את מי אני בעצם תובע?

motior

Member
את מי אני בעצם תובע?

בהמשך להודעה שכתבתי על כך שאני רוצה לתבוע את מי שביצע אצלי איטום ולא מימש אחריות...
התחלתי להכין את התביעה וגיליתי שבעצם לא ברור לי מי הנתבע.
יש בידי:
1) את שם האדם שמולו עבדתי, כתובת המייל שלו ומס' הטלפון הנייד שלו. אין לי את מספר הזהות שלו או כתובתו הפרטית. להבנתי הוא המנהל או הבעלים של החברה, אבל אני לא יודע זאת בוודאות
2) את שם החברה מולה עבדתי (שם מאוד ג'נרי - "איטומים") ואת כתובתה, אבל לא מספר חברה. יש לציין שעל הקבלה שקיבלתי מופיעה כתובת אחת, על תעודת האחריות כתובת שנייה, ובאתר החברה באינטרנט כתובת שלישית - שהיא כנראה הנכונה.
3) מספר עוסק מורשה המופיע על הקבלה ותעודת האחריות - ביררתי ומצאתי שמספר העוסק המורשה משוייך שמית לאדם מולו עבדתי.

האם בהינתן מידע זה אני יכול לזהות נתבע באופן ברור? מהם הפרטים שעליי לרשום בתביעה?
אם לא, מהם הפרטים הנוספים הנדרשים והאם יש טיפים כיצד למצוא אותם?

תודה מראש

אתה תובע את מי שעשה את העבודה.

אם זו חברה בע"מ - את החברה, עם הח.פ. שלה.
&nbsp
אם זה לא חברה - את הבעלים, עם העוסק המורשה שלו.

motior

Member
את העבודה עשתה החברה, אבל לא הצלחתי לאתר את הח.פ שלה

האם אפשר לתבוע את האדם לפי עוסק מורשה במקום, או שאני צריך להתאמץ למצוא את הח.פ?
&nbsp
תודה רבה

אם ההסכם הוא מול החברה, אתה תובע את החברה.

אבל אתה יכול לתבוע באופן אישי גם את הבעלים שלה, ולהסביר למה אתה תובע אותו דווקא אישית (זה נקרא "הרמת מסך". תגגל קצת, ותראה).
&nbsp
בכל מקרה, לפעמים בימ"ש לאפשר לתבוע חברה גם בלי ח"פ, זה מאוד תלוי בפקיד שמקבל את התביעה.

ipv6

Member
שאלה לגבי "הרמת מסך"

נניח שיש לי דירה שאני רוצה להשכיר ואני מזמין עבודת שיפוץ כלשהיא בחברת שיפוצים בשביל להשכיר את הדירה המשופצת.

אני משלם מראש.

העבודה מתעכבת והמנכ"ל של החברה מודיע לי שזה עיכוב זמני ועבודת השיפוצים תושלם בסוף לשביעות רצוני.
החברה פושטת את הרגל, אני צריך לשלם לחברה אחרת שתשלים את השיפוץ. כתוצאה מכל הסיפור ג-ם השכרת הדירה נדחית בשלושה חודשים (עליהם אני מפסיד כסף)

האם במצב כזה, יש עילה לתבוע את המנכל אישית ששיקר לי שמצב החברה טוב, אך ורק על שלושת חודשי ההשכרה האלה? כלומר הנזק שחוויתי מעצם השקר שלו הוא שלושה חודשי השכרה שחיכיתי בהם שהחברה הראשונה תסיים את עבודתה. אם היה מודיע לי שהם פושטים את הרגל הייתי במילא משלם מכספי שוב על השיפוץ אבל לפחות הייתי משכיר את הדירה קודם.
אם אני מוכיח שהמנכל ידע את מצב החברה ולא דיווח לי, האם זאת עילה לתבוע אותו אישית?

** דוגמא דימיונית, לא מחפש פה יעוץ למקרה ספציפי אלא מנסה להבין את העיקרון

ניתן להרים את מסך ההתאגדות כאשר יש תרמית, או פעולה

ברורה של חוסר תום לב (גם בתביעות קטנות. למשל ת"ק (פ"ת) 2789/06 סוקה נ' בר שרון).
&nbsp
אגב, בבע"א 725/78 בריטיש קנדיאן בילדרס בע"מ נ' אורן נקבע כי ניתן לחייב נושא משרה בחברה לא רק באמצעות הרמת מסך, אלא גם ע"י הטלת אחריות אישית, עצמאית וישירה על נושא המשרה עצמו, בעילות כגון חוסר תום לב, תרמית ורשלנות

למעלה