יודעת שהשמן שצף מעל הטחינה הגולמית (שמן סומסום) מעולה לפצעים בפה כמו אפטות או הפה והטלפיים....

kikona126

New member
וכל מי שאני מספרת לו על המרק

הנוראי הזה, יש אומר לי "מה? על זה אף פעם לא שמעתי! מרק טחינה? אני חולה על טחינה! תביאי לי את המתכון!" הנה מישהו שמבין עניין
מרק טחינה זה מגעיל!!! אבל עוזר לכאבי גרון

../images/Emo24.gifש..ל..ו..ם!!!!../images/Emo23.gif../images/Emo25.gifאיזה כייף לי!

איזה כייף שאת פה!!!! מה שלומך? מקווה שהכל בסדר
אמממ... אם יש שטיח,...לא יודעת, אני אשאל אותה מחר... אם יש גרביים, אז תרטיבי קצת בקרסול. איך להסביר לבעלך????....טוב, אז אצלי המצב היה כל כך נואש!!! באמת!!! כבר פחדתי לנהוג מרוב עייפות רבה שסחבתי אותה לילות רבים רבים רבים ופשוט הודעתי לו שאני מנסה הכל!! הוא חייך, ובטח אמר לעצמו..אם לא מועיל, אז זה בטח לא יזיק.... אני פשוט הגעתי למצב של קריסה ולא היה אכפת לי מה הוא חושב.... חוץ מזה הוא כבר מכיר אותי עם כל האמונות שלי,והאמת? עם השנים הוא למד לדעת שאני צודקת ויש דברים שמצליחים גם אם הם לא מיישרים קו עם ההגיון...
פטרוזיליה, שמעתי על זה גם. לא ניסיתי כי זה לא טעים....

d s d s

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo25.gifשמחה להיות פה../images/Emo23.gif

ת'כלס, אני רק צריכה לתת לו לקופ פעם אחת והוא יקבל הכל...
מחכה לתשובה בנוגע לשטיח.. מקסימום נגלגל אותו עד שיעבור.. ופטרוזליה זה ממש טעים

טוב זה די פשוט....

היא אמרה לי לשפוך את המים על מגש שהונח על הריצפה בעוד מועד....
בהצלחה

למעלה