את מי נראה בעונת הג'ודו הקרובה?

guinnart

New member
את מי נראה בעונת הג'ודו הקרובה?

מסוף השבוע (גרנד פרי באקו) מתחילה עונה צפופה מאוד של תחרויות ג'ודו - גביעי עולם באמריקה ואירופה, גרנד סלאם מוסקבה, גרנד סלאם בריו.
אריק ואליס אני משער שינסו לנוח ולא יתישו את עצמם עד לונדון (למרות ששנהם צריכים "להגן" על הרבה נקודת דירוג מבאקו וממוסקבה), ויכול להיות שכך גם רבים מהצמרת העולמית.
השאר אני לא יודע.
יכול להיות שזו בדיוק העונה שבה יתחילו לבלוט דור העתיד ומספרי 2-3 של מדינות כמ יפן, רוסיה, צרפת.
מעניין האם נתחיל לראות גם את הצעירים יותר מישראל משתתפים בתחרויות הגדולות?

דורון ד

New member
גם אני רוצה לראות את הצעירים הכשרוניים,אבל

השאלה האם נשאר תקציב לשלוח אותם או שהמעט שהיה הושקע
בתחרויות הקריטריון לאולימפיאדה?
פולק,ארשנסקי ואורי ששון עשו את "קפיצת המדרגה" רק בשנה האחרונה,לכן הם נמצאים
"על הקשקש" מבחינת הסיכויים ללונדון.כדי להיכנס לאולימפיאדה "מהדלת הראשית" ,מעבר
לכישרון ואופי ספורטאי צריך לבנות את עצמו לאורך 4 שנים ולזה צריך כסף כדי להגיע לתחרויות
הבינלאומיות השונות.
אם יתנו לאורן סמדג'ה את הכלים הדרושים אני בטוח שהוא יעמיד נבחרת מכובדת לקראת ריו 2016
שתיכנס "מהדלת הראשית" ולא תזדקק להפסד של ג'ודוקא אמריקאי בתחרות אחרונה או להתגמשות של
הועד האולימפי.

BentzWatchJudo

New member
אריק ואליס כנראה יתחרו שוב לפני לונדון

אליס שלזינגר אמרה היום באחד הראיונות שתהיה לה תחרות אחת או שתיים לפני לונדון. אני מנחש שהיא מכוונת לגרנד סלאמים מוסקבה ואולי ריו.
יש סיכוי שאריק זאבי ינסה להגן על התואר שלו משנה שעברה בגרנד סלאם מוסקבה.

מקווה שאולי נראה סוף כל סוף את אלון ששון שוב (אבל אני באמת לא יודע מה התוכניות לגביוו)

מספרי 2-3 של יפן בלטו כבר בסבב הקודם. אני לא סגור על כל המשקלים אבל זוכר בוודאות את אבה וטנקה היפניות ב- 63 ק"ג (שנוצחו בגרמניה ע"י אליס וירדן שלנו)

PRINCER

New member
לדעתי זה תלוי תחרות

עד האולימפיאדה יערכו התחרויות הבאות המזכות לניקוד בדירוג העולמי:
- גרנד פרי בבאקו, אזרבייג'אן
- גביע העולם לנשים וגברים במיאמי, ארה"ב
- גביע העולם לנשים וגברים בסאן סלבדור, אל סלבדור
- גרנד סלאם במוסקבה, רוסיה
- גביע העולם לנשים בבוקרשט, רומניה
- גביע העולם לגברים במדריד, ספרד
- גרנד סלאם בריו דה ז'ניירו, ברזיל
- גביע העולם לנשים בטאלין, אסטוניה
- גביע העולם לגברים בליסבון, פורטוגל
- גביע העולם לנשים וגברים בבואנוס איירס, ארגנטינה

בנוסף יערכו התחרויות הבאות, מסבב הגביע האירופי. תחרויות אלה אינן מזכות בניקוד לדירוג העולמי, בד"כ רמתן נמוכה יותר ולכן אלה תחרויות בהן הצעירים יוכלו לצבור נסיון מול יריבים נוחים יחסית:
- גביע אירופי בלונדון, בריטניה
- גביע אירופי באורנבורג, רוסיה
- גביע אירופה בצלייה, סלובניה
- גביע אירופי בפראג, צ'כיה
- גביע אירופי באיסטנבול, טורקיה

לדעתי המשתתפים יקבעו לפי המרחק, שקובע ישירות את העלויות. אני חושב (והמחשבה איננה מבוססת על כלום) שלתחרות הקרובה בבאקו יצאו שלושת הצעירים (פולק, ארשנסקי, ששון) כדי לנצל את הכושר שהם נמצאים בו (בודאי הגיעו לכושר גבוה לקראת אליפות אירופה). בנוסף אני מניח שיצאו ספורטאים נוספים כמו שחר לוי, לה זו עשויה להיות תחרות שתתחיל את הפריצה המיוחלת (ניקוד גבוה כאשר כל התותחים הכבדים לא צפויים להגיע לתחרות הזו).

