א.ק.ג לפענוח

אז ככה

אז נראה כי לבחורון שלנו יש LBBB ו LDH כמו כן עליות ST ב v1 וv2 עם צניחות קלות ב I ו II וצניחות יותר משמעותיות בV4 - V6 דבר שמצביע על אוטם באיזור הספטום. מה בנוגע לסימנים? סימפטומים? היסטוריה? תרופות?

drorled

New member
הערות

אתה לא יכול לדבר בעת ובעונה אחת על LBBB ועל עליות ST ב V1 V2. גלי QS ועליות ST נובעות במקרה זה בגלל ה- LBBB והן חלק מאפיון החסם. בכלל שינוי ST-T בפרט ב- V1 V2 לא מעידים על כלום בנוכחות LBBB (נתעלם כאן מקריטריונים ספציפיים לאבחון MI בנוכחות LBBB). שנית, אשר לצניחות שלכאורה- שים לב כי קיומו של LVH צריך לעורר חשד שמקורם של הצניחות אינו אסכמי אלא למעשה STRAIN..

א. אני בחורה

ב. כמוני כמוך העלתי השערה, שאר הדברים תלויים בין השאר גם בנונים הנוספים שביקשתי כאן, סביר להניח כי ה LVH וה LBBB מוכרים בהיסטוריה הרפואית ולכן חשוב לאשר אותם, באשר לנושא האוטם הכל תלוי כאן בסימנים ובסמפטומים המלווים

BenCarmon

New member
אז ככה

מהתסכלות חפוזה.. הייתי אומר שיש כאן IVCD Intra/Idio Ventricular Conduction Defect ולמה? כי יש LBBB בתצורה שאינה אופיינית ואיזשהו קומפלקס בתצורת RSr בקיר תחתון... חן, צניחות או עליות שבאות עם בלוק בצורר הולכה אינן פתולוגיות אלא חלק מורפולוגיה של הבלוק..

כן אני יודעת את זה

אבל יש צורך בנתונים נוספים על החולה על מנת להגיע לאבחנה סופית

../images/Emo6.gif

(משעשעת אותי שעת התגובה, תתעלם) הוא הביא א.ק.ג לשם אבחנה לבחורון לא? אתה לא יכול לאבחן בחור על סמך א.ק.ג בלבד אתה מסכים איתי?

amitp

New member
והנסיון שלי

IVCD ואפשרות של LBBB באמת, לפי דעתי יש גם PR מוארך LVH - קריטריוני וולטאז' וסטריין (נגיד, אם החלטתי שיש שם גם LBBB..
) וגם LAH.

סיפור המקרה

טוב, אז מדובר בבן 92, שהתעלף למשך מספר רגעים לאחר שיצא מהמקלחת, כנראה נטל כדור כלשהו מתחת ללשון. מחלות רקע: IHD, אי ספיקת לב, אוטם בעבר, CABG, PVD, CRF, PRITONEAL DIALIZA. נוטל תרופות: חוסמי תעלות סידן, חוסמי ביתא, ניטרטים, משתנים ודיגוקסין. מדדים: 120/70. סטורציה: 96%. אין א.ק.ג קודם, למעט תיאור ממכתב רפואי: NSR, CLBBB, 1 AV BLOCK. החולה התלונן על בחילות וקיבל 10 מ"ג פראמין בלבד. לא מתלונן על כאבים בחזה, ללא תלונות אחרות.

שאלה...

אבל בלי קיצורים (הכוונה של מחלות וכו'), ככה אני ממש חדשה בעניין אבל הקצב עצמו? הוא nsr +pac+av block1 ? אם כן/לא.. (אם תוכלו להסביא אני יודע לכם), ועוד שאלה בקשרצ למה שולך מבחינת הא.ק.ג אני אישיית רואה LBBB+ יכול להיות אוטם ישן בספטום (בהעדר גלי Q או שינוי )בבתקשה תקנו אותי אם אני טועה כי אני לא ממש זוכרת את זה כמו שצריך, ומה עוד מה עוד הא כןאיסכמיה בקיר בקיר השמאלי!?!?! טוב עשיתי לעצמי סלט.. מישהו מוכן לעשות לי סדר?

ההההההאאאאאאאאאאאאא

אני לא מבינה מה כתבתי אוף.... א.ק.ג מתסבך אותי אני חיבת להבין את זה פעם אחת ולתמיד!

amitp

New member
ואספירין הוא לא מקבל??

בכל מקרה - מתי דיאליזה אחרונה? איך הרגיש היום? כרגע - דפיקות לב, חולשה, סחרחורות וגו'. הכדור שנטל (בהנחה שמדובר על קורדיל) - לפני שהתעלף או אחרי שחזר להכרה? ולמה הוא לקח אותו? בבדיקה פיסיקלית - מה ל.ד בסיסי? סימני יובש/חום/חיוורון/צהבת. חם/קר? מזיע? לדעתי - בינתיים מוניטור, חמצן, דקסטרו, וריד, אספירין אם אין קונטרה-אינדיקצייות ופינוי דחוף. דרך אגב, חסמי בטא וסידן הולכים יופי עם חסמי הולכה...

תשובות

לא זוכר מתי דיאליזה אחרונה (אני לא זוכר). לקח את הכדור לפני שהתעלף. ל.ד 120/70 (מופיע בהודעה הנ"ל). עור תקין, אין משהו מיוחד (אולי טיפ-טיפה חיוור). אגב, שקלתי לתת אספירין, אבל הרופא התנגד וטען שאין צורך.

אם הוא כבר לכח נטריט

לא מסוכן שהוא יכח גם אספרין, אני משערת שהנטריט גרם לעילפון.. הכוונה למסוכן זה שזה יוריד לחץ דם.?

amitp

New member
אין אינדיקצייה?

לאדון הנ"ל יש כמעט כל אינדיקציה בעולם לקבל אספירין, לא עקב מצבו האקוטי אלא באופן קבוע (ומאוד מפתיע אותי שהוא לא מקבל, צריך לברר למה לפני שנותנים). מכיוון שהוא לא קיבל עד עכשיו, ובמיוחד כאשר קיים סיכוי כלשהו (למרות שאני מסכים שלא ענק) גם לאירוע קרדיאלי, הייתי מתחיל באספירין (שוב, אחרי בדיקת התוויות נגד). בביה"ח, גם ככה, בהעדר קונטרה-אינדיקציות, אמורים להתחיל מתן קבוע של אספירין.

drorled

New member
כמובן...בבית החולים

סטודנט לרפואה כסטודנט לרפואה... בבית החולים תעשה כרצונך... בנט"ן אני לא אתן אספירין בהעדר אינדיקציה ((מובהקת)). כרגע הבחור לאחר התעלפות. אני לא מתרשם מארוע קורונרי (אחרת אין להסתפק באספירין..), מדוע שאתן אספירין? בגלל החשש? לא מקובל עליי שנותנים כי זה לא מזיק. זו איננה גישה לרפואה כל שכן לרפואת חירום. יש מס' מצומצם של תרופות שאתן ככלי אבחנתי (שתי תרופות כאלו) וגם זה בזהירות רבה..

למעלה