א ל י מ ו ת

Master Stav

New member
א ל י מ ו ת

אזהרה
שאלה קשה .....אני מעורב אישית
מה הייתם עושים עם בן/בת הזוג שלכם היו תופסים את אחד הילדים שלכם בצוואר או נותנים לו סטירה ואפילו קטנה כזו שמסמנת יורת משכואבת .... איך אתם מתייחסים לנושא ה....צ'פחות החינוכיות ...

hirshfe

New member
לא יודע

זה נשמע לי כל כך דמיוני. קראתי את הקטע ונסיתי לדמיין - מה ייקרה אם זה יהיה אני. אני מרגיש שהייתי יכול לירות במי שייגע באלימות בילדים שלי. בל זה נראה כמו חלום שחור

elotan

Member
תלוי מה, איך ולמה. כל מקרה לגופו.

בעברית - לפעמים זה מה שצריך. אני לא פוסל את זה על הסף.

Master Stav

New member
אלימות היא מיפלטם של חסרי היכולת

אני כול כך לא מסכים למה שכתבת אין כזה דבר לפעמים צריך אפשר תמיד להסביר לבאר ולהדריך זו האחריות שלנו ולהכות זה לא יותר מאשר טיפול בסימפטום במקום בבעיה תוך כדי יצירת בעיה נוספת

schlomitsmile

Member
מנהל
נכון, אלימות היא חולשה. לדעתי השאלה היא האם מדובר במקרה חד פעמי או בשיטה. כולנו בני אדם, וכל אחד עלול למעוד לפעמים. אם המועד מודע לכך שזו היתה מעידה, הייתי אומרת: מודה ועוזב- ירוחם. אם מדובר במעידה חוזרת, זו כבר בעיה. ושוב- תלוי. אם חוץ מזה מדובר בהורה קשוב ומעניק, הייתי פונה לעזרה. זו עשויה להיות עזרה מקצועית, או עזרה מאדם קרוב לשני ההורים. מישהו שיוכל לדבר עם ההורה השני, להקשיב לו ולהאיר את עיניו. לא נראה לי מומלץ להתחיל בהטחת האשמות. אף אחד, בטח לא הילדים, ירוויח מזה שיחסי ההורים יעלו על שירטון בשל מריבה על דרכי חינוך. אם מדובר בהורה פוגעני באופן כללי, ולמרות שלל נסיונות הדברות הוא אינו מוכן להקשיב, יתכן ואין מנוס מהרחקתו מהילדים.

elotan

Member
אתה לא יכול לשאול בפוסט הראשי "איך אתם

מתייחסים לנושא" ואז לקטול את מי שלא חושב כמוך. אם רצית שרק מי שחושב כמוך יגיב היית צריך לרשום את זה במפורש. למרות שאם מה שבאמת רצית זה שכולם יגידו לך שאתה צודק אולי זה לא המקום המתאים.

Master Stav

New member
לא מסכים איתך

1. שאלתי שאלה 2. הבעתי דיעה אין האחד סותר את השני זכותו של כול אדם לדיעה משלו ....אפילו תתפלא ...למנהל הפורום

schlomitsmile

Member
מנהל
נכון שזה לא לעניין לקטול מישהו כי דעתו שונה אבל איפה ראית שסתו קוטל אותך? ../images/Emo13.gif הוא פשוט אמר שהוא מאד לא מסכים איתך. לפחות זה מה שאני קראתי בדבריו.

elotan

Member
הוא קרא לי "חסר יכולת"

לא שאני באמת נעלב, סתם היה נראה לי מוזר.

Master Stav

New member
אני דיברתי ברמת הדיון האקדמי על פי דעתי

אם לקחת את זה למקום אישי שלך ...צר לי אבל זו באמת שלא הבעיה שלי אלא שלך . ועדיין אני חוזר ואומר על פי דעתי : אלימות היא מיפלטם של חסרי היכולת אלו שאינם מסוגלים בדרכים אחרות להגיע לתוצאה ובעיקר בתחום החינוכי ו/או ההתנהגותי .

MrCheff

New member
יש הבדל

יש הבדל בין להרביץ ממש (סטירה, תפיסה בצוואר) לבין לתת מכה קטנה על כף היד. מכה קטנה על היד, אפילו לא כואבת, יכולה לחנך ילד, למשל במקרה בו אתה לא מעוניין שיעשה משהו שיסכן אותו. בעיניי יכול להיות יותר גרוע אלימות מילולית שילדים חווים מהוריהם ה'לא מרביצנים', אבל ה-'כן מקללים'

Master Stav

New member
בעיני אין הבדל ...

