א-מיניות ואבולוציה. כנסו!
הדברים שאני הולכת לרשום עכשיו אינם מדעיים ואינם מתיימרים להיות כאלה. ניתן למצוא להם נקודות משען והסברים בתורת האבולוציה של דרווין ובתיאור בריאת העולם בתנ"ך, כמו גם בתפיסה הכללית של הדתות כולן, אשר מתייחסות באופן כללי לצורך של האדם להתגבר ולהתעלות מעל היצרים והתשוקות שאיתם נולד, אך בסופו של דבר הם דעתי האישית בלבד! מתוך התבוננות וחוויות אישיות במהלך 30 שנות חיי (ועוד 2..) כמו כן למען הגילוי הנאות, אני מודה ומתוודה שגדלתי בבית דתי לאומי ועד לפני שנים ספורות חייתי חיים דתיים מלאים. (כיום הדת בשבילי היא בעיקר מעיין לידע ואמונה, לא בהכרח צווים וטקסים) ועכשיו לדברים עצמם: בשרשור שהתחיל תחת הכותרת: 'להעביר את המסר הלאה', בתגובה שלי תחת הכותרת: 'אפשר לחיות מצויין בלי זה...' (בתאריך: 18.11.08) כתבתי בסוף את המשפט הבא: "בעיני א-מיניות זה ברכה. כמו עוד רמה באבולוציה של האנושות. אתה רחוק בעוד צעד מעולם החיות..." למשפט זה היו מספר תגובות והתחיל להתפתח דיון סביב השאלה אם זה אכן רמה באבולוציה או לא. מאחר וכולנו כאן א-מיניים הייתי שמחה לשמוע את דעתכם, רצוי המנומקת ואפשר ואף רצוי, גם בהומור. ואני אתחיל. אז כמו שכבר כתבתי, אני חושבת שא-מיניות זו עוד רמה באבולוציה ואנסה להסביר למה אני חושבת כך. ע"פ תפיסת חיי ישנו תהליך אבולוציוני בעולם שחופף בשלביו את תיאור בריאת העולם. (שימו לב שהאדם נוצר לפני האישה...
) בתור מישהיא שמבלה עם בנים את רוב שעות היממה בערך מגיל 11, ושומעת (החל מגיל הבגרות) כל הזמן (אבל באמת כל הזמן!!!) אותם מדברים על דבר אחד ואחד בלבד – ניחשתם סקס! לא יכולתי שלא לחוש שיש בדברים שהם מתארים משהוא רדוד, נמוך, יצרי ובסופו של דבר חייתי (ובאופן סובייקטיבי לחלוטין גם דוחה ומגעיל!
) מכאן באה לי המחשבה שבעצם סקס הוא יצר (כמו יצרים נוספים) שמשותף לנו ולעולם החיות ומה שמבדיל אותנו מעולם החיות, הוא היכולת שלנו לשלוט ביצרים אלו. ולא סתם אנחנו אומרים לא פעם על אנשים שמתנהגים בצורה חסר שליטה, שהם מתנהגים כמו חיות. אז אם מה שמבדיל אותנו מעולם החיות הוא היכולת שלנו לשלוט ביצרנו (יהיו אשר יהיו), ניראה לי הגיוני לחשוב שאדם שנולד מראש עם יצרים מוחלשים או ללא יצרים בכלל, הוא מפותח יותר. בסופו של דבר לזה בדיוק הדתות מנסות להגיע. זה מה שמכונה להדמות למלאכים (ואגב, זו הסיבה לצום ביום כיפור. הצום ביום הזה הוא לא מתוך תענית והספד כמו שאר הצומות, אלא מתוך רצון להתדמות למלאכים ולהגיע כמה שיותר טהורים ל"משפט" לפני האל. לכן ביום הזה נמנעים מפעולות שקשורות לחיינו הארציים כמו אוכל, שתיה, מקלחת וכו') לכן אני חושבת שלהיות א-מיני זה סוג של התפתחות. ולגבי ההמשכיות – אני לא רואה סתירה, להיפך! לשם שינוי לא יהיו ילדים ללא הבחנה ולא רצויים וכל ילד וילד שיגיע לעולם הזה יגיע מתוך מחשבה והחלטה מושכלת של שני הצדדים, וייעשו מאמצים כאלה או אחרים (מי שיעשה סקס לצורך העניין או הפריות וכאלה) וכל ילד ידע שמקומו בעולם הוכן לו עוד לפני בואו. (ראה שתי בנותי המקסימות שכל אחת ואחת מהן היתה מתוכננת ומתוזמנת..) תחשבו על כל מדינות העולם השלישי ועל כמות הילדים הבלתי נתפסת שיש שם שחיים בתת-חיים וללא עתיד. תחשבו על כל הפנימיות שילדים הוצאו מבתיהם ונשלחו לשם ועל כל המשפחות שלא מתפקדות ופוגעות יום יום בילדים שלהם. הדברים האלה יהיו מאוד נדירים בעולם שבו סקס נעשה רק כשרוצים באמת ומתוך מחשבה על ילדים. נראה לי שגם מבחינה ההמשכיות של הגזע זה יתרון גדול. זה בגדול. אשמח לענות על שאלות ולהבהיר דברים וכמובן לשמוע מה אתם חושבים. אני מזכירה שאלו דעותיי האישיות בלבד! שנבנו מתוך מהלך חיי. אשמח אם תגיבו בצורה עניינית וללא תוקפנות. יש פה מקום לדעות של כ-ו-ל-ם.
הדברים שאני הולכת לרשום עכשיו אינם מדעיים ואינם מתיימרים להיות כאלה. ניתן למצוא להם נקודות משען והסברים בתורת האבולוציה של דרווין ובתיאור בריאת העולם בתנ"ך, כמו גם בתפיסה הכללית של הדתות כולן, אשר מתייחסות באופן כללי לצורך של האדם להתגבר ולהתעלות מעל היצרים והתשוקות שאיתם נולד, אך בסופו של דבר הם דעתי האישית בלבד! מתוך התבוננות וחוויות אישיות במהלך 30 שנות חיי (ועוד 2..) כמו כן למען הגילוי הנאות, אני מודה ומתוודה שגדלתי בבית דתי לאומי ועד לפני שנים ספורות חייתי חיים דתיים מלאים. (כיום הדת בשבילי היא בעיקר מעיין לידע ואמונה, לא בהכרח צווים וטקסים) ועכשיו לדברים עצמם: בשרשור שהתחיל תחת הכותרת: 'להעביר את המסר הלאה', בתגובה שלי תחת הכותרת: 'אפשר לחיות מצויין בלי זה...' (בתאריך: 18.11.08) כתבתי בסוף את המשפט הבא: "בעיני א-מיניות זה ברכה. כמו עוד רמה באבולוציה של האנושות. אתה רחוק בעוד צעד מעולם החיות..." למשפט זה היו מספר תגובות והתחיל להתפתח דיון סביב השאלה אם זה אכן רמה באבולוציה או לא. מאחר וכולנו כאן א-מיניים הייתי שמחה לשמוע את דעתכם, רצוי המנומקת ואפשר ואף רצוי, גם בהומור. ואני אתחיל. אז כמו שכבר כתבתי, אני חושבת שא-מיניות זו עוד רמה באבולוציה ואנסה להסביר למה אני חושבת כך. ע"פ תפיסת חיי ישנו תהליך אבולוציוני בעולם שחופף בשלביו את תיאור בריאת העולם. (שימו לב שהאדם נוצר לפני האישה...