את מי הערצתם בילדותכם ואיך זה התבטא?

את מי הערצתם בילדותכם ואיך זה התבטא?

עוד פרץ של נוסטלגיה.
בתוכנית הנוסטלגית שמיניות באוויר שהייתה בשנות השמונים, ראיון עם שלושה ילדים על נושא הערצה.. החזיר אותי לגמרי לתקופה ההיא של איסוף חומר וסידור במחברות (מנייר!) של המודעות במעריב לנוער וכו'.. אצלי זה היה אותו דבר עם ירדנה ארזי.
קטע שעשה לי דמעות של נוסטלגיה
https://www.youtube.com/watch?v=4JhZ-F0C6kM

את קליף ריצ'ארד - בעיני הוא יותר נחמד מאלביס.

אני הייתי ילדה טובה, חברת תנועה נוער בחיפה ה"אדומה" (עיר הפועלים שהולכים לישון בשעה 10:00) ובחופש הגדול הייתי נוסעת לבת דודתי בת גילי, בתל אביב, עיר הבילויים, והמי-ומה. בת דודתי היתה שייכת ל"חברה סלונית" מוקד ה"שחיתות" והפושטקיות....
בת דודתי שהיתה שמנה מאד בעצמה, באו אליה כל מיני חברות וחברים חתיכים ויצאו עיניי למראה האופנה ההדוקה, התסרוקות המנופחות, וההתנהגות כאילו "סלבריטי". כולל ריקודים ושמיעת תקליטים מהבוקר עד הערב.
אלביס בעיני היה מגעיל מעודף סקס אפיל ששידר. כאילו "קריצה" ממנו וכולן נשכבות....
קליף נראה פחות "טורף" (ככה לפחות ניראה....לך תדע...)

bababingo148

New member
i like elvis

שנת 2015"you tube אלביס פרסלי....הברנש מוכשר באופן יוצא מהכלל....עכשיו אני מגלה אותו......דרך אגב הסבתא רבא שלו יהודיה.......איש רב תחומי עדין ורגיש כן כן....

מצטער, אצלנו לא "העריצו" אף אחד.

למרות שכמו כל בני טיפשעשרה אהבנו מוזיקה ריקודים סלונים, כדורגל ותנועת נוער.
על תופעת הערצה הדבילית ועל בכי קראנו רק בעיתונים.
אולי כי גדלתי בדרום, לשמחתי.

אתם צעירים ולכן.אנחנו הערצנו רק זמרים או זמרות שחורים.

היה אחד יהודי לבן .שהיה צובע את פניו בשחור.
אבל הערצנו את פאול רובסון .ג'וש ווייט.
זמרות כמו מהליה ג'קסון. בילי הולידיי
והמלכה אלא פיצ'ג'רלד.
צ'י
נ.ב. היהודי הלבן שנצבע שחור .אל גונסון.

sharpantie

New member
קליף ריצ'רד

הופיע בארץ בשנת 62 או 63 בקולנוע תל אביב הזכור לטוב. התפרעות המעריצים בהופעה
היתה חסרת תקדים וכללה שבירת הכסאות בקולנוע.
ההתפרעות חסרת הרסן היתה אחת הסיבות לכך שלא אישרו את בואם של החיפושיות דאז
להופיע בארץ. מישהו זוכר?

האמת היא כנראה אחרת

מתוך אתר eureka
מה הסיבה שההופעה של הביטלס בישראל בוטלה? למה בוטלה הופעת הביטלס בישראל?

כמעט כל חובב מוסיקה ישראלי יודע לספר ש"בן גוריון לא נתן לביטלס לבוא להופיע בארץ" או ש"משרד החינוך חשש שהחיפושיות ישחיתו את הנוער בארץ".. אבל האמת ממש לא כזו. מישהו אחר הוא שגרם לגדולת הלהקות של שנות ה-60 ואולי אי-פעם להגיע לתל אביב..

ב"מוסף הארץ" פורסמה ב-2008 כתבה שבה סיפר ההיסטוריון, ד"ר אלון גן, את הסיפור האמתי שמאחרי הסירוב להופעת הלהקה הפופולארית בעולם בישראל. לא מנכ"ל משרד החינוך דאז הוא שמנע את ההופעה בשל ההשפעה הרעה של הלהקה על הנוער הציוני. לא מנע זאת גם מייסד המדינה וראש הממשלה דויד בן-גוריון.