לתחרויות בדרום ומרכז אמריקה (אל סלבדור, ארגנטינה( אני לא חושב שיצאו ישראלים, מכיוון שמדובר בטיסות בעלות גבוהה מאוד. אולי תצא משלחת לגראנד סלאם ריו. אם כן - סביר להניח שהאולימפיים יהיו שם לבדיקת מוכנות. בנוסף אולי יצאו לשם גם הצעירים המוכשרים שפרצו השנה.

אני בטוח שישתתפו ספורטאים בתחרויות באירופה. בגביעי העולם ישתתפו בעיקר צעירים לפני פריצה. אני מניח שגרנד סלאם מוסקבה תהיה התחרות האחרונה בה ישתתפו גם הנציגים באולימפיאדה. לתחרות הזו יצאו כל מי שיצא לאליפות אירופה, פרט אולי לג'רבי שעדיין תהיה במנוחה ולשוורץ שכנראה תפרוש (כך אמרה בעבר). שגיא מוקי, שחר לוי וצעירים נוספים עשויים להצטרף.

לגבי התחרות במיאמי - אני מעריך שלא יצאו ספורטאים. עם זאת, יכול להיות שיחליטו לשלב את התחרות עם איזושהי חופשה (לא האולימפיים כמובן).

ולגבי גביעי אירופה - אני מניח שיצאו משלחות לחלק מהתחרויות. התחרויות ינוצלו לצבירת נסיון של ספורטאים צעירים, כשלחלקם אלה עשויות להיות התנסויות ראשונות בתחרויות בינ"ל לבוגרים. אני מניח שאסף חן, עמרי קניון, אולי שגיא מוקי ואולי צעירים נוספים ישתתפו בתחרויות מהסבב הזה.

שימו לב שכל מה שכתבתי זו הערכה שלי בלבד וסביר להניח שלא יהיה לה קשר למציאות. אני רק מאוד מקווה שבעוד שנה, באליפות אירופה 2013, היצוג של ישראל יהיה יותר קרוב לנבחרת גברים (כרגע חסרים נציגים משמעותיים ב4 משקלים...) וכ3-4 נשים (אני בונה על אליס, ג'רבי, שחר לוי ועמרי קניון). ונסתפק ב4 מדליות גם הפעם... ;)

BentzWatchJudo

New member
המדורגים באליפות אירופה עד גיל 23 נקבעים.....

המדורגים באליפות אירופה עד גיל 23 נקבעים נקבעים לפי דירוג אירופאי שמורכב מתוצאות בתחרויות גביעי אירופה (תחריות דרג B).
בגביע האירופאי בלונדון כנראה תהיה נציגות ישראלית.

yati6

New member
לא קצת טיפשי לטוס לגביע אירופה בתקופה כזאת ??

יש המון גביעי עולם בתקופה הקרובה שמעניקים ניקוד לדירוג העולמי.

אני לא מאמין שהמעפילים לאולימפיאדה ישתתפו בהם , למעט המקומיים בכל תחרות (יש בדרך גראנד פרי וגרנד סלאמים ) וגם ככה הם לא טורנירים כאלה חזקים.

ברוב גביעי אירופה שיצא לי לראות המשתתפים הם בערך ברמה של הישראלים הצעירים אם לא פחות.. אז למה לטוס לחו"ל ??

BentzWatchJudo

New member
לדעתי לא

סיבה אחת כבר ציינתי קודם זה אם אליפות אירופה עד גיל 23 מהווה תחרות מטרה בשנתיים הקרבות עבור הספורטאי (אם אני לא טועה הדירוג האירופאי מורכב מהגביעים האירופאים של השנתיים אחרונות).
סיבה שנייה שבגביע העולם בית הניחומים בשיטה החדשה (רק משלב רבע הגמר) ולעומת זאת בגביעים האירופים זה בשיטה הישנה ונותן לספורטאי צ'אנס ליותר מקרב אחד במקרה שהיתה לו הגרלה קשה.
אני מנחש שגביעי עולם שייתקיימו באירופה לא יהיו חלשים (ראה מה כתב guinnart בהודעה הפותחת על מספרי 2-3 של המדינות החזקות).
אני מנחש שהשמות הישראלים שנראה בגביע האירופאי בלונדון יהיו שונים מאלה שראינו עד עכשיו בגביעי העולם, חברה צעירים שינסו לצבור ניסיון ולהוכיח את עצמם.

למעלה