את מי לתבוע על הלנת שכר...

robin hood

New member
את מי לתבוע על הלנת שכר...

בחודש מאי התחלתי לעבוד בחברת מחשבים שלשם הפרוטוקול נקרא לה PC והיא בבעלותו של אייל(שם בדוי),מיד עם תחילת עבודתי היא נקנתה ע"י חברה אחרת שלשם הפרוטוקול נקרא לה SM .את תלוש המשכורת הראשון שלי כבר קיבלתי מ SM מאחר שהיא "בלעה" את PC שלכאורה כבר אינה קיימת. לאחר חודשיים עבודה נתפס אייל גונב מחברת SM וריב גדול נפתח בין השתיים.לאחר דיונים נסגר שהכל חוזר לקדמותו והחברות מתפצלות אבל PC תשאר במבנה רק תרד קומה למטה.לי אמר אייל שעד סוף חודש יולי 2001 אני עדיין עובד SM ואח"כ אני אהיה עובד שלו. בנתיים נגבר יולי ובתחילת אוגוסט אומר לי אילן שמשום מה מנכ"ל חב´ SM אינו מעוניין לראות אותי במבנה שלו בכלל-כלומר לא להגיע לעבודה יותר-לדעתי ואני בטוח שאייל בדה את הסיפור כי הוא יגוע כשקרן ונוכל כמו כן לא היה לי שום מגע עם המנכ"ל כך שלא יכול להיות שיהיה לו משהו נגדי.כאן אני מבין שהם מחוייבים לתת לי יום הודעה מוקדמת על כל חודש עבודה כלומר 3 ימיי התראה שלא קיבלתי כמובן האם אני צודק? בכל מקרה היום 25.8.2001 ועדיין לא ראיתי שקל ממשכורת יולי כמו כן לא שולמו לי אף פעם הוצאות נסיעה בטענה שאני אקבל אותם במשכורת הבאה.עכשיו הם מאשימים אחד את השני ומטרטרים אותי מאחד לשני ובקיצור הם לא מוכנים לשלם. דרך אגב-לדבריי אייל הוא כן קיבל כסף עבורי בצ´ק דחוי לסוף אוגוסט. לפני 3 ימים הגעתי למקום העבודה ופתאום אני רואה שאין אייל ואין חברה בכלל ,הנבלה ברח ולא השאיר סימן ולא עונה לטלפון או לפלאפון. את מי אני אמור לתבוע? אם חסרים פרטים חשובים מהמקרה אני מוכן לומר תודה

אביא

New member
איני עורך דין אבל

לדעתי במצב הנתון תבע את SM הם יצטרכו להוכיח שהפסיקו להיות המעסיק שלך בחודש יולי כמו כן אם שלמו לאייל בשבילך זה לא מעניין אותך אפילו אם הוא גנב את הכסף זה לא נקרא תשלום שכר. אגב כשעבדת בSM אייל היה המנהל שלך? ייתכן שיש לזה משמעות. אגב אם PC היא חברה אם SM יצליחו להוכיח שהם לא המעסיק יש אפשרות (אם כי מסובכת) למיטב ידיעתי לקבל פסק דין נגד PC ולפחות את הקרן לקבל מבטוח לאומי. בכל אופן פנה לעורך דין בתחום

למעלה