בּוֹרוֹת של תִּקוָה - התובנות

רֶשֶף

New member
בּוֹרוֹת של תִּקוָה - התובנות

התלבטתי רבות איך לנסח את התובנות שהתרקמו להן במהלך הבוקר ההזוי הזה. ה"פוליטיקלי קורקט" הרי מחייב אותנו להשמע חדורי תקוה ואופטימיים... התדריך היה יבשושי, ענייני ולקוני - "המשימה: אנחנו מחפשים את דנה". אבל אף אחד לא "קרא לילד בשמו". נשמעו ביטויים כמו "קבר", "תלולית", "בגדים מגואלים בדם", "ריח", "זבובים" אבל אף אחד לא הודה, שכמו שזה נשמע, "הנחת העבודה" היא שאנחנו מחפשים... גופה. התקווה "למצוא את דנה בחיים" כבר מזמן התחלפה בתקווה "למצוא משהו". ומאד רצינו למצוא משהו. כמעט יצאנו מגדרנו למצוא משהו, למרות שתחושת ה"מחט בערימת שחת" יצרה תמונה לא ממש מבטיחה. במצבים כאלו יש משהו מזכך כמעט ב"למצוא". אין עינוי גדול יותר למשפחה ולחברים מאשר הסָפֵק. להשאר עם ההגדרה האמורפית "נעדר", בלי לדעת "מה עלה בגורלה", "האם היא סבל", "היכן מקום הקבורתה" זו מסכת של ייסורים המזינה כאב נצחי. במצבים כאלו ישנה נחמה ב"גוּפָה". יש בה משהו סופי. טוטאלי. יש בה תחושה השלמה וסגירת מעגל. התשוקה הזו "למצוא משהו" ולו רק כדי לשים קץ ליסורי אי-הוודאות של המשפחה, כבר הפך בחפ"ק ליצרן הומור יהודי. אותו הומור שעוזר לנו תמיד לשרוד בשעות קשות. השוטרים מתבדחים על "ממצאים מתקופת הורדוס", על "קברים בגודל של פוּדֵל", אבל עיקר כוונתם למנוע כאב נוסף כתוצאה מתקוות שוא. משום כך, לקחנו את המשימה בשיא הרצינות. בחמש שעות של פעילות עברנו כ-37 ק"מ ברכיבה, אבל עוד לא מעט קילומטראז' בהליכה. בדקנו כל בור. הצצנו לכל מעבר מים ומערה. פשפשנו בכל תלולית עפר חשודה. סרקנו כל ערימת עשב שלא במקומה. אבל לא מצאנו כלום.

רֶשֶף

New member
חוויות של רכיבה - התמונות

על אף המשימה החשובה, "הרווחנו" תוך כדי גם רכיבה מגוונת ומשובחת בנוף מרהיב. היו עליות תלולות עם הרבה עפר דרדרתי, היו ירידות מהירות עם הרבה דרופוני סלע קטנים, היו בולדרים גדולים, חלקם חלקלקים, חלקם חדים. היתה רכיבת יער טכנית ואתגרית ביער לביא, עם סינגלים עולים וסינגלים יורדים והרבה הרבה מסלעות ודרופים. היה אפילו קטע כביש קצר. התחלנו את הרכיבה מאוחר לכל הדעות - 8:00. תא השטח הראשון שסרקנו היה בעמק החשוף ועומס החום הכבד הקשה מאד. מה גם שנדרשנו ללא מעט הליכה. לעלות בסביבות 11:30 מהעמק חזרה לכיוון לביא, היתה משימה לא קלה. הפיצוי היה רכיבה איטית ורגועה ביער לביא המוצל.

רמי לשם

New member
זה לא העמק

זו בקעת יבניאל. על התואר ה"עמק" מתחרים עמק יזראל שהוא לא בדיוק עמק ועמק הירדן שגם הוא לא בדיוק עמק, כאשר לכל מחנה יש את האוהדים השרופים שלו - בד"כ מי שנולד בו. בקעת יבניאל, שהיא באמת בקעה, היא לא אף אחד משניהם.

רֶשֶף

New member
סמנטיקה של יֵקים ../images/Emo13.gif

תחזור, תחזור כבר לפה. נגמרים לנו המסלולים הטובים.

eOfer

New member
כל הכבוד על היוזמה ועוד יותר על ...

התכלס ! אגב, המסעדה הזו מוכרת לי מהיכנשהו

רֶשֶף

New member
כל הזכויות שמורות ליאיר

הוא על היוזמה, על האירגון, על התיאום, על יחסי הציבור, על הטלפונים בשעות הערב המפוקפקות... והיום, גם על הביצוע.

eOfer

New member
שמע, חיפשתי חיפשתי וכלום שום מילה

היום על שווארמה !? הלך חלק כאילו ? לא עלה לא ירד ?

רֶשֶף

New member
תשמע... תראה... ../images/Emo9.gif

רציתי לשחזר את ההצלחה של אתמול אז ארגנתי לחבר'ה "פיתה דרוזית" משודרגת על בסיס לָחוּח עם לָבַּנֵה וגבינת פרומעז 16% שומן (בסגנון צרפתי) ושלפתי את זה בדיוק לפני העליה חזרה ללביא. יש לך מושג מה יציקה כזו עושה לביצועים שלך בעליות? את הגרעפסים בריח זעתר שלי ואת הפלוצים של ארנון שמעו עד מתקן אדם. בטח חשבו אנחנו מתאמנים במק"ח 0.5

arnonke

New member
מה באמת אז בגלל זה הגיע המסוק

האמת שאם הגענו ללביא בסוף וזה רק בגלל שרשף חימם אותי על המזגן של האוטו שלו. ואכן יש לו חתיכת מזגן במכונית

timon1

New member
מה אתה אומר, באמת???../images/Emo3.gif

ומה עם טיה מאריה, עז??????????? מה זה שיפודים, כולה הרגו תרנגולת [או חתול], בטיה מאריה אוכלים בשר אמיתי כמו שצריך להיות: פרה,ח_יר, צוריסוס כמו שצריך וחלקים פנימיים למכביר.

