באה באה השבת.... |

באה באה השבת.... |../images/Emo212.gif../images/Emo168.gif

בוקר טוב
3 שנים נמק גלעד בכלא , ואנשים מבכים את מותו של מייקל ג'קסון מקיר לקיר ומדליקים נרות וירטואליים. למקרא הרזומה ברור שהיה פדופיל וסבל מהפרעות, אך גם אצל הגויים מסתבר אחר מות ,קדושים אמור, ולשמע ההספדים הנרגשים המגיעים מעבר לים מפיהן של מדונה ושות' , עוד יהפכו את הבר מינן לקדוש
כמעט שהגעתי להפגנה אתמול מול הקרייה , פקקים נוראיים בכל האיזור וחוסר בחנייה , גרמו לי לחזור הביתה ואני בטוחה שהיו עוד רבים.
נתפלל ונקווה שהילד יחזור במהרה , ומקבלי ההחלטות יבינו שצריך כבר לסיים את הפרשה האומללה הזו.
את שיטוטי בעיר הגדולה התחלתי בשוק הכרמל, וברחובות הסמוכים. פעם בצעירותי כאשר שלמנו בלירות הייתי נוהגת להגיע לשוק כמעט מידי חמישי, כמו אותה אשה עם סלי הפלסטיק משירו של אריק אינשטיין היו לי דוכנים קבועים ועבורי זו היתה חגיגה של ריחות וצבעים. עם השנים ועם ההתברגנות , השופרסל השכונתי הממוזג והנקי החליף את השוק...
הנוף האנושי התחלף , המון עובדים זרים מתניידים בעיקר עם אופניים , וחלקם נוברים בערמות פרי וירק שהושלכו מהדוכנים לעת סגירה יחד עם קשישים והומלסים. כן....הכרמל כבר לא מה שהיה...לכלוך רב...הזנחה מרחיקים את הקונה הישראלי שכבר ערך אי אילו טיולים לחו"ל בימי חייו , וראה איך מתנהלים שם שווקים, שוק בוקריה למשל בראמבלס של ברצלונה , או שווקי פאריז המלוקקים גורמים למטיילים ולסועדים בהם חוויה אנתרופולוגית של ממש , כפי שנאמר, השוק הוא הדופק של העיר! בביתנו החל לעבוד עוזר בית מקונגו. איש צעיר בן 26 עם חתיכת סיפור חיים....... עשיתי לבואו הכנות ואני ממתינה לו מהבוקר עם סמרטוטים וחמרי נקיון , ובעצם לא יודעת מי עוזר למי ...
אבל מה זה חשוב , העיקר שירוויח כסף למחייה.... ובכן אותו צעיר משכיל ,הוא בן לאב שהיה מתנגד למשטר , אביו נרצח על ידי הכת השלטת , וחייו וחיי בני משפחתו היו בסכנה .הם הצליחו לברוח לברונדי שם מתגוררת אמו עד היום והוא עצמו הגיע לפאריז שם עסק במוזיקה למחייתו ומפריז הגיע לישראל. כאן קבל מעמד של פליט פוליטי ,ובהתערבות האו"ם הוא ישאר כאן עד שימצא לו פתרון. בנתיים , הוא עוסק למחייתו בעבודות נקיון בבתים ובמשרדים, והקים להקה המופיעה פה ושם בארועים או בכינוסים של קהילת המהגרים בתל אביב , כולל בכנסיות השבת בתחנה המרכזית. ואת רוב הכסף הוא שולח למשפחתו . סדרתי לו עבודה באחת מחברות הנקיון ובביתן של חברותי , הוא נעים הליכות , עובד מעולה, ואם אתם מחפשים עוזר בית באיזור המרכז או אם ידוע לכם על מישהוא הזקוק , אנא פנו אלי במסרים.
עכשיו תקחו נייר ועפרון ותעתיקו את המתכון שאני מכתיבה כאן , ובדרך תשכחו את כל המתכונים לעוגת גבינה שאתם מכירים. העוגה הזותי פשוט ממכרת ותגמר לכם בשעות ספורות , היא רכה , טעימה ....חבל"ז חבל"ז!
להקציף בקערה 5 ביצים שלמות +1/2 כוס סוכר לקצף , להוסיף 750 גר' גבינה לבנה . בקערה שנייה להקציף: 1 שמנת מתוקה+1 כוס חלב+ אינסטנט פודינג וניל לחבר את 2 התערובות בקלילות תוך הוספת 3 כפות קורנפלור וגרידת קליפה מחצי לימון סה טו! נכון, גב' זליבנסקי , את צודקת , בדרך כלל עם החומרים האלה מכינים עוגה קרה , אבל זו כל הפואנטה בעוגה המ-א-מ-מ-ת הזותי ...אופים אותה! ושימי לב איך...... כי זה חשוב.. להכניס תחילה לתנור תבנית אפייה עם מים מעליה להניח רשת לשמן תבנית אפייה ( אני השתמשתי בפיירקס ) לצקת את כל הנ"ל להכניסה לתנור שחומם ל 200 מעלות ל 10 דקות להוריד טמפ' ל180 לאפות עד שהעוגה מתייצבת ( אצלי בערך שעה.) להשאיר בתנור לצנון לקרר כמה שעות מכוסה בניילון נצמד לסגור היטב את הדלת ולא להזמין אפחד
לשבת עם כפית ופשוט ליישר אותה
נו טוב עכשף יש לי יסורי מצפון....לא בגלל הכפית.....בגלל שלא צילמנתי אותה.......
יאללה , גליקריה כבר ברקע בקולי קולות, והוא הגיע ....... אז שבת שלום לכולכם , אתם מוזמנים לשרשר חויות, מתכונים והצעות איך להעביר את השבת הכי טעים ונעים
 

