א-מיני?

בחור46

New member
א-מיני?

שלום לכל חברי הפורום, אני חדש כאן.
רציתי לשאול אתכם איך אתם רואים את הנושא של א-מיניות?
לשם הרקע הכללי אני בחור בן 24, בתול, מעולם לא הייתי בקשר זוגי.
אין לי בעיה של מראה או ביטחון עצמי,אבל כל נושא המיניות אצלי הוא בסימן שאלה מאוד גדול.
אני בסופו של דבר לא בטוח(וסליחה אם אני גורם לחוסר נוחות) שיש דבר כזה א-מיניות:
הרי המיניות היא דבר בסיסי וחיוני להמשך קיום המין האנושי וכל שאר המינים כמובן.
אולי אני אדם שהתפיסה האסטטית שלו את המיניות שונה ולכן קשה לי לקבל את הברוטליות ואת השיח שקיים היום בעולם על מיניות נורא מוחפצת?
אולי יש לי חשש מאינטימיות וממצב של חשיפה?
אולי מצאתי תחליף למיניות בעולם המחשבה ומבלי משים אני לא חש שזה חסר לי?
מגיל צעיר אני זוכר שאף פעם לא יכלתי לאונן או להגיע לאורגזמה במצב של ערות(סליחה על עובר האינפורמציה אך זה חיוני)
מאידך, כשהייתי יותר צעיר כן היו פוקדים אותי חלומות אירוטיים.
אני די נואש מהניסיון להתנרמל, כן הייתי רוצה לחוות זוגיות רומנטית שיש בה מגע אינטימי גם אם ללא מין.
מה אתם חושבים על הנושא?

שמבול

New member
קודם כל שלום וברוך הבא לפורום

לגבי המין כדבר חיוני להשרדות המין האנושי. איך אתה מסביר הומואים ולסביות? איך הם משרתים את מטרת השרדות המין האנושי?

א-מיניות זה דבר קיים ויותר ויותר מגלים ומכירים בזה.

חוץ מזה, שוב, ברוך הבא ובהצלחה.

k500

Active member
מנהל
שלום בחור

ראשית, כפי שנכתב, א-מיניות אכן קיימת, רק צריך להבין אותה יותר לעומק.
שנית, אל תתבלבל, א-מיניות היא לא חוסר במיניות לגמרי, אלא מדברת על חוסר במשיכה מינית, מה שאומר שלרוב הא-מיניים/ות יש מיניות אבל היא לא מופנית כלפי אחרים. א-מיניים יכולים לאהוב, להיות בזוגיות, להביא ילדים ואם הם ממש רוצים, גם לקיים אקטים מיניים שנוחים להם. א-מיניות היא לא קופסה אטומה אלא מגוון רחב של אפשרויות מיניות אחרות שניתן להזדהות עם רבות מהן.

לגביך אישית, ייתכן שכל מה שאמרת על המיניות שלך הוא נכון, אנחנו לא יכולים לדעת כי זה מה שאתה מרגיש. אולם, כדי לדעת אם אתה א-מיני או על הסקאלה הא-מינית, הייתי ממליץ לך לקרוא קצת יותר על א-מיניות ויש כאן בפורום מקורות (קישורים, מאמרים, שאלות נפוצות ועוד) שניתן לסמוך עליהם.
אם תמצא שאתה מזדהה עם תכנים א-מיניים ויהיו דברים שאתה מרגיש שהם נכונים לגביך, מה טוב, כך תבין דברים חדשים על עצמך ותצא נשכר. זה לא הופך אותך ללא נורמלי ואין צורך להיות כמו כולם כי איך לומר בעדינות- גם אנשים מיניים הם לא בדיוק נורמלים.

בנוסף, תוכל לחוות זוגיות רומנטית שלא מבוססת על מין ויש רבים/ות שמחפשים כזאת זוגיות בדיוק. צריך רק לחפש ולמצוא.
אז הנה שלושה דברים שתוכל להמשיך איתם מכאן:

1. לקרוא עוד על א-מיניות, כאן בקישורים, במאמרים, שאלות, דיוני הפורום ולשאול גם אותנו. ובאנגלית, קצת סדר בבלגאן, כאן:
[URL]http://www.asexuality.org/home/[/URL]

2. לחפש זוגיות א-מינית, גם בלוח ההיכרויות של הפורום (נמצא ב-"כלים ומידע" >> "לוחות").
3. יש בקרוב מפגש פורום שבו תוכל לשאול, לדבר ולהכיר א-מיניים/ות אחרים ולקבל מידע ופרספקטיבה.