לדברי ההיסטוריון, האחראי לכך היה האמרגן והמפיק גיורא גודיק, שקיבל בשנת 1962 הצעה להביא את החיפושיות לארץ. גודיק פסל את העיסקה, כיוון שלא הכיר את הלהקה - הגיוני בהתחשב בעובדה שבאותה תקופה הוא חשב שמוסיקה ראויה זה אקורדיון, להקה צבאית, או במיוחד מחזמר. אבל אותו גודיק התעצבן לגלות, זמן מה אחר-כך, שאמרגן מתחרה בשם יעקב אורי מתכוון להביא את הלהקה לישראל. כשהבין הגודיק שהוא הפסיד פחות או יותר את הדבר הכי חם במוסיקה העולמית, הוא החל לטרפד את העסקה וסיפר לאנשים בכנסת שמדובר בלהקה מסוכנת שתגרום נזק לתרבות ולנוער. השאר נעשה מעצמו.. המושכים בחוטים, שהיו אמורים לסייע כספית להביא את מופע התרבות לישראל, ביטלו את הסיוע שלהם לאמרגן השני והוא נכשל בהבאת ההיסטוריה וההיסטריה לתל אביב.

sharpantie

New member
זה חדש לי מה שכתבת

ולא פורסם מעולם. הדעה הרווחת היא מה שכתבתי והמעורבות של משרד החינוך.
בזמנו פורסם ראיון עם ח"כ לשעבר שאביו היה מנכל משרד החינוך. גם הוא אישר
בראיון שאביו היה מעורב. עד כמה זה נכון? לא יודע.

אני מומחה קטן לחיפושיות, אבל הייתי קורא לכל הסיפור הזה

קישקוש. ולמה???
כי אני מחזיק בידי את הספר הזה ובסוף הספר יש רישום מדויק של כל ההופעות שלהם (ומה הם שרו בכל הופעה) וגם הופעות שלא התקיימו מסיבות כאלו ואחרות. הפלא ופלא, המילה ישראל לא מופיעה לא בשורות ולא "בין השורות".
לדעתי זה מיתוס, ההופעה אמנם "בוטלה" רישמית בארץ אבל זו הופעה שמעולם לא תוכננה ברצינות ואני בספק אם בכלל החיפושיות ידעו ממנה.
יתכן וזה התגלגל מאיזו שיחת מסדרון של אמרגן ישראלי עם בריאן אפשטיין אבל מעולם לא עבר לאיזה שלב מהותי יותר שהנפיק רישום ותכתובת.
- והערה בצד, הם גם לא הופיעו בבלגיה או באוסטריה... ותסכימו שלשם היה להם הרבה יותר קל להגיע מאשר לאיזה מדינה נידחת כמו ישראל.
*השני סנטים שלי.

sharpantie

New member
יש אפשרות נוספת

שכל הדיון על העניין לא יצא מגבולות הארץ ולא הגיע לידיעת הלהקה או האמרגן שלה.
הם לא הוזמנו וההזמנה לא בוטלה. הכל הסתכם בדיונים אם בכלל לפנות אליהם.

כשמישהו טוען "בינתיים קנה את ההופעה אמרגן מתחרה, יעקב אורי"

זה חייב להיות ממוסמך בצד של החיפושיות, העובדה שזה לא מצוין אצלם שומטת את הטיעון.
(אלא עם הוא קנה את ההופעה בלי חשבונית...
)
אפילו נתייחס אל הביטול כאנקדוטה, הרי לו להפקת החיפושיות היה איזשהו קשר אמיתי לזה האנקדוטה היתה מפורסמת בספר.

אלאורלי

New member
אמא שלי העריצה את דלידה.

אהבתי גם את עמליה רודרז, עד היום יש לי תקליטים שלה, מה שאן לי ז פטפון.

sharpantie

New member
זוכר בודאי שזוכר

הייתי בהופעה שלה כשביקרה כאן בהיכל התרבות. הופעה אחרת הקלטתי מהרדיו.
ההקלטה על טייפ סלילים שכבר לא קיים היום. הסלילים אצלי. איפה אפשר להשיג טייפ רקורדר
מהסוג של פעם שגם עובד?? (לא טייפ קסטות...).

למעלה