רֶשֶף

New member
ולא פחות חשוב - ../images/Emo51.gif ../images/Emo24.gif ../images/Emo140.gif

ליאיר כוכבי ולארנון שדמי (הלא הוא "ארנונק'ה"). נהניתי לרכב בחברתכם.

רֶשֶף

New member
ועל אף כל התובנות...

וכל עוד לא פסקו החיפושים וזקוקים לעזרתנו, אני קורא לכל מי שעדיין לא הזדמן לו ויכול לתרום מזמנו - להגיע ולהקדיש כמה שעות. גם אם זה נראה לכם חסר תכלית. גם אם נדמה לכם ש"יש כבר מספיק שהתנדבו. לא צריך גם אותי". בואו. עזרו. ותוך כדי, רכבו באחד מהאיזורים היפים בארץ. למרות החום ו... אולי גם בגללו. זו חוויה מזככת. תרתי משמע. ותבוא עליכם הברכה.

schwinnie

New member
יפה כתבת

ותודה גם לך. אגב, סחתיין על הכישרון לצלם בלי שהאובייקטים ירגישו. פעם הבאה (אינשאללה) תן לצלם גם אותך קצת בפוזות "קרביות". ובאמת זו הרגשה טובה לעשות מדי פעם משהו לא רק לטובת עצמנו (אם כי הצלחנו גם להנות מהרכיבה).

arnonke

New member
אכן יום עמוס זיעה ומחשבות

ראשית אני קורא לכולם לעזור ולתת יד כמה שרק אפשר. כל אחד מאיתנו יעצום את עיניו לרגע ויחשוב על המשפחה של דנה וגם אולי על שלו, על המצב האיום של אי ההוודאות ועל אין האונים. אז אם יש לכם שעה יום או שבוע להקדיש לחיפוש פשוט תנו יד. היתה לי את הזכות לתת יד לחיפושים היום. אם אתם מתכננים טיול בסוף השבוע מה דעתכם לצאת ליער לביא או הר טורען אולי תראו משהו חשוד בשטח אולי תדוגו פיסת מידע מי יודע שווה לנסות למרות שכבר רשמית - לפי מה ששמעתי בחדשות - החיפושים עברו למישור המודיעיני - וכל מי שהיה שם היום בטח מבין גם למה! זה כמו תמיד מתחיל בתקווה, התלהבות ורצון לעזור לחפש ולמצא. בהתחלה סרקנו כל מעביר מים בור, ביוב פתוח (רשף כבר סיפר לכם את עיקרי התדריך) עלינו לתצפיות ירדנו לגיא פשפשנו בשיחים ו... לאט לאט עולה השמש והזעה ניגרת לאט לאט מבינים שאם מחפשים אז לא תמיד מוצאים. אחרי שברגע האחרון ניצלנו מנגיחת קרניה של השמש על מדרונות בקעת יבניאל, לא לפני שזללנו איזו פיתה של תימנים במבחר גבינות ממטבחו של רשף ומנגו שפילחנו (כי הוא כבר נפל על הרצפה וחיכה לנו רך ובשל) התחלתי להבין שכמה שרוצים זה כנראה לא יקרה ולא נמצא היום את דנה. הרי מהבוקר הכנתי את עצמי לגרוע ביותר, למצא גופה ... מחשבות שרצות... אבל הגרוע ביותר הרי הוא לא למצא כלום, אפילו לא סימן, אפילו לא רמז, פתאום אני מבין שבשבוע שלם של חיפושים מאות אנשים חיפשו ולא מצאו כלום. המשכנו ליער לביא בדקנו כל בור מים - ויש המון כאלו שם - בגישה בלשית, הנחנו הנחות כמו שאם יש קורי עכביש אז זה לא הבור הנכון ניסונו להאמץ את העיניים באפלת המערות הרבות וראינו רק חושך. בשלב מסוים כבר המחשבות נודדות לסינגלים המדהימים שחורצים את היער, פתאום אני ממש נהנה לרכב, מנסה להזכיר לעצמי מה אני עושה פה. מזל שתנועת נוער עוד חייה וקימת מזל שעוד בונים מקלחות שדה ביער ובדיוק בתזמון הנכון אנחנו מגעים למקלחת של צהרים יבוש מהיר בשמש ורכיבה רגועה כדי לא להזיע עד המסעדת נימר (הנמר) לשנינו ברור שהיום נגמר אוכלים ושותים בטרוף של אחרי רכיבה קשה. שלושים ושבעת הקילומטרים שלנו נגמרים ברכיבה ישר לתוך החפ"ק העייף (פעם ראשונה שאני והשוטירים באותו הצד) בשלום ולהתראות חברי ומין תחושה של תודה ותבואו שוב כנראה עוד נפגש. לי זה היה חשוב להיות. תודה לרשף ואבנר.

shl17

New member
תגידו אני חולם???

מה זה הדיבורים על עמק יבניאל??? אתם בטוח יודעים איפה נסעתם?

למעלה