את עזרתכם?

אודי04

New member
את עזרתכם?

לא יודע איך להתחיל, אבל לאחר תקופה ארוכה של עבודות זמניות התקבלתי לעבוד בתחום שלמדתי. כשקיבלתי את הבשורה החיובית לא ידעתי אם אני שמח או עצוב? אולי מכיוון שאומנם מדובר בעבודה ברמה גובהה, אבל עבודת סטא'ז במשרד עם הרבה שחיקה והרבה אפרוריות למרות החשיבות שבמשרה (סטאז' רו"ח) הבנתי שאין לי ברירה וצריך לנסות . ניסיתי כמה פעמים בעבר להיכנס לזה ולא כל כך הצלחתי , לעבודה בתחום כן התקבלתי ואפילו יותר מפעם אחת אבל לא הסתדרתי עם הבוסים מעלי,דבר שגרם למתיחות קשה וחוסר אהבה למקצוע בנוסף לשיעמום שחשתי כבר מההתחלה . המתיחות עם הבוסים בעבודה ובמיוחד בתחום הזה גרמה וגורמת לי נזק אדיר עד היום. יש לי תחושה שהבעיה הנ"ל מכתיבה לי את מה שיהיה גם בעבודה החדשה שעדיין לא התחלתי בה. ושלא תבינו אותי לא נכון אני לא אדם בעייתי שלא מסתדר עם אנשים . ההיפך, אני זוכה להערכה מהרבה אנשים ומשתדל לתת המון למען חברים, אבל כשזה מגיע לבוס שיש לו דרישות אני נקלע למן מערבולת שכל הערה של הבוס גורמת לי להחמיר עם עצמי ולדרדר לי את מצב הרוח. מצד אחד עם הבוס מפרגן לי או נותן רמז להערכה על משהו חיובי (למרות שאין כזה דבר) אני מתחיל בתוך תוכי להחזיק מעצמי ..... לעומת זאת אם הבוס מבקר אותי במקרה הטוב או צועק עלי במקרה הרע המצב רוח יורד ואני כל הזמן חושב ומנתח "מה הבוס חושב עלי " "למה התכוון כשאמר ..." "האם הוא מאוכזב ממני ברמה כזו שהוא עומד להעיף אותי מהעבודה" המחשבות לא מרפות ממני ומפריעות לי לעבוד וגם אם היה לי סיכוי להצליח ולהשתלב גם אם זה יקח מספר חודשים (בכל זאת מדובר במתמחה לא במומחה)גם זה ירד מהפרק . התופעות האלו הפילו אותי בכמה משרדים ואחרי שחזרתי לעבודות זמניות ולא התייאשתי מלחפש עבודה חדשה אני מלא חששות שזה יחזור על עצמו בעבודה החדשה שרק אתמול התקבלתי אליה. השאלה שלי אליכם איך אני מגיע למצב כזה שהערות של הבוס לא יפריעו לי ברמה כזו של שיבוש העבודה ופגיעה בריכוז? . ואיך אפשר להתמודד עם הלחץ שזה יוצר.? אודי.

דולידול

New member
מנסה לעזור

לפני שאתה נכנס למשרד קח רגע לעצמך, תנשום עמוק, תרפה את השרירים ותגיד, בוסים זה בוסים תפקידים זה להעיר, לרדת לפעמיים שצריך לפעמיים שלא צריך השאלה מה אני לוקח מי זה, אם יש מקום להשתפר מקצועית ולהתייעל יותר אז סבבה קח את המילים האלה ותעזור לעצמך, אם זה סתם ירידות שלדעתך אין בהם כלום אלא רק לרדת עלייך אז תראה בהם רק מילים שעוברות מעלייך וחולפות ותסנן לעצמך אני טוב ושום דבר או שום בוס לא יורידו את בטחוני העצמי. תתרכז בעבודה ותסנן את המילים. בהצלחה.

א רויטל

New member
../images/Emo140.gifמתנה

יש אתר עם סיפורי זן בעברית שבינהם מצאתי סיפור שיכול לעזור, כחומר למחשבה, כגישה לחיים. למרות שזה כמו דיאטה שצריך לבנות בה הרגלי אכילה כאן צריך לבנות הרגלי חשיבה . לא קל אך אפשרי בהצלחה. אף פעם לא הכנסתי קישור כי אינני יודעת איך אך אני אנסה.

