א מיניות כחלק מסימפטומים של הפרעה

• פותח הנושא qori
  • פורסם בתאריך

qori

New member
אובחנתי בעבר בהפרעת אישיות סכיזואידית שאחד מהסימפטומים הוא חוסר עניין בקיום יחסי מין, איך מבדילים?
לאחר מכן ביטלו את האבחנה שלי אבל עדיין יש לי חלק מהתסמינים אז התעניינתי לדעת אם זה קשור או לא

k500

Active member
מנהל
שלום,
נתחיל בזה שאנחנו לא אנשי מקצוע או מטפלים, אז כל מה שאכתוב כאן הוא על סמך הידע והניסיון שלנו עם אחרים/ות כאן במהלך השנים שאנחנו מקיימים שיח בפורמטים השונים של הקהילה.
ובכן, לגבי א-מיניות, זה ממש לא משנה מי אבחן אותך ומה אבחנו אצלך. אם ההגדרות של א-מיניות הן משהו שנראה לך שזה חלק ממך, אז אין בעיה. א-מיניות היא הרגשה, היא הנטיה שלנו כלפי מיניות ומשיכה מינית. כנ"ל לגבי א-רומנטיות ומשיכה רומנטית. הכל תלוי בהרגשה שלך והמשיכה שלך לאחרים/ות. אם יש לך הרגשה שיש לך משיכה נמוכה או חוסר משיכה, זה בסדר, זה לא חייב להיות מוגדר כמשהו שהוא לא בסדר, חלילה. יש הרבה כאלה והם אנשים מקסימים בכל פרמטר.

זה בגדול. פשוט אני לא יודע מה רמת הידע שלך בנושא הא-מיני והא-רומנטי, אז אני לא רוצה להתחיל עכשיו לצלול להגדרות. מה שכן, אנחנו כאן תמיד כדי לחדד דברים שאולי מסקרנים או פחות ברורים בנושא ונשמח לעזור לך תמיד, גם בשאלות ספציפיות וההרגשה שלך מבחינת משיכה.

בהערה כללית לגבי מטפלים/פסיכולוגים ושאר העוסקים בתחומי הטיפול וכו' אני חייב לציין כאן שרובם הגדול לא מכיר את הנושא הא-מיני והא-רומנטי על גווניהם השונים, בטח לא ברמה שהם יכולים לייעץ או להגיד משהו סמכותי בנושא. לא מעט חברים/ות כאן שהלכו למטפלים שונים, נתקלו בבורות מדהימה בנושא, בורות שלעיתים גרמה נזקים יותר מאשר ניסתה לעזור. לצערי שמענו רבים כאלה לאורך השנים בשיחות ובמפגשים בינינו. לכן בנושא שלנו כאן צריך להיות זהירים ולראות את התמונה כולה ולא רק פריזמה צרה של עולם המטפלים.

ושוב, אם יש לך שאלות לגבי המשיכה הנמוכה או חוסר עניין במין ויש לך רצון לחדד את הדברים ולראות היכן זה מתחבר אצלך, אנחנו תמיד כאן ומוכנים לעזור :)

למעלה