א צדק מה עושים.....?

א צדק מה עושים.....?

אתמול הודיע לי המעביד באמצע העבודה שהוא מפטר אותי. אני עובד באיסוף ערכות המגן כ 10 חודשים , אני עובד טוב ומביא כמות ערכות גדולה בכל משמרת , הגיע אלינו ראש צוות חדש לפני כחודש ותפקידו בין השאר הוא להסתובב בין האוספים ולאסוף את הערכות שאנחנו אוספים מהבתים. אספתי בערך כ 70 מסכותמבניין מסויים והמשאית הייתה במרחק 200 מטר עומדת בחניה. ביקשתי ממנו להגיע עם המשאית והוא לא הסכים, הבאתי שק מסכות אחד מבין ה 7 ואמרתי לו שכואב לי הגב ושיביא את המשאית בשביל שאני יעמיס את הערכות ושוב הוא לא הסכים ודרש שוב שאני יביא אותם רגלית. לא הבאתי את הערכות ולקראת סוף המשמרת כ40 לפני סוף העבודה הוא שלח כמה אנשים שירימו את המסכות ואמר לסגן ראש צוות שיודיע לי שאני מפוטר ושגם כל שאר המשמרות שלי השבוע מבוטלות . מה עושים במקרה כזה.....אני כלכך מרגיש שיש פה אי צדק....

oh-da

New member
מה שכן בעייתי

שהודעת הפיטורים לא באה מראש לפי חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, התשס"א 2001 סעיף 3 הודעה מוקדמת לפיטורים לעובד במשכורת עובד במשכורת זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, כמפורט להלן: במקרה שלך תת-סעיף 2: (2) במהלך התקופה החל בחודש השביעי לעבודתו עד תום שנת עבודתו הראשונה - של 6 ימים, בתוספת של יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה; כלומר עליו להודיע 31 יום מראש.

oh-da

New member
כמו כן

הוא רשאי לוותר עלייך בתקופה הנ"ל אך עליו לתת לך תשלום כמובהר בסעיף 6א א) מעביד רשאי להודיע לעובד, בהודעה מוקדמת לפיטורים, כי הוא מוותר על נוכחות העובד ועל עבודתו בפועל בתקופת ההודעה האמורה, כולה או מקצתה, ובלבד שישלם לעובדו פיצוי בסכום השווה לשכרו הרגיל של העובד בעד התקופה שלגביה ויתר על עבודתו. לפירוט החוק כלשונו http://www.ovdim.org.il/Page10909.asp

תוודה לך :)

אני שמח שאני לא ימשיך במקום כזה ....כזה שאין ערך ומקווה שבאמת יתנו לי מה שמגיע לי על פי חוק לפי מה שרשום בחוק תודה על העזרה

Ricca1

New member
תשובה

המעביד שלך היה צריך לתת לך עשרה ימי הודעה מוקדמת לפני הפיטורים (לא 31 כמו שהבחור מעלי כתב לך), יום אחד לכל חודש עבודה. ולקוות זה מאוד נחמד, אבל תעמוד על הזכויות שלך ותגיש תביעה לבית הדין לעבודה אם לא תקבל את מה שמגיע לך. יכול להיות גם שפוטרת לפני שסיימת שנת עבודה כדי להימנע מלשלם לך פיצויים, ואז אולי מגיעים לך גם פיצויי פיטורין. יש בתפוז פורום בשם דיני עבודה, תשאל שם.

למעלה