באה ממשפחה מורכבת זה יכול להצליח

sara joy

New member
באה ממשפחה מורכבת זה יכול להצליח

ההורים שלי התגרשו כשהייתי בת 4 ואמי התחתנה שוב כעת אחרי הרבה שנים שחיינו יחד כולם הבעל של אמא שלי שלו אני קוראת אבא והוא אכן אבא לכל דבר הוא זה שתמיד תומך בי מול אמא תמיד נותן לי גיבוי וכשאני צריכה עזרה אני פונה אליו לפני שאני פונה לאמי...גם עם הילדים שלו תמיד הסתדרתי מצוין וגדלנו יחד כמשפחה אחת . נכון שהיו מתחים אבל לאו דווקא על רקע המורכבות של המשפחה... בקיצור יש סיפורי הצלחה רק שתדעו להת' שרה

שרה ברוכה הבאה

סוף סוף סיפור טוב,על מורכבות מוצלחת. ספרי ושתפי אותנו מה סוד הקסם?

rolan

New member
איזה יופי

ברוכה הנכנסת שרה בואי ספרי עוד מעניין לשמוע אותך

sara joy

New member
נראה לי הרבה רצון

כשהם התחתנו נראה לי שהם היו מוכנים לגרוע מכל ...ו"אבא" שלי ממש רצה שזה יצליח ומאוד מאוד ניסה להבין אותנו.חוץ מזה שאמא שלי איך להגיד היא קצת "מכשפה" כלומר היא קשה והולכת ראש בראש אז הוא היה "השוטר הטוב" תמיד רוצה ללכת מסביב להסביר להבין הוא היה הולך לב בלב במקום ראש בראש, אז באופן טבעי הוא נהיה ההורה שאליו פונים כשצריך משהו. היום אני עוזרת לחברתי ונותנת לה עיצות איך להתמודד עם ה"בנים החורגים" שלה ועני מעוד מנסה להביא דוגמאות לצורה שבה אבא שלי התייחס אלי. דרך אגב שנים שנים שקראתי לו בשמו הפרטי והוא לא התנגד רק בחודשים האחרונים הוא רמז לאמא שלי ולי שזה יהיה נחמד אם היה לי איזשהו כינוי מיוחד בשבילו שמבטא את היותו מתפקד כאב, למרות שלא אבא, כי זה שמור לאבא הביולוגי שלי (ויש לי אליו קונוטציות שליליות). מצאתי כינוי מיוחד ולקח זמן להתרגל אבל נראה לי שיש בכך איזושהי אמירה שחשובה לו. זהו בקיצור או באריכות הסיפור שלי

rolan

New member
../images/Emo23.gif אל ../images/Emo23.gif

לא ראש בראש זה העניין...
שרה מעניין אותי לדעת, באיזה כינוי בחרת להשתמש...? היה כאן דיון שלם סביב השאלה הזאת... אבא חורג, אמא חורגת וכו' לא כ"כ נמצא כינוי הולם אולי שלך ישמש כאן את מי מחברי הפורום.... יום נעים לכולם

העין ה 3

New member
מכירה עוד סיפור כזה

להורי יש חברים. יש להם שתי בנות בוגרות (בערך בנות גילי) שתמיד ידעתי שהן הבנות שלו מנישואים קודמים. אחר כך נולדו להם שני בנים. רק לפני חצי שנה נודע לי שהבנות הן אחת שלו ואחת שלה! מערכת היחסים שם היתה כל כך יפה, גם בין ההורים לבנות וגם בין הבנות עצמן שממש לא שמתי לב!

העין ה 3

New member
ושכחתי לשאול, רולן

מתי היה שרשור בנושא איך לקרוא להורים החורגים? את יכולה אולי למצוא לי את זה או להגיד לי איפה אוכל למצוא? כנראה שפספסתי. זה מאוד מעניין אותי כי אצלנו זו בעיה קשה. מי שבעיקר מערים קשיים זה ה-X... כשמישהו שואל את הנסיך על בעלי מי זה, והוא עונה האבא החורג שלי, אבא שלו מתעצבן עליו.

