א-י-ן ל-י א-ר-ץ א-ח-ר-ת!!..

sHiRaNii

New member
א-י-ן ל-י א-ר-ץ א-ח-ר-ת!!..

שמעו משו שקרה לנו כשחזרנו מפולין, והיינו בדרך לבי"ס, והביתהה.. נחתנו בארץ הכל היה בסדר..וד"א הנחיתה הייתה מאוד מרגשתת כשכל המטוס שר "הבאנו שלום עליכם.."=] אז בקיצוררר... כשהיינו בערך בנתניה פתאום היו מחסומים, והתברר לנו שהייתה חדירה של מחבל לאזור אפילו בחדשות הודיעו על זה..! ותפסו אותו ושוב הוא ברח.. אז בקיצור, היינו תקועים שם משו כמו שעתיים או יותרר...וכל כך פחדנוו כל אחד בא ודיבר ברמקול של האוטובוס ואמר כמה שהוא אוהב את כל המשלחת ולא היה מחליף אף אחד מאיתנו בחיים.. ואשכרה חשבנו שאנחנו הולכים למות זה היה ממש מלחייץ כל הניידות והשוטרים שרצו והמסוקים..וההורים ממש דאגו לנו וגם לא היה להרבה פלאפונים כדי להתקשר להודיע מה קורה והיינו אמורים כבר להגיע..!! ואז המורה שלנו אמרה משפט שעד היום מהדהד לי בראש.."למרות כל הפיגועים וכל ההתראות..תזכרו תמיד ש-אין לי ארץ אחרת..." ואז היא התחילה לשיר וכולנו הצטרפנו אלייה וזה היה כל כך מרגששש בייחוד אחרי פולין.. בסוף תפסו אותו ונסענו הביתה והגענו בשלום, ואח"כ כשחשבתי על זה, הגעתי למסקנה, שבפולין שומדבר רע לא קרה לנו, וכאן, בארץ שלנו שאנחנו מרגישים כל כך בטוחים ומוגנים, בעצם זה מה שקורה..בייחוד אחרי המסע שרק נגמר אז.. ואני אחת שמאמינה ב-ה' ובגורל, ובסימנים ורמזים מלמעלה.. אז חשבתי על זה והגעתי למסקנה שאולי מה שקרה לנו היה מן אזהרה כזאת שלמרות שזה נגמר, ויש לנו מדינה משלנו, עדיין יש כאלה שרוצים למחוק אותנו, גם בא"י שעכשיו יותר מהכל למדתי להעריך..מן אזהרה כזאת שאסור להיות שאננים..אתם מבינים למה אני מתכוונת..? בכל אופן זה מה שאני חושבת...מה דעתכם על זה..?

irashady

New member
בלי כוונה לזלזל אבל

לא ידעת את זה לפני שטסת? מבחינת הרגשות לארץ המסע לפולין לא שינה בי כלום... כי תמיד אהבת יאת המדינה ותמיד הערכתי ואני מעריכה את מה שהחיילים עושים בשבילנו-כי הם אלה שמחזיקים את המדינה הזאת, והם אלה שניצחו במלחמות כדי שנחיה פה... ובטח שזה לא חדש שאנחנו נקודה אחת באמצע כל מדינות ערב שסובבות אותנו.. ומה שעוד יותר לא חדש זה שהן לא בדיוק רוצות אותנו פה..

sHiRaNii

New member
אני יודעת את זה..

אבל קודם כל אני חייבת לציין שבי זה כן שינה את ההערכה למדינה שלנו..לפני כן זה היה לי די מובן מאליו כזה למרות שידעתי הכל..אבל מה לעשות הייתי צריכה שיעירו אותי והמסע עשה את זה טוב מאוד.. ובכל זאת המחבל, הכל בא בכזאת סיטואציה שלא יכולתי שלא לחשוב על זה מכזאת נקודת מבט..

irashady

New member
כן זה אירוני....

אצלי ההערכה למדינה הייתה נורא חזקה גם לפני שטסתי... ותמיד הפריעו לי אנשים שלא הולכים לצבא ודברים כאלה... המסע לא שינה לי משהו מהבחינה הזאת...

ixmix

New member
אני חושב שצריך ללמוד לא להיות כובש.

גם מהמשלחת, גם מהמראות השונים, גם מסיפורי היהודים (וגם מסיפורי הפולנים) וגם מהמחבל - צריך ללמוד את הלקחים האניברסליים - לא הלאומיים / לאומניים. לא לכבוד, לא להתעמר, לא לגזול אדמות ורכוש של אחרים, לא לגרש, לא להרוג לריק, לגבות את המשפט והדמוקרטיה, לבכות מנהיג שנרצח, לא לזעוק "מוות ל...".

lihi r

New member
גם לי זה היה ככה

בערב האחרון של המסע המדריכה עשתה לנו דיבור עם כל הקבוצה והביאה 3 מסטיקים שכל אחד ייצג שינוי אחר בנו אחד עם דגל ישראל שמראה על השינוי שחל בנו כישראלים אחד שייצג את השינוי בראיית הדת ואחת שינוי בעצמנו ואמרה לכל אחד לקחת מה שנראה לו שמתאים לו אני לקחתי את זה עם דגל ישראל כי הרגשתי שהמסע גרם לי יותר להתחבר לארץ ולהבין אותה ודוגמא לכך היא שמתי שהורים שלי צלצלו אני תמיד שאלתי מה קורה בארץ ומתי שהגיעה מישהו מהארץ לקראת סוף המסע אז כולם ישר שאלו אותו גם כן וזה מראה כמה שהתחברנו לארץ לטוב ולרע שבה

sHiRaNii

New member
=]

וואי רעיון יפה!! :) המדריכים האלה והרעיונות שלהם שיהיו בריאים חחחח מה היינו עושים בלעדיהם?!.. וכןן גמאני כמוך.. במלון נובוטל בורשה מכרו לייד הטלפונים הציבוריים כרטיסיות חיוג בחמישה דולר ל-15 שניות...נכוןן חח ממש גניבה אבל כל כך התגעגעתי לארץ ולמשפחה שקניתי...ועוד פעמיים!! וב-15 שניות הייתי חייבת גם לשאול מה קורה בארץ.. וכשנחתנו בכלל אני לא יכולה להסביר את התחושות שהיו לי בחיים לא התרגשתי ככה...ורק במחנות הבנתי כמה הם צדקו שהם אמרו לנו להביא חול מא"י לפולין..כשהם אמרו לנו את זה צחקתי ולא הבנתי מה יעזור לי חול מא"י..

sHiRaNii

New member
וגםם..

כשהגענו לארץ, כל שלט בעברית וכל אבן וגרגיר חולל מאדמת א"י היו בשבילי ק-ד-ו-ש-י-ם... המסע הזה שינה בי המון המוןןן בקשר להערכה שלי למדינה..

ganitav1

New member
קרה לי אותו הדבר אם השלטים...

חחחח..זה היה מצחיק שהגענו לנתב"ג לאולם אורחים ואני כזה עושה לחברות שלי - אני מסוגלת להבין את האנשים...או אני מסוגלת לקרוא לאיזה כיוון ללכת...

למעלה