א. נטע בגודל 24 ב. עוגת קומות

georgeg

New member
א. נטע בגודל 24 ב. עוגת קומות

א. לא בדיוק נטע, אלא מתכון העוגה הכושית של נטע
אני עושה לפי המתכון הנ"ל, כמויות חומרים מדוייקות, צורת הכנה מדוייקת, אבל בתבנית 24 במקום 26, ולכן העוגה יוצאת מעט גבוהה יותר, ככה כולם אוהבים את זה כאן
אם אני רוצה את אותה העוגה בדיוק,אבל בתבנית 26, פשוט להוסיף 8.5%~ מכל החומרים ? ב. אני מעוניין לעשות בפעם הראשונה עוגת 2 קומות, באיזה תבניות להשתמש 20 ו 24 ? (יש בכלל 20 ?), 24 ו 26 (או אולי 24 ו 28 ?) האם יש טיפים לגבי עוגה בקומות, או שפשוט להכין 2 עוגות ולהניח אחת על השניה ? האם אין סכנה שהעוגה העליונה תשקע לתוך התחתונה ? האם יש צורך לחזק את המבנה בצורה כלשהי ? האם אתם מצפים בבצק סוכר את כל העוגה התחתונה, או רק את החלק שרואים ?
 
לא יודעת כמויות אבל עונה על השאר

ההיפרש שנראה יפה ומקובל בעוגות הוא של 6 ס``מ. אם אני לך תבניות בכל הגדלים תנסה לאפות בתחליפים. לדוגמא קופסת שימורים או סיר ג`חנון סירים (שהידיות ישרדו בחום) וכדומה... יש מאמר מצולם בסרגל למעלה על התמיכה של שיפודים שצריך בין קומה לקומה. וכדאי ליבש היטב כל קומה לפני שמניחים אחת על השניה במיוחד בחום הזה שלבצק יש נטיה להתמוטט.
 
למעלה