את מה ואת מי יש לתבוע בהוצל"פ?

דובי123

New member
את מה ואת מי יש לתבוע בהוצל"פ?

לחייב שחובו נפסק בבית משפט ישנו עסק שעוסק בבבקרת בניה ורישום קבלנים אצל רשם הקבלנים העסק איננו רשום כחברה בעדותו לפני ראש הוצל"פ מלפני שנתיים [חבות אחרים..] טען שהבעלות על העסק הנו 50% לאישתו ו50% לחברה שלה [לא ברור עד כמה עובדה זו נכונה היות והצהיר בפני ראש ההוצל"פ כי הוא מחפש עבודה ואולי יתחיל לעבוד בחברה זו , זאת בזמן שהוא עבד וניהל אותה עוד הרבה לפני זה] אז את מה ניתן לעקל ואצל מי תודה

כעקרון, אם החוב גדול

הייתי ממליצה לקחת לקוח דמה, שינהל איתו מו"מ ויבלבל לו הרבה במח על תוך כמה זמן, איך מתי למה וכמה, ניתן לרשום אותו ברשם הקבלנים. אח"כ לזמן את הנ"ל לחקירת יכולת, ובה להעלות את הראיות על הברחת הרכוש. אם תצליח להוכיח כמה הוא מרוויח מרשום ברשם הקבלנים, ושהוא עושה את עיקר העבודה, והוא גובה את הכספים, תצליח לקבל נגדו צו חיוב בתשלומים גבוה.

דובי123

New member
אפשרות נוספת?

הבעיה העקרית נובעת מכך שהעסק לא רשום כחברה בע"מ לא ברור לי מה המצב המשפטי במקרה כזה: האם הבעלות נפרדת מהניהול? האם יש משכורות? [לא כלכך מובן לי אם אין חברה האם יש אפשרות למשכורות] באשר להצעה עצמה ראשית הנה יצירתית וזה חשוב, אבל לא הבנתי במה תועיל ובכל מקרה גם אז אצל מי ואת מה לעקל? לא מובנת לי התועלת כי בהיותו מנהל ברור שיש לו יד ורגל בכל הנעשה אבל גם אין הוא חייב לעשות הכל ויתכן ועובד אחר מבצע חלק מהעבודה פשוט אינני מבין לאן חותרת ההצעה - אשמח אם תאירי את עיני בעקרון [כמדומני] אין הוא מתכחש לעצם היותו עובד בעסק פשוט חיפשתי ח.פ. ולתדהמתי לא מצאתי וכך אני חוזר לשאלה המקורית : אצל מי ואת מה לבקש עיקול [אח"כ אחשוב איך להשיג ראיות , תחילה עלי לדעת מה לבקש כשאדע מה לבקש אדאג גם לראיות המתאימות ]

ציפי ג

New member
אם אין חברה

אז יש שותפות, או אפילו שותפות רשומה. בכל מקרה כל הענין הוא פקציה כנראה. אם תיקח אדם כפי שהצעתי לך, והוא יצליח להראות שהחייב הוא לב ליבו של העסק, והחייב לא מצהיר על כך, או שהוא מצהיר שהוא מרוויח שכר מינימום, בעסק שאשתו הבעלים הפקטיבים ומגלגל כך וכך סכומים, אז תוכל א.. לקבל צו עיקול על כספי העסק, הגם שהוא רשום על שם האשה, ב. לקבל צו חיוב תשלומים גבוה. גם חלק מחקירת יכולת של החייב היא להמציא אשורים הנוגעים להכנסת האשה, וצו החיוב בתשלומים מתיחחס להכנסת שני בני הזוג ביחד, ולא להכנסת החייב עצמו, כך שהכנסות העסק יוכנסו לשכלול. ואם הוא לא יגיש מסמכים אלו, תוכל להגיש בקשה שהוא יציג אותם. שנית אתה יכול לעקל את המשכורת אצל האשה וחברתה, אבל מן הסתם תקבל תשובה שהוא מרוויח את המינימום המותר על פי חוק, ולא תהיה לך כל תועלת מכך. אבל אם אני מכירה חייבים מקצועיים, ואני מכירה מספיק כאלה, יש לו כבר תיק אחוד, והוא משלם בו 333 ש"ח לכל שני מליון (או משהו אבסורדי כזה) ואתה עלול למצוא את עצמך לאחר מאמצים גדולים מקבל עוד 0.23 ש"ח לחודש, כמו חלק מהלקוחות שלי.

דובי123

New member
אכן... היה... ובסוף לא עמד בתשלומים

וממשו לו נכסים מענין שעל העסק אף אחד לא ידע וגם על עסק אחר שהשקיע בו מאת אלפי דולרים ובאותה העת ניהל ערעור כנגדי הפקיד 10000ש"ח ערבות לצורך הערעור ועוד יצגו אותו שני עו"ד.... אין לי כונה לבזבז עליו כספים נוספים לברור הליבה וכד אי לכך אם אפשר בקצרה ממי ואת מה עלי לתבוע בהתאם למצג שהציג כלפי ראש ההוצל"פ בחקירת היכולת בהמצחיקה לפני שנתיים [מצחיקה: כי טען מה שרצה ללא קשר לאמת וראש ההוצל"פ קיבל את כל אשר טען, הוא הצהיר על אשתו כמכניסה ראשית בהיות העסק בבעלותה] העתק חקירת יכולת זו מצוי בידי [קיבלתי מעו"דינו] ועל הכתוב אסתמך ואטען אז בקצרה ממי ואת מה לתבוע?

davidmal

New member
לעקל בעסק.

עליך לעשות את הפעולות הבאות: להגיש בקשה לראש ההוצל"פ לרשום את כתובת החייב ככתובת העסק ולפרט בתצהיר את הידוע לך ואת הנימוקים. לאחר שינוי הכתובת עליך לעקל בכתובת העסק, ואז בעל החצי השני או בעל העסק האחר, צריך להוכיח שעסק שלו או רק מחצית שלו. בכל מקרה תפעיל בכך לחץ על החייב. בהצלחה אם לא תסדר תשלך לי אי מייל יותר מפורט. אני מרף לך קובץ על תחום העיסוק שלי דוד

דובי123

New member
הרעיון :"לרשום את כתובת החייב ככתוב

הנו טוב במיוחד היות וכמדומני שנושים קודמים ממשו לחייב את הבית בו הוא גר דרך אגב הטלפונים בעסק כולם על שמו חלק רשום שמו בלבד והכתובת וחלק מופיע שמו , שם העסק והכתובת [כמובן..] אם רק היה לי ספר טלפונים מספיק ישן היתי מוכיח לא רק ע"י עדות שלי אלא ע"י אוביקטיבית כי בזמן שטען בפני ראש ההוצל"פ שאולי יתחיל לעבוד בעסק הרי הרבה לפני כן היה לו יד ורגל בעסק.. קראתי את הקובץ שצרפת חסר בו מעט רקע על עצמך "איש עסקים" הנה הגדרה כוללנית ובה בלבד אין די מיים לשכנע שהנך יודע היטב את עבודתך [שלא בדיוק הבנתי מהי מעבר להצעת פגישת יעוץ חינם] לי יותר דרוש איש שיודע להביא כסף מחיבים בתמורה לאחוזים מכסף שניכנס

למעלה