rolan

New member
מתקשה

למצוא ו... המחשב חורק אני מפהקת עיני דומעות זהו הולכת ל
לילה טוב

sara joy

New member
השם - הכינוי

טוב אני ממש סולדת מכל האבא חורג , אחים חורגים ובעיקר אמא חורגת כנראה יותר מדי אגדות ילדים בילדות... כמו שאמרתי בעבר קראתי לבעל של אמא שלי בשמו הפרטי זה היה מעלה תמיהה אצל כל מיני אורחים "לא יפה לקרוא לאבא בשמו הפרטי" אז עניתי "אבל הוא לא אבא שלי" (מי ששואל שאלות לא טקטיות שלא יתלונן שמקבל תשובות כאלה) ושוב למרות שמחינתי הוא תמיד תיפקד כאב. תמיד כשאני אומרת ההורים שלי אני מתכוונת אליו ולא לאבא הביולוגי, ותמיד כשדיברתי עליו זה תמיד היה אבא שלי... המוקש הגדול היה כשפעם בשנה(או פחות) אבא שלי (הביולוגי) רצה לפגוש אותי אם בטעות היה נפלט לי אבא שלי הוא היה חוטף את הג'גננה ... מה ז,תומרת אני אבא שלך ורק אני... בחודשים האחרונים שנינו פתאום באופן עצמאי הרגשנו שצריך (עכשיו בגיל 27) לקרוא לו משהו שיראה אבהות כי בכל זאת... אז הפשרה היתה אבא אבל בשפה אחרת, אז תבחרו כל שפה מי אני שאגיד לכם??

העין ה 3

New member
שרה, רעיון נהדר!

איך לא חשבו על זה קודם. אבל אם הייתי מתחילה את זה כשהנסיך שלי היה קטן, זה היה עובד. להתחיל עכשיו בגיל 16 כשהיחסים ביניהם לא משהו - יהיה קשה. חוץ מזה שצריך למצוא שפה שאבא שלו לא מבין... תודה

rolan

New member
אני תמיד אומרת שלשפת אם

יש משמעות אחרת במילים שפה זרה עוברת לנו בקלות אני הרבה פעמים שומעת עצמי אומרת
אבל חלילה את המילה בעברית.... זאת אולי הסיבה שבאמת יהיה יותר קל להשתמש בשם בשפה אחרת ולהרגיש עם זה טוב יותר... רעיון נפלא אהבתי תודה שרה

מורכבים לדוגמא ../images/Emo13.gif

שכחתי לספר... גם אני ממשפחה מורכבת... פחות או יותר. אולי שכחתי כי במקרה שלנו זה די מוזר... אידיאלי. ההורים שלי התגרשו לפני עשור בערך פשוט כי הם לא התאימו. מוזר לי שהם הצליחו להישאר כל כך הרבה שנים ביחד. אני חושבת שהם נשארו כי ככה היה מקובל. בכל מקרה, אימא שלי חיה עם חבר לחיים ועם בנותיו וגם לאבא שלי יש חברה והדרך הכי טובה לתאר אותנו היא: קומונה גדולה ומאושרת
היחסים פשוט מדהימים. ההורים שלי חברים טובים ומדברים כמעט מידי יום בטלפון. אין ולא היו מריבות או צעקות או סיכסוכים או משחקים עם כסף. הייתה אהבה ונשארה חברות. אימא שלי אומרת לפעמים שהיא מרגישה שאבא הוא אחד מהילדים שלה. אוהבת אותו אבל בצורה אחרת. וזה נחמד. כי כולם מסתדרים עם כולם וכשיש חגיגות חוגגים כולם ביחד וכשצריך עזרה יש המון אנשים מסביב שמוכנים לעזור. אם כבר להתגרש אז רק ככה

נסיכונת

לא פלא שבחרת בניק הזה. אכן זאת ממלכה שלמה שכולם מתייחסים בכבוד והערכה אחד לשניה. יש מה לילמוד, אשתדל להפנים.......

לא בטוחה שיש מה ללמוד

אני חושבת שמדובר בהרבה מזל. פשוט היה להם מזל לפגוש את האנשים הנכונים. לגבי לימוד... אין לי הרבה נסיון אבל ממה שצברתי עד עכשיו אני חושבת שניתן לעבוד על מערכת יחסים אם יש בה מעט בעיות אבל אם היא מקולקלת לגמרי אז אין טעם. אי אפשר לשנות באמת אנשים. צריך רק מזל, כדי "ליפול" על האנשים שבאמת מתאימים לנו.

למעלה