בוזיקית

New member
רויטל היקרה - איזה סיפור קסום...

תודה רבה שהארת את עינינו... אגב, את מוכנה בבקשה ללמד אותי איך מכניסים קישור? אין לי מושג איך את וכל האחרים עושים את זה... המון תודה מראש ובהצלחה

../images/Emo46.gif ../images/Emo26.gif ../images/Emo10.gif

קיבלת כאן עצות טובות איך להתמודד עם הביקורת- לקחת מה שמתאים וענייני, לא לנסות לתת לזה להשפיע יותר מדי. להמשיך להתרכז בעבודה ולנסות לעשותה על הצד הטוב ביותר. אולם- נראה שמשהו מפריע לך לעשות את כל אותם דברים הגיוניים והביקורת משפיעה עליך רגשית בעצמה כזו שזה "הפיל אותך בכמה משרדים" בעבר. כלומר, לפי סיפור הזן ששלחו לך- אתה לוקח את המתנה... אתה מגיב ממקום לא מודע, לא פתור שמתקשה כנראה להסתדר עם סמכות או עם בקורת או ממקום של רגישות ייתר להערכה של אחרים כקובעת עבורך את תחושת הערך העצמי שלך. חבל להמשיך להפסיד בגלל זה מקומות עבודה ולכן כדאי שתנסה לברר לעצמך מה מפריע לך, על מה זה יושב. אם הקושי מתבטא בעיקר כלפי בוסים גברים, כדאי אולי שתחפש פסיכולוג גבר שתוכל לברר זאת מולו. בנתיים- המודעות שלך לכך שיש בעיה, כבר יכולה לעזור לך לנסות להמנע מצרות. כשהבוס מעיר לך, אמור לעצמך- "אני יודע שאני מגיב ממקום לא פתור ושעוצמת רגשותיי קשורים במשהו בתוכי ולא בהכרח מעידים על מידת אי שביעות הרצון מעבודתי מצד שני, טבעי ונורמלי לחשוש מלאבד מקום עבודה ולהרגיש לא נוח כשנמתחת עליי בקורת. יחד עם זאת, אני פה כדי ללמוד ואשתדל לעשות את העבודה על הצד הטוב ביותר. " ושוב- ממליצה לך מכל לב, לנסות לברר את הסוגיה בטיפול.

בוזיקית

New member
סתם טיפ קטן שעוזר לי מול הבוסים שלי

... אני יודעת שזה נשמע דפוק, אבל בחיי שזה עוזר לי: כל פעם שיש עימות עם אחד הבוסים שלי אני מנסה לדמיין אותו כמו דמות מסרט מצוייר עם קול של דונאלד דק או סתם מדמיינת כלבלב צהוב קטן שנובח כדי לחפות על הגודל המזערי שלו. ואם בענייני גודל עסקינן, אני לא בטוחה שמותר לי להגיד את זה כאן, אבל עוד דבר שעוזר לי בכלל עם אנשים שיורדים לי לחיים, ופה אני מתייחסת רק לגברים - אני פשוט מדמיינת שה - *** שלו זערורי או שבת זוגו הפנתה לו עורף, ובירידות שלו עלי הוא מנסה להתגבר על המכשול...
טוב, זה כמובן היה בחיוך, אבל ברור שאני לא מציעה לך להתעלם מהביקורת - אולי יש משהו במה שהבוס שלך אומר? אתה צריך לעשות הפרדה בין ביקורת בונה, שקשורה אך ורק לשיטות העבודה שלך או לתיפקוד שלך במשרד, לבין ביקורת אישית שנמתחת עליך. רק באפשרות השנייה אני ממליצה להשתמש בשיטות שפירטתי לעיל... בהצלחה!!!

א רויטל

New member
לבוזיקית../images/Emo53.gif../images/Emo50.gif

את לוחצת על הוספת תגובה ,ואז מתחת לתא הזה שבו את כותבת את תגובה יש תאים שנקראים "כתובות אינטרנט נלוות" זה נראה כמו טבלה. בתאים מתחת למלה קישור אחרי האותיות הלועזיות את כותבת את כתובת האתר שאת רוצה לקשר אליו ומתחילה כמובן בWWW וכו'היכן שכתוב תיאור את כותבת בקצרה כותרת לגבי אותו אתר. ואז חוזרת למעלה ולוחצת על שלח/י כמו בתגובה רגילה

למעלה