לא לאלימות מהסוג של מכה קטנה על כף היד שהרי המטרה שמושגת היא עלבון ולא חינוך לא אוהב את שיטת העלבון לא אוהב שילד בוכה כי האו נעלב שמי שאמור להיות המחבק והמגן עליו בעצם פוגע בו וכן בעיני על פי דעתי ( פוליטקלי קורקט ) כל אלימות מול ילדים אינה משיגה את המטרה אלא את ההיפך ממנה ולמעשה מדובר בחינוך פבלובי תהייה רע יכאב לך , תהייה טוב נחבק אותך ? צר לי אני מעדיך לחבק גם שהילד רע ולהסביר לו כמה אני עצוב כמה זה לא נכון לעשות את הדברים בנתיים עובד לי לא רע ....אני מסרב להרים יד על ילדי ...ומי שירים עליהם יד ...ובכן.....אני מתמודד עם זה עכישו ....ובוא נאמר שהתוצאה תהייה רעה !!!

akavishon

New member
ומה ההבדל בין אלימות שמופנית כלפי

ילדך לבין אלימות שאתה מפני כלפי אחרים? מתי "מותר" לפעול באלימות? רק שפוגעים בילדים שלך? איפה הגבול? האם זה בסדר שהילד לומד שאלימות יכולה להיות פיתרון לבעיה?

Master Stav

New member
ש הרבה צדק עם הדברים שכתבת ....

אבל אני חושב שאם משיהו נוגע בילדים שלך קרי פוג בחסרי ישע מותר ואף רצוי להגן עליהם ובכל הכוח הרלוונטי לעניין ..... כך ש ....לומר שזה 100 אחוז בסדר ....אי אפשר זו אלימות חד משמעית אבל יודע מה ...כנראה שפה אני מותח את הקו האישי שלי אשתדל תמיד שלא להיכנס לסכסוך אלים גם אם כאלו המאימים על שלומי כמי שהתאמן אי אלו שנים אני נוטה תמיד ( בעברי ) לקבל את המכה הראשונה ולהגיב רק שמנסים את השנייה .... ובכל זאת ....אם ינסו לפגוע בילדי ...כנראה שאגיב בחומרה רבה ....חוקית קודם אם ניתן והיה ולא ....כן כנראה שגם באלימות ... אלימות היא לא פיתרון לשום בעיה ...חד משמעית היא בהחלט בריחה מפיתרון העניין הוא שאני עושה הבדלה בין אלימות המופנת כלפי חסרי ישע או תחת מרות לבין פוגענים שם גם המדינה יודעת לשים סייגים אלימים משהו

MrCheff

New member
זה ממש לא קשור

"אם אתה רע נכאיב לך".. אני כתבתי כזה דבר? אני כתבתי שאם ילד עושה משהו שמסכן אותו אז מכה קטנה על היד לשם הרתעה יכולה לגרום לו להבין שזה מסוכן. לא מצדיק, אבל יכול להבין הורים שעושים זאת. במיוחד עם ילדים לא ממושמעים. (שזה נובע בד"כ מהורים לא מחנכים)

Master Stav

New member
הכוונה הייתה כללית אל תיקח את זה אישית בבקשה

אני מסתכל על צורת החינוך הכללית ....רע מכות טוב חיבוקים ואליה כיוונתי לגבי מכה רקטנה על היד ...זה לא נכון בעיני ...מעדיף טון אחר והסבר סבלני של פעם עוד פעם ועוד פעם ...עד שלךומדים

schlomitsmile

Member
מנהל
ואם מדובר בילד שעדיין לא מבין הסברים מילוליים ובמעשה שהוא סכנת חיים, ולכן דחוף שיקלוט שאסור לעשות זאת, גם אם אינו מבין מדוע?

Master Stav

New member
יש לי ילד בנן שנתיים שובב כמו אבא שלו

ובכל זאת אני מצליח להעביר לו מסרים בטון דיבור , בחיבוק ובאי אפשרות להשמשיך במעשה ......

schlomitsmile

Member
מנהל
מסכימה איתך שזה הכיוון הרצוי לא מסכימה עם הגינוי הטוטאלי לכל דבר אחר. הורה אינו רובוט שניתן לתכנת מראש. יכול לקרות מצב שהפעוט מסכן את עצמו מאד, וההורה כ"כ נחרד שיוצאת לו מכה קטנה על היד. לא אגנה אותו. אם בסה"כ הוא הורה קשוב, מעניק ומכבד, זה לא יפצע את נפשו הרכה של הילד. מעבר לזה- לא כל הילדים אותו דבר. זה שמשהו עובד עם הילד שלך, לא אומר שזה יעבוד גם עם ילד אחר. כשמדובר בסכנת חיים, הציווי העליון הוא למנוע אותה. אם הורה בהכירו את ילדו, יודע שהדרך היחידה להציל את חייו היא לתת לו מכה קטנה ביד, לא חושבת שלי או לך יש זכות לגנות אותו.

למעלה