kdr

New member
איחולי לכולם

שייתקעו בהפגנות אחרות ולא בכאלו המבקשות לעשות את המוטל על הממשלה ולשחרר את גלעד שליט
. תפוז אמנם (אחרי מספר רב של פניות) שינו את הכיתוב לבלון כחול לרון ארד, אבל העלימו את הכיתוב ולא שמו בלון צהוב שהוא סמל להחזרת גלעד שליט. לתשומת לב עובדי תפוז. השמועות אומרות שהשחרור קרוב, הלואי, רק שסיפור רון ארד לא יחזור.
 
נעים בים ../images/Emo13.gif טעים- פעם ראשונה הכנתי קוסקוס

מי מתנדב לתת לי מקלט אחרי הארוחה? אולי...המנה האחרונה תשכנע אותם שאני עדין רצויה בבית
עלי סגרים בננה מבושלת סירופ שוקולד לחתוך את הבננה לפרוסות להניח על העלה לשפוך סירופ שוקולד לקפל את הסיגר כמעטפת לטגן במחבת עם טיפונת שמן. גלידה ליד ויש סכוי שלא תצטרכו לשטוף את הצלחת אחרי.
שבת מחוייכת ונעימה לכולם
 

kdr

New member
תרומתי המלוחה

אתמול (שישי) הוטל עלי להכין ארוחת ערב, כיוון שזמני בהיגיון קצוב, הלכתי על משהו פשוט: חבילת ספגטי (איזה צורה שיש 400 גרם, אני השתמשתי בברגים) מבושל לפי ההוראות (שמן, מלח). בצל גדול קצוץ (ס"מ X ס"מ) מטוגן בחצי חבילת חמאה ובשלב שמתחיל להיות שקוף להוסיף קופסא פטריות חתוכות ושטופות, להמשיך לטגן עוד כמה דקות. להוסיף לספגטי המסונן יחד עם עלי בזיליקום חתוכים גס, שן שום כתושה ושני מיכלי שמנת לבישול. להמשיך לבשל עוד חמש דקות ולהוסיף גבינה בולגרית חתוכה דק ומרוסקת. לערבב עוד חמש דקות על האש ולהגיש. הולך נהדר עם סלט ירקות בתאבון.
 
המאכל הזה

מאכל שחברתי מכינה מזכרונות בית אמא, לכן שאלתי
באיזה צד אתה לא גאה?.
 

kdr

New member
מה זה ?

ממליגה, מלאיי, פפנש, קיגל, קוגל, סקרומביה, צ'ורבה, מושדיי ? הצד השני, סתם פולני.
 

kdr

New member
לבריאות

היום אכלתי מהשאריות, הוספתי זיתים שהשרו שבוע עם זרעי כוסברה ("פטנט" מקפריסין), מתאים מאד.
 
למעלה