אתה מוזמן לשתף ולהשתתף בפורום, אנחנו כאן תמיד, בהצלחה

גם אני חשבתי כמוך בהתחלה

עד שהגעתי לכאן והתחלתי לחקור גם את עצמי, גם את המושג "מיניות" ומה באמת הקיום האנושי "רוצה".
כמו שמנהל הפורום אמר, רובינו כן "מיניים". ז"א, יש חשק מיני כזה או אחר. זה עדיין לא מחייב שיהיה לנו עניין מיני באחרים. בדיוק כמו שגבר יעבור מולך יגיד שיש לו חשק מיני גדול, אבל עד שלא תשאל אותו, לא תדע למי מופנה החשק הזה. לנשים? לגברים? לעצמו?...

בנתיים המסקנות שלי עד כה הן כאלה:
1. אין לי את התשוקה והיצרים למין עם אנשים. אני לא מסוגלת לראות באחרים (יפים ומושכים ככל שיהיו) כאובייקטים מיניים.
2. המושג "המשך קיום האנושות" הוא מושג חברתי נטו שבא לשרת את האגו המנופח שלנו.
לטבע לא ממש אכפת אם המין האנושי ימשיך או לא. להיפך, דווקא טבעי שמינים יכחדו ואחרים יופיעו במקומם, לכן בשמחה ובששון זרקתי לקיבינימט את ההפלצה המגלומנית והיהירה הזו.
3. יש לי חשק מיני. היה לי יותר כשהייתי צעירה, וחוויתי כמו כולם את השתוללות ההורמונים הידועה בגיל ההתבגרות. בכנות, לא חשבתי שאני אמורה לראות עניין מיני באחרים בגלל זה. האמת, לא הבנתי אחרים למה הם עושים את זה. זה היה יותר נראה לי שהם עושים את זה בגלל יצר סקרנות ומרדנות נגד מוסכמות מאשר איזו תחושה מסתורית שהם מרגישים.
רק בגיל 33 אחרי שבאתי לפה ועשו קצת סדר בבלאגן, הבנתי שאחרים באמת ובתמים "מרגישים" משהו לא ברור שמושך אותם לעשות אקטים מיניים עם אחרים. משהו שמעולם לא חוויתי ולכן לא ידעתי שקיים.
יש! נפתרה התעלומה!

בחור46

New member
תודה רבה מגיבים.

ראשית כל, תודה רבה על התגובות המפורטות ועל כל האינפורמציה.
לאחר שקראתי את התגובות נראה באמת שהתירוץ של המשך קיום האנושות הוא תירוץ די רופף...
יחד עם זאת אני עדיין מתקשה להבין את הנושא הזה...אני ספקן לגביו אך גם פתוח לחפש ואולי למצוא בו מענה ללבטיי.
תודה על הקישור ועל התגובה המפורטת(לא זוכר את שם המגיב אך נדמה לי k300?) ולכל שאר התגובות.
אני סקרן באמת לשמוע ממכם היכן אתם נמצאים בתהליך גיבוש הזהות הא-מינית/מינית.
הייתי מעוניין גם לקבל מידע לגבי מה שהוזכר עלמפגשים של חברי הפורום(מקווה שלא צריך ותק מסויים)
זה נראה לי מחזה מעניין לחגוג את הא-מיניות...

k500

Active member
מנהל
הכל כתוב, בחור

פרטים לגבי המפגש תוכל לראות בשרשור הראשון בפורום. לא צריך ותק, אתה מוזמן כמו כולם.
שוב, בשביל להבין את הנושא הא-מיני, עליך לקרוא, כמו שכתבנו כאן. ככל שתקרא יותר על הסקאלה הא-מינית, הפירוט שיש בה ועוד, תוכל לגבש עמדה ואולי למצוא מענה להתלבטויות שלך. רבות מהשאלות שאתה מעלה הן טובות ונכונות, אבל תצטרך לגלות את הדברים בעצמך, לא נוכל לקרוא במקומך ולחוות את ההנאה שבגילוי דברים חדשים ומעניינים בנוגע לא-מיניות. כל אחד/ת הוא אינדיבידואל בעל רגשות ומחשבות שונות.
רבים/ות כאן חוו זאת וגילו דברים חדשים שסידרו להם הרבה שאלות בראש ונתנו מענה ללבטים רבים בנוגע לזהות, משיכה מינית והאפשרויות לאהוב ולחיות כפי שמרגישים. אתה מוזמן להצטרף למסע הזה ואם תצטרך עזרה, בקש.

בחור46

New member
תודה למנהל הפורום

תודה לך k500 על התגובות המהירות והמקיפות.
סליחה על שחשבתי בטעות שהכינוי הוא k300(לאחותי יש חרדה מחרקים, הפכתי מרסס אובססיבי בעל כורחי).
בכל אופן יש כאן הרבה חומר למחשבה, אחרי שקצת אחקור בעצמי אולי אשאל כמה שאלות יותר קונקרטיות.
המשך יום נפלא.

למעלה