באדר-מיינהוף - ארגון טרור שמאלני

iamyoda

New member
באדר-מיינהוף - ארגון טרור שמאלני

התופעה של תנועות שמאל אירופיות-רדיקליות אינה חדשה והחלה כבר בשנות ה-60 של המאה שעברה. לאורך השנים, קבוצות רבות קמו ונעלמו באותה המהירות. מעל כולן, ממרחק 30 שנה ויותר, הצליחה כנופייה רצחנית אחת מגרמניה, לשוות נפח רומנטי למסע הפיגועים שלה. זהו סיפורה של כנופיית באדר-מיינהוף אשר הייתה מעורבת גם בחטיפת המטוס לאנטבה. בזמן האינתיפאדה הנוכחית שוב עלו לכותרות אנשי שמאל אירופים, לעיתים מיליטנטיים, העושים דרכם לישראל בכדי לסייע לפלשתינים בשלל נושאים - מעזרה הומניטרית, דרך השתתפות בהפגנות,ועד סיוע של ממש למחבלים. תופעה זו אינה חדשה, וכבר בסוף שנות ה-60 בלטו תנועות שמאל רדיקליות, שעסקו בהפגנות כנגד המלחמות. אז, כמו היום, חלק מהפעילים לא הסתפקו רק בהפגנות ונטלו חלק פעיל במעשי טרור. השנה היא 1968 מהומות סטודנטים פורצות ברחבי העולם המערבי. הדור שהביא לעולם את "עשו אהבה ולא מלחמה" מורכב ברובו מצעירים שנולדו במהלך מלחמת העולם השנייה או מיד לאחריה, יוצא לרחובות להפגין כנגד ממשלות המערב. בצרפת, היה זה "דני האדום" שעמד בראש המחאה נגד ממשלתו של שארל דה גול. בארה"ב מחו הסטודנטים כנגד מדיניותו של הנשיא האמריקני לינדון ג'ונסון, בעיקר באשר למלחמת ויאטנם, ובמקביל קמה תנועת "הפנתרים השחורים" שלחמה למען שוויון לשחורים באמריקה. בגרמניה, סדרת הצתות של חנויות כלבו בפרנקפורט חשפה לעין הציבור התארגנות של חבורה אנרכיסטית, שחבריה היו בעלי השקפות מרקסיסטיות. החבורה השתייכה לארגון בשם "סיעת הצבא האדום", אולם בקרב הציבור הכללי כונתה "כנופיית באדר-מיינהוף". חברי הקבוצה רצו ללחום במה שהגדירו כ"האימפריאליזם העולמי" בהנהגת ארה"ב, בשל מלחמתה בויאטנם, וכן תכננו ליצור כאוס בגרמניה בכדי להפיל את הממשלה הכושלת בעיניהם, כצעד אשר יביא למהפכה העולמית, על פי חזונו של מארקס. באפריל אותה שנה נעצרו חברי הארגון בעוון הצתות בתי העסק והועמדו לדין. הדמות הבולטת בארגון הייתה דמותו של אנדראס באדר דווקא, עבריין קטן שלא למד מעולם באוניברסיטה, אך הצליח להנהיג חבורה של סטודנטים תחתיו. עיתונאית שסיקרה את מהלך משפטם, אולריקה מיינהוף, הזדהתה עם מאבקם בצורה כה עמוקה, עד כי שנתיים לאחר מכן הצטרפה לארגון, ומכאן קיבל הארגון את שמו. מיינהוף היא זו שסייעה לבאדר להימלט ממעצר בשנת 1970, וחברי הארגון החלו לקשור קשרים עם ארגוני טרור אחרים בעולם. בין היתר, מצאו עצמם חברי באדר-מיינהוף מתאמנים עם אנשי אש"ף בירדן (אך נאלצו לעזוב זמן קצר מאחר ולא הסתדרו עם מארחיהם שראו בהם חבורה מפונקת ומתנשאת). לאחר ההרפתקה הירדנית עברו חברי באדר-מיינהוף להתמקד בשוד בנקים בין השנים 1972-1970. לכתבה המלאה

Tomak20

New member
אני לא מסכים עם הקביעה לפיה

כל הפעילים הזרים בשטחים הם "טרוריסטים", לפי דעתי יש רבים שבאמת רוצים לעזור לפלסטינאים גם כדי לשפר את מצבם וגם כדי לקרב את השלום עם ישראל. כמו כן, מהמאמר עולה תמונה של הכללה קשה נגד ארגוני שמאל וארגונים פציפיסטים, כאילו הם אשמים בכך שהקיצוניים האלה החלו בפעולות הטרור שלהם. לצערי בכל קבוצה יש מיעוט קיצוני, ולפי כתבות שקראתי בנושא המשותף לפעילים אלה הם גדילה בבית שבור וילדות קשה וטראומית. אני מאוד מקווה שקבוצה כזאת לא תצוץ בשנית ואני סקפטי לאפשרות שדבר כזה יקרה לאור רמת החיים הגבוהה בגרמניה, היותה מאוחדת ולאור העובדה שברה"מ(שאני בטוח שעזרה לקבוצה זו) לא קיימת יותר במתכונתה דאז. מה שכן מפריע לי זה התארגנויות מוסלמיות קיצוניות ומחתרתיות שעלולות להוציא אל הפועל פיגועים שיגרמו לגרמנים להתגעגע לבאדר-מיינהוף. צריך לזכור שחלק מהחוטפים ב11 בספטמבר גרו בגרמניה ושם התאגדו. אני זוכר שהראו כתבה על המשפחה של אחד המחבלים ב11 בספטמבר בה סופר שבעצם בלבנון הוא היה חילוני והרדיקליזציה שלו החלה בהמבורג, גרמניה. אני במקום הגרמנים הייתי מחזק מאוד את שירותי הבטחון הפנימיים שלי.

iamyoda

New member
tomak

תקרא בעיון את הפסקה הפותחת. כתוב שם שארגוני השמאל עוסקים בשלל דברים מעזרה הומניטרית, דרך הפגנות ועד פעילות חבלנית. אין פה הכללה גורפת אלא תיאור של סוגי הפעילות השונים כרקע למאמר.

Tomak20

New member
אבל עצם ההכלה וההתייחסות

לפעולות עזרה הומינטרית בשטחים כאל פעולות "אנטי-ישראליות" או פעולות טרור מקוממת ולא במקום. זה כמו שיגידו שתרומה של נדבנים מחו"ל למוסדות ישראליים זה עזרה לחיסול פלסטינאים חפים מפשע. אין מה להשוות בין מישהו שבא לעזור לילדים פלסטינאים ללמוד לבין מישהו שבא כדי לעזור בפיגועי טרור.

לא חדש שאירגון הומניטרי

יכול גם להיות אירגון שעוזר לטרור, אין כאן סתירה, העזרה יכולה לבוא הן במישרין או בעקפין, ברור שלא כולם, אבל יש מספיק, ישנה תפיסה מוטעית שאומרת טרור בה רק מהכיוון הימני של המפה הפוליטית, כמו פאשיזם וכו', גם פעילי שלום בחסות עיוורון הפוסט מודרני עוזרים לאירגוני טרור